BUY FXO Forum Shares
1316
Shares in the BANK:
We BuyWe Sell
$1.8211$1.8774
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 23

Thread: Stop Out (S.O) a.k.a Margin Call - kongsi pengalaman anda

  1. #1
    Intraday Master cairol's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    kLaTE-sHah aLaM-kL
    Posts
    399
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default Stop Out (S.O) a.k.a Margin Call a.k.a Cik Marginah(Cun nie) - kongsi pengalaman anda

    Salam semua kepada trader2 fxmalay.....


    aku rase topic nie bagus dikongsi bersama, at least kite semua dpt tau mengapa S.O tu bleh t`jadi....

    adakah silap market??
    adakah silap teknik digunakan??
    adakah anda t'tdo time trade??
    dan sewaktu dgn nye.....


    jom sama2 kite diskus
    Last edited by cairol; 11-07-2008 at 03:48 AM.
    FxOpen>>>> Buka Akaun Baru Anda Sekarang<<<< FxMalay
    >>> BiaR PuN PiPs KEciK TaPi NiLai Nye BeSaR <<<

  2. #2
    In Profit nettsaver's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    208
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by cairol View Post
    Salam semua kepada trader2 fxmalay.....


    aku rase topic nie bagus dikongsi bersama, at least kite semua dpt tau mengapa S.O tu bleh t`jadi....

    adakah silap market??
    adakah silap teknik digunakan??
    adakah anda t'tdo time trade??
    dan sewaktu dgn nye.....


    jom sama2 kite diskus

    S.O tu kalau dalam bidang construction tu maknanya Superitending Officer....
    Tak delah garang sangat cuma, kena ikut rule kontrak je.....

    S.O kalau dalam bidang pemasaran tu maknanya Sold Out....
    Cuma kalau ada duit pun dah tak boleh buat ape sebab orang dah beli...

    Dan kalau forex pulak S.O tu memang menakutkan.... Silap2 dah sampai masanya untuk lupakan sekejap ( atau mungkin selama2nya ) pasal forex ni... kalau modal ciput....

    Pasal Cik Marginah pulak, aku rasa awek ni tak de lah mata duitan... sebab awek ni hanya akan call traders yang modal ciput je... yang tengah nyawa2 ikan... ( kalau yang modal besar OK je.... tak de pun dia call )... cuma awek ni kurang berperi-kemanusiaan..... Kalau dah dia tak suka kat kita, tak usah lah nak merayu.... memang tetap kena punya... !!

    Itu hanya pendapat aku je.... terima kasih.

  3. #3
    Intraday Master cairol's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    kLaTE-sHah aLaM-kL
    Posts
    399
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    aku dah penah t`kena kes camnie.... open trade n locking..... then aku set laa TP... pastu gi kuar mane2.... blk bukak tgk hancusss..... sbb aku lupe nak buang TP sblm nak kuar.... adess!!!!
    Last edited by learn2biz; 11-07-2008 at 09:42 AM.
    FxOpen>>>> Buka Akaun Baru Anda Sekarang<<<< FxMalay
    >>> BiaR PuN PiPs KEciK TaPi NiLai Nye BeSaR <<<

  4. #4
    FXMalay supporter halzu's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Depan PC
    Posts
    1,319
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.200
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Berdasarkan pengalaman dan pertanyaan org ramai , selalu nye SO terjadi majoritinya silap trader gak.... mkt tak salah tapik sendiri salah tafsir. Satu lagi modal ada sikit tapik pengurusan trade sesuka hati tanpa memikirkan jumlah lot & post yg harus dibuka.

    p/s: kata org SO tu lumrah trader. betul ka??? ...misteri

  5. #5
    MahaGuru mazlimoin's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Real Madrid - Manchester United - Selangor
    Posts
    3,828
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.290
    Thanks
    6
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by cairol View Post
    aku dah penah t`kena kes camnie.... open trade n locking..... then aku set laa TP... pastu gi kuar mane2.... blk bukak tgk hancusss..... sbb aku lupe nak buang TP sblm nak kuar.... adess!!!!
    memang teruk tu.....................!!!!!......

  6. #6
    In Profit lock17's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    204
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    betul tu halzu...

  7. #7
    Elder Analyst Pepsifire's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    561
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by halzu View Post
    Berdasarkan pengalaman dan pertanyaan org ramai , selalu nye SO terjadi majoritinya silap trader gak.... mkt tak salah tapik sendiri salah tafsir. Satu lagi modal ada sikit tapik pengurusan trade sesuka hati tanpa memikirkan jumlah lot & post yg harus dibuka.

    p/s: kata org SO tu lumrah trader. betul ka??? ...misteri
    Hahaha....hidup ini pnuh dgn misteri......

