BUY FXO Forum Shares
1316
Shares in the BANK:
We BuyWe Sell
$1.8495$1.9067
Results 1 to 11 of 11

Thread: account lama ada masalah??

  1. #1
    In Profit braveheart's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    171
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default account lama ada masalah??

    lord@ support,
    nak tanya, account lama memang ada masalah ker ha???
    no. account aku yg lama (315XX). selalu MT4 aku x dia boleh baca graph, mcm 'hang'. Matawang semua x bergerak. So apa aku buat, aku uninstall balik, then install MT4 yang baru. baru boleh. Tp masalah akan berulang selepas beberapa hari. Tp bila aku login account baru, ok jer, x der masalah pun?? confuse???

  2. #2
    Old Member suremasyuq's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    2,297
    FXO Shares
    4
    FXO Bonus
    2.511
    Thanks
    19
    Thanked 55 Times in 31 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by braveheart View Post
    lord@ support,
    nak tanya, account lama memang ada masalah ker ha???
    no. account aku yg lama (315XX). selalu MT4 aku x dia boleh baca graph, mcm 'hang'. Matawang semua x bergerak. So apa aku buat, aku uninstall balik, then install MT4 yang baru. baru boleh. Tp masalah akan berulang selepas beberapa hari. Tp bila aku login account baru, ok jer, x der masalah pun?? confuse???
    acc tak aktif lebih 3 bulan... akan dideletekan
    Pastikan setiap soalan berkaitan dengan akaun, disertakan sekali no akaun trade anda beserta server





  3. #3
    Piplet ijaljaws78's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Taman Sementa Kapar, Klang
    Posts
    15
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by suremasyuq View Post
    acc tak aktif lebih 3 bulan... akan dideletekan
    so, makna kata, kena create acc yg baru ker? sebab sy punya micro acc pun dia dah block.

  4. #4
    FXMalay Supporter arialun's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Taiping, Bukit Subang & Shah Alam.
    Posts
    1,310
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    2.200
    Thanks
    7
    Thanked 3 Times in 3 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by ijaljaws78 View Post
    so, makna kata, kena create acc yg baru ker? sebab sy punya micro acc pun dia dah block.
    aku rasa kalu depo balik ke act tu , barulah di 'reactivate' balik kut..

  5. #5
    FXMALAY Supporter cool user learn2biz's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    5,956
    FXO Shares
    20
    FXO Bonus
    1.707
    Thanks
    61
    Thanked 177 Times in 116 Posts
    Indicator utk lihat margin requirement/leverage/spread/server time (bg anda yg hairan kenapa 'not enough money') - download sini atau rujuk laman web.
    Pada yg ingin verify akaun, TOLONG la baca link ini
    U punya nasi u makan, dia punya nasi dia makan. Apa salah kita makan sama-sama?
    Pastikan buang browser cookies/cache sebelum buka akaun baru di www.fxmalay.com

  6. #6
    In Profit braveheart's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    171
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Adoooi......! sakit jiwa, x abih2 ngn masalah. account baru aku pun buat masalah. untuk lebih jelas masalah ni, aku ada email kat support & admin, siap attach printshot. My bigbro pun x dapet nak tolong.
    Masalah dia mcm aku ckp aritu, graf x dapat nak display & matawang x akftif kat mt4. tp, balance dapat ditunjukkan. So aku kena Reinstall MT4 yg baru dr web fxmalay, baru dpt buka mt4 and aktif, then baru boleh trade. tp masalah berulang selepas bebrapa kali buka tutup mt4. Yg ajaib bin hairannya, bila login acct my big bro (investor pasword) mt4 aktif cantik la plak,,..?? x pernak ada masalah ni yg geram ni.
    Letih la aku nak trade mcm ni, asyik2 nak kena Reinstall mt4 je, boleh hilang mood nak trade
    tolonggg..

  7. #7
    FXMALAY Supporter cool user learn2biz's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    5,956
    FXO Shares
    20
    FXO Bonus
    1.707
    Thanks
    61
    Thanked 177 Times in 116 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by braveheart View Post
    Adoooi......! sakit jiwa, x abih2 ngn masalah. account baru aku pun buat masalah. untuk lebih jelas masalah ni, aku ada email kat support & admin, siap attach printshot. My bigbro pun x dapet nak tolong.
    Masalah dia mcm aku ckp aritu, graf x dapat nak display & matawang x akftif kat mt4. tp, balance dapat ditunjukkan. So aku kena Reinstall MT4 yg baru dr web fxmalay, baru dpt buka mt4 and aktif, then baru boleh trade. tp masalah berulang selepas bebrapa kali buka tutup mt4. Yg ajaib bin hairannya, bila login acct my big bro (investor pasword) mt4 aktif cantik la plak,,..?? x pernak ada masalah ni yg geram ni.
    Letih la aku nak trade mcm ni, asyik2 nak kena Reinstall mt4 je, boleh hilang mood nak trade
    tolonggg..
    Haaaaa .. marah?? Baca la kat sini solution dia : http://forum.fxopen.com/showpost.php...&postcount=665

    Akaun mikro beza ngan std sebab ada . (titik) belakang nama pair .. tu sebabnya kalau login std pas tu login mikro chart 'waiting for update' tak sudah ... begitu juga sebaliknya ... solution dia .. baca link atas tu
    Indicator utk lihat margin requirement/leverage/spread/server time (bg anda yg hairan kenapa 'not enough money') - download sini atau rujuk laman web.
    Pada yg ingin verify akaun, TOLONG la baca link ini
    U punya nasi u makan, dia punya nasi dia makan. Apa salah kita makan sama-sama?
    Pastikan buang browser cookies/cache sebelum buka akaun baru di www.fxmalay.com

