BUY FXO Forum Shares
1316
Shares in the BANK:
We BuyWe Sell
$1.8426$1.8996
Page 1 of 12 1234511 ... LastLast
Results 1 to 15 of 170

Thread: Wireless Broadband

  1. #1
    In Profit
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    104
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default Wireless Broadband

    Tadi belek belek surat khabar, terbaca pasal satu perkhidmatan broadband bernama iZZi. Mempunyai tiga pakej (iZZione, iZZiyou dan iZZipro) yang dapat melayari internet dengan kepantasan sehingga 1.0Mbps buat masa ini. Yang menarik perhatian saya ialah internet wireless yang saya rasa amat berguna kepada trader trader yang sering bergerak dari satu tempat ke tempat lain.

    iZZi menggunakan teknologi yang dikenali sebagai iBurst atau HC-SDMA, rujuk http://en.wikipedia.org/wiki/IBurst untuk maklumat lanjut mengenai iBurst. Malangnya buat masa ni, coverage masih terhad ke kawasan kawasan tertentu sahaja. Saya pun tak beberapa tahu sangat mengenai servis yang mereka tawarkan, anda boleh rujuk sendiri ke laman web iZZi di http://www.izzi.com.my/. apa pendapat anda mengenai servis ini ?

  2. #2
    Piplet lebardaun's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Merlimau, Shah Alam, Bkt Bintang
    Posts
    29
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Beskal,

    Aku rasa bior ko rilek dulu jgn langgan. Benda baru ni byk hiccup dia. Kasi org lain pakai dulu and share experience. Lagi satu aku baca kat dlm page yg tunjuk "Service Coverage" dia ada tulis 'fine line' "Being within range of a iZZi coverage area does not guarantee that you will be able to connect to the iZZi network"

    Ni standard lah mana2 ISP operator.. Streamyx pun tak berani sampai letak "On the basis of best effort" dlm customer kontrak.. cuba ko baca betul2 klu ko sign-up Streamyx..

    Ko tunggu WiMAX operate end of this year... gerenti ada perang harga..

    ~adioss~

  3. #3
    In Profit
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    104
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by lebardaun View Post
    Beskal,

    Aku rasa bior ko rilek dulu jgn langgan. Benda baru ni byk hiccup dia. Kasi org lain pakai dulu and share experience. Lagi satu aku baca kat dlm page yg tunjuk "Service Coverage" dia ada tulis 'fine line' "Being within range of a iZZi coverage area does not guarantee that you will be able to connect to the iZZi network"

    Ni standard lah mana2 ISP operator.. Streamyx pun tak berani sampai letak "On the basis of best effort" dlm customer kontrak.. cuba ko baca betul2 klu ko sign-up Streamyx..

    Ko tunggu WiMAX operate end of this year... gerenti ada perang harga..

    ~adioss~
    yup... tu sebab saya bukak thread ni untuk perbincangan.. so kita boleh kumpul maklumat maklumat yang kita dapat. apa apa pun dengan pertambahan ISP sekarang ni, semakin bertambah lar persaingan. semoga mereka dapat memberikan perkhidmatan yang bagus dan yang untung juga kita sebagai pengguna. erm, tak sabar lar pulak rasanya nak tunggu WiMAX ni.

  4. #4
    Bullish
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    46
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Aku je yang kena byar internet..

  5. #5
    In Profit xsv's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    114
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    bagus juga kalo ada izzi...selamat tinggal 3G celcom yg asik mengecewakan ini toothy9
    sm_smile

  6. #6
    Piplet led1816's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    9
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Quote Originally Posted by xsv View Post
    bagus juga kalo ada izzi...selamat tinggal 3G celcom yg asik mengecewakan ini toothy9

    hmmm bukan ke skang ada celcom broadband?mcm maxis braodband gak.

    tp, yg tak best nye tu lak, pc card data transfer come separately.

