BUY FXO Forum Shares
1316
Shares in the BANK:
We BuyWe Sell
$1.8836$1.9419
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 16

Thread: ezed's money management

  1. #1
    Market Maker gilos's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    port klang-shah alam-puchong
    Posts
    1,226
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.018
    Thanks
    0
    Thanked 9 Times in 7 Posts

    Default ezed's money management

    salam, hari ni takder kerja nak buat so tangan banyak gatal mau bikin benda...so inilah hasilnya...



    r/mended tu maksudnya recommended...

    yang kotak boleh isi tu maknanya boleh tukar sendiri...anda bleh tukar berapa percent nak risk kan modal, berapa percent target anda and so on...kalau awak tgk lot, t/p ngan r/mended risk tu cam tak logik, maknanya apa yang anda masukkan kat kotak2 kepala kelabu tu tak logik la...ekekek...yg kena lock maknanya ada lah formulanya...yg ada star tu, penerangannya ada di bawah tu...

    If ada kemusykilan leh la soal sini k...if ada kesilapan mintak maaf yek...ni pun buat lam petang tadi ni...

    Saya tak minta apa2 cuma kalau boleh, minta tolong bacakan Al-Fatihah dan sedekahkan kepada bapa mertua saya (Ramli b. Maidin) yg meninggal dunia pada 14/10/2008 khususnya dan umat islam amnya...

    tq
    Attached Files Attached Files
    Last edited by gilos; 10-26-2008 at 01:02 PM.
    :::MetaZed Trading & Resources (sms: 012 2400 097): Wakil Dana Tempatan:::

    :::Family Day FxMalay 2011
    = Mari kita memeriahkannya! Sila Klik Sini :::

  2. #2
    In Profit hurairah01's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Daghi Ngerchang Ke Shah Alang
    Posts
    169
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Mekasih yer. Saya pun tengah duk design gak tapi nampak molek dh spreadsheet tu.

    Leh tak convert ke excel 2003 sebab ramai yang masih gunakan excel 2003 berbanding wxcel 2007.

    Harap mendapat perhatian tuan rumah.

  3. #3
    Market Maker gilos's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    port klang-shah alam-puchong
    Posts
    1,226
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.018
    Thanks
    0
    Thanked 9 Times in 7 Posts

    Default

    sama- sama...
    dalam zip file tu ada dua files... satu untuk yang pakai office 97-2003 dan satu untuk office 2007...
    :::MetaZed Trading & Resources (sms: 012 2400 097): Wakil Dana Tempatan:::

    :::Family Day FxMalay 2011
    = Mari kita memeriahkannya! Sila Klik Sini :::

  4. #4
    In Profit hurairah01's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Daghi Ngerchang Ke Shah Alang
    Posts
    169
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by gilos View Post
    sama- sama...
    dalam zip file tu ada dua files... satu untuk yang pakai office 97-2003 dan satu untuk office 2007...
    Ye ke. Tak perasan lak. Mekasih sekali lagi. Mekasih je la ye. Nak salam berlapik, tak mampu lagi. Dah untng nanti, sy ajak sumer makan kenduri kat umah saya.

  5. #5
    Market Maker gilos's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    port klang-shah alam-puchong
    Posts
    1,226
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.018
    Thanks
    0
    Thanked 9 Times in 7 Posts

    Default

    salam berlapik takyah kot...upah yang atas tu jer cukuplah if sudi... tp kalau bab ajak makan...org kata jgn tolak rezeki... if ada kesilapan kat kiraan mintak diberitahu yer...saya dah test banyak kali tadi, cuma takut masih ada yang terlepas pandang...

    just to clear things out yer...
    yg actual tu adalah untuk profit/loss hari tu...kalau ada loss sila letak tanda negative (-)...contoh kalau loss usd 200..isikan -200 di kotak yg berkenaan...untuk withdrawal, sebab keluar dari akaun so mmg kena letak tanda negative (-)...bila anda letak begitu...dia akan automatik jadik camni (contoh)(200)

    yang Nett tu adalah untung anda selepas ditolak capital yang mula2 sekali...
    Last edited by gilos; 10-26-2008 at 01:10 PM.
    :::MetaZed Trading & Resources (sms: 012 2400 097): Wakil Dana Tempatan:::

    :::Family Day FxMalay 2011
    = Mari kita memeriahkannya! Sila Klik Sini :::

  6. #6
    In Profit hurairah01's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Daghi Ngerchang Ke Shah Alang
    Posts
    169
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by gilos View Post
    salam berlapik takyah kot...upah yang atas tu jer cukuplah if sudi... tp kalau bab ajak makan...org kata jgn tolak rezeki... if ada kesilapan kat kiraan mintak diberitahu yer...saya dah test banyak kali tadi, cuma takut masih ada yang terlepas pandang...
    Benda-benda cam ni perlu diambil perhatian jugak oleh NB selain open post, close post. MM memainkan peranan yang penting di atas setiap keputusan open post.

