BUY FXO Forum Shares
1316
Shares in the BANK:
We BuyWe Sell
$1.7951$1.8506
Results 1 to 9 of 9

Thread: pair dan risiko

  1. #1
    In Profit
    Join Date
    May 2007
    Posts
    130
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Talking pair dan risiko

    salam untuk semua;

    untuk newbie forex seperti saya, sudi la diharapkan daripada otai-0tai dan pakar-pakar pemorex dapat berkongsi ilmu terutamanya dalam menganalisa setiap yang diambil.

    contohnya untuk pair eu; boleh la bagi kelebihan dan kekurangan, pergerakannya cam mana, effect terhadap news, effect terhadap fundamental dan teknikal.

    ala, yang senangnya, apa pair yang senang nak dapat untung...he hee..

  2. #2
    Intraday Master fxsense's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    479
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by ambayutnatuk View Post
    salam untuk semua;

    untuk newbie forex seperti saya, sudi la diharapkan daripada otai-0tai dan pakar-pakar pemorex dapat berkongsi ilmu terutamanya dalam menganalisa setiap yang diambil.

    contohnya untuk pair eu; boleh la bagi kelebihan dan kekurangan, pergerakannya cam mana, effect terhadap news, effect terhadap fundamental dan teknikal.

    ala, yang senangnya, apa pair yang senang nak dapat untung...he hee..
    senang untung=senang rugi... g/j, g/u....

  3. #3
    In Profit
    Join Date
    May 2007
    Posts
    130
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    apa kelebihan gj dan gu. masuk gj je dah rugi lapan pip. kalau masuk kecil tak apa la, kalau masuk besar, mau panas punggung tunggu warna hijau. otai-otai bagi la cadangan yang memberangsangkan. kalau ambil gj dan gu sebab apa: sebab senang nak ramal ke hala tujunya....

    bantu membantu amalan mulia..

  4. #4
    In Profit
    Join Date
    May 2007
    Posts
    130
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    bro fxsense,

    main gj dan gu je ke; mesti ada signal power punya bagi tau buy atau sell untuk masa-masa tertentu, macam robot mt4,

    bagi la ilmu sikit ( apa incentive rebate tu..? )he.. he..

  5. #5
    Old Member suremasyuq's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    2,297
    FXO Shares
    4
    FXO Bonus
    2.511
    Thanks
    19
    Thanked 55 Times in 31 Posts
    Pada chart setkan 1day utk setiap pair

    lihat berapa beza high low setiap pair

    chart tukarkan ke 5M / 15M / 30M (piih mana yg anda suka)

    lihat keaktifan setiap pair

    Dan dari sini kita bole mengandaikan pair mana yg bagus utk trade... pair mana yg selamat utk trade(newbie) dan pair mana yg berisok tinggi utk trade

  6. #6
    In Profit
    Join Date
    May 2007
    Posts
    130
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Pada chart setkan 1day utk setiap pair

    lihat berapa beza high low setiap pair

    chart tukarkan ke 5M / 15M / 30M (piih mana yg anda suka)

    lihat keaktifan setiap pair

    Dan dari sini kita bole mengandaikan pair mana yg bagus utk trade... pair mana yg selamat utk trade(newbie) dan pair mana yg berisok tinggi utk trade
    tq tuan trader:

    tambah lagi ilmu sikit. skg ni tengah buat, ambil pair yang popular

  7. #7
    In Profit
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    134
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by fxsense View Post
    senang untung=senang rugi... g/j, g/u....
    Yup... Aku stuju ngan pendapat bos tu.

    Aku suka niaga pair GU... Kurang sikit le risiko untuk rugi besau2.

    sm_cool
    toothy9 toothy9 toothy9

  8. #8
    In Profit braveheart's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    171
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    main pair yang paling sedikit sprade la, apa lagi klau bukan eu (hanya 2 pips). nak dapat 4-5 pip senang-senang ajer. Cuma kene tunggu depan com, tak boleh tinggal, sebab TP 10 pip.

  9. #9
    In Profit
    Join Date
    May 2007
    Posts
    130
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    ikut cara suremasyuq memang dapat profit la, cuma tak tgk chart, tengok aktif je, yang aktif sesangat ej, gj: kalau naik tinggi ambik sell, kalau turun rendah ambil buy, time reverse ni, dalam jam 10 pm ke atas... tak payah la asyik nak menghadap kom...

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Disclaimer
2005-2016 © FXOpen All rights reserved. Various trademarks held by their respective owners.

Risk Warning:: Trading on the Forex market involves substantial risks, including complete possible loss of funds and other losses and is not suitable for all members. Clients should make an independent judgment as to whether trading is appropriate for them in the light of their financial condition, investment experience, risk tolerance and other factors.

FXOpen Markets Limited, a company duly registered in Nevis under the company No. C 42235. FXOpen is a member of The Financial Commission.

FXOpen AU Pty Ltd., a company authorised and regulated by the Australian Securities & Investments Commission (ASIC). AFSL 412871ABN 61 143 678 719.

FXOpen Ltd. a company registered in England and Wales under company number 07273392 and is authorised and regulated by the Financial Conduct Authority (previously, the Financial Services Authority) under FCA firm reference number 579202.

FXOpen does not provide services for United States residents.

Join us