BUY FXO Forum Shares
1316
Shares in the BANK:
We BuyWe Sell
$1.8495$1.9067
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 19

Thread: Masalah Updates MT4 Software

  1. #1
    Bullish smnajib's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Seremban
    Posts
    39
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default Masalah Updates MT4 Software

    En.Admin,

    saya nak update software tak boleh, untuk makluman saya mengunakan proxy di office. Login ok, cuma t boleh update...

    Login & Pwd proxy saya masukkan dengan betul

    Disini saya attach SS


  2. #2
    FXMALAY Supporter cool user learn2biz's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    5,956
    FXO Shares
    20
    FXO Bonus
    1.707
    Thanks
    61
    Thanked 177 Times in 116 Posts

    Default

    Aiyaaa ... check balik kat options > tools ... itu proxy ada betul set ? kalau dah set betul tapi still tak boleh update ... kena tanya network administrator anda sebab ... hanya network admin anda shj tahu setting proxy dalam company anda .... apa yg boleh connect .. apa yg tak boleh connect ...
    Indicator utk lihat margin requirement/leverage/spread/server time (bg anda yg hairan kenapa 'not enough money') - download sini atau rujuk laman web.
    Pada yg ingin verify akaun, TOLONG la baca link ini
    U punya nasi u makan, dia punya nasi dia makan. Apa salah kita makan sama-sama?
    Pastikan buang browser cookies/cache sebelum buka akaun baru di www.fxmalay.com

  3. #3
    Bullish smnajib's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Seremban
    Posts
    39
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by learn2biz View Post
    Aiyaaa ... check balik kat options > tools ... itu proxy ada betul set ? kalau dah set betul tapi still tak boleh update ... kena tanya network administrator anda sebab ... hanya network admin anda shj tahu setting proxy dalam company anda .... apa yg boleh connect .. apa yg tak boleh connect ...
    Bro,

    sebelum ini tiada masalah untuk updates software, network administrator cakap dia tak block i.p yang digunakan?

    saya dah install & uninstall 2x pun tak boleh, setting proxy pun ok, login ngan pwd ok!
    Last edited by smnajib; 11-19-2008 at 05:09 AM.

  4. #4
    FXMalay Supporter arialun's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Taiping, Bukit Subang & Shah Alam.
    Posts
    1,310
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    2.200
    Thanks
    7
    Thanked 3 Times in 3 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by smnajib View Post
    Bro,

    sebelum ini tiada masalah untuk updates software, network administrator cakap dia tak block i.p yang digunakan?

    saya dah install & uninstall 2x pun tak boleh, setting proxy pun ok, login ngan pwd ok!

    Ni sapa suruh berforex kat ofis ni?
    Ofis tempat bekerja, bukan untuk buat kerja lain.. kekekke..

  5. #5
    MahaGuru mazlimoin's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Real Madrid - Manchester United - Selangor
    Posts
    3,868
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.290
    Thanks
    6
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by arialun View Post
    Ni sapa suruh berforex kat ofis ni?
    Ofis tempat bekerja, bukan untuk buat kerja lain.. kekekke..
    forex pun wat kerja gak..huhuhuhuhu.tapi di opis

  6. #6
    Old Member suremasyuq's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    2,297
    FXO Shares
    4
    FXO Bonus
    2.511
    Thanks
    19
    Thanked 55 Times in 31 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by arialun View Post
    Ni sapa suruh berforex kat ofis ni?
    Ofis tempat bekerja, bukan untuk buat kerja lain.. kekekke..
    Quote Originally Posted by mazlimoin View Post
    forex pun wat kerja gak..huhuhuhuhu.tapi di opis
    Sebab itu aku berenti kerja...

    Terasa rezeki tu macam tak BERKAT kalau buat kat opis
    Pastikan setiap soalan berkaitan dengan akaun, disertakan sekali no akaun trade anda beserta server





  7. #7
    FXMALAY Supporter cool user learn2biz's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    5,956
    FXO Shares
    20
    FXO Bonus
    1.707
    Thanks
    61
    Thanked 177 Times in 116 Posts

    Default

    naper tak bgtau sebelum ni tak de masalah update software .. tapi la .. naper lak dia tulis situ kata build 216 ? install baru ke ? kadang memang boleh no connection .. kalau tak silap updates mt4 ni dari metaquotes bukannya dari fxopen ... try bukak metaquotes.net ... kalau boleh bukak baru try update .. kalau tak boleh bukak .. memang sampai bila pun tak boleh update ...
    Indicator utk lihat margin requirement/leverage/spread/server time (bg anda yg hairan kenapa 'not enough money') - download sini atau rujuk laman web.
    Pada yg ingin verify akaun, TOLONG la baca link ini
    U punya nasi u makan, dia punya nasi dia makan. Apa salah kita makan sama-sama?
    Pastikan buang browser cookies/cache sebelum buka akaun baru di www.fxmalay.com

  8. #8
    Piplet ijalman's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    25
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by suremasyuq View Post
    Sebab itu aku berenti kerja...

    Terasa rezeki tu macam tak BERKAT kalau buat kat opis
    alamakk.......... terasa banyak la aku..... terkene kat batang idung aku ni.... hehehhehe.... aku pon memorex kat opis... tapi keje x laa terabai...

  9. #9
    FXMALAY Supporter cool user learn2biz's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    5,956
    FXO Shares
    20
    FXO Bonus
    1.707
    Thanks
    61
    Thanked 177 Times in 116 Posts

    Default

    Macam sy pernah kata kat thread lain la ... company sediakan pc buat keje utk company .. tapi ramai yg salah guna .. chatting la .. layan website tak patut la .. sendiri mau ingat la .. pekerja dibayar gaji oleh company utk buat keje ...

