BUY FXO Forum Shares
1316
Shares in the BANK:
We BuyWe Sell
$1.8426$1.8996
Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 15 of 38

Thread: scalper sila lapor diri...

  1. #1
    Market Maker gilos's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    port klang-shah alam-puchong
    Posts
    1,234
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.018
    Thanks
    0
    Thanked 9 Times in 7 Posts

    Default scalper sila lapor diri...

    salam...sajer buat tajuk camtu kasik gempak...ekekek...

    disini, saya gilos ingin mencadangkan para scalper sekian berkumpul di sini untuk membincangkan teknik2 yang anda lakukan untuk dapat pips hijau...apakah scalper itu?

    Banyak definition sebenarnya tapi senang citer, scalper yang dalam pemikiran saya, amik lam 5-10 pips sahaja dan OP paling tinggi pun lam sejam jer...pada saya bawah dari 5 tu kira kategori hit and run la...

    Apa sistem sesuai? apa TF sesuai? apa T/P dan S/L sesuai? meh ler bincangkan yek...

    Macam saya, saya gunakan tf M5, kalau M5 ranging saya tak masuk OP, TP dalam 5 ke 12 ( bergantung pada chart punya grid ) dan s/l ikut Bbands cuma kekadang saya tak letak kat OP s/l tu... indi saya gunakan japanese candlestick serta gabungan greenpips dan beberapa indi yang saya jumpa di forum ini dan forum lain.

    So, harapnya boleh la saya berbincang dengan para scalper lain yek...

    salam... :
    :::MetaZed Trading & Resources (sms: 012 2400 097): Wakil Dana Tempatan:::

    :::Family Day FxMalay 2011
    = Mari kita memeriahkannya! Sila Klik Sini :::

  2. #2
    In Profit nettsaver's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    214
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by gilos View Post
    salam...sajer buat tajuk camtu kasik gempak...ekekek...

    disini, saya gilos ingin mencadangkan para scalper sekian berkumpul di sini untuk membincangkan teknik2 yang anda lakukan untuk dapat pips hijau...apakah scalper itu?

    Banyak definition sebenarnya tapi senang citer, scalper yang dalam pemikiran saya, amik lam 5-10 pips sahaja dan OP paling tinggi pun lam sejam jer...pada saya bawah dari 5 tu kira kategori hit and run la...

    Apa sistem sesuai? apa TF sesuai? apa T/P dan S/L sesuai? meh ler bincangkan yek...

    Macam saya, saya gunakan tf M5, kalau M5 ranging saya tak masuk OP, TP dalam 5 ke 12 ( bergantung pada chart punya grid ) dan s/l ikut Bbands cuma kekadang saya tak letak kat OP s/l tu... indi saya gunakan japanese candlestick serta gabungan greenpips dan beberapa indi yang saya jumpa di forum ini dan forum lain.

    So, harapnya boleh la saya berbincang dengan para scalper lain yek...

    salam... :
    Biasanya berapa pair yang mampu trade sekaligus untuk satu2 sesi ?
    Time market hot, mampukah kita nak control Close mana2 yang profit kalau tak buat Pending dan set TP ?

  3. #3
    In Profit aming's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    TRG-KL
    Posts
    202
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    sy pon gunakan greenpips...M5 utk OP...M30 untuk tgk trend...n merujuk jugak pada system swing H4 bro warhead @ bro gundorowo punya...kalo signal strong buy kat M30 @ H4 sy tunggu signal buy aje dkt M5...pair eu je...bak kata bro warhead pair romantis
    ~Winners Never Quit & Quitters Never Win -- Vincent Thomas "Vince" Lombardi~

