BUY FXO Forum Shares
1316
Shares in the BANK:
We BuyWe Sell
$1.8211$1.8774
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 22

Thread: Teknik inside bar - Apa pendapat anda?

  1. #1
    Bullish
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    41
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.960
    Thanks
    3
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Lightbulb Teknik inside bar - Apa pendapat anda?

    Berapa byk yg guna teknik inside bar? Bagi yg dah lama guna teknik nie, mind utk share pengalaman korang?

  2. #2
    Real Member
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    1,282
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    1.930
    Thanks
    1
    Thanked 7 Times in 7 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by vincent View Post
    Berapa byk yg guna teknik inside bar? Bagi yg dah lama guna teknik nie, mind utk share pengalaman korang?
    apa kata, selain berikan nama teknik tu, u bagitau sekali apa indi apa yang digunakan. attach indi yang berkaitan (kalau kena beli tu bley consider la nak attach ke tak) dan apa setting dia. ataupun berikan link teknik tersebut kalau ada kat internet.

    mungkin ada orang pakai teknik tu, tapi tak tahu pun namanya. aku pun tak pernah dengar teknik tuh
    Jangan lupa usha thread
    Analisis Teknikal oleh Flizzoe
    untuk idea trading percuma

  3. #3
    Bullish
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    41
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.960
    Thanks
    3
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Default

    Quote Originally Posted by flizzoe View Post
    apa kata, selain berikan nama teknik tu, u bagitau sekali apa indi apa yang digunakan. attach indi yang berkaitan (kalau kena beli tu bley consider la nak attach ke tak) dan apa setting dia. ataupun berikan link teknik tersebut kalau ada kat internet.

    mungkin ada orang pakai teknik tu, tapi tak tahu pun namanya. aku pun tak pernah dengar teknik tuh
    teknik nie x memerlukan sebarang indi.. cuma perlu cari bar yg dia nyer high & low kurang drpd previous bar.. kalau nak penjelasan yg lebih lanjut, refer kat sini.. http://www.************.com/showthread.php?t=86766
    nie baru nak masuk minggu ketiga saya guna teknik nie & so far, saya berjaya gandakan acc. dr usd30 kpd usd190 dlm masa 2 minggu

  4. #4
    Real Member
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    1,282
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    1.930
    Thanks
    1
    Thanked 7 Times in 7 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by vincent View Post
    teknik nie x memerlukan sebarang indi.. cuma perlu cari bar yg dia nyer high & low kurang drpd previous bar.. kalau nak penjelasan yg lebih lanjut, refer kat sini.. http://www.************.com/showthread.php?t=86766
    nie baru nak masuk minggu ketiga saya guna teknik nie & so far, saya berjaya gandakan acc. dr usd30 kpd usd190 dlm masa 2 minggu
    ok thanks.
    nanti bila aku ada masa lapang aku tengok2 kan.

    btw, kalau ada masa extra apa kata u attach chart untuk tunjukkan macam mana nak guna. aku rasa ramai yang berminat nak tahu teknik ni
    Jangan lupa usha thread
    Analisis Teknikal oleh Flizzoe
    untuk idea trading percuma

  5. #5
    Intraday Master mostwanted's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    482
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    mcm menarik ja ni..vincent try attach gambar tu kt sinink tgk cmna teknik ni...
    semoga succes slalu.amin..
    jom memorex dengan akaun micro:

    https://fxmalay.cabinet.fxopen.com/A...x?Agent=130171

  6. #6
    Market Maker gilos's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    port klang-shah alam-puchong
    Posts
    1,234
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.018
    Thanks
    0
    Thanked 9 Times in 7 Posts

    Default

    correct me if i'm wrong, tp nampak cam 'harami' jer...or harami ni part of this teknik?
    :::MetaZed Trading & Resources (sms: 012 2400 097): Wakil Dana Tempatan:::

    :::Family Day FxMalay 2011
    = Mari kita memeriahkannya! Sila Klik Sini :::

  7. #7
    Intraday Master mostwanted's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    482
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by gilos View Post
    correct me if i'm wrong, tp nampak cam 'harami' jer...or harami ni part of this teknik?
    teknik harami cmna plak?
    semoga succes slalu.amin..
    jom memorex dengan akaun micro:

    https://fxmalay.cabinet.fxopen.com/A...x?Agent=130171

  8. #8
    Market Maker gilos's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    port klang-shah alam-puchong
    Posts
    1,234
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.018
    Thanks
    0
    Thanked 9 Times in 7 Posts

