BUY FXO Forum Shares
1316
Shares in the BANK:
We BuyWe Sell
$1.8426$1.8996
Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 15 of 31

Thread: apa dah jadi dgn metatrader fx malay

  1. #1
    Elder Analyst ahmadbadawi's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    509
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default apa dah jadi dgn metatrader fx malay

    saya nak komplain skit... sy bukak 5 lot mikro. tgk apa yg terjadi . post hit sl 143. open price 142.21 .. tapi tgk profit yg dapat.. lari separuh... blh sapa tolong jelaskan
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails fxmalay.JPG  

  2. #2
    Old Member suremasyuq's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    2,297
    FXO Shares
    4
    FXO Bonus
    2.511
    Thanks
    19
    Thanked 55 Times in 31 Posts
    Last edited by suremasyuq; 11-13-2008 at 02:48 PM.
    Pastikan setiap soalan berkaitan dengan akaun, disertakan sekali no akaun trade anda beserta server





  3. #3
    In Profit dr.duit's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    249
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by ahmadbadawi View Post
    saya nak komplain skit... sy bukak 5 lot mikro. tgk apa yg terjadi . post hit sl 143. open price 142.21 .. tapi tgk profit yg dapat.. lari separuh... blh sapa tolong jelaskan
    mt4 mengalami masalah serious sekarang agaknya..... could be a virus???atau kesan kemelesetan ekonomi dunia?? ....bukan fxopen shj yg ada problem....platfofm lain pun sama....mlm ni tak boleh trade langsung.....
    mengharapkan komen dari admin pulak:o
    Last edited by dr.duit; 11-13-2008 at 03:12 PM.

  4. #4
    Piplet myapis8's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    MANCISter-->jemaMOH
    Posts
    27
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    askum..

    kenapa terjadi begini..habis licin....

    terkejut..ap yg patut sy buat...
    ad siapa2 bole tolong..







    sy berasa janggal dalam mase tak sampai satu saat acc sy abis licin..
    just ingin mendapatkan kepastian...dan apa yang patut sy lakukan utk elakkan berlaku lagi...

    tolong support fxmalay....perjelaskan..
    Last edited by learn2biz; 11-26-2008 at 11:09 PM. Reason: Merged - back-to-back post in short time
    "Perform a random act of kindness for someone: a smile, compliment, or a favor just for fun. These will multiply and spread very rapidly."


  5. #5
    Real Member
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    1,282
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    1.930
    Thanks
    1
    Thanked 7 Times in 7 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by ahmadbadawi View Post
    saya nak komplain skit... sy bukak 5 lot mikro. tgk apa yg terjadi . post hit sl 143. open price 142.21 .. tapi tgk profit yg dapat.. lari separuh... blh sapa tolong jelaskan
    ni pasal gap ke? aku tak tahu camne dia leh jump sampai jauh tu.

    walaupun SL kat 143.00, close price ialah 142.57.
    so profit yang dikira ialah close price - open price (142.57 - 142.21 = 36 pips). dia tak kira dari harga kat SL tu.

    Quote Originally Posted by myapis8 View Post
    askum..

    kenapa terjadi begini..habis licin....

    terkejut..ap yg patut sy buat...
    ad siapa2 bole tolong..

    aku tak faham apa yang kau cuba terangkan...
    kau nak tunjuk yang tetiba harga tu jatuh mendadak ke?

    skarang ni biasa lah, bila market US nak tutup memang kadang-kadang ada banyak sell off.. itu yang jadi penurunan harga mendadak..

    next time buat money management elok-elok, position sizing tu biar yang sesuai..
    Last edited by learn2biz; 11-26-2008 at 11:08 PM. Reason: Merged - back-to-back post in short time
    Jangan lupa usha thread
    Analisis Teknikal oleh Flizzoe
    untuk idea trading percuma

  6. #6
    Piplet myapis8's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    MANCISter-->jemaMOH
    Posts
    27
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    sebenarnyer begini...
    bknnyer disebabkan harga yg turun mendadak... penaikan dan penurunan dalam sekelip mata...live berlaku didepan mata...

    sy telah buat perbandingan chart dengan broker lain...langsung tak terdapat persamaan pada part berkenaan...itu yang sy mahukan kepastian sbb pertama kali berlaku pada saya...walupun pernah terbace dalam forum sy tak percaya...



