Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 17

Thread: signal fozzy

  1. #1
    In Profit fariz36's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    175
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Question signal fozzy

    salam traders..

    ade tak yang tahu gunakan signal fozzy nie..kalau ade tolong ajarkan kat sy mcm mane nak gunakannye..sy ade signal tapi tak reti la nak gune..

    sekian,

  2. #2
    In Profit orochimaru's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Bandar Lampung
    Posts
    143
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by fariz36 View Post
    salam traders..

    ade tak yang tahu gunakan signal fozzy nie..kalau ade tolong ajarkan kat sy mcm mane nak gunakannye..sy ade signal tapi tak reti la nak gune..

    sekian,

    tuh sinyal fozzy guna Time frame daily

    sinyalnya jika rsi dan ma melakukan crossing.

    cross k bawah melewati middle band artinya sell ....sedangkan crossing dari

    bawah k atas melewati middle band buy

    have a lot of pips toothy9

  3. #3
    In Profit fariz36's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    175
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Post bro tolong tunjuk ajar..

    Quote Originally Posted by orochimaru View Post
    tuh sinyal fozzy guna Time frame daily

    sinyalnya jika rsi dan ma melakukan crossing.

    cross k bawah melewati middle band artinya sell ....sedangkan crossing dari

    bawah k atas melewati middle band buy

    have a lot of pips toothy9
    sy actualy xpaham langsung nak gune fozzy system nie..pening kepala dibuatnye..kalau sy tak bekerja xpe, nie depan laptop pun xsmpi 4 jam..
    bro, tlg guide sy mcm mane nak fasih gunekan system fozzy nie..

    baby baby baby sy newbie forexbaby baby baby

  4. #4
    In Profit orochimaru's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Bandar Lampung
    Posts
    143
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by fariz36 View Post
    sy actualy xpaham langsung nak gune fozzy system nie..pening kepala dibuatnye..kalau sy tak bekerja xpe, nie depan laptop pun xsmpi 4 jam..
    bro, tlg guide sy mcm mane nak fasih gunekan system fozzy nie..

    baby baby baby sy newbie forexbaby baby baby

    Wah pak cik saya x guna tuh indicator saya pake ADX sama lagi cube tuh

    kang_gun sistem n nebula sistem... tapi kalu pak cik cuma bisa 4 jam trading

    nya ..cube pake adx daily Time frame...

    pak cik cari artikel d google ..sambil kerja baca tuh artikel ...


    semangat pak cik sm_cool

  5. #5
    In Profit fariz36's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    175
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Post

    Quote Originally Posted by orochimaru View Post
    Wah pak cik saya x guna tuh indicator saya pake ADX sama lagi cube tuh

    kang_gun sistem n nebula sistem... tapi kalu pak cik cuma bisa 4 jam trading

    nya ..cube pake adx daily Time frame...

    pak cik cari artikel d google ..sambil kerja baca tuh artikel ...


    semangat pak cik sm_cool

    orochimaru, kamu tolong ajar kat pak cik,,yang mane satu system utk mengurangkan kerugian dan memaksimakan keuntungan..
    pak cik dah delete system fozzy tu..coz xpaham sgt nak gune..

    kamu ade system yang baik2 tak..
    Curahkan ilmu kat pak cik ape kamu yg buat semasa trading..
    pak cik nie baru lg dlm forex..

    sm_win No Pain No Gain sm_win

  6. #6
    In Profit
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    91
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by fariz36 View Post
    sy actualy xpaham langsung nak gune fozzy system nie..pening kepala dibuatnye..kalau sy tak bekerja xpe, nie depan laptop pun xsmpi 4 jam..
    bro, tlg guide sy mcm mane nak fasih gunekan system fozzy nie..

    baby baby baby sy newbie forexbaby baby baby
    sebenarnya system fozzy daily ni dicipta sebab tuannya selalu busy dan tak ada banyak masa untuk mengadap chart. tapi saya tak selalu pun ikut signal fozzy ni, so tak boleh nak komen banyak.

  7. #7
    In Profit orochimaru's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Bandar Lampung
    Posts
    143
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by fariz36 View Post
    orochimaru, kamu tolong ajar kat pak cik,,yang mane satu system utk mengurangkan kerugian dan memaksimakan keuntungan..
    pak cik dah delete system fozzy tu..coz xpaham sgt nak gune..

    kamu ade system yang baik2 tak..
    Curahkan ilmu kat pak cik ape kamu yg buat semasa trading..
    pak cik nie baru lg dlm forex..

    sm_win No Pain No Gain sm_win
    pak cik guna n pelajari ADX saje lah.... tapi sebelumnya pak cik harus luangkan waktu untuk pelajari ini sistem ...pak cik bole baca2 d kantor pak cik.. kalau sudah bace baru lah kita share

    ini link/kat adx buat pak cik..

    http://www.tradertalk.net/tutorial/adxsys.html
    http://traderclub.com/discus/message...ne1220070739am

  8. #8
    Elder Analyst ahmadbadawi's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    507
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    panduan pengguna 100pip 1 bulan...

