BUY FXO Forum Shares
1315
Shares in the BANK:
We BuyWe Sell
$1.9665$2.0273
Page 53 of 53 FirstFirst ... 3434950515253
Results 781 to 793 of 793

Thread: Kelab Smartphone/Pda Fxmalay

  1. #781
    Piplet
    Join Date
    Nov 2011
    Posts
    6
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.300
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Salam..tanya sikit, MT4 untuk android pada ipad ni boleh instal indicator ke bro? Atau macam pda yang cuma menggunakan indicator yang disediakan. Terima kasih membantu budak baru

  2. #782
    Moderator Rizal's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Malacca
    Posts
    1,474
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    5.000
    Thanks
    73
    Thanked 325 Times in 228 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by Bian View Post
    Salam..tanya sikit, MT4 untuk android pada ipad ni boleh instal indicator ke bro? Atau macam pda yang cuma menggunakan indicator yang disediakan. Terima kasih membantu budak baru
    salam..buat masa ni boleh guna default indicator je.custom indi mmg xle lg

  3. #783
    FXMalay Supporter arialun's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Taiping, Bukit Subang & Shah Alam.
    Posts
    1,164
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    2.200
    Thanks
    7
    Thanked 2 Times in 2 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by Bian View Post
    Salam..tanya sikit, MT4 untuk android pada ipad ni boleh instal indicator ke bro? Atau macam pda yang cuma menggunakan indicator yang disediakan. Terima kasih membantu budak baru

    Quote Originally Posted by Rizal View Post
    salam..buat masa ni boleh guna default indicator je.custom indi mmg xle lg

    Tambahan sikit.
    Apa yang diberitahu oleh Rizal tu betul dah tu. Memang custom indi tak terdapat langsung.


    Cuma Mt4(metaquoates) Ipad, boleh letak some basic indicator seperti;
    1. RSI
    2. Volume
    3. EMA

    Kat Mt4(metaquoates) Android, saya tak pernah lagi nampak boleh letak default indi pun. (**kalau salah, tolong betulkan).

    kalu nak Fibonacci/trendline/horizontal & vertical line ==> memang tidak terdapat pada MT4 android & Ipad. Yang ada setakat ni cuma pada Window Mobile 4/5/6/6.5 sahaja.
    Last edited by arialun; 05-31-2012 at 10:11 AM.

  4. #784
    Piplet
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    22
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.040
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Assalam..kalau guna Ipad untuk trade boleh ker??mohon reply cz budak baru..

  5. #785
    FXMALAY Supporter cool user learn2biz's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    5,244
    FXO Shares
    20
    FXO Bonus
    1.707
    Thanks
    60
    Thanked 171 Times in 110 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by zaid jumat View Post
    Assalam..kalau guna Ipad untuk trade boleh ker??mohon reply cz budak baru..
    wsalam, dah braper bulan dah org boleh guna iOS utk trade tak kira iphone, ipod atau ipad .... Cer download Metatrader 4 kat appstore, pastu kasik search company FXOpen, bila dah jumpa, pilih server dan baru boleh masukkan no akaun ngan trader password

    ps : Metatrader 4 Android dah boleh bubuh indikator (hanya default indi jer ye) .. huhuhu ..
    Indicator utk lihat margin requirement/leverage/spread/server time (bg anda yg hairan kenapa 'not enough money') - download sini atau rujuk laman web.
    Pada yg ingin verify akaun, TOLONG la baca link ini
    U punya nasi u makan, dia punya nasi dia makan. Apa salah kita makan sama-sama?
    Pastikan buang browser cookies/cache sebelum buka akaun baru di www.fxmalay.com

  6. #786
    Elder Analyst erafrofit's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    609
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.907
    Thanks
    3
    Thanked 23 Times in 14 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by learn2biz View Post
    wsalam, dah braper bulan dah org boleh guna iOS utk trade tak kira iphone, ipod atau ipad .... Cer download Metatrader 4 kat appstore, pastu kasik search company FXOpen, bila dah jumpa, pilih server dan baru boleh masukkan no akaun ngan trader password

    ps : Metatrader 4 Android dah boleh bubuh indikator (hanya default indi jer ye) .. huhuhu ..
    Hu Hu >> default indi itu lah paling best kerana diprogamkan oleh Proramer Asal MT4 itu sendiri dan programer lain ubah suai je > macam kereta gak elok Juruera Kat Jepun design dengan mengambil kira semua aspek > sampai kat M'sia berubah > sana sinia hu hu!. Janji sedap mata memandang risiko jangan kira.

  7. #787
    Piplet
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    22
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.040
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    tq master....esk gak angkat ipad guna celcom punya offer...

  8. #788
    Piplet
    Join Date
    Jul 2012
    Posts
    2
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    nice...baru nak berjinak2 dalam forex ni, boleh lar download apps forex dlm phone

  9. #789
    In Profit
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    235
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    2.301
    Thanks
    3
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    yeay!!..dah boleh trade guna smartphone!!
    -=FREELANCER 777=-

    Nikmati Rebet Bulanan 70% serta Extra Bonus 10%

    Buka Akaun anda di sini ---> http://fxmalay.com?agent=309634

    Komuniti [F]reelancer[X]777 ---> http://forum.fxopen.com/showthread.p...eelancer-X-777

  10. #790
    Elder Analyst cerminmataku's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    682
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    2.360
    Thanks
    6
    Thanked 5 Times in 4 Posts

    Default

    Assalamualaikum Abg Ramli...

