BUY FXO Forum Shares
1316
Shares in the BANK:
We BuyWe Sell
$1.7958$1.8513
Results 1 to 14 of 14

Thread: info tips n trick memilih brokers

  1. #1
    Bullish udow's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    31
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    info tips n trick memilih brokers

    1. pastikan broker tersebut memiliki ijin, baik di negaranya dan di perijinan international..tanyakan ke live support nya juga tidak masalah
    2. lihat dan pastikan broker itu kapan berdiri dan seandainya mempunyai web ( masa sih broker ga ada web nya) bisa di lihat kapan web itu habis masa kontraknya www whois dot com
    3. apakah broker itu menggunakan e-currency yang sah dan di akui di dunia
    4. jangan terpancing dengan brokers yang spread nya kecil ....
    5. sebaiknya memiliki demo account or virtual biar bisa latihan dulu
    6. aduh bentar ci cayang nelpon...lain kali diterusin yah
    3dblob

  2. #2
    In Profit
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    134
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by udow View Post
    1. pastikan broker tersebut memiliki ijin, baik di negaranya dan di perijinan international..tanyakan ke live support nya juga tidak masalah
    2. lihat dan pastikan broker itu kapan berdiri dan seandainya mempunyai web ( masa sih broker ga ada web nya) bisa di lihat kapan web itu habis masa kontraknya www whois dot com
    3. apakah broker itu menggunakan e-currency yang sah dan di akui di dunia
    4. jangan terpancing dengan brokers yang spread nya kecil ....
    5. sebaiknya memiliki demo account or virtual biar bisa latihan dulu
    6. aduh bentar ci cayang nelpon...lain kali diterusin yah
    Ada cadangan x bos ttg broker2 ni?

    sm_cool
    toothy9 toothy9 toothy9

  3. #3
    Bullish acuwan's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    54
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    saya tak setuju sangat pakai broker ni melainkan kita sibuk dan banyak modal

  4. #4
    Intraday Master fxsense's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    479
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by acuwan View Post
    saya tak setuju sangat pakai broker ni melainkan kita sibuk dan banyak modal
    pe maksud ko ni?kurang paham...skrg ni pun yg main or register ni pun broker gak....fxmalay introduce broker daa..

  5. #5
    In Profit
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    141
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by acuwan View Post
    saya tak setuju sangat pakai broker ni melainkan kita sibuk dan banyak modal
    Ntah...aku pun kong pius gak ni.... x paham.
    mungkin maksud dier, kongsi2 modal pas tu suh org len trade kan utk dier....
    anyway...x kisah laaa...janji fxmalay keep go on 4ever.
    hidup melayu

  6. #6
    In Profit
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    112
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    aku pernah lihat senarai broker2 yang scam.. ingatkan HYIP je yang pandai scam.. rupa2 nya broker forex pun boleh scam.. harap2 fxeygpt tak scam..

  7. #7
    Bullish udow's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    31
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    HYIP adalah nama program investasi dan yang scam buka HYIP nya melainkan nama web atau perusahaannya...
    mudah2an web yang bergerak di bidang HYIP yang jujur dan tidak mempunyai niat jelek akan bermunculan ...walau pun nama HYIP adalah identik denga scam
    3dblob

  8. #8
    In Profit
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    134
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by yussz712 View Post
    aku pernah lihat senarai broker2 yang scam.. ingatkan HYIP je yang pandai scam.. rupa2 nya broker forex pun boleh scam.. harap2 fxeygpt tak scam..
    Sudikah sekiranya bos brikan senarai2 tersebut?

    ini akan menjadi panduan kita sesama utk memilih broker,

    ada kebaikan disini jika dpt dikongsi bersama.

    sm_cool
    toothy9 toothy9 toothy9

  9. #9
    In Profit
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    112
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    http://www.forexbastards.com/public/...broker_reviews

    untuk maklumat lanjut.. klik sendiri..

  10. #10
    In Profit
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    121
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Nice Link. Full Of information. I usually go to goforex but this not much as your sources

  11. #11
    In Profit
    Join Date
    May 2007
    Posts
    130
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    macam tak caya pula, ada broker yang saya dah daftar dicop sebagai scam, nasib baik tak jadi masuk. cth: gcitrading tu, platform cantik, kalau tak, naya...

    satu lagi, mungkin news juga ada scam. cthnya news dalam forex factory tu, siap bagi bendera, bila dah target naik mencanak, rupanya turun menjunam. kan dah tipu tu.. he...he... mungkin otai-otai forex kat fxmalay ni boleh komen..
    Last edited by FXM Teacher; 07-15-2007 at 01:04 PM. Reason: Multiple postings

  12. #12
    Intraday Master Admin FXMalay's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    326
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.280
    Thanks
    1
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    Quote Originally Posted by ambayutnatuk View Post
    satu lagi, mungkin news juga ada scam. cthnya news dalam forex factory tu, siap bagi bendera, bila dah target naik mencanak, rupanya turun menjunam. kan dah tipu tu.. he...he... mungkin otai-otai forex kat fxmalay ni boleh komen..
    Ye ker News SCAM?

    News berpandu pada situasi yg sepatutnya...

    tetapi.....

    yang mainkan peranan adalah Big Trader, kalau mereka mahukan arah berlawanan, kita tak bole nak buat apa2.

  13. #13
    Bullish stannero's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    65
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    heheh broker nie selalaunya scam cam close trus website or withdrwn lambat..

    cuma diaangap scam apabila terlalu banyak broker manipulation.. huhu.. hope fxegypt tak mcm nie.. kalau x bye2 la..

  14. #14
    In Profit PulunSakan's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    253
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by yussz712 View Post
    http://www.forexbastards.com/public/...broker_reviews

    untuk maklumat lanjut.. klik sendiri..
    tu dia eih, *********.com, Interbankfx.com, Oanda.com, Cmsfx.com pun joint group 2 bintang jer.
    biar betul... tak berapa selamat nih...
    camna ciri2 yg diambil kira utk menggolongkan brker tu sebagai scam?

    apa broker yg selamat....?
    Last edited by PulunSakan; 06-11-2007 at 10:10 AM.


Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Disclaimer
2005-2016 © FXOpen All rights reserved. Various trademarks held by their respective owners.

Risk Warning:: Trading on the Forex market involves substantial risks, including complete possible loss of funds and other losses and is not suitable for all members. Clients should make an independent judgment as to whether trading is appropriate for them in the light of their financial condition, investment experience, risk tolerance and other factors.

FXOpen Markets Limited, a company duly registered in Nevis under the company No. C 42235. FXOpen is a member of The Financial Commission.

FXOpen AU Pty Ltd., a company authorised and regulated by the Australian Securities & Investments Commission (ASIC). AFSL 412871ABN 61 143 678 719.

FXOpen Ltd. a company registered in England and Wales under company number 07273392 and is authorised and regulated by the Financial Conduct Authority (previously, the Financial Services Authority) under FCA firm reference number 579202.

FXOpen does not provide services for United States residents.

Join us