BUY FXO Forum Shares
1316
Shares in the BANK:
We BuyWe Sell
$1.7852$1.8404
Page 1 of 53 12345 11 51 ... LastLast
Results 1 to 15 of 793

Thread: Kelab Smartphone/Pda Fxmalay

  1. #1
    Old Member lord's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Peaceful Earth
    Posts
    995
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.050
    Thanks
    4
    Thanked 3 Times in 1 Post

    Default Kelab Smartphone/Pda Fxmalay

    Salam semua,

    Aku terpanggil untuk bukak thread untuk kelab pda fxmalay sebab aku tgk ramai yg dah mula pakai pda untuk trade. Jom kongsi2 teknik2 trade pakai pda..sebab rasanya pakai mt4 kt pda ni totally different kalu nk bandingkn dgn pakai mt4 kt pc/laptop. So teknik tu mesti lain skit..sm_rolleye

    Lagipon FXmalay kasi mt4 mobile FREE je...so kalu ada kengkawan yg ada pda tu suh diorg join fxmalay pastu leh join kelab pda fxmalay skali...hehehe

    selain tu kalu ada software2 yg bagus2 utk pda leh la kongsi skali...leh sama2 memantapkan pda masing2...sm_cool

    tumpang tambah ayat sket sini ye lord :
    1) mt4 mobile cuma boleh install pada smartphone/PDA yg guna Windows Mobile Operating system (WM2003SE,WM5,WM6,WM6.1,WM6.5) - WM7 untested
    2) mt4 mobile cuma boleh guna default indicator - tak boleh guna/masukkan custom indi.
    Last edited by learn2biz; 07-09-2010 at 12:56 PM.
    Never Say Never
    Don't trade hard but trade smart
    __________________________

    <<--FREE Forex Sources-->>

  2. #2
    Piplet lebardaun's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Merlimau, Shah Alam, Bkt Bintang
    Posts
    29
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    yup.. aku sokong.. pasal PDA lah aku masuk FXMalay.. sonang nak trade.. dunia sekarang dunia mobility.. di mana saje bley nak trading tak yah sesusah nak bawak PC ker..

    hujung tahun WiMAX service launch kat Klang Valley.. pergh coverage lagi besar tak macam Streamyx nih..

    harap2 kengkawan lain bley explore mcm mana nak nak guna FX mobile ni at its extreme.. klu dah ada yg jumpa sila-sila lah kongsi sama.. aku pun akan try out and find out anything very useful..

    Selamat Mencuba..

  3. #3
    Old Member lord's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Peaceful Earth
    Posts
    995
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.050
    Thanks
    4
    Thanked 3 Times in 1 Post

    Default My Dopod U1000

    Ni aku taruk gamba PDA aku yg paling latest...

    Kengkawan yg lain tu pon sila2 la promote pda masing2 kt sini...kasi up skit KELAB PDA FXMALAY....sm_rolleye



    Lepas ni aku upload software yg aku sumbat dlm pda aku selain mt4 mobile...sm_happy
    Last edited by lord; 07-27-2007 at 11:04 AM.
    Never Say Never
    Don't trade hard but trade smart
    __________________________

    <<--FREE Forex Sources-->>

  4. #4
    FXMalay Supporter arialun's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Taiping, Bukit Subang & Shah Alam.
    Posts
    1,310
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    2.200
    Thanks
    7
    Thanked 3 Times in 3 Posts

    Default

    Bagus lah Lord kau bukak thread ni.
    Kasi 'bakar' sikit trader2 lain beli PDA ..

  5. #5
    Old Member lord's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Peaceful Earth
    Posts
    995
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.050
    Thanks
    4
    Thanked 3 Times in 1 Post

    Default

    Quote Originally Posted by arialun View Post
    Bagus lah Lord kau bukak thread ni.
    Kasi 'bakar' sikit trader2 lain beli PDA ..
    hehehhe....bukan nak kasi 'bakar' sgt pon...tapi kalu nk best trade dlm forex...pakai la PDA....sure gempak....kekeeke..sm_upset

    bro arialun...

    kasi idea skit apa aku nk upload utk pda ni...aku plan nk upload theme..so ahli kelab pda fxmalay yg lain leh pakai theme yg aku ada...:P

    pasal software/application utk pda..aku ada banyak ni...tak tahu nk upload mana satu...kasi cadangan skit....

    p/s: taruk la gambar dopod ko kt thread ni....ala bila lagi....hehehehe
    Never Say Never
    Don't trade hard but trade smart
    __________________________

    <<--FREE Forex Sources-->>

  6. #6
    In Profit
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    104
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by lord View Post
    Ni aku taruk gamba PDA aku yg paling latest...