    Default

    harami tu jenis combination candlestick gak...tp rasanya teknik inside bar ni complex lagi...pening gak membacanya...
    :::MetaZed Trading & Resources (sms: 012 2400 097): Wakil Dana Tempatan:::

    :::Family Day FxMalay 2011
    = Mari kita memeriahkannya! Sila Klik Sini :::

  9. #9
    mmoney
    Guest

    Default Psychology disebalik inside bar..

    salam, first post kat forum nih...sekadar berkongsi ilmu utk kebaikan bersama..
    Attached Files Attached Files

  10. #10
    Market Maker ammal07's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    penang
    Posts
    1,012
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by gilos View Post
    correct me if i'm wrong, tp nampak cam 'harami' jer...or harami ni part of this teknik?
    bro, boleh buka satu thread teknik harami , ramai orang nak belajar ni..
    newbie yang minat nak belajar forex boleh ym / email saya.
    ym: ammal007 , email: ammal007@yahoo.com

  11. #11
    Market Maker ammal07's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    penang
    Posts
    1,012
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by vincent View Post
    teknik nie x memerlukan sebarang indi.. cuma perlu cari bar yg dia nyer high & low kurang drpd previous bar.. kalau nak penjelasan yg lebih lanjut, refer kat sini.. http://www.************.com/showthread.php?t=86766
    nie baru nak masuk minggu ketiga saya guna teknik nie & so far, saya berjaya gandakan acc. dr usd30 kpd usd190 dlm masa 2 minggu
    boleh buat pengenalan tak tentag teknik ni, kalau nak suruh orang baca kat ff tu, mungkin ramai tak faham bahasa ingeris,
    newbie yang minat nak belajar forex boleh ym / email saya.
    ym: ammal007 , email: ammal007@yahoo.com

  12. #12
    Piplet
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    4
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Tu aaa aku pun bukan pandai sangat bahasa omputih nih...

    Hot Technique..Always Never Lose Forex Trade

  13. #13
    Elder Analyst Pepsifire's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    561
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Mcm mane dgn teknik inside bar tu ek..
    Xde org nk terang ke ek...

  14. #14
    FXMalay Supporter arialun's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Taiping, Bukit Subang & Shah Alam.
    Posts
    1,310
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    2.200
    Thanks
    7
    Thanked 3 Times in 3 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by vincent View Post
    teknik nie x memerlukan sebarang indi.. cuma perlu cari bar yg dia nyer high & low kurang drpd previous bar.. kalau nak penjelasan yg lebih lanjut, refer kat sini.. http://www.************.com/showthread.php?t=86766
    nie baru nak masuk minggu ketiga saya guna teknik nie & so far, saya berjaya gandakan acc. dr usd30 kpd usd190 dlm masa 2 minggu

    Pada TimeFrame berapa bro refer?
    Based on bro punya experience, TF berapa is more accurate? Daily or Hourly?

  15. #15
    Market Maker gilos's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    port klang-shah alam-puchong
    Posts
    1,234
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.018
    Thanks
    0
    Thanked 9 Times in 7 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by vincent View Post
    Berapa byk yg guna teknik inside bar? Bagi yg dah lama guna teknik nie, mind utk share pengalaman korang?
    tgh study teknik nih...mcm menarik jer...ekekekek...otai trader kat ff punya teknik nih...
    :::MetaZed Trading & Resources (sms: 012 2400 097): Wakil Dana Tempatan:::

    :::Family Day FxMalay 2011
    = Mari kita memeriahkannya! Sila Klik Sini :::

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Disclaimer
2005-2016 © FXOpen All rights reserved. Various trademarks held by their respective owners.

Risk Warning:: Trading on the Forex market involves substantial risks, including complete possible loss of funds and other losses and is not suitable for all members. Clients should make an independent judgment as to whether trading is appropriate for them in the light of their financial condition, investment experience, risk tolerance and other factors.

FXOpen Markets Limited, a company duly registered in Nevis under the company No. C 42235. FXOpen is a member of The Financial Commission.

FXOpen AU Pty Ltd., a company authorised and regulated by the Australian Securities & Investments Commission (ASIC). AFSL 412871ABN 61 143 678 719.

FXOpen Ltd. a company registered in England and Wales under company number 07273392 and is authorised and regulated by the Financial Conduct Authority (previously, the Financial Services Authority) under FCA firm reference number 579202.

FXOpen does not provide services for United States residents.

Join us