  8. #8
    In Profit braveheart's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    171
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by learn2biz View Post
    Haaaaa .. marah?? Baca la kat sini solution dia : http://forum.fxopen.com/showpost.php...&postcount=665

    Akaun mikro beza ngan std sebab ada . (titik) belakang nama pair .. tu sebabnya kalau login std pas tu login mikro chart 'waiting for update' tak sudah ... begitu juga sebaliknya ... solution dia .. baca link atas tu
    haaaaaaaaaaaaaaaaa.........awat x bgtau awai2...so punca segala permasalahan aku ni sbb tukar login dr acct std ke micro la ni........eeeeeeeeeeee, patut pun. anyway aku dah jmpa solution dulu td, pegi jer terus ke 'CONNECTION STATUS' pastu trus login ke 'FXOpen Trading Server'. Then baru boleh. Klau x dia dok kat 'FX Trading DC2-Hong Kong. Patut pun, aku trade kat Hongkong rupe nye, hahahaha....
    Wokeh, TQ Bbyak, settle gak masalah aku selama ni, mai cni aku blanja minum

    Skrang ni dok tunggu plak bila korg nak depo masuk account ni, x sabaq nak trading ni. dah seminggu x trading, GIAN niieeee. tp x pa, sbb korg minta masa 24j utk depo masuk acct. anyway ni dah 13j, heheheeeeeee

  9. #9
    FXMalay Supporter arialun's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Taiping, Bukit Subang & Shah Alam.
    Posts
    1,310
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    2.200
    Thanks
    7
    Thanked 3 Times in 3 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by braveheart View Post
    Skrang ni dok tunggu plak bila korg nak depo masuk account ni, x sabaq nak trading ni. dah seminggu x trading, GIAN niieeee. tp x pa, sbb korg minta masa 24j utk depo masuk acct. anyway ni dah 13j, heheheeeeeee
    Hang Depo local ke thru channel lain?
    Selalu depo local bank, insyallah laju je..

    Lagi satu, bahasa hang guna pakai kat sini tu biarlah 'mesra alam' sikit.
    Bila orang lain baca, tak le rasa 'tertekan'.

    Setiap kali hang post, aku tgok macam nada marah je...


    Kalu ada acct macro & standard, better buka dua MT4. i.e. 2 executable files. Jangan sekalikan.
    Last edited by arialun; 11-05-2008 at 11:44 AM.

  10. #10
    In Profit braveheart's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    171
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by arialun View Post
    Hang Depo local ke thru channel lain?
    Selalu depo local bank, insyallah laju je..

    Lagi satu, bahasa hang guna pakai kat sini tu biarlah 'mesra alam' sikit.
    Bila orang lain baca, tak le rasa 'tertekan'.

    Setiap kali hang post, aku tgok macam nada marah je...


    Kalu ada acct macro & standard, better buka dua MT4. i.e. 2 executable files. Jangan sekalikan.

    haha,mana ada marah..geram ja. buat apa nak wayang kulit, kalau kita geram kena tnjuk geram. kalau x buat apa ada icon mcm2 rupa wajah kat sebelah kanan ni. Lgpun geram, geram kat diri sdiri & geram kat egold.
    Lg 1, nama pun fxOPEN, so, forum ni sepatutnya open, sekali sekala kena bg panas, sejuk pun x best, x gitu LORD? cuma batasan tu tetap ada....kui kui

    Duit dah masuk acct baru, TQ Support

  11. #11
    FXMALAY Supporter cool user learn2biz's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    5,956
    FXO Shares
    20
    FXO Bonus
    1.707
    Thanks
    61
    Thanked 177 Times in 116 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by braveheart View Post
    haha,mana ada marah..geram ja. buat apa nak wayang kulit, kalau kita geram kena tnjuk geram. kalau x buat apa ada icon mcm2 rupa wajah kat sebelah kanan ni. Lgpun geram, geram kat diri sdiri & geram kat egold.
    Lg 1, nama pun fxOPEN, so, forum ni sepatutnya open, sekali sekala kena bg panas, sejuk pun x best, x gitu LORD? cuma batasan tu tetap ada....kui kui

    Duit dah masuk acct baru, TQ Support
    Nama FXOpen tapi ni official forum FXOpen .. kalau ada citer pasal broker lain, confirm kena delete .. tak de fxopen banner kat signature/blog yg dipromosi .. kena edit ... merapu tak kena tajuk, delete ... hueheuhue .. pi baca forum rules ..
    Indicator utk lihat margin requirement/leverage/spread/server time (bg anda yg hairan kenapa 'not enough money') - download sini atau rujuk laman web.
    Pada yg ingin verify akaun, TOLONG la baca link ini
    U punya nasi u makan, dia punya nasi dia makan. Apa salah kita makan sama-sama?
    Pastikan buang browser cookies/cache sebelum buka akaun baru di www.fxmalay.com

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Disclaimer
2005-2016 © FXOpen All rights reserved. Various trademarks held by their respective owners.

Risk Warning:: Trading on the Forex market involves substantial risks, including complete possible loss of funds and other losses and is not suitable for all members. Clients should make an independent judgment as to whether trading is appropriate for them in the light of their financial condition, investment experience, risk tolerance and other factors.

FXOpen Markets Limited, a company duly registered in Nevis under the company No. C 42235. FXOpen is a member of The Financial Commission.

FXOpen AU Pty Ltd., a company authorised and regulated by the Australian Securities & Investments Commission (ASIC). AFSL 412871ABN 61 143 678 719.

FXOpen Ltd. a company registered in England and Wales under company number 07273392 and is authorised and regulated by the Financial Conduct Authority (previously, the Financial Services Authority) under FCA firm reference number 579202.

FXOpen does not provide services for United States residents.

Join us