    Kengkawan yg lain tu pon sila2 la promote pda masing2 kt sini...kasi up skit KELAB PDA FXMALAY....sm_rolleye



    Lepas ni aku upload software yg aku sumbat dlm pda aku selain mt4 mobile...sm_happy
    canggih PDA kamu ni ye.. boleh tau model apa ? OS windows mobile 6.0 kah ? ingat nak sambar satu la.

  7. #7
    FXMalay Supporter arialun's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Taiping, Bukit Subang & Shah Alam.
    Posts
    1,310
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    2.200
    Thanks
    7
    Thanked 3 Times in 3 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by lord View Post
    hehehhe....bukan nak kasi 'bakar' sgt pon...tapi kalu nk best trade dlm forex...pakai la PDA....sure gempak....kekeeke..sm_upset

    bro arialun...

    kasi idea skit apa aku nk upload utk pda ni...aku plan nk upload theme..so ahli kelab pda fxmalay yg lain leh pakai theme yg aku ada...:P

    pasal software/application utk pda..aku ada banyak ni...tak tahu nk upload mana satu...kasi cadangan skit....

    p/s: taruk la gambar dopod ko kt thread ni....ala bila lagi....hehehehe
    aku punya dopod tak leh challenge kau punya Lord. Nanti aku upload.
    Aku tak banyak sangat application.

    ni site ni: http://www.dotsis.com/mobile_phone/index.php.

    Register kat forum dia, lps tu bleh dowload mcm-mcm..."free"..

  8. #8
    Old Member lord's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Peaceful Earth
    Posts
    995
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.050
    Thanks
    4
    Thanked 3 Times in 1 Post

    Default

    Quote Originally Posted by Beskal View Post
    canggih PDA kamu ni ye.. boleh tau model apa ? OS windows mobile 6.0 kah ? ingat nak sambar satu la.
    Dopod U1000...OS asal waktu beli windows mobile 5.0....tapi dah kuar yg windows OS mobile 6.0..leh dapatkn dr web official dopod....yg aku punya ni baru nk convert to windows mobile 6.0...
    Never Say Never
    Don't trade hard but trade smart
    __________________________

    <<--FREE Forex Sources-->>

  9. #9
    Old Member lord's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Peaceful Earth
    Posts
    995
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.050
    Thanks
    4
    Thanked 3 Times in 1 Post

    Default

    Quote Originally Posted by arialun View Post
    aku punya dopod tak leh challenge kau punya Lord. Nanti aku upload.
    Aku tak banyak sangat application.

    ni site ni: http://www.dotsis.com/mobile_phone/index.php.

    Register kat forum dia, lps tu bleh dowload mcm-mcm..."free"..
    kuikuikui....ko pon layan sana jugak....samo lah den...

    ada lagi satu http://www.ipmart-forum.com

    ipmart ni pon layan jugak...sumer diorg kasi yg siap crack...

    tapi bro arialun...utk kelab pda fxmalay ni kita buat kita punya sendiri la....tak yah suh diorg amik kt sana....kita upload masuk sini je...kasi up skit la kelab ni...hehehehe
    Never Say Never
    Don't trade hard but trade smart
    __________________________

    <<--FREE Forex Sources-->>

  10. #10
    Old Member lord's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Peaceful Earth
    Posts
    995
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.050
    Thanks
    4
    Thanked 3 Times in 1 Post

    Default IM+ (Instant messenger untuk PDA...best!!)

    Ni latest version untuk IM+ utk pda...leh online ym ngan icq...ada lagi beberapa IM lain yg dah di compact skali dlm IM+ ni....sila2 la d/load...

    IM+ v4.33

    Chaois.....
    Never Say Never
    Don't trade hard but trade smart
    __________________________

    <<--FREE Forex Sources-->>

  11. #11
    In Profit
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    104
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by lord View Post
    Dopod U1000...OS asal waktu beli windows mobile 5.0....tapi dah kuar yg windows OS mobile 6.0..leh dapatkn dr web official dopod....yg aku punya ni baru nk convert to windows mobile 6.0...
    waaa!! Dopod U1000 rupanya, lebih USD$1k kan harganya ? ni dah di kategorikan macam mini notebook dah. fikir dua tiga kali gak saya kalau nak beli. ada rezeki lebih nanti, baru lar boleh sambar..

