BUY FXO Forum Shares
1316
Shares in the BANK:
We BuyWe Sell
$1.8211$1.8774
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 18

Thread: Masalah tentang BUKA AKAUN BARU - Address should contain only English characters

  1. #1
    Piplet
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    17
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Exclamation Masalah tentang BUKA AKAUN BARU - Address should contain only English characters

    Saya ni 1st timer kat sini dan berhajat sgt2 boleh trade forex dgn FXMalay ni. Masalah saya adalah berkenaan "buka akaun baru".

    Saya dah isikan segala detail kat borang "buka akaun baru" tu ... tapi selepas saya klik butang " Seterusnya" tu ... keluar error "Address should contain only English characters."

    Saya rasa tak ada apa yang salah kat "Alamat" tu. Saya type in alamat saya spt dibawah :-

    JA 8957, Jln Debunga 5, Tmn Debunga,
    Merlimau, Melaka.

    Semua English characters kan ???

    Tuan admin atau sape2 tolong jelaskan kenapa jadi "error" pulak ? Tolonglah ... tak sabar nak bukak akaun ni :o

    Terima kasih.

  2. #2
    FXMALAY Supporter cool user learn2biz's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    5,244
    FXO Shares
    20
    FXO Bonus
    1.707
    Thanks
    60
    Thanked 171 Times in 110 Posts

    Default

    cuba buang koma dan titik .. tak perlu bubuh koma dan titik
    Indicator utk lihat margin requirement/leverage/spread/server time (bg anda yg hairan kenapa 'not enough money') - download sini atau rujuk laman web.
    Pada yg ingin verify akaun, TOLONG la baca link ini
    U punya nasi u makan, dia punya nasi dia makan. Apa salah kita makan sama-sama?
    Pastikan buang browser cookies/cache sebelum buka akaun baru di www.fxmalay.com

  3. #3
    Old Member suremasyuq's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    2,031
    FXO Shares
    4
    FXO Bonus
    2.511
    Thanks
    19
    Thanked 53 Times in 29 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by irin80 View Post
    Saya ni 1st timer kat sini dan berhajat sgt2 boleh trade forex dgn FXMalay ni. Masalah saya adalah berkenaan "buka akaun baru".

    Saya dah isikan segala detail kat borang "buka akaun baru" tu ... tapi selepas saya klik butang " Seterusnya" tu ... keluar error "Address should contain only English characters."

    Saya rasa tak ada apa yang salah kat "Alamat" tu. Saya type in alamat saya spt dibawah :-

    JA 8957, Jln Debunga 5, Tmn Debunga,
    Merlimau, Melaka.

    Semua English characters kan ???

    Tuan admin atau sape2 tolong jelaskan kenapa jadi "error" pulak ? Tolonglah ... tak sabar nak bukak akaun ni :o

    Terima kasih.
    Saya cuba dengan menggunakan alamat tersebut, OK jer.. tiada masalah
    Pastikan setiap soalan berkaitan dengan akaun, disertakan sekali no akaun trade anda beserta server





  4. #4
    Piplet
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    17
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Dah buang koma dan titik pun tak boleh jugak la ...

    Confuse sgt ni ...
    Last edited by irin80; 10-26-2008 at 04:02 PM.

  5. #5
    FXMALAY Supporter cool user learn2biz's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    5,244
    FXO Shares
    20
    FXO Bonus
    1.707
    Thanks
    60
    Thanked 171 Times in 110 Posts

    Default

    kemungkinan browser anda tak encode web page dengan betul ...kalau guna IE (internet Explorer) .. cuba tengok view > encoding .. pilih auto detect atau western ...
    Indicator utk lihat margin requirement/leverage/spread/server time (bg anda yg hairan kenapa 'not enough money') - download sini atau rujuk laman web.
    Pada yg ingin verify akaun, TOLONG la baca link ini
    U punya nasi u makan, dia punya nasi dia makan. Apa salah kita makan sama-sama?
    Pastikan buang browser cookies/cache sebelum buka akaun baru di www.fxmalay.com

  6. #6
    Piplet
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    17
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Alhamdulillah ... dah boleh dah. Standard account 137884.

    Skrg ni tgh scan doc utk verify plk. Lepas dah upload .. kena inform kat sini jugak tak ?

    Terima kasih.

  7. #7
    Elder Analyst support fxmalay's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Malaysia
    Posts
    474
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Default

    Quote Originally Posted by irin80 View Post
    Alhamdulillah ... dah boleh dah. Standard account 137884.

    Skrg ni tgh scan doc utk verify plk. Lepas dah upload .. kena inform kat sini jugak tak ?

    Terima kasih.
    Inform nombor akaun untuk proses verifikasi di thread yang telah di sediakan.

    Terima kasih

  8. #8
    Bullish YaNa's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    44
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by irin80 View Post
    Alhamdulillah ... dah boleh dah. Standard account 137884.

    Skrg ni tgh scan doc utk verify plk. Lepas dah upload .. kena inform kat sini jugak tak ?

    Terima kasih.
    salam camner u solved problem tu...dah 3 hari nak reg x dapat ni...kuar msg english character camtulaaa..ntah apa ke jadahnyer hehe...sebelum ni ok jerr... buat gak cam learnbiz ckap tukar2 tu...tp xbleh jgak... tp sy guna mozilla ..tukar ke IE pun x dpt jgak

  9. #9
    In Profit baruli_san's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    194
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    erm naper masa sy nk reg akaun takleh ek..prob kt address rumah..dia ckp camni..''Address should contain only English characters''

    da alamat rumah dlm bhs melayu..takkan nk ubah dlm english kot..