    diorang bg statement, kena beli asing2 n paling murah (n chor kya) yg harga MYR500 lebih.

    obsess gak nk subscribe, tp hosmet aku dah sound awal pasal celcom broadband ni.sesapa ada 3g atau HSDPA phone, leh la subscribe sebab mmg dah ada device.

    sm_smile sm_scatter 3dblob

  7. #7
    Market Maker ammal07's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    penang
    Posts
    1,012
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    aku pakai maxis broadband ok jugak,modem dpat sekali,bulanan rm68je utk 6 bulan, lepastu tambah rm15, jadi rm83..masih murah lagi kompare ngan strymix.

    selepas 6bulan kalau tak mau guna dia punya telefon tak payah tambah rm15,masih kekal rm68,tapi boleh guna untuk internet saja...

  8. #8
    In Profit
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    108
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    mahal la pakej dia......

  9. #9
    Intraday Master vaksin's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    JB, Malaysia
    Posts
    321
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    streamyx nie mmg mahal, nk banding dgn negara lain mahal sgt nie...
    mahal jer tp x laju gak..

  10. #10
    candlelight
    Guest

    Default

    salam.. orang baru kat sini.. boleh tau tak.. wimax tu ape?

    comfirm ker ader kat malaysia nanti?

  11. #11
    Intraday Master vaksin's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    JB, Malaysia
    Posts
    321
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    aku x tau lah mende tu...
    ko citer sket

  12. #12
    In Profit citajaya's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Bandar Jengka, Pahang, Malaysia
    Posts
    170
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by ammal07 View Post
    aku pakai maxis broadband ok jugak,modem dpat sekali,bulanan rm68je utk 6 bulan, lepastu tambah rm15, jadi rm83..masih murah lagi kompare ngan strymix.
    Brapa lak depositnya bos?

    modem dia leh angkut kmana2 ke?

    tringin gak nak cuba2 langgan...

    baby baby baby
    baby "Tidak Saya Tahu, Saya Mampu Atau Tidak Melakukannya, Selagi... Saya Tidak Mencubanya" baby

  13. #13
    Market Maker ammal07's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    penang
    Posts
    1,012
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by citajaya View Post
    Brapa lak depositnya bos?

    modem dia leh angkut kmana2 ke?

    tringin gak nak cuba2 langgan...

    baby baby baby
    modem dia besar radio clock je,memang boleh angkat pi mana-mana, ada bettery sekali...

  14. #14
    Intraday Master braderped's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    456
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Mak aih.. modem beso radio... takde yg kecik ke?

  15. #15
    Piplet narutokun's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Ampang
    Posts
    5
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by ammal07 View Post
    modem dia besar radio clock je,memang boleh angkat pi mana-mana, ada bettery sekali...
    maxis broadband ni kelemahan die 1 je..
    kalau pegi tempat yg xde coverage 3G maxis..
    memang xdpt nk surf..dapat tu dapat la..
    tapi pakai GPRS or EDGE..memang slow sgt2..
    aku penah jadi installer dulu..hehe

Page 1 of 12 1234511 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Disclaimer
2005-2016 © FXOpen All rights reserved. Various trademarks held by their respective owners.

Risk Warning:: Trading on the Forex market involves substantial risks, including complete possible loss of funds and other losses and is not suitable for all members. Clients should make an independent judgment as to whether trading is appropriate for them in the light of their financial condition, investment experience, risk tolerance and other factors.

FXOpen Markets Limited, a company duly registered in Nevis under the company No. C 42235. FXOpen is a member of The Financial Commission.

FXOpen AU Pty Ltd., a company authorised and regulated by the Australian Securities & Investments Commission (ASIC). AFSL 412871ABN 61 143 678 719.

FXOpen Ltd. a company registered in England and Wales under company number 07273392 and is authorised and regulated by the Financial Conduct Authority (previously, the Financial Services Authority) under FCA firm reference number 579202.

FXOpen does not provide services for United States residents.

Join us