    1. mula modal 500usd dlm masa 5 tahun menjadi 18 million...usd
    2. target 1 hari 5pip saja..
    3. anda mempunyai 20 hari untuk trading... jadi 5x20hr = 100pip sebulan..
    4. mula dgn 0.1 lot... dr modal 500usd .. dlm masa sebulan acc anda menjadi 600usd..
    5. seterusnya gandaan lot anda kepada 0.2... target pip tetap sama 5 pip sehari atau 100pip sebulan... adakah untuk dpt 5pip sehari susah ?
    6. lakukan dengan gandaan bilangan lot tiap2.. bulan..
    7. akhir sekali disiplin kena ada...


    sekian terima kasih..
    Last edited by ahmadbadawi; 11-08-2008 at 03:25 PM.

  9. #9
    Market Maker ammal07's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    penang
    Posts
    1,011
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Smile rugi tak kira ke??

    Quote Originally Posted by ahmadbadawi View Post
    panduan pengguna 100pip 1 bulan...

    1. mula modal 500usd dlm masa 5 tahun menjadi 18 million...usd
    2. target 1 hari 5pip saja..
    3. anda mempunyai 20 hari untuk trading... jadi 5x20hr = 100pip sebulan..
    4. mula dgn 0.1 lot... dr modal 500usd .. dlm masa sebulan acc anda menjadi 600usd..
    5. seterusnya gandaan lot anda kepada 0.2... target pip tetap sama 5 pip sehari atau 100pip sebulan... adakah untuk dpt 5pip sehari susah ?
    6. lakukan dengan gandaan bilangan lot tiap2.. bulan..
    7. akhir sekali disiplin kena ada...


    sekian terima kasih..
    hang dok kira untung je..rugi tak kira ke..
    kadang2 nak dapat 5pip, rugi 15pip..esok kena cari 25pip pula..
    kalaulah aku tahu apa akan jadi pada chart 5minit akan datang..
    tentu kaya aku...
    newbie yang minat nak belajar forex boleh ym / email saya.
    ym: ammal007 , email: [email protected]

  10. #10
    In Profit fariz36's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    175
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Smile

    Quote Originally Posted by orochimaru View Post
    Wah pak cik saya x guna tuh indicator saya pake ADX sama lagi cube tuh

    kang_gun sistem n nebula sistem... tapi kalu pak cik cuma bisa 4 jam trading

    nya ..cube pake adx daily Time frame...

    pak cik cari artikel d google ..sambil kerja baca tuh artikel ...


    semangat pak cik sm_cool
    orochimaru..kamublh attach tak kang_gun system dan nebula system kat sini..pakcik cari xjumpe la kat therad yg mana satu..

    terima kasih orochimaru

  11. #11
    Bullish
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    45
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by ammal07 View Post
    hang dok kira untung je..rugi tak kira ke..
    kadang2 nak dapat 5pip, rugi 15pip..esok kena cari 25pip pula..
    kalaulah aku tahu apa akan jadi pada chart 5minit akan datang..
    tentu kaya aku...
    kalau la tilik ni ujud, dh kaye ko...

  12. #12
    In Profit fariz36's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    175
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    hehehe...
    sape2 yg tahu menggunakan teknik EW..
    blh ajar kat aku mcm mane nak gunakan...
    aku newbie lg nie.,..

  13. #13
    Bullish
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    45
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by fariz36 View Post
    hehehe...
    sape2 yg tahu menggunakan teknik EW..
    blh ajar kat aku mcm mane nak gunakan...
    aku newbie lg nie.,..
    nape nak blaja EW?

  14. #14
    In Profit fariz36's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    175
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by vastavista View Post
    nape nak blaja EW?

    salah ker aku nak blaja EW nie...
    klau ko tahu..ajar la kat aku..

  15. #15
    In Profit
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    105
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Default

    mengenai Metode Trading Fozzy dapat di Download d www.forexebook.net

    semoga membantu^^

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Disclaimer
2005-2017 © FXOpen All rights reserved. Various trademarks held by their respective owners.

Risk Warning:: Trading on the Forex market involves substantial risks, including complete possible loss of funds and other losses and is not suitable for all members. Clients should make an independent judgment as to whether trading is appropriate for them in the light of their financial condition, investment experience, risk tolerance and other factors.

FXOpen Markets Limited, a company duly registered in Nevis under the company No. C 42235. FXOpen is a member of The Financial Commission.

FXOpen AU Pty Ltd., a company authorised and regulated by the Australian Securities & Investments Commission (ASIC). AFSL 412871ABN 61 143 678 719.

FXOpen Ltd. a company registered in England and Wales under company number 07273392 and is authorised and regulated by the Financial Conduct Authority (previously, the Financial Services Authority) under FCA firm reference number 579202.

FXOpen does not provide services for United States residents.

Join us