    Tumpang tanya di ruangan Abg Ramli ni.
    Saya baru lepas download MT4, download melalui Playstore.
    Bila selesai download saya cuba login, tapi gagal.
    Cuma ada 2 pilihan server sahaja yang diberi; Live ataupun Demo.

    Minta bantuan sahabat yang lain jika boleh bantu...

  11. #791
    FXMALAY Supporter cool user learn2biz's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    5,244
    FXO Shares
    20
    FXO Bonus
    1.707
    Thanks
    60
    Thanked 171 Times in 110 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by cerminmataku View Post
    Assalamualaikum Abg Ramli...

    Tumpang tanya di ruangan Abg Ramli ni.
    Saya baru lepas download MT4, download melalui Playstore.
    Bila selesai download saya cuba login, tapi gagal.
    Cuma ada 2 pilihan server sahaja yang diberi; Live ataupun Demo.

    Minta bantuan sahabat yang lain jika boleh bantu...
    Salam,

    Post dipindahkan ke sini.

    Pastikan anda download MT4 yang betul iaitu metatrader 4 dari metaquotes. Jangan guna FXOpen Trader sbb itu beta yg tak update dah.

    Mula2 kena search company FXOpen dulu ... kemudian pilih server real1,real2,real3,ecn atau demo .. kemudian baru boleh login guna no akaun dan password ... kalau tak pilih company .. sampai bila pun takkan boleh login akaun sbb dia akan pegi metaquotes punya server ..
    Indicator utk lihat margin requirement/leverage/spread/server time (bg anda yg hairan kenapa 'not enough money') - download sini atau rujuk laman web.
    Pada yg ingin verify akaun, TOLONG la baca link ini
    U punya nasi u makan, dia punya nasi dia makan. Apa salah kita makan sama-sama?
    Pastikan buang browser cookies/cache sebelum buka akaun baru di www.fxmalay.com

  12. #792
    Elder Analyst cerminmataku's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    682
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    2.360
    Thanks
    6
    Thanked 5 Times in 4 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by learn2biz View Post
    Salam,

    Post dipindahkan ke sini.

    Pastikan anda download MT4 yang betul iaitu metatrader 4 dari metaquotes. Jangan guna FXOpen Trader sbb itu beta yg tak update dah.

    Mula2 kena search company FXOpen dulu ... kemudian pilih server real1,real2,real3,ecn atau demo .. kemudian baru boleh login guna no akaun dan password ... kalau tak pilih company .. sampai bila pun takkan boleh login akaun sbb dia akan pegi metaquotes punya server ..
    Ok bang terima kasih membantu,

    Saya sudah berjaya download MT4 ke dalam SmartPhone.
    Tapi datang pulak masalah lain, tak boleh login. Dia tulis Authorized Fail.
    Saya sudah pilih server real2 then login ikut password yang betul tapi tetap gagal.

    Malam ni free tak? Kita jumpa kat selayang boleh tak...

  13. #793
    FXMALAY Supporter cool user learn2biz's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    5,244
    FXO Shares
    20
    FXO Bonus
    1.707
    Thanks
    60
    Thanked 171 Times in 110 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by cerminmataku View Post
    Ok bang terima kasih membantu,

    Saya sudah berjaya download MT4 ke dalam SmartPhone.
    Tapi datang pulak masalah lain, tak boleh login. Dia tulis Authorized Fail.
    Saya sudah pilih server real2 then login ikut password yang betul tapi tetap gagal.

    Malam ni free tak? Kita jumpa kat selayang boleh tak...
    ok jer .. check pm .. huhuhu
    Indicator utk lihat margin requirement/leverage/spread/server time (bg anda yg hairan kenapa 'not enough money') - download sini atau rujuk laman web.
    Pada yg ingin verify akaun, TOLONG la baca link ini
    U punya nasi u makan, dia punya nasi dia makan. Apa salah kita makan sama-sama?
    Pastikan buang browser cookies/cache sebelum buka akaun baru di www.fxmalay.com

Page 53 of 53 FirstFirst ... 3434950515253

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Disclaimer
2005-2017 © FXOpen All rights reserved. Various trademarks held by their respective owners.

Risk Warning:: Trading on the Forex market involves substantial risks, including complete possible loss of funds and other losses and is not suitable for all members. Clients should make an independent judgment as to whether trading is appropriate for them in the light of their financial condition, investment experience, risk tolerance and other factors.

FXOpen Markets Limited, a company duly registered in Nevis under the company No. C 42235. FXOpen is a member of The Financial Commission.

FXOpen AU Pty Ltd., a company authorised and regulated by the Australian Securities & Investments Commission (ASIC). AFSL 412871ABN 61 143 678 719.

FXOpen Ltd. a company registered in England and Wales under company number 07273392 and is authorised and regulated by the Financial Conduct Authority (previously, the Financial Services Authority) under FCA firm reference number 579202.

FXOpen does not provide services for United States residents.

Join us