  8. #8
    FXMALAY Supporter cool user learn2biz's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    5,244
    FXO Shares
    20
    FXO Bonus
    1.707
    Thanks
    60
    Thanked 171 Times in 110 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by Pepsifire View Post
    Hahaha....hidup ini pnuh dgn misteri......
    Jangan biarkan hidup anda diselubungi .... misteri ... nusantara pip hijau
    Indicator utk lihat margin requirement/leverage/spread/server time (bg anda yg hairan kenapa 'not enough money') - download sini atau rujuk laman web.
    Pada yg ingin verify akaun, TOLONG la baca link ini
    U punya nasi u makan, dia punya nasi dia makan. Apa salah kita makan sama-sama?
    Pastikan buang browser cookies/cache sebelum buka akaun baru di www.fxmalay.com

  9. #9
    MahaGuru mazlimoin's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Real Madrid - Manchester United - Selangor
    Posts
    3,828
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.290
    Thanks
    6
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Market huru hara ..tak tentu hala..tah apa apa tah...tak seperti biasa..suka suka spike atas bawah...news pun tungang terbalik...memang la kena SO...

  10. #10
    Elder Analyst bizonline's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Beautiful Malaysia
    Posts
    571
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    market x menentu..indi pun dah naik sama x tentu hala..yg power pun bleh tergolek, tapi kalau margin besar bleh laa bertahan...uhuhuhuk!
    Regards,

    BizonL|ne

    Wish to trade FOREX with us? pls click here

  11. #11
    Intraday Master cairol's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    kLaTE-sHah aLaM-kL
    Posts
    399
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    1 lg aku nak kongsi korang.... majoriti aku loss disebabkan locking.... buang locking kejap pastu letak locking balik... cemane nak abis locking tu??? nak close negatif rugi plak.... last2 cik marginah jugak jawab nye....
    FxOpen>>>> Buka Akaun Baru Anda Sekarang<<<< FxMalay
    >>> BiaR PuN PiPs KEciK TaPi NiLai Nye BeSaR <<<

  12. #12
    Elder Analyst bizonline's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Beautiful Malaysia
    Posts
    571
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    satu jea carol..mana hang nak rugi..nak rugi kerana close -tive or maginah? hihihi!
    Regards,

    BizonL|ne

    Wish to trade FOREX with us? pls click here

  13. #13
    Intraday Master mostwanted's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    472
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    masa mula2 dulu..ada la dlm 2 kali kena SO ni..first aku dope $100.kena SO.lps tu aku depo lg $50.kena lg ngan Uncle SO.xtau nk kata cmna.tilik punya tilik..rupanya aku start dgn akaun standart terus.patutlaa...

    lps tu aku depo lg $100 tp kali ni aku depo dlm akaun micro ja.
    alhamdulillah setakt skrang ni x kena lg la ngan Uncle SO aku tu.cuma kadang untung n kadang rugi.aku punya ekuiti dok takat tu ja dr bulan lepas.
    tapi pa pun alhamdulillah.la ni tgh dok practik indi yg nru aku trima.harap2 lepas ni dpt larila dr Uncle SO aku tu..
    semoga succes slalu.amin..
    jom memorex dengan akaun micro:

    https://fxmalay.cabinet.fxopen.com/A...x?Agent=130171

  14. #14

  15. #15
    Market Maker gilos's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    port klang-shah alam-puchong
    Posts
    1,226
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.018
    Thanks
    0
    Thanked 9 Times in 7 Posts

    Default

    ikut perasaan...kunun marah sgt ngan pair masuk bebanyak post sedangkan dalam hati dah tau trend dah berubah cuma degil gak kata, 'taaakkk, dia naik balik...dia naik balik punya'...cheit...
    :::MetaZed Trading & Resources (sms: 012 2400 097): Wakil Dana Tempatan:::

    :::Family Day FxMalay 2011
    = Mari kita memeriahkannya! Sila Klik Sini :::

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Disclaimer
2005-2017 © FXOpen All rights reserved. Various trademarks held by their respective owners.

Risk Warning:: Trading on the Forex market involves substantial risks, including complete possible loss of funds and other losses and is not suitable for all members. Clients should make an independent judgment as to whether trading is appropriate for them in the light of their financial condition, investment experience, risk tolerance and other factors.

FXOpen Markets Limited, a company duly registered in Nevis under the company No. C 42235. FXOpen is a member of The Financial Commission.

FXOpen AU Pty Ltd., a company authorised and regulated by the Australian Securities & Investments Commission (ASIC). AFSL 412871ABN 61 143 678 719.

FXOpen Ltd. a company registered in England and Wales under company number 07273392 and is authorised and regulated by the Financial Conduct Authority (previously, the Financial Services Authority) under FCA firm reference number 579202.

FXOpen does not provide services for United States residents.

Join us