BUY FXO Forum Shares
1316
Shares in the BANK:
We BuyWe Sell
$1.8211$1.8774
Results 1 to 9 of 9

Thread: Indicator CS and MA crossing

  1. #1
    In Profit katsumoto's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    187
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default Indicator CS and MA crossing

    salam~,

    Nak tanya sikit kot2 sapa2 ada indicator alert (arrow ker ape ke) utk crossing antara candlestick & moving average... contohnya arrow akan keluar apabila candlestick telah cross dan open di bawah atau pun di atas moving average... TQ

  2. #2
    Elder Analyst fazli's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    johor bahru
    Posts
    608
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by katsumoto View Post
    salam~,

    Nak tanya sikit kot2 sapa2 ada indicator alert (arrow ker ape ke) utk crossing antara candlestick & moving average... contohnya arrow akan keluar apabila candlestick telah cross dan open di bawah atau pun di atas moving average... TQ
    kalau ade saye nak jadi org petama yg download nieh

  3. #3
    In Profit katsumoto's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    187
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by fazli View Post
    kalau ade saye nak jadi org petama yg download nieh
    aku rasa ada... macam pernah terjumpa... tgh dok menggoogle gak ni....

  4. #4
    Elder Analyst fazli's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    johor bahru
    Posts
    608
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by katsumoto View Post
    aku rasa ada... macam pernah terjumpa... tgh dok menggoogle gak ni....
    owh..ade ke? elok gak tu, kalau dah jumpe jgn lupe upload kat sini ye..
    hehe..bleh tumpang sedut lak

  5. #5
    FXMALAY Supporter cool user learn2biz's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    5,244
    FXO Shares
    20
    FXO Bonus
    1.707
    Thanks
    60
    Thanked 171 Times in 110 Posts

    Default

    Ini yg ada dlm simpanan ... siap mq4 dia lagi .. huehuehue
    Attached Files Attached Files
    Indicator utk lihat margin requirement/leverage/spread/server time (bg anda yg hairan kenapa 'not enough money') - download sini atau rujuk laman web.
    Pada yg ingin verify akaun, TOLONG la baca link ini
    U punya nasi u makan, dia punya nasi dia makan. Apa salah kita makan sama-sama?
    Pastikan buang browser cookies/cache sebelum buka akaun baru di www.fxmalay.com

  6. #6
    Elder Analyst fazli's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    johor bahru
    Posts
    608
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by learn2biz View Post
    Ini yg ada dlm simpanan ... siap mq4 dia lagi .. huehuehue
    hehe.
    mekasih learn2biz..dah siap donload wat koleksi

  7. #7
    Piplet
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    14
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    MA CrossOver Signal ni ..
    kamik dah banyak .. signal-nya selalu lewat ..
    tapi belum tahu ngan versi learn2biz ni ..
    Thanks anyway ..
    kamik cuba dulu besok..
    goood nitez ~

  8. #8
    FXMALAY Supporter cool user learn2biz's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    5,244
    FXO Shares
    20
    FXO Bonus
    1.707
    Thanks
    60
    Thanked 171 Times in 110 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by PipHunter View Post
    MA CrossOver Signal ni ..
    kamik dah banyak .. signal-nya selalu lewat ..
    tapi belum tahu ngan versi learn2biz ni ..
    Thanks anyway ..
    kamik cuba dulu besok..
    goood nitez ~
    Tengok ler sendiri dalam mq4 yg disediakan .. ada dikepilkan sekali tu .. default setting dia guna EMA .. kalau nak yg SMA (simple) atau LWMA (Linear Weighted) .. adjust la setting dia :
    FasterMode = 1; //0=sma, 1=ema, 2=smma, 3=lwma
    FasterMA = 5;
    SlowerMode = 1; //0=sma, 1=ema, 2=smma, 3=lwma
    SlowerMA = 6;
    Last edited by learn2biz; 12-14-2008 at 03:33 PM.
    Indicator utk lihat margin requirement/leverage/spread/server time (bg anda yg hairan kenapa 'not enough money') - download sini atau rujuk laman web.
    Pada yg ingin verify akaun, TOLONG la baca link ini
    U punya nasi u makan, dia punya nasi dia makan. Apa salah kita makan sama-sama?
    Pastikan buang browser cookies/cache sebelum buka akaun baru di www.fxmalay.com

  9. #9
    Market Maker gilos's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    port klang-shah alam-puchong
    Posts
    1,226
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.018
    Thanks
    0
    Thanked 9 Times in 7 Posts

    Default

    alop...boleh try indi nih...dari kalenzo dan dinaiktaraf oleh cyberuang kat forum lain...cuma saya edit alert dia kasik melayu skit...ekekek...alert nih utk jika cs naik atau turun dari MA...
    Attached Files Attached Files
    :::MetaZed Trading & Resources (sms: 012 2400 097): Wakil Dana Tempatan:::

    :::Family Day FxMalay 2011
    = Mari kita memeriahkannya! Sila Klik Sini :::

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Disclaimer
2005-2017 © FXOpen All rights reserved. Various trademarks held by their respective owners.

Risk Warning:: Trading on the Forex market involves substantial risks, including complete possible loss of funds and other losses and is not suitable for all members. Clients should make an independent judgment as to whether trading is appropriate for them in the light of their financial condition, investment experience, risk tolerance and other factors.

FXOpen Markets Limited, a company duly registered in Nevis under the company No. C 42235. FXOpen is a member of The Financial Commission.

FXOpen AU Pty Ltd., a company authorised and regulated by the Australian Securities & Investments Commission (ASIC). AFSL 412871ABN 61 143 678 719.

FXOpen Ltd. a company registered in England and Wales under company number 07273392 and is authorised and regulated by the Financial Conduct Authority (previously, the Financial Services Authority) under FCA firm reference number 579202.

FXOpen does not provide services for United States residents.

Join us