BUY FXO Forum Shares
1316
Shares in the BANK:
We BuyWe Sell
$1.8467$1.9038
Results 1 to 13 of 13

Thread: serius topic untuk open trade entry Tp5 but 100% profit if achieve

  1. #1
    Bullish uncle zainul's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    32
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default serius topic untuk open trade entry Tp5 but 100% profit if achieve

    salam kekawan semua...

    Disini uncle ingin bincangkan satu cara trade yg anat berkesan jika kekawan dapat membantu uncle selesaikan cara ini yg telah lama uncle usahakan..Caranya hanyalah senang dan pantas..

    Scalping 99% 5 pip target per entry ni telah uncle ciptakan dan harap dapat kekawan selesaikan cara nie untuk penamat ..Apa yg uncle nampak jika cara nie kekawan dan uncle dapat jadikan satu susunan entry...tak tahu nak cakap laa memang Tuhan tu naha adil dan saksama...Bayangkan hanya dengan setiap open candle baru semua nya duit...Jadi otai2 dan adik2 mahupun abg2 selesaikan cara ni dan sama2laaa kita olahkan ..

    Caranya simple..
    1) Uncle pilih TF 30 ( Besarkan chart candle tue sampai paling besar
    2) Masukkan Moving average setting 1 , simple dan open

    Ok...semua akan nampak setiap moving tue di open kan..so tugas kita hanyalah ...kita carikan satu indi ataupun apa2 cara untuk add kan bersama dengan moving average tue supaya kita tahu apabila open jaa candle baru tue kemana arah price candle tu akan pegi...mmg mudah cara ni kalau kita dapat selesaikan...
    Tapi kena ingat pastikan cari indi tambahan tu garisan sama mcm moving average atau pun indi dot apa2 jer untuk di addkan bersama dengan moving average supaya kita tahu open jaa candle buy atau sell kedudukan dia...

    Satu jer uncel nak ingatkan...Pstikan mesti kena carikan satu indi ncn moving average ataupun dot yg akan melintasi garisan moving average setting 1 tue...Otai2 faham kot maksud uncle ni...

    Dan yg paling penting mesti kena pastikan indi garisan ataupun dot yg kita nak cari tue mesti dalan keadaan kekal...Tak repaint.....ingat tue...Tk repaint...

    Dulu uncle cuba add kan bersama garisan ma gak bersama ngan mobing 1 tu tapi dia bergerag masa price move dan uncle add kan gak sama parabolic dan mcm2 lagi...

    Teknik nie memang nampak senang tapi pemahaman masa nak cipta tue mesti kena tepat...sebab kalau jadi bayangkanlaaaa...letakkan di mana saja....so otai2 turun bantu cari dan habiskan cara teknik pemahaman uncle nie....

    apa saja indi dan cara yg akan kekawan dan otai2 berikan akan uncle komen dan beritahu jika ada kelemahan sebab konsep buat masa sekarang hanya uncle saja yg faham....

    harap maklum....
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails open trade.jpg  

  2. #2
    Real Member
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    1,282
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    1.930
    Thanks
    1
    Thanked 7 Times in 7 Posts

    Default

    kecik betul ss yang diattach tu. takleh besarkan sikit?
    Jangan lupa usha thread
    Analisis Teknikal oleh Flizzoe
    untuk idea trading percuma

  3. #3
    Market Maker ammal07's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    penang
    Posts
    1,012
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    uncle ni macam tak yakin market nak gerak pergi mana, kena dapatkan satu teknik di mana kita yakin price nak naik atau nak turun, sekurang-kurangnya 30minit dari kita open post...

  4. #4
    Intraday Master mostwanted's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    482
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    pening aku bca teknik uncle ni.xphm la uncle.setakat skrang uncle dh guna brapa lama taknik ni n profit??
    semoga succes slalu.amin..
    jom memorex dengan akaun micro:

    https://fxmalay.cabinet.fxopen.com/A...x?Agent=130171

  5. #5
    Piplet
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    19
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    salam sahabat trader sumer...saya baru dlm treading forex nie...
    saya nak tau, cam maner kita nak tau trend market...ut atau dt...
    nak tgk kat tf brape? cam maner nak masuk post ngan selamat...
    selalu nya bila saya opem jer post...terus merah sampai 20-30.....