    ~Aku Nelayan Kecil~

  4. #4
    Market Maker gilos's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    port klang-shah alam-puchong
    Posts
    1,234
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.018
    Thanks
    0
    Thanked 9 Times in 7 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by nettsaver View Post
    Biasanya berapa pair yang mampu trade sekaligus untuk satu2 sesi ?
    Time market hot, mampukah kita nak control Close mana2 yang profit kalau tak buat Pending dan set TP ?
    saya bukak chart banyak pair tp selalunya kalau saya dah bukak satu post kat satu pair, saya akan tgk pair tu jer...cth kalau post pertama hari tu g/u, maknanya saya layan g/u jer la sampai dah ranging, carik pair lain plak...tp masalahnya bila g/u ranging, e/u, a/u pun ikut skali...so lambat la TP nyer...kalau TP...ekekek

    sekang yang saya guna mainly william's alligator dan di confirm oleh greenpips...
    :::MetaZed Trading & Resources (sms: 012 2400 097): Wakil Dana Tempatan:::

    :::Family Day FxMalay 2011
    = Mari kita memeriahkannya! Sila Klik Sini :::

  5. #5
    Bullish the0ne's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Mel-Pen-Trganu
    Posts
    44
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Salam para scalper.....

    -Scalp merupakan salah satu cara aku trade....
    -Waktu bila aku scalp? bila2 masa pagi, petang dan mlm ikut la bila free..TF 1M & 5M
    -Saya tak pakai apa2 indikator . Hanya berpandukan candlestik naik turun saja dan TL sbg guide...
    - Aku scalp guna robot. Robot ni hanya utk close position saja, dia tak akan buka oder auto... buka oder kita sendirila yg buat.
    -Yg bestnya robot ni dia close oder kita walaupun serendah 1pip...dia boleh set brp pip br nak close.Jadi takyah la kita terkial2 nak close position...biar robot yg closekan...
    -Scalp ni memang best tp klu float mau berpeluh...pastu MM kena jaga.. nak tamak kena ada cara...jgn main bedal je...Utility ni amat berguna utk para scalper sejati...percayalah...
    - Saya rasa ramai dah tau kehadiran robot ni....Robot ada dlm forum ni, rajin2la mencari....

  6. #6
    In Profit nonwon85's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    228
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    sy lak...hari2 100% scalping!! hehe...dulu swing..tp sbb swing nih main lot kecik sgt, jd tuka kpd scalping teknik..1 hari dlm beratus gak la pos sy bkk...TP cuma 5 jer...tp bergantung pd keaadan market...rupanya2 scalping ini indah..hehe....hanya on kan ea scalping ni yg tlg close kan sumer trade..hehe...sy cuma OP saje..tp kalo ikot pengalaman, scalping ni pon bole bg beratus2 pip hanya tuk dptkan 5 pip gain..haha...jd para scalper kene pandai wt OP...dan sy gunakan teknik 1 minit dan 5 minit utk scalping..4 hr utk tgk major trend..heheheh..terbukti berhasil...apa yg sy tau ler kan, kita ssh nak ikot org cara trade dia..tp percayalah, kalo kita faham diri sendiri dan kelebihan sendiri, x kira la Tf apa pon, kita mesti gain dgn sistem sendiri..asalkan kita paham...
    aku yg masih belajar

  7. #7
    Market Maker gilos's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    port klang-shah alam-puchong
    Posts
    1,234
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.018
    Thanks
    0
    Thanked 9 Times in 7 Posts

    Default

    sekang ni nak ngetest bukak dua post sekali...satu tp 8 satu tp ikut trend guna t/s...kalau ada ea yg buat camni kan best...setakat yg ada, yg bro maerol punya tu...

    edited...ada jumpa satu ea nih guna macam yg saya nak...

    http://forum.fxopen.com/showpost.php...&postcount=107
    Last edited by gilos; 11-22-2008 at 06:06 PM.
    :::MetaZed Trading & Resources (sms: 012 2400 097): Wakil Dana Tempatan:::

    :::Family Day FxMalay 2011
    = Mari kita memeriahkannya! Sila Klik Sini :::

