BUY FXO Forum Shares
1316
Shares in the BANK:
We BuyWe Sell
$1.8773$1.9354
Page 1 of 5 12345 LastLast
Results 1 to 15 of 71

Thread: arhhhghhh..pening

  1. #1
    Piplet
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    8
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Talking arhhhghhh..pening

    payah gak nak men forex nie. men demo pun pening2 lalat. jom kita cari cara mudah dan agak senang utk trade

  2. #2
    Intraday Master mostwanted's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    472
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    nk kata payah x la payah sangat cuma x stabil lg la.jgn risau bro.kt tread sebelah byk indi2 yg berguna untuk para newbie mcm kita.try n error ja.saya dh guna satu indi ni yg ada kat tread sebelah, setakat la ni kira ok la.bro pilih ja yang mana sesuai ngan jiwa bro.
    bro slalu main swing ka or scalp?
    semoga succes slalu.amin..
    jom memorex dengan akaun micro:

    https://fxmalay.cabinet.fxopen.com/A...x?Agent=130171

  3. #3
    Piplet deqda27's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    22
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by adee View Post
    payah gak nak men forex nie. men demo pun pening2 lalat. jom kita cari cara mudah dan agak senang utk trade
    cara mudah serahkan jerk pada si EA.... apa macam?

  4. #4
    FXMalay supporter halzu's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Depan PC
    Posts
    1,319
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.200
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by deqda27 View Post
    cara mudah serahkan jerk pada si EA.... apa macam?
    nak serahkan pada si EA pun kena hati-hati..... silap serah Uncle SO pula menyerah diri..

  5. #5
    Real Member
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    1,277
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    1.930
    Thanks
    1
    Thanked 7 Times in 7 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by adee View Post
    payah gak nak men forex nie. men demo pun pening2 lalat. jom kita cari cara mudah dan agak senang utk trade
    takde benda yang mudahnya dalam dunia ni kalau takde usaha..
    senang citer.. makin banyak buat latihan (trading), makin mudah la jadinya
    Jangan lupa usha thread
    Analisis Teknikal oleh Flizzoe
    untuk idea trading percuma

  6. #6
    In Profit id2login's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Queen Garden, Jitra.
    Posts
    162
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by flizzoe View Post
    takde benda yang mudahnya dalam dunia ni kalau takde usaha..
    senang citer.. makin banyak buat latihan (trading), makin mudah la jadinya
    Betul ke? apa contoh2 latihannya?
    Price Movement Trap Strategies (PMT) : creator
    Strategies on TESTING.

    Click Here For Free Signal Everyday

  7. #7
    Real Member
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    1,277
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    1.930
    Thanks
    1
    Thanked 7 Times in 7 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by id2login View Post
    Betul ke? apa contoh2 latihannya?
    pilih satu teknik, satu timeframe, satu pair, dengan 0.1 lot. trade. kalau untung, ulang, kalau rugi, cari kesilapan, trade lagi.

    lama-lama dah masak dengan market, makin senang la trading tu
    Jangan lupa usha thread
    Analisis Teknikal oleh Flizzoe
    untuk idea trading percuma

  8. #8
    FXMalay Supporter arialun's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Taiping, Bukit Subang & Shah Alam.
    Posts
    1,164
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    2.200
    Thanks
    7
    Thanked 2 Times in 2 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by deqda27 View Post
    cara mudah serahkan jerk pada si EA.... apa macam?

    Personally,

    aku kurang gemar, especially untuk newbie guna EA. Rugi sebab;

    1. Tak belajar untuk mengetahui sentimen market.
    2. Tak belajar untuk mengetahui perangai sesuatu pair.
    3. Tak belajar untuk membuat sendiri analisa trendline or beberapa asas indi teknikal.
    4. Tak belajar untuk mengetahui emosi & psikologi utuk trade.

    Mana taknya, semua robot yang buat..

  9. #9
    Real Member
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    1,277
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    1.930
    Thanks
    1
    Thanked 7 Times in 7 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by arialun View Post
    Personally,

    aku kurang gemar, especially untuk newbie guna EA. Rugi sebab;

    1. Tak belajar untuk mengetahui sentimen market.
    2. Tak belajar untuk mengetahui perangai sesuatu pair.
    3. Tak belajar untuk membuat sendiri analisa trendline or beberapa asas. teknikal
    4. Tak belajar untuk mengetahui emosi & psikologi utuk trade.