  12. #12
    Old Member lord's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Peaceful Earth
    Posts
    995
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.050
    Thanks
    4
    Thanked 3 Times in 1 Post

    Default

    Quote Originally Posted by Beskal View Post
    waaa!! Dopod U1000 rupanya, lebih USD$1k kan harganya ? ni dah di kategorikan macam mini notebook dah. fikir dua tiga kali gak saya kalau nak beli. ada rezeki lebih nanti, baru lar boleh sambar..
    ala bro....kalu dah gadget maniac harga dah tak pandang...

    tak kisah la pakai pda apa pon...kalu pakai pda tu dah di kira layak menjadi ahli kelab pda fxmalay...hehehe

    angkat yg murah2 dulu pon takpe...janji lepas utk trade...

    mana la tahu kalu dah ramai leh buat gath...bile jumpa sumer datang lenggan kangkung je...duduk je kt kerusi..sumer pakat kuar pda trade forex....hehehehehesm_win
    Never Say Never
    Don't trade hard but trade smart
    __________________________

    <<--FREE Forex Sources-->>

  13. #13
    FXMalay Supporter arialun's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Taiping, Bukit Subang & Shah Alam.
    Posts
    1,310
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    2.200
    Thanks
    7
    Thanked 3 Times in 3 Posts

    Default

    NI aku punya pda -Dopod C800.. layannn..

    Click image for larger version. 

Name:	dopod-slide1.JPG 
Views:	188 
Size:	15.0 KB 
ID:	550

    Click image for larger version. 

Name:	dopod-slide2.JPG 
Views:	120 
Size:	9.3 KB 
ID:	551

    Click image for larger version. 

Name:	dopod-vertical.JPG 
Views:	120 
Size:	17.2 KB 
ID:	552

    Lord, antivirus utk PDA-Window mobile kau ada tak?

  14. #14
    Old Member lord's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Peaceful Earth
    Posts
    995
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.050
    Thanks
    4
    Thanked 3 Times in 1 Post

    Default

    Quote Originally Posted by arialun View Post
    Lord, antivirus utk PDA-Window mobile kau ada tak?
    Aku pakai bitdefender.....aku penah jumpa mcfee punya anti virus utk pda...tapi tak penah try.....bitdefender ni pon xpenah alert aku pon kalu ada virus...sm_rolleye

    kalu nk nanti aku upload masuk sini....xde hal punya...
    Never Say Never
    Don't trade hard but trade smart
    __________________________

    <<--FREE Forex Sources-->>

  15. #15
    FXMalay Supporter arialun's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Taiping, Bukit Subang & Shah Alam.
    Posts
    1,310
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    2.200
    Thanks
    7
    Thanked 3 Times in 3 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by lord View Post
    Aku pakai bitdefender.....aku penah jumpa mcfee punya anti virus utk pda...tapi tak penah try.....bitdefender ni pon xpenah alert aku pon kalu ada virus...sm_rolleye

    kalu nk nanti aku upload masuk sini....xde hal punya...
    thanks Lord. Aku mmg perlukan antivirus.
    Selalu aku sync dgn pc utk update calendar & email.

Page 1 of 53 12345 11 51 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Disclaimer
2005-2016 © FXOpen All rights reserved. Various trademarks held by their respective owners.

Risk Warning:: Trading on the Forex market involves substantial risks, including complete possible loss of funds and other losses and is not suitable for all members. Clients should make an independent judgment as to whether trading is appropriate for them in the light of their financial condition, investment experience, risk tolerance and other factors.

FXOpen Markets Limited, a company duly registered in Nevis under the company No. C 42235. FXOpen is a member of The Financial Commission.

FXOpen AU Pty Ltd., a company authorised and regulated by the Australian Securities & Investments Commission (ASIC). AFSL 412871ABN 61 143 678 719.

FXOpen Ltd. a company registered in England and Wales under company number 07273392 and is authorised and regulated by the Financial Conduct Authority (previously, the Financial Services Authority) under FCA firm reference number 579202.

FXOpen does not provide services for United States residents.

Join us