  8. #8
    In Profit aming's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    TRG-KL
    Posts
    202
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by nonwon85 View Post
    sy lak...hari2 100% scalping!! hehe...dulu swing..tp sbb swing nih main lot kecik sgt, jd tuka kpd scalping teknik..1 hari dlm beratus gak la pos sy bkk...TP cuma 5 jer...tp bergantung pd keaadan market...rupanya2 scalping ini indah..hehe....hanya on kan ea scalping ni yg tlg close kan sumer trade..hehe...sy cuma OP saje..tp kalo ikot pengalaman, scalping ni pon bole bg beratus2 pip hanya tuk dptkan 5 pip gain..haha...jd para scalper kene pandai wt OP...dan sy gunakan teknik 1 minit dan 5 minit utk scalping..4 hr utk tgk major trend..heheheh..terbukti berhasil...apa yg sy tau ler kan, kita ssh nak ikot org cara trade dia..tp percayalah, kalo kita faham diri sendiri dan kelebihan sendiri, x kira la Tf apa pon, kita mesti gain dgn sistem sendiri..asalkan kita paham...
    betul tu bro...scalping itu indah...boleh dapat byk pips kat 1 pair je...mmg ssh nak ikut cara trade org n org pn ssh nak ikut cara trade kita

    kat H4 tu selain tgk major trend tgk gak kat stoch da overbought or oversold blum...kat M5 tunggu signal buy/sell ikut trend...

    Biasanya berapa pair yang mampu trade sekaligus untuk satu2 sesi ?
    Time market hot, mampukah kita nak control Close mana2 yang profit kalau tak buat Pending dan set TP ?
    pending order n set TP mmg diperlukan...biasanya kalo senior bertanya ni sekadar menduga...kan kan?heheh
    Last edited by aming; 11-23-2008 at 03:01 AM.
    ~Winners Never Quit & Quitters Never Win -- Vincent Thomas "Vince" Lombardi~

    ~Aku Nelayan Kecil~

  9. #9
    Intraday Master mostwanted's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    482
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    salam semua..sya ni mcm bro semua la.scalper..dari kenal forex sampai sekarang tertarik mgan teknik scalp ni.nampk mcm mudah n cepat nk tp.lain dr swing..ati mudah gelabah kalau tgk float tu..hehe.tp kadang2 scalp ni pun leh float gk kalau x kena gaya...

    teknik yg sya gunakn adalah merdekaram v1 yg direka oleh bro wha.
    mula2 sya main dlm 1 pair ja tp lama2 tambah kepada 5 pair.(tamak katakan)hehe...
    ambik 10 pip ja untk satu post n pd satu masa sya hanya bukak x lebih dr 4 post.(mm 10%)dinasihatkn oleh bro wha..
    alhamdulillah selama sya guna merdekaram v1 ni skrang ni bru nampk tune dia.tpi kadang2 termerah gk.bru blajar katakn.tu saja la yg dpt saya berkongsi..
    tp untk masa hadapn nk tmbh ilmu tentang teknik swing plak.insyaAllah kalau ada masa...
    semoga succes slalu.amin..
    jom memorex dengan akaun micro:

    https://fxmalay.cabinet.fxopen.com/A...x?Agent=130171

  10. #10
    Market Maker gilos's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    port klang-shah alam-puchong
    Posts
    1,234
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.018
    Thanks
    0
    Thanked 9 Times in 7 Posts

    Default

    yg ea 'take profit' tu mmg ok la setakat nih...saya bukak dua post. satu tp 10 dan satu lagi biar ea tu handle...takat nih ok la...cuma market sekarang buat gerun la nak masuk...
    :::MetaZed Trading & Resources (sms: 012 2400 097): Wakil Dana Tempatan:::

    :::Family Day FxMalay 2011
    = Mari kita memeriahkannya! Sila Klik Sini :::

  11. #11
    Piplet pali_png's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    17
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default scalping merdeka v1

    aku pun sama cam mostwanted gak pakai merdeka v1 (bro wha)...tf 5...tunggu macd cross msk post...sambil tgk tf 1h utk tgk major trend....walaupun merdekarama dah kuaq 2 version tp v1 gak serasi ngan aku......