  10. #10
    FXMALAY Supporter cool user learn2biz's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    5,244
    FXO Shares
    20
    FXO Bonus
    1.707
    Thanks
    60
    Thanked 171 Times in 110 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by baruli_san View Post
    erm naper masa sy nk reg akaun takleh ek..prob kt address rumah..dia ckp camni..''Address should contain only English characters''

    da alamat rumah dlm bhs melayu..takkan nk ubah dlm english kot..
    Apa kata buat macam ni ... bukak notepad .. taip alamat dlm tu .. pas tu copy paste kat form tu ..
    Indicator utk lihat margin requirement/leverage/spread/server time (bg anda yg hairan kenapa 'not enough money') - download sini atau rujuk laman web.
    Pada yg ingin verify akaun, TOLONG la baca link ini
    U punya nasi u makan, dia punya nasi dia makan. Apa salah kita makan sama-sama?
    Pastikan buang browser cookies/cache sebelum buka akaun baru di www.fxmalay.com

  11. #11
    Bullish YaNa's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    44
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by learn2biz View Post
    Apa kata buat macam ni ... bukak notepad .. taip alamat dlm tu .. pas tu copy paste kat form tu ..
    encoding pun dah mcam2 tukar, type kat notepad n paste pun sudah tp still x lepas jgak...lastly geram sangat yana copy yg msg error dia tu msuk kat alamat tuh bru sukses tp ntah ler acc tu bleh verified ke tak...cuma nak confirm tul ker error dia kat c2... hairannye sebelum ni dah bnyak ceated acc ok jer... aduhai... tensen tensen!!!

  12. #12
    FXMALAY Supporter cool user learn2biz's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    5,244
    FXO Shares
    20
    FXO Bonus
    1.707
    Thanks
    60
    Thanked 171 Times in 110 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by YaNa View Post
    encoding pun dah mcam2 tukar, type kat notepad n paste pun sudah tp still x lepas jgak...lastly geram sangat yana copy yg msg error dia tu msuk kat alamat tuh bru sukses tp ntah ler acc tu bleh verified ke tak...cuma nak confirm tul ker error dia kat c2... hairannye sebelum ni dah bnyak ceated acc ok jer... aduhai... tensen tensen!!!
    Sure la tak boleh verified ... pi antar email kat [email protected] beserta salinan bil utility ... explain your situation .. atau buka akaun baru ...
    Indicator utk lihat margin requirement/leverage/spread/server time (bg anda yg hairan kenapa 'not enough money') - download sini atau rujuk laman web.
    Pada yg ingin verify akaun, TOLONG la baca link ini
    U punya nasi u makan, dia punya nasi dia makan. Apa salah kita makan sama-sama?
    Pastikan buang browser cookies/cache sebelum buka akaun baru di www.fxmalay.com

  13. #13
    Bullish
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    71
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by learn2biz View Post
    Apa kata buat macam ni ... bukak notepad .. taip alamat dlm tu .. pas tu copy paste kat form tu ..
    erm sy da dpt..guna firefox..sy buka view>character encoding>
    autodetect>universal

    nway..thanks for ur concern

  14. #14
    FXMALAY Supporter cool user learn2biz's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    5,244
    FXO Shares
    20
    FXO Bonus
    1.707
    Thanks
    60
    Thanked 171 Times in 110 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by bro_salleh View Post
    erm sy da dpt..guna firefox..sy buka view>character encoding>
    autodetect>universal

    nway..thanks for ur concern
    Terima kasih. Solution anda bakal membantu ramai orang selepas ini.
    Indicator utk lihat margin requirement/leverage/spread/server time (bg anda yg hairan kenapa 'not enough money') - download sini atau rujuk laman web.
    Pada yg ingin verify akaun, TOLONG la baca link ini
    U punya nasi u makan, dia punya nasi dia makan. Apa salah kita makan sama-sama?
    Pastikan buang browser cookies/cache sebelum buka akaun baru di www.fxmalay.com

  15. #15
    Piplet
    Join Date
    May 2010
    Posts
    3
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    nak bertanya..kalau mmg alamat yg ada character cemana? mcm saya,
    23 (W3), jalan bunga... mcmana? boleh ke saya sambung terus ja
    23 w3, jalan bunga??

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Disclaimer
2005-2017 © FXOpen All rights reserved. Various trademarks held by their respective owners.

Risk Warning:: Trading on the Forex market involves substantial risks, including complete possible loss of funds and other losses and is not suitable for all members. Clients should make an independent judgment as to whether trading is appropriate for them in the light of their financial condition, investment experience, risk tolerance and other factors.

FXOpen Markets Limited, a company duly registered in Nevis under the company No. C 42235. FXOpen is a member of The Financial Commission.

FXOpen AU Pty Ltd., a company authorised and regulated by the Australian Securities & Investments Commission (ASIC). AFSL 412871ABN 61 143 678 719.

FXOpen Ltd. a company registered in England and Wales under company number 07273392 and is authorised and regulated by the Financial Conduct Authority (previously, the Financial Services Authority) under FCA firm reference number 579202.

FXOpen does not provide services for United States residents.

Join us