    **sy trime nasihat sifu**

    yang ini chart sy dapatkan dari broker lain...






    Last edited by learn2biz; 11-26-2008 at 11:07 PM. Reason: Merged - back-to-back post in short time
    "Perform a random act of kindness for someone: a smile, compliment, or a favor just for fun. These will multiply and spread very rapidly."


  7. #7
    Elder Analyst hangtuah70's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Latitude : 2.8167 longitude : 101.5
    Posts
    553
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Angry sl/gap

    Ada penjelasan ttg sl/gap sy ini....tolong jelaskan pada saya sebab saya dah buat SL tp tetap minus???
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails sl gap.JPG  

  8. #8
    Real Member
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    1,282
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    1.930
    Thanks
    1
    Thanked 7 Times in 7 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by myapis8 View Post
    sebenarnyer begini...
    bknnyer disebabkan harga yg turun mendadak... penaikan dan penurunan dalam sekelip mata...live berlaku didepan mata...

    sy telah buat perbandingan chart dengan broker lain...langsung tak terdapat persamaan pada part berkenaan...itu yang sy mahukan kepastian sbb pertama kali berlaku pada saya...walupun pernah terbace dalam forum sy tak percaya...



    **sy trime nasihat sifu**
    owh.. tak terlintas plak aku nak refer chart broker lain.. :o :o

    kalau macam tu.. itu diluar pengetahuan aku lah..
    Jangan lupa usha thread
    Analisis Teknikal oleh Flizzoe
    untuk idea trading percuma

  9. #9
    Piplet myapis8's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    MANCISter-->jemaMOH
    Posts
    27
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by flizzoe View Post
    owh.. tak terlintas plak aku nak refer chart broker lain.. :o :o

    kalau macam tu.. itu diluar pengetahuan aku lah..
    cume terkejut jer..
    mungkin diluar pengetahuan sy kot..
    tak pa la..
    rezeki ada dimana mana...

    tp rase nk tau jugak..
    Last edited by myapis8; 11-26-2008 at 11:13 PM.
    "Perform a random act of kindness for someone: a smile, compliment, or a favor just for fun. These will multiply and spread very rapidly."


  10. #10
    FXMALAY Supporter cool user learn2biz's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    5,956
    FXO Shares
    20
    FXO Bonus
    1.707
    Thanks
    61
    Thanked 177 Times in 116 Posts
    Last edited by learn2biz; 11-26-2008 at 11:11 PM.
    Indicator utk lihat margin requirement/leverage/spread/server time (bg anda yg hairan kenapa 'not enough money') - download sini atau rujuk laman web.
    Pada yg ingin verify akaun, TOLONG la baca link ini
    U punya nasi u makan, dia punya nasi dia makan. Apa salah kita makan sama-sama?
    Pastikan buang browser cookies/cache sebelum buka akaun baru di www.fxmalay.com

  11. #11
    Piplet myapis8's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    MANCISter-->jemaMOH
    Posts
    27
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Thumbs up

    Quote Originally Posted by hangtuah70 View Post
    Ada penjelasan ttg sl/gap sy ini....tolong jelaskan pada saya sebab saya dah buat SL tp tetap minus???
    nie kes subuh tadi la nie...
    lebih kurang same la kite..

    nanti ad kot penjelasan dari tuan support fxmalay..
    tg aja ya..



    Quote Originally Posted by hangtuah70 View Post
    Ada penjelasan ttg sl/gap sy ini....tolong jelaskan pada saya sebab saya dah buat SL tp tetap minus???
    nie kes subuh tadi la nie...
    lebih kurang same la kite..

    nanti ad kot penjelasan dari tuan support fxmalay..
    tg aja ya..



    time kaseh tuan support...
    Last edited by learn2biz; 11-26-2008 at 11:38 PM. Reason: Merged - back-to-back post in short time
    "Perform a random act of kindness for someone: a smile, compliment, or a favor just for fun. These will multiply and spread very rapidly."