  12. #12
    Intraday Master mostwanted's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    482
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by pali_png View Post
    aku pun sama cam mostwanted gak pakai merdeka v1 (bro wha)...tf 5...tunggu macd cross msk post...sambil tgk tf 1h utk tgk major trend....walaupun merdekarama dah kuaq 2 version tp v1 gak serasi ngan aku......
    mmg serasi bro teknik ni ngan sapa dh dpt tune..tpi masalhnya kalau market tgh sideway ni elok la jgn masuk..naya ja.saya dh terkena.lebih baik tunggu ja..pa pun merdekaram v1 tetap di hati ku..thanks bro wha..
    semoga succes slalu.amin..
    jom memorex dengan akaun micro:

    https://fxmalay.cabinet.fxopen.com/A...x?Agent=130171

  13. #13
    Market Maker gilos's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    port klang-shah alam-puchong
    Posts
    1,234
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.018
    Thanks
    0
    Thanked 9 Times in 7 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by pali_png View Post
    aku pun sama cam mostwanted gak pakai merdeka v1 (bro wha)...tf 5...tunggu macd cross msk post...sambil tgk tf 1h utk tgk major trend....walaupun merdekarama dah kuaq 2 version tp v1 gak serasi ngan aku......
    Quote Originally Posted by mostwanted View Post
    mmg serasi bro teknik ni ngan sapa dh dpt tune..tpi masalhnya kalau market tgh sideway ni elok la jgn masuk..naya ja.saya dh terkena.lebih baik tunggu ja..pa pun merdekaram v1 tetap di hati ku..thanks bro wha..
    sudilah kiranya share setting anda yek...leh gak buat kajian...
    :::MetaZed Trading & Resources (sms: 012 2400 097): Wakil Dana Tempatan:::

    :::Family Day FxMalay 2011
    = Mari kita memeriahkannya! Sila Klik Sini :::

  14. #14
    Intraday Master granpa's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    ..pahang..JB..lumut..SANDAKAN..
    Posts
    399
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    ada sesaper tau cara best nak scalp pakai TF 1min?
    ...pERjaLaNaN kU maSiH jaUH...
    kita cuma musuh pengkhianat bangsa dan negara
    apatah lagi pengkhianat agama

  15. #15
    Market Maker gilos's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    port klang-shah alam-puchong
    Posts
    1,234
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.018
    Thanks
    0
    Thanked 9 Times in 7 Posts

    Default

    TF M1? saya angkat tangan wo...tarak berani pakai...paling rendah pun kat M5...kira cantik dah pada saya...cuma kalau kat price grid kat chart M1 tu dalam 15pips ke atas jer baru saya bukak tgk...
    :::MetaZed Trading & Resources (sms: 012 2400 097): Wakil Dana Tempatan:::

    :::Family Day FxMalay 2011
    = Mari kita memeriahkannya! Sila Klik Sini :::

Page 1 of 3 123 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Disclaimer
2005-2016 © FXOpen All rights reserved. Various trademarks held by their respective owners.

Risk Warning:: Trading on the Forex market involves substantial risks, including complete possible loss of funds and other losses and is not suitable for all members. Clients should make an independent judgment as to whether trading is appropriate for them in the light of their financial condition, investment experience, risk tolerance and other factors.

FXOpen Markets Limited, a company duly registered in Nevis under the company No. C 42235. FXOpen is a member of The Financial Commission.

FXOpen AU Pty Ltd., a company authorised and regulated by the Australian Securities & Investments Commission (ASIC). AFSL 412871ABN 61 143 678 719.

FXOpen Ltd. a company registered in England and Wales under company number 07273392 and is authorised and regulated by the Financial Conduct Authority (previously, the Financial Services Authority) under FCA firm reference number 579202.

FXOpen does not provide services for United States residents.

Join us