BUY FXO Forum Shares
1316
Shares in the BANK:
We BuyWe Sell
$1.8495$1.9067
Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 15 of 41

Thread: The Best Profitable EA-takeprofit20-

  1. #1
    In Profit fariz36's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    180
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Post The Best Profitable EA-takeprofit20-

    Salam semua traders..

    Disini sy nak berkongsi pengalaman EA yg sy gunakan iaitu
    takeprofit20..EA nie sy rase
    sesuai utk newbie traders seperti sy..sy telah mencuba EA nie selama seminggu dan ia betul2 bagi kiter profit sebanyak 20pips..
    utk setting dia pulak..sila ubah dari 0.2lot ker 0.1lot..
    EA nie masih dlm percubaan..
    hari nie sy dah dapat 60pips dengan 3 post sahaja..
    mmg hebat EA nie..

    P/S: cubelah EA nie..dan beri komen anda setelah menggunakannya..
    sm_win No Pain No Gain sm_win
    Attached Files Attached Files

  2. #2
    In Profit
    Join Date
    May 2007
    Posts
    130
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    alo bro..

    saya pun nubie juga...
    bagitaulah..camana nak install...
    camana dan kat mana nak tukar setting...

  3. #3
    Bullish
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    36
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Awak kena belajar faham dan tahu dulu ikon-ikon kat meta trader. Sebenarnya benda ni basic jer. Cubalah klik-klik button tu semua dan tgk fungsi dia.

  4. #4
    In Profit fariz36's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    180
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Post

    Quote Originally Posted by ambayutnatuk View Post
    alo bro..

    saya pun nubie juga...
    bagitaulah..camana nak install...
    camana dan kat mana nak tukar setting...
    Salam bro Ambayutnatuk..

    First sekali install winrar dulu, bro cari kat www.download.com
    dah install winrar baru bro save file yg sy bagi tu..
    dan nak bukak file tu..
    bro klik kanan dan cari extarct here..
    pastu copy dan paste kat expert..

    restart MT4,

    P/S: sebelum menggunakan robot nie..pastikan trend semasa pair tersebut..
    P/S: robot ini hanya mengambil 20pips sahaja..

    sm_cool Selamat mencuba sm_cool

    sm_win No Pain No Gain sm_win

  5. #5
    In Profit
    Join Date
    May 2007
    Posts
    130
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Salam bro Ambayutnatuk..

    First sekali install winrar dulu, bro cari kat www.download.com
    dah install winrar baru bro save file yg sy bagi tu..
    dan nak bukak file tu..
    bro klik kanan dan cari extarct here..
    pastu copy dan paste kat expert..

    restart MT4,

    P/S: sebelum menggunakan robot nie..pastikan trend semasa pair tersebut..
    P/S: robot ini hanya mengambil 20pips sahaja..
    tq bro atas tunjuk ajar...

    semoga murah rezeki.....

    hem.... satu nak tanya... tentang setting tu... ada tak nak ubah apa.apa...

    contoh... masuk hari baru kena set lagi... kemudian... kalau kena floating... kena set lagi.... sebab guna benda alah ni... margin nak kena tahan juga...

    tak gitu bro...
    maklumlah... masih nubie lagi....

  6. #6
    Market Maker ammal07's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    penang
    Posts
    1,012
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Smile macam mana nak guna..

    saya trade tak pernah guna ea..

    setelah kita setkan dalam chart ada ikon takeprofit 20,pastu bila dah open order, nak kena set tp dan sl juga ke?

    atau biar macam tu je?..

  7. #7
    Intraday Master Gdien's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    MAL->TRG->K.TRG
    Posts
    485
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by fariz36 View Post
    Salam semua traders..

    Disini sy nak berkongsi pengalaman EA yg sy gunakan iaitu
    takeprofit20..EA nie sy rase
    sesuai utk newbie traders seperti sy..sy telah mencuba EA nie selama seminggu dan ia betul2 bagi kiter profit sebanyak 20pips..
    utk setting dia pulak..sila ubah dari 0.2lot ker 0.1lot..
    EA nie masih dlm percubaan..
    hari nie sy dah dapat 60pips dengan 3 post sahaja..
    mmg hebat EA nie..

    P/S: cubelah EA nie..dan beri komen anda setelah menggunakannya..
    sm_win No Pain No Gain sm_win

    salamz fariz36,

    EA ni sesuai pakai TF berapa?

  8. #8
    Bullish
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    46
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    apa update terkini...? dah hampir seminggu dah...share2 ler SS...leh gak nak tengok2 & try2....