  12. #12
    Piplet myapis8's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    MANCISter-->jemaMOH
    Posts
    27
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default fxopen reply

    ni reply dari fxopen..
    cume tertanya tanya kenapa kenapa disuruh forward pula
    ke fxegypt...



    sudah di buat seperti yang disuruh..

    "Perform a random act of kindness for someone: a smile, compliment, or a favor just for fun. These will multiply and spread very rapidly."


  13. #13
    Market Maker gilos's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    port klang-shah alam-puchong
    Posts
    1,234
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.018
    Thanks
    0
    Thanked 9 Times in 7 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by myapis8 View Post
    sebenarnyer begini...
    bknnyer disebabkan harga yg turun mendadak... penaikan dan penurunan dalam sekelip mata...live berlaku didepan mata...

    sy telah buat perbandingan chart dengan broker lain...langsung tak terdapat persamaan pada part berkenaan...itu yang sy mahukan kepastian sbb pertama kali berlaku pada saya...walupun pernah terbace dalam forum sy tak percaya...



    **sy trime nasihat sifu**
    bro, bleh pm kan saya nama broker yg bro check tu? nak gak sbg failsafe pada chart fxopen nih...mana tahu jadik lagi karang...anyway pliz keep posted berkenaan hal ni yer? thanx
    :::MetaZed Trading & Resources (sms: 012 2400 097): Wakil Dana Tempatan:::

    :::Family Day FxMalay 2011
    = Mari kita memeriahkannya! Sila Klik Sini :::

  14. #14
    Super Moderator nonamer's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    from no where
    Posts
    3,298
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    2.544
    Thanks
    20
    Thanked 152 Times in 111 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by myapis8 View Post
    ni reply dari fxopen..
    cume tertanya tanya kenapa kenapa disuruh forward pula
    ke fxegypt...



    sudah di buat seperti yang disuruh..

    Hi

    Cuba anda open www.fxegypt.com, apa anda dapat ?
    Lagipun --->
    Our main office address is 14 El Gizira El Wosta St, Zamalek, Cairo, Egypt.

  15. #15
    Piplet myapis8's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    MANCISter-->jemaMOH
    Posts
    27
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by gilos View Post
    bro, bleh pm kan saya nama broker yg bro check tu? nak gak sbg failsafe pada chart fxopen nih...mana tahu jadik lagi karang...anyway pliz keep posted berkenaan hal ni yer? thanx
    bab broker lain tu.. bro bole cari la sendiri.. US nyer broker..
    sy hanya menunggu solution yg diberikan oleh pihak fxopen..



    masih lagi menunggu ap jawapan dari pihak fxopen amnya dan khususnya
    pihak fxmalay...


    thanks to bro nonamer...
    "Perform a random act of kindness for someone: a smile, compliment, or a favor just for fun. These will multiply and spread very rapidly."


Page 1 of 3 123 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Disclaimer
2005-2016 © FXOpen All rights reserved. Various trademarks held by their respective owners.

Risk Warning:: Trading on the Forex market involves substantial risks, including complete possible loss of funds and other losses and is not suitable for all members. Clients should make an independent judgment as to whether trading is appropriate for them in the light of their financial condition, investment experience, risk tolerance and other factors.

FXOpen Markets Limited, a company duly registered in Nevis under the company No. C 42235. FXOpen is a member of The Financial Commission.

FXOpen AU Pty Ltd., a company authorised and regulated by the Australian Securities & Investments Commission (ASIC). AFSL 412871ABN 61 143 678 719.

FXOpen Ltd. a company registered in England and Wales under company number 07273392 and is authorised and regulated by the Financial Conduct Authority (previously, the Financial Services Authority) under FCA firm reference number 579202.

FXOpen does not provide services for United States residents.

Join us