    Mana taknya, semua robot yang buat..
    yeah.. aku sokong..
    sementara ada masa + duit dalam akaun tu, baik trade manual..
    bley belajar daripada kesilapan
    Jangan lupa usha thread
    Analisis Teknikal oleh Flizzoe
    untuk idea trading percuma

  10. #10
    Piplet
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    2
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    aku pun budak baru.ada tak signal free yg aku leh cekau. dah pening dok wat analisis

  11. #11
    Bullish ielacpet's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    west-port-south-west
    Posts
    82
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.100
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    gagau2 la dlm forum nie msti dpt yg berkenan d ati, serasi d jiwa.. huhuhu

  12. #12
    In Profit aming's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    TRG-KL
    Posts
    202
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by flizzoe View Post
    pilih satu teknik, satu timeframe, satu pair, dengan 0.1 lot. trade. kalau untung, ulang, kalau rugi, cari kesilapan, trade lagi.

    lama-lama dah masak dengan market, makin senang la trading tu
    betul...lama2 senang la jadinya...kesilapan jangan diulang...mekanisme yg boleh buat ulang kesilapan adalah tamak...nak hilangkan tamak...rasai loss...dah byk sgt loss lama2 hilang la rasa tamak tu
    ~Winners Never Quit & Quitters Never Win -- Vincent Thomas "Vince" Lombardi~

    ~Aku Nelayan Kecil~

  13. #13
    Old Member suremasyuq's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    2,031
    FXO Shares
    4
    FXO Bonus
    2.511
    Thanks
    19
    Thanked 53 Times in 29 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by arialun View Post
    Personally,

    aku kurang gemar, especially untuk newbie guna EA. Rugi sebab;

    1. Tak belajar untuk mengetahui sentimen market.
    2. Tak belajar untuk mengetahui perangai sesuatu pair.
    3. Tak belajar untuk membuat sendiri analisa trendline or beberapa asas indi teknikal.
    4. Tak belajar untuk mengetahui emosi & psikologi utuk trade.

    Mana taknya, semua robot yang buat..
    Bila "Tak belajar" ........ ilmu tak diperolehi...

    lepas tu..... bila rugi.. mula berkata yang bukan-bukan...

    Silap siapa kah ini???

    p/s: korang tak nak main bowling ker ni???
    Pastikan setiap soalan berkaitan dengan akaun, disertakan sekali no akaun trade anda beserta server





  14. #14
    Market Maker SHAMX777's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Kuala Lumpur
    Posts
    1,752
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Exclamation

    Quote Originally Posted by suremasyuq View Post
    Bila "Tak belajar" ........ ilmu tak diperolehi...

    lepas tu..... bila rugi.. mula berkata yang bukan-bukan...

    Silap siapa kah ini???

    p/s: korang tak nak main bowling ker ni???

    Haaaaa... sejibik macam apa yang aku discusskan dalam journal aku dan thread yang lain. Kebanyakkan yang mula2 nak trade nie... mesti mencari2 EA dan ROBOT untuk hidup senang lenang goyang kaki. The truth is... aku tak pernah jumpa EA atau ROBOT yang boleh bertahan lebih setahun. Ada ka? Kalau ada bak mai sini juai kat aku. RM1million pun (kalau aku adalah sebanyak tu... takder laa pun) aku sanggup beli. Janji GUARANTEE boleh buat duit bertahun2 lamanya... memanjang.

    Siapa yang kaya... mamat2 yang juai EA dan Robot tu. Bukan kerana kaya dia pakai EA @ Robot tu sendiri... mereka kaya kerana untung banyak juai EA @ Robot yang belum tentu boleh menguntungkan.

    Kalau betui2 nak pakai EA @ Robot... kena tahu ilmunya dulu. Kena buat research sendiri juga... bila nak pasang ... 24 jam ker... waktu Asian Session jer ke? Waktu NYSE open ke. Macam mana nak improvise system... nak tweak dan upgrade kan system... nak tukar parameter dan sebagainya.

    Nak hidup... kena ada ILMU... dan ILMU perlulah dicari "walaupun ke negeri Cina sekali pun". Kalau malas... jangan harap nak dapat hasilnya.

    Quote Originally Posted by SHAMX777 View Post
    Assalammualaikum,

    Kalau tengah mencari2 sistem mana nak guna untuk trade tu... boleh jengok2 kat journal saya. Ada juga saya kongsikan ilmu dan pengalaman sikit2.

    Sila ke link di bawah ini untuk ke Journal saya

    http://forum.fxopen.com/showthread.p...757#post305757

    The Best Teacher is YOURSELF. Belajar daripada kesilapan diri sendiri dan orang lain... penuhkan ilmu dahulu jangan "main2" jer .... TRADE betul2. Bukan main forex... TRADE forex.

    FOREX bukan skim cepat kaya. Banyak yang perlu dipelajari dan di alami sebelum manjadi seorang trader yang berjaya. Bukan senang nak buat duit. Usaha kena banyak. Kena rajin.

    Jangan ingat dapat EA atau ROBOT... pasang terus kat komputer... dudok goyang kaki.... bulan2 untung masyuk. No such thing... paling lama boleh bertahan macam tu pun 6 bulan... kalau dapat setahun bertahan ... kira bertuahlah.