  9. #9
    In Profit fariz36's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    180
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Post Setting EA takeprofit20

    Quote Originally Posted by ambayutnatuk View Post
    tq bro atas tunjuk ajar...

    semoga murah rezeki.....

    hem.... satu nak tanya... tentang setting tu... ada tak nak ubah apa.apa...

    contoh... masuk hari baru kena set lagi... kemudian... kalau kena floating... kena set lagi.... sebab guna benda alah ni... margin nak kena tahan juga...

    tak gitu bro...
    maklumlah... masih nubie lagi....
    Salam semua traders..

    maaf coz dah lama xjenguk2 thread nie..
    aku pergi berguru ngan otai2 forex sat..

    eerrmmm dah ade yang try ker EA nie..ade tak yg dah dpt profit..
    kalau dah dpt ss la kat sini yer..

    aku cadangkan bagi yang low capital or newbiefx
    utk menggunakan EA nie korang kene ade USD100 above

    P/S: TEST...TEST...TEST kat demo account dulu dah confident baru kat
    live account.

    P/SS: sebelum post tgk betul tak setting korang tu

    P/SSS: Tukarkan false kpd true dan Volume tukarkan 0.2 kpd 0.1

    SELAMAT MENCUBA
    Attached Files Attached Files

  10. #10
    In Profit fariz36's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    180
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Post

    Quote Originally Posted by Gdien View Post
    salamz fariz36,

    EA ni sesuai pakai TF berapa?

    Salam Gdien..

    EA nie sesuai utk TF 1H..
    kalau dah test EA nie..
    awk ss la kat sini sbg references utk newbie2fx..


    sy ade satu lg system yg menakjubkan kat tgn sy nie..
    lebih baik dari system dolly dan system primawaddah yg memekak
    awk tgk kat web site nie brape harga dia

    www.winning-solution.com


    oppss kuar tajuk plak..

    by the way awk cube la TEST ea nie..
    pastu comment kat sini yer..

    Thankz bro

  11. #11
    In Profit xsv's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    114
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    pair ape yg best utk EA ni?

  12. #12
    In Profit fariz36's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    180
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by ammal07 View Post
    saya trade tak pernah guna ea..

    setelah kita setkan dalam chart ada ikon takeprofit 20,pastu bila dah open order, nak kena set tp dan sl juga ke?

    atau biar macam tu je?..

    biarkan macam tu jer..bro just on kat ikon expert to..
    ea nie dah set dia punyer SL dan TP dia..
    dlm sikit hari sy akan post SS kat sini..

  13. #13
    In Profit fariz36's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    180
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by xsv View Post
    pair ape yg best utk EA ni?
    EA nie sesuai untuk pair eu,gu,uc dan gj..
    pair lain xtry lg beb..

  14. #14
    Piplet
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    2
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    biasanya biler time u bukak EA nie?..setiap 5am ker?..atau pun bukak jerk terus menerus..

  15. #15
    In Profit fariz36's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    180
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by topgunZ View Post
    biasanya biler time u bukak EA nie?..setiap 5am ker?..atau pun bukak jerk terus menerus..
    aku bukak EA nie bile market active jer..
    kalau ko nak try EA nie better test kat demo account dulu..
    jgn terburu2 nak bukak EA nie..
    ko make sure market bergerak kat mane?
    active ke tak?
    kene ambik tahu jugak..kang kene market reversal sape tau..

    k, advise aku..
    EA nie..
    TEST...TEST...TEST...TEST DAN TEST..
    ape2 ko comment kat sini..

Page 1 of 3 123 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Disclaimer
2005-2016 © FXOpen All rights reserved. Various trademarks held by their respective owners.

Risk Warning:: Trading on the Forex market involves substantial risks, including complete possible loss of funds and other losses and is not suitable for all members. Clients should make an independent judgment as to whether trading is appropriate for them in the light of their financial condition, investment experience, risk tolerance and other factors.

FXOpen Markets Limited, a company duly registered in Nevis under the company No. C 42235. FXOpen is a member of The Financial Commission.

FXOpen AU Pty Ltd., a company authorised and regulated by the Australian Securities & Investments Commission (ASIC). AFSL 412871ABN 61 143 678 719.

FXOpen Ltd. a company registered in England and Wales under company number 07273392 and is authorised and regulated by the Financial Conduct Authority (previously, the Financial Services Authority) under FCA firm reference number 579202.

FXOpen does not provide services for United States residents.

Join us