BUY FXO Forum Shares
1315
Shares in the BANK:
We BuyWe Sell
$1.9885$2.05
Results 1 to 15 of 15

Thread: Analisis EURGBP

  1. #1
    Market Maker ammal07's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    penang
    Posts
    1,011
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Analisis EURGBP

    Salam buat semua...

    Nampaknya tajuk untuk EURGBP belum ada lagi, saya cadangkan kepada sesiapa yang minat boleh membuat analisis untuk pair ini.

    EURGBP mempunyai nilai pip yang paling tinggi sekali, iaitu 1pip > 2.xxusd, untuk nilai trade 0.1 lot.

    Saya mulakan dengan merujuk kepada pasaran hari jumaat lepas, trendnya ialah uptrend, kemungkinan akan terus up utk sehari dua lagi,bergantung kepada fundamental analisis yg akan keluar esok.

    sama-sama kita tunggu.
    newbie yang minat nak belajar forex boleh ym / email saya.
    ym: ammal007 , email: [email protected]

  2. #2
    Market Maker ammal07's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    penang
    Posts
    1,011
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    eurgbp masih uptrend untuk hari ini, akan terus naik sehingga jam 4:30 ptg nanti bila berita gbp keluar..tapi kesannya agak lemah..kita tunggu dan lihat
    newbie yang minat nak belajar forex boleh ym / email saya.
    ym: ammal007 , email: [email protected]

  3. #3
    Market Maker ammal07's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    penang
    Posts
    1,011
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    EURGBP mula down trend

    EURGBP dah mula down trend, tunggu ema3 & ema30 bersilang baru start sell..
    newbie yang minat nak belajar forex boleh ym / email saya.
    ym: ammal007 , email: [email protected]

  4. #4
    FXMalay Supporter arialun's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Taiping, Bukit Subang & Shah Alam.
    Posts
    1,164
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    2.200
    Thanks
    7
    Thanked 2 Times in 2 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by ammal07 View Post
    EURGBP dah mula down trend, tunggu ema3 & ema30 bersilang baru start sell..
    Bro, dekat Time Frame mana nak tengok EMA-EMA ni bersilang?

  5. #5
    Market Maker ammal07's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    penang
    Posts
    1,011
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    eurgbp uptrend..
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails eurgbp m30.jpg  
    newbie yang minat nak belajar forex boleh ym / email saya.
    ym: ammal007 , email: [email protected]

  6. #6
    Market Maker ammal07's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    penang
    Posts
    1,011
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    eurgbp macam nak naik je..

    nampaknya eurgbp nak naik..
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails eurgbp h4.jpg  
    newbie yang minat nak belajar forex boleh ym / email saya.
    ym: ammal007 , email: [email protected]

  7. #7
    Market Maker ammal07's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    penang
    Posts
    1,011
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    eurgbp, sekarang tgh downtrend,boleh sell sekarang,tapi set tp rendah je
    sebab dia lambat gerak, macam siput..
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails eurgbp.jpg  
    newbie yang minat nak belajar forex boleh ym / email saya.
    ym: ammal007 , email: [email protected]

  8. #8
    Market Maker ammal07's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    penang
    Posts
    1,011
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    newbie yang minat nak belajar forex boleh ym / email saya.
    ym: ammal007 , email: [email protected]

  9. #9
    Market Maker ammal07's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    penang
    Posts
    1,011
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    newbie yang minat nak belajar forex boleh ym / email saya.
    ym: ammal007 , email: [email protected]

  10. #10
    Market Maker ammal07's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    penang
    Posts
    1,011
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default



    lama tak tengok pair ni, kesian dia...
    newbie yang minat nak belajar forex boleh ym / email saya.
    ym: ammal007 , email: [email protected]

  11. #11
    In Profit great0ne's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    lembangan maliau - banjaran crocker
    Posts
    115
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    diharap tuan thread dapt terus update thread ni.... sebab pair ni la yang paling selamat sekali ( bagi saya ), senang nak buat jangkaan....
    --------------------------------------
    disiplin + mm = sm_win

    panjatkanlah kesyukuran dengan rezeki yang dilimpahkan-Nya...

  12. #12
    Market Maker ammal07's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    penang
    Posts
    1,011
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default



    eur/gbp minggu depan..
    newbie yang minat nak belajar forex boleh ym / email saya.
    ym: ammal007 , email: [email protected]

  13. #13
    Market Maker ammal07's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    penang
    Posts
    1,011
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default



    eg baru keluar dari segitiga..
    newbie yang minat nak belajar forex boleh ym / email saya.
    ym: ammal007 , email: [email protected]

  14. #14
    In Profit khairy's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    154
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by ammal07 View Post


    eg baru keluar dari segitiga..
    Thankzzz bro ammal07....

    harap bro hantar analisis pair hari2 trading boleh kan bro...?
    Tgh belajar ni bro...........plzzzzz
    apa2 pair pun boleh brooo...

    Thankz again brosm_cool

  15. #15
    Bullish
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    63
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    saya tak le pandai sangat analisa data ni..tapi dari pemerhatian yang saya buat, EG ni kalau usd strong dia pun ikut turun gak...bleh ke kita ikut trend EU kalau nak masuk EG?

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Disclaimer
2005-2017 © FXOpen All rights reserved. Various trademarks held by their respective owners.

Risk Warning:: Trading on the Forex market involves substantial risks, including complete possible loss of funds and other losses and is not suitable for all members. Clients should make an independent judgment as to whether trading is appropriate for them in the light of their financial condition, investment experience, risk tolerance and other factors.

FXOpen Markets Limited, a company duly registered in Nevis under the company No. C 42235. FXOpen is a member of The Financial Commission.

FXOpen AU Pty Ltd., a company authorised and regulated by the Australian Securities & Investments Commission (ASIC). AFSL 412871ABN 61 143 678 719.

FXOpen Ltd. a company registered in England and Wales under company number 07273392 and is authorised and regulated by the Financial Conduct Authority (previously, the Financial Services Authority) under FCA firm reference number 579202.

FXOpen does not provide services for United States residents.

Join us