    Nak pasang EA atau ROBOT pun kena tahu ilmu nya. Kena pandai tweak atau improvisekan parameter nya. Kena pandai UPGRADE kan selalu sistem.

    Anyway... daripada pandangan saya sendiri... TRADE manual lagi bagus. Dah bertahun saya berkecimpung dalam bidang ini.... tak pernah jumpa EA atau ROBOT yang boleh buat profit memanjang. Mesti ada DROWDOWN punya.

    No such thing as easy money... work for it
    ______________________T.A.Y.O.R.______________________

    Cara2 Membuka Acc Click di sini:
    http://forum.fxopen.com/showpost.php...postcount=3187


    Standard Acc Registration: http://fxmalay.com?agent=117041

    Micro Acc Registration: http://fxmalay.com?agent=148299

    Full Time Trader & Part Time Teaching Forex
    email: [email protected]
    phn: 013-2491533

  15. #15
    In Profit nettsaver's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    208
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by nettsaver View Post
    Selamat Datang ke thread ni.... Betul tu... Robot adalah bahasa perbualan harian.... Bahasa Forex ialah Expert Advisor (EA) dengan sistem trading ATS ( Automated Trading System ). tapi ye la biarpun ianya automated ( trade secara automatic, namun kena pantau jugak dan kena tau jugak selok-belok manual trade serta sedikit pengetahuan dalam Forex.

    Macam kereta gear Automatic la.... tapi still kena tau juga pandu kereta dan tau jugak undang2 lalu-lintas. Cuma boleh dikatakan lebih ringan sikit tugas trade sebab kebanyakkannya dah diserahkan pada Robot. Sebabnya Robot trade TIDAK menggunakan 'mouse' dan tak perlu klik OK.

    Untuk lebih lanjut, Yana boleh baca dalam post sebelum ni. Saya ni pun orang baru jugak dalam bidang forex ni.
    Haha...Ye la macam Teacher Flizzoe tu cakap..... jangan serahkan 100% kat Robot..... korang kena ingat jugak bahawa :

    " The Prestige Sport Car Which Worth Hundred Thousand Of Dollars Still Need Driver To Drive".

    So, korang janganlah asyik salahkan Robot je.... Hargailah sumbangan Robot untuk korang.... Apa pula sumbangan anda untuk Robot ? Ada ke korang kena beli makan-minum Robot ? Tempat tidur Robot ? petrol dan roadtax Robot ?

    Dan, sekarang ni, Banyak jugak Robot yang FREE... hanya korang je yang kena tau 'memandu' Robot tu. Kalau korang tak tau 'memandu', keluarkan sedikit kos untuk belajar memandu. Atau beli Robot yang dah siap setting... Sekurang2nya, takde lah penat sangat nak test.
    Terima kasih.



    Quote Originally Posted by nettsaver View Post
    Ok dan teruskan trading dengan cara yang mana anda selesa dengan cara tersebut. Semuga terus berjaya. Saya pun perlu lagi juga banyak belajar memandangkan bidang forex ni mempunyai risiko yang amat tinggi.
    Terima kasih.

    " Jangan percaya kepada Robot yang hanya berharga ratusan ringgit itu 100% sebagaimana anda tidak pernah percaya kepada kenderaan anda yang berharga ribuan ringgit itu pun 100% "
    Quote Originally Posted by nettsaver View Post
    Itu dah dikira satu langkah dengan kombinasi yang bijak sebab 50% dari tugas telah diserahkan kepada Robot..... Untuk Close Position....

    Don't Test Your Robot With Demo Ac Deposit More Than $20,000.00 Unless Your Uncle Is Donald Trump
    Perhatian kepada trader yang ingin menggunakan Robot / EA ... baca dulu dan fahami fungsi Robot / EA terlebih dahulu sebelum menggunakannya.......

    terima kasih.
    Last edited by nettsaver; 11-25-2008 at 03:34 AM.

Page 1 of 5 12345 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Disclaimer
2005-2017 © FXOpen All rights reserved. Various trademarks held by their respective owners.

Risk Warning:: Trading on the Forex market involves substantial risks, including complete possible loss of funds and other losses and is not suitable for all members. Clients should make an independent judgment as to whether trading is appropriate for them in the light of their financial condition, investment experience, risk tolerance and other factors.

FXOpen Markets Limited, a company duly registered in Nevis under the company No. C 42235. FXOpen is a member of The Financial Commission.

FXOpen AU Pty Ltd., a company authorised and regulated by the Australian Securities & Investments Commission (ASIC). AFSL 412871ABN 61 143 678 719.

FXOpen Ltd. a company registered in England and Wales under company number 07273392 and is authorised and regulated by the Financial Conduct Authority (previously, the Financial Services Authority) under FCA firm reference number 579202.

FXOpen does not provide services for United States residents.

Join us