    Nak buat keje unofficial .. samada buat luar waktu keje atau pakai sendiri punya notebook+internet line .. boss akan lebih respek anda sebab tak salah guna kemudahan pejabat .. huehuehue
    Indicator utk lihat margin requirement/leverage/spread/server time (bg anda yg hairan kenapa 'not enough money') - download sini atau rujuk laman web.
    Pada yg ingin verify akaun, TOLONG la baca link ini
    U punya nasi u makan, dia punya nasi dia makan. Apa salah kita makan sama-sama?
    Pastikan buang browser cookies/cache sebelum buka akaun baru di www.fxmalay.com

  10. #10
    MahaGuru mazlimoin's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Real Madrid - Manchester United - Selangor
    Posts
    3,868
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.290
    Thanks
    6
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    mak aii terasa laaa...asik chatting gan learn2biz jer waktu opis hour...ishk!! insafff nyer....chat gan nonamer gak uwaaa..insafff !!!

  11. #11
    FXMALAY Supporter cool user learn2biz's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    5,956
    FXO Shares
    20
    FXO Bonus
    1.707
    Thanks
    61
    Thanked 177 Times in 116 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by mazlimoin View Post
    mak aii terasa laaa...asik chatting gan learn2biz jer waktu opis hour...ishk!! insafff nyer....chat gan nonamer gak uwaaa..insafff !!!
    learn2biz ngan nonamer under fxmalay/fxopen .. hang chatting ngan dua org ni, dua ni memang dalam kategori buat keje forex utk fxmalay/fxopen lagi ... hang tu yg nak kena jaga .. hueheuhe
    Indicator utk lihat margin requirement/leverage/spread/server time (bg anda yg hairan kenapa 'not enough money') - download sini atau rujuk laman web.
    Pada yg ingin verify akaun, TOLONG la baca link ini
    U punya nasi u makan, dia punya nasi dia makan. Apa salah kita makan sama-sama?
    Pastikan buang browser cookies/cache sebelum buka akaun baru di www.fxmalay.com

  12. #12
    MahaGuru mazlimoin's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Real Madrid - Manchester United - Selangor
    Posts
    3,868
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.290
    Thanks
    6
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by learn2biz View Post
    learn2biz ngan nonamer under fxmalay/fxopen .. hang chatting ngan dua org ni, dua ni memang dalam kategori buat keje forex utk fxmalay/fxopen lagi ... hang tu yg nak kena jaga .. hueheuhe
    soory off topic lagi....aku memang nak haramkan YM kat opis tapi big boss tak kasi ..dia kata bagus utk chat chat utk dapatkan ilmu pengetahuan..sesambil bertanya hal hal penting...dan jimatkan kos telepon uhhuuh...

  13. #13
    Old Member suremasyuq's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    2,297
    FXO Shares
    4
    FXO Bonus
    2.511
    Thanks
    19
    Thanked 55 Times in 31 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by mazlimoin View Post
    soory off topic lagi....aku memang nak haramkan YM kat opis tapi big boss tak kasi ..dia kata bagus utk chat chat utk dapatkan ilmu pengetahuan..sesambil bertanya hal hal penting...dan jimatkan kos telepon uhhuuh...
    Bergantung pada diri sendiri dengan kemudahan yang telah diberikan...

    kalau menyeleweng.....


    sandrimauingat..............

    huehuheuheu
    Pastikan setiap soalan berkaitan dengan akaun, disertakan sekali no akaun trade anda beserta server





  14. #14
    Bullish smnajib's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Seremban
    Posts
    39
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by suremasyuq View Post
    Sebab itu aku berenti kerja...

    Terasa rezeki tu macam tak BERKAT kalau buat kat opis

    lepas keje baru memorex bro... cari $ sampingan je keje mustilah tak terabai

  15. #15
    Old Member suremasyuq's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    2,297
    FXO Shares
    4
    FXO Bonus
    2.511
    Thanks
    19
    Thanked 55 Times in 31 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by smnajib View Post
    lepas keje baru memorex bro... cari $ sampingan je keje mustilah tak terabai
    Yang penting boss tahu pasal tu. dan terutama owner company tu...

    macam aku dulu.. aku inform sendiri owner (Dato') pasal forex.... dan dier galakkan untuk site income....

    Rupa2nya Dato' ni otai forex.. tapi bukan online mcm kita ni

    p/s: aku berenti pun pasal terasa aku lebih kan forex.. dari kerja (sebab dah tak de kerja nak buat..... )
    Pastikan setiap soalan berkaitan dengan akaun, disertakan sekali no akaun trade anda beserta server





Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Disclaimer
2005-2016 © FXOpen All rights reserved. Various trademarks held by their respective owners.

Risk Warning:: Trading on the Forex market involves substantial risks, including complete possible loss of funds and other losses and is not suitable for all members. Clients should make an independent judgment as to whether trading is appropriate for them in the light of their financial condition, investment experience, risk tolerance and other factors.

FXOpen Markets Limited, a company duly registered in Nevis under the company No. C 42235. FXOpen is a member of The Financial Commission.

FXOpen AU Pty Ltd., a company authorised and regulated by the Australian Securities & Investments Commission (ASIC). AFSL 412871ABN 61 143 678 719.

FXOpen Ltd. a company registered in England and Wales under company number 07273392 and is authorised and regulated by the Financial Conduct Authority (previously, the Financial Services Authority) under FCA firm reference number 579202.

FXOpen does not provide services for United States residents.

Join us