  6. #6
    In Profit id2login's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Queen Garden, Jitra.
    Posts
    171
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by uncle zainul View Post
    salam kekawan semua...

    Disini uncle ingin bincangkan satu cara trade yg anat berkesan jika kekawan dapat membantu uncle selesaikan cara ini yg telah lama uncle usahakan..Caranya hanyalah senang dan pantas..

    Scalping 99% 5 pip target per entry ni telah uncle ciptakan dan harap dapat kekawan selesaikan cara nie untuk penamat ..Apa yg uncle nampak jika cara nie kekawan dan uncle dapat jadikan satu susunan entry...tak tahu nak cakap laa memang Tuhan tu naha adil dan saksama...Bayangkan hanya dengan setiap open candle baru semua nya duit...Jadi otai2 dan adik2 mahupun abg2 selesaikan cara ni dan sama2laaa kita olahkan ..

    Caranya simple..
    1) Uncle pilih TF 30 ( Besarkan chart candle tue sampai paling besar
    2) Masukkan Moving average setting 1 , simple dan open

    Ok...semua akan nampak setiap moving tue di open kan..so tugas kita hanyalah ...kita carikan satu indi ataupun apa2 cara untuk add kan bersama dengan moving average tue supaya kita tahu apabila open jaa candle baru tue kemana arah price candle tu akan pegi...mmg mudah cara ni kalau kita dapat selesaikan...
    Tapi kena ingat pastikan cari indi tambahan tu garisan sama mcm moving average atau pun indi dot apa2 jer untuk di addkan bersama dengan moving average supaya kita tahu open jaa candle buy atau sell kedudukan dia...

    Satu jer uncel nak ingatkan...Pstikan mesti kena carikan satu indi ncn moving average ataupun dot yg akan melintasi garisan moving average setting 1 tue...Otai2 faham kot maksud uncle ni...

    Dan yg paling penting mesti kena pastikan indi garisan ataupun dot yg kita nak cari tue mesti dalan keadaan kekal...Tak repaint.....ingat tue...Tk repaint...

    Dulu uncle cuba add kan bersama garisan ma gak bersama ngan mobing 1 tu tapi dia bergerag masa price move dan uncle add kan gak sama parabolic dan mcm2 lagi...

    Teknik nie memang nampak senang tapi pemahaman masa nak cipta tue mesti kena tepat...sebab kalau jadi bayangkanlaaaa...letakkan di mana saja....so otai2 turun bantu cari dan habiskan cara teknik pemahaman uncle nie....

    apa saja indi dan cara yg akan kekawan dan otai2 berikan akan uncle komen dan beritahu jika ada kelemahan sebab konsep buat masa sekarang hanya uncle saja yg faham....

    harap maklum....
    HAHA uncle, betul la ckp uncle tu.. mmg simple kalau paham. Bagus untuk penggemar "scalping". Tapi sekarang tgh belajar n nak tumpukan pasal fibo.

    Nanti bosan2 boleh test

    Tima Kaseh tips tu..
    Price Movement Trap Strategies (PMT) : creator
    Strategies on TESTING.

