BUY FXO Forum Shares
1316
Shares in the BANK:
We BuyWe Sell
$1.8495$1.9067
Page 1 of 12 1234511 ... LastLast
Results 1 to 15 of 167

Thread: Kelab Joran FxMalay

  1. #1
    Market Maker SHAMX777's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Kuala Lumpur
    Posts
    1,760
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Cool Kelab Joran FxMalay

    Hobi saya ni ialah memancing dan outdoor activities. Maklumlah... sebagai seorang Full Time Trader... hari minggu 5 hari menatap screen jer memanjang Hujung minggu jer kena lah release stress... hirup udara segar... keluar rumah. Barulah hidup sihat minda tenang.

    Saya nak usulkan supaya kita buka Kelab Joran FxMalay. Bolehlah kita merancang activity memancing nanti bersama. Saya selalunya memancing di Langkawi... dah kenal pakcik2 nelayan kat Pulau Tuba tu untuk sewa bot murah2. Kadang2 saya ke rumah api One Phantom Bank berdekatan dengan Port Klang untuk memancing. Kalau ramai geng boleh lah kita "tong-tong" sewa bot bersama

    Selain daripada memancing... saya juga suka berkhemah, explore hutan... trekking... hiking... rock climbing... sailing... kayak... paint ball... dll. Kelab memancing nie tak semestinya kita gi memancing jer... boleh juga kita variasikan dengan aktiviti2 outdoor yang lain juga.

    Memorex... memorex juga.... kesihatan perlu dijaga. Kesihatan fizikal dan mental. Tak guna dapat green pips banyak2 tapi akhirnya terlantar di hospital kerana sakit (sebab tak jaga kesihatan).

    Rasa2 nya boleh "jalan" tak usul saya ini?

  2. #2
    Market Maker SHAMX777's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Kuala Lumpur
    Posts
    1,760
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Talking Mari kita ber-Outdoor Activities

    Mempromosikan cara hidup yang sihat sebagai seorang Trader Sayangilah kesihatan anda. Jangan trading sampai kesihatan terjejas. Selalulah beriadah jika ada masa terluang.




  3. #3
    FXMALAY Supporter cool user learn2biz's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    5,956
    FXO Shares
    20
    FXO Bonus
    1.707
    Thanks
    61
    Thanked 177 Times in 116 Posts

    Default

    Sy cadangkan sdra shamx777 sbg pengerusi .. ada saper nak sokong ? huehuehue

    ps : admin ngan lain2 tgh bz, hujung minggu pun bz ... dinner tinggal berapa minggu jer lagi ... nak buat aktiviti mcm ni, org lain ler yg arrange ...
    Indicator utk lihat margin requirement/leverage/spread/server time (bg anda yg hairan kenapa 'not enough money') - download sini atau rujuk laman web.
    Pada yg ingin verify akaun, TOLONG la baca link ini
    U punya nasi u makan, dia punya nasi dia makan. Apa salah kita makan sama-sama?
    Pastikan buang browser cookies/cache sebelum buka akaun baru di www.fxmalay.com

  4. #4
    FXMalay Supporter arialun's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Taiping, Bukit Subang & Shah Alam.
    Posts
    1,310
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    2.200
    Thanks
    7
    Thanked 3 Times in 3 Posts

    Default

    Sham,

    me & my brother-'Braveheart' fully support bro on this memancing aktiviti and we also fully support that you become the chairman for this activity.

    Bravehaert location currently in Kedah.. So if you want to arrange any Joran trip to Langkawi, aku suggest Braveheart to assit you..

    Braveheart memang kaki pancing. As for me, memang kaki ratah ikan yang telah dipancing oleh Braveheart.. kekekke
    Last edited by arialun; 12-04-2008 at 04:58 AM.

  5. #5
    Real Member
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    1,282
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    1.930
    Thanks
    1
    Thanked 7 Times in 7 Posts

    Default

    Aku tak minat mancing sebab tak pernah mancing. Tapi aku suka makan. So apa kata yang kaki pancing gi pancing, aku tunggu kat darat tunggu ikan-ikan korang, bakar, pastu makan
    Jangan lupa usha thread
    Analisis Teknikal oleh Flizzoe
    untuk idea trading percuma

  6. #6
    FXMalay Supporter arialun's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Taiping, Bukit Subang & Shah Alam.
    Posts
    1,310
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    2.200
    Thanks
    7
    Thanked 3 Times in 3 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by flizzoe View Post
    Aku tak minat mancing sebab tak pernah mancing. Tapi aku suka makan. So apa kata yang kaki pancing gi pancing, aku tunggu kat darat tunggu ikan-ikan korang, bakar, pastu makan

    So nampakya dah ada voluteer utk jadi protem commitee.

    1. Chairman : Sham
    2. Tukang masak(merangkap tukang buat air): Flizzoe


  7. #7
    Real Member
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    1,282
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    1.930
    Thanks
    1
    Thanked 7 Times in 7 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by arialun View Post
    So nampakya dah ada voluteer utk jadi protem commitee.