    Click Here For Free Signal Everyday

  7. #7
    Intraday Master mostwanted's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    482
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by zfitrims View Post
    salam sahabat trader sumer...saya baru dlm treading forex nie...
    saya nak tau, cam maner kita nak tau trend market...ut atau dt...
    nak tgk kat tf brape? cam maner nak masuk post ngan selamat...
    selalu nya bila saya opem jer post...terus merah sampai 20-30.....
    rasanya sya slalu tgk kt tf4h or tf1h.kt situ pun dh leh tau dia ut dt
    semoga succes slalu.amin..
    jom memorex dengan akaun micro:

    https://fxmalay.cabinet.fxopen.com/A...x?Agent=130171

  8. #8
    Real Member
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    1,282
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    1.930
    Thanks
    1
    Thanked 7 Times in 7 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by zfitrims View Post
    salam sahabat trader sumer...saya baru dlm treading forex nie...
    saya nak tau, cam maner kita nak tau trend market...ut atau dt...
    nak tgk kat tf brape? cam maner nak masuk post ngan selamat...
    selalu nya bila saya opem jer post...terus merah sampai 20-30.....
    depends.
    long term - daily and weekly
    medium term - 4H
    short term - 1H and 30M

    lagi rendah dari tu banyak noise dari trend
    Jangan lupa usha thread
    Analisis Teknikal oleh Flizzoe
    untuk idea trading percuma

  9. #9
    Piplet
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    19
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    ok thanks ...akan ku cuba mendalami ilmu forex nie, slmt berjuang sumer sahabat forex

  10. #10
    In Profit nonwon85's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    228
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    cara uncle tu slalu sy buat...tp kadang2 sampai byk post sampai x ckp tgn nak close bila da sampai TP 5...haha..last2 kene "new quote" jer...pastu x pasal2 floating lg...hehe...scalpe mcm ea...masih blajat\r lg nih..
    aku yg masih belajar

  11. #11
    In Profit skyline39's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    "Otai" Fso Cendor
    Posts
    179
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    So far cara uncle ni....buat newbie payah nak ikut.....melainkan dah cukup power nak buat analisis kalau tak hancur ...baru buy signal sell dah kluar...bila sell signal buy plak kluar last2 kluar asap dibuatnye....hangin tul.....

  12. #12
    In Profit lock17's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    212
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    xpe la uncle..asal uncle faham teruskan dengan cara uncle tu...nice sharing..

  13. #13
    In Profit nettsaver's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    214
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by nonwon85 View Post
    cara uncle tu slalu sy buat...tp kadang2 sampai byk post sampai x ckp tgn nak close bila da sampai TP 5...haha..last2 kene "new quote" jer...pastu x pasal2 floating lg...hehe...scalpe mcm ea...masih blajat\r lg nih..
    Memang lah.... kalau Manual close, tak akan mampu tangan nak close bila sampai target. Sebab tu lah, biasanya Robot akan digunakan..... Itupun, kadangkala robot juga tak mampu sebab price bergerak dengan terlalu cepat.....

    Dan saya nak kongsi sedikit panduan... bila refer kepada signal indicator untuk Open Posisi dalam TF yang singkat.... Contohnya, bila signal tu keluar dan kita Open Posisi dan dengan tiba2, tiba2 signal tu hilang dan price bergerak sebaliknya. Maka sudah pasti kita akan panik..... Itulah traders akan berpandukan M30 keatas unless kita memang mahu scalp. Itupun kalau sempat.... Itu hanya pendapat saya sahaja. terima kasih...
    Last edited by nettsaver; 11-06-2008 at 06:23 AM.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Disclaimer
2005-2016 © FXOpen All rights reserved. Various trademarks held by their respective owners.

Risk Warning:: Trading on the Forex market involves substantial risks, including complete possible loss of funds and other losses and is not suitable for all members. Clients should make an independent judgment as to whether trading is appropriate for them in the light of their financial condition, investment experience, risk tolerance and other factors.

FXOpen Markets Limited, a company duly registered in Nevis under the company No. C 42235. FXOpen is a member of The Financial Commission.

FXOpen AU Pty Ltd., a company authorised and regulated by the Australian Securities & Investments Commission (ASIC). AFSL 412871ABN 61 143 678 719.

FXOpen Ltd. a company registered in England and Wales under company number 07273392 and is authorised and regulated by the Financial Conduct Authority (previously, the Financial Services Authority) under FCA firm reference number 579202.

FXOpen does not provide services for United States residents.

Join us