    1. Chairman : Sham
    2. Tukang masak(merangkap tukang buat air): Flizzoe

    aku nak tukar title! Tukang makan a.k.a. Supertanker
    Jangan lupa usha thread
    Analisis Teknikal oleh Flizzoe
    untuk idea trading percuma

  8. #8
    Market Maker SHAMX777's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Kuala Lumpur
    Posts
    1,760
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Talking

    Huhuhuhu... Tok Penghulu dah ada... Orang kuat kanan dah ada... tukang masak merangkap tukang makan dah ada Mari... mari... mari.... kita meriahkan lagi KELAB JORAN FXMalay nie!!!

    Nampaknya semua tengah sibuk... kita tunggulah selepas Annual Dinner tu... baru boleh buat perancangan seterusnya.

    Baru mengusulkan cadangan sahaja sekarang ini. Kita lihat sambutannya nanti.

    Kalau ramai berminat.. InsyaAllah... kita sama2 ACTIVE kan Kelab nie.

  9. #9
    Real Member
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    1,282
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    1.930
    Thanks
    1
    Thanked 7 Times in 7 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by SHAMX777 View Post
    Huhuhuhu... Tok Penghulu dah ada... Orang kuat kanan dah ada... tukang masak merangkap tukang makan dah ada Mari... mari... mari.... kita meriahkan lagi KELAB JORAN FXMalay nie!!!

    Nampaknya semua tengah sibuk... kita tunggulah selepas Annual Dinner tu... baru boleh buat perancangan seterusnya.

    Baru mengusulkan cadangan sahaja sekarang ini. Kita lihat sambutannya nanti.

    Kalau ramai berminat.. InsyaAllah... kita sama2 ACTIVE kan Kelab nie.
    Apa kata, berdasarkan pengalaman kau la, kau letak dulu kos anggaran, etc. So saper-saper yang berminat tu bley la trade kasi untung, sebab mahu pergi mancing. Yezza
    Jangan lupa usha thread
    Analisis Teknikal oleh Flizzoe
    untuk idea trading percuma

  10. #10
    In Profit braveheart's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    171
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Setuju!
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Tenggiri & Alu2.jpg  

  11. #11
    Elder Analyst ForexWaveSoldier's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Malaysia
    Posts
    645
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Default

    nak ekot! ye.. ye.. nak ekot!!
    Author, and the Creator
    Theory of W.s Point. All right reserved.
    The missing link in Fibonacci Trading
    "Those who are familiar with this business and industry can see and feel the difference"

    mail, [email protected] ym, [email protected]
    http://forum.fxopen.com/showthread.php?t=53601

  12. #12
    FXMalay Supporter arialun's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Taiping, Bukit Subang & Shah Alam.
    Posts
    1,310
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    2.200
    Thanks
    7
    Thanked 3 Times in 3 Posts

    Default

    Ni.. kasi 'bakar' lagi thread ni..

    Tuah ayam nampak di kaki,
    Tuah aku pun nampak kat kaki gak.. kekekke

    Last edited by arialun; 12-07-2008 at 04:56 AM.

  13. #13
    Elder Analyst ForexWaveSoldier's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Malaysia
    Posts
    645
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Default

    Alamak! umpan apa korang pakai ni.. melampau2 ni..
    Author, and the Creator
    Theory of W.s Point. All right reserved.
    The missing link in Fibonacci Trading
    "Those who are familiar with this business and industry can see and feel the difference"

    mail, [email protected] ym, [email protected]
    http://forum.fxopen.com/showthread.php?t=53601

  14. #14
    Piplet wonderpips's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    9
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Saya sokong kelab joran fxMalay. Sy sokong Bro Sham is the president for FxMalay outdoor club. apa kata kita start dgn mancing kolam dulu, tiap2 Jumaat mlm Sabtu. Masing masing bawak joran dgn laptop/notebook. Sambil mancing, sambil online trade. Ok tak idea saya?

  15. #15
    In Profit braveheart's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    171
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    aku semua layan
    kolam,tasik, sungai, laut...parit jer aku x main yer, kuikui.
    sure pemancing lain nnt hairan & kagum kan? yela fishing smbil buka laptop. fuh! ilmu apa diaorg pkai nk fishing nie?? ada GPS kot dlm labtop tu, huhu


Page 1 of 12 1234511 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Disclaimer
2005-2016 © FXOpen All rights reserved. Various trademarks held by their respective owners.

Risk Warning:: Trading on the Forex market involves substantial risks, including complete possible loss of funds and other losses and is not suitable for all members. Clients should make an independent judgment as to whether trading is appropriate for them in the light of their financial condition, investment experience, risk tolerance and other factors.

FXOpen Markets Limited, a company duly registered in Nevis under the company No. C 42235. FXOpen is a member of The Financial Commission.

FXOpen AU Pty Ltd., a company authorised and regulated by the Australian Securities & Investments Commission (ASIC). AFSL 412871ABN 61 143 678 719.

FXOpen Ltd. a company registered in England and Wales under company number 07273392 and is authorised and regulated by the Financial Conduct Authority (previously, the Financial Services Authority) under FCA firm reference number 579202.

FXOpen does not provide services for United States residents.

Join us