    Keep the good effort bro. Kalo ada peningkatan dalam usaha, share la sama sama ye. Saya dh subscribe kat thread ni. Senang nak monitor.

    P/s: Bro, kalo mai belah utagha ni, habaq la. Cek belanja nasi kandaq Pelita ka Makbul ka.

  7. #7
    Intraday Master mostwanted's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    472
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by gilos View Post
    salam, hari ni takder kerja nak buat so tangan banyak gatal mau bikin benda...so inilah hasilnya...



    r/mended tu maksudnya recommended...

    yang kotak boleh isi tu maknanya boleh tukar sendiri...anda bleh tukar berapa percent nak risk kan modal, berapa percent target anda and so on...kalau awak tgk lot, t/p ngan r/mended risk tu cam tak logik, maknanya apa yang anda masukkan kat kotak2 kepala kelabu tu tak logik la...ekekek...yg kena lock maknanya ada lah formulanya...yg ada star tu, penerangannya ada di bawah tu...

    If ada kemusykilan leh la soal sini k...if ada kesilapan mintak maaf yek...ni pun buat lam petang tadi ni...

    Saya tak minta apa2 cuma kalau boleh, minta tolong bacakan Al-Fatihah dan sedekahkan kepada bapa mertua saya (Ramli b. Maidin) yg meninggal dunia pada 14/10/2008 khususnya dan umat islam amnya...

    tq
    al- fatihah..thanks bro
    semoga succes slalu.amin..
    jom memorex dengan akaun micro:

    https://fxmalay.cabinet.fxopen.com/A...x?Agent=130171

  8. #8
    In Profit hurairah01's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Daghi Ngerchang Ke Shah Alang
    Posts
    169
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by gilos View Post
    salam berlapik takyah kot...upah yang atas tu jer cukuplah if sudi... tp kalau bab ajak makan...org kata jgn tolak rezeki... if ada kesilapan kat kiraan mintak diberitahu yer...saya dah test banyak kali tadi, cuma takut masih ada yang terlepas pandang...
    Bro, off topic jap. Bapa mertua meninggal sebab apa bro?

  9. #9
    Market Maker gilos's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    port klang-shah alam-puchong
    Posts
    1,226
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.018
    Thanks
    0
    Thanked 9 Times in 7 Posts

    Default

    acute myocardial infarction....kiranya sakit jantung...kat tempat kerja dia...mmg tak disangka2 tapi dah ajal...sesaat tak awal, sesaat tak lewat...
    utara noo...ok gak tuh...insyaAllah kalau diizinkan... thanx...

    to mostwanted...thanx
    :::MetaZed Trading & Resources (sms: 012 2400 097): Wakil Dana Tempatan:::

    :::Family Day FxMalay 2011
    = Mari kita memeriahkannya! Sila Klik Sini :::

  10. #10
    Intraday Master mostwanted's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    472
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    ni kiranya skali op satu post ja la ek.
    semoga succes slalu.amin..
    jom memorex dengan akaun micro:

    https://fxmalay.cabinet.fxopen.com/A...x?Agent=130171

  11. #11
    In Profit hurairah01's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Daghi Ngerchang Ke Shah Alang
    Posts
    169
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by gilos View Post
    acute myocardial infarction....kiranya sakit jantung...kat tempat kerja dia...mmg tak disangka2 tapi dah ajal...sesaat tak awal, sesaat tak lewat...
    utara noo...ok gak tuh...insyaAllah kalau diizinkan... thanx...

    to mostwanted...thanx
    Tak de masalah. Bab kata orang utagha, keloi ja.

  12. #12
    Market Maker gilos's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    port klang-shah alam-puchong
    Posts
    1,226
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.018
    Thanks
    0
    Thanked 9 Times in 7 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by mostwanted View Post
    ni kiranya skali op satu post ja la ek.
    semuanya bergantung pada anda...recommended risk adalah risk (pips) dibahagi ngan jumlah op anda...risk pula adalah bergantung pada berapa % anda letak di risk kepala kelabu...

    selepas saya buat benda ni, barulah saya nampak bahaya tak bahaya cara trading saya sebelum ni...
    :::MetaZed Trading & Resources (sms: 012 2400 097): Wakil Dana Tempatan:::

    :::Family Day FxMalay 2011
    = Mari kita memeriahkannya! Sila Klik Sini :::

  13. #13
    Market Maker gilos's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    port klang-shah alam-puchong
    Posts
    1,226
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.018
    Thanks
    0
    Thanked 9 Times in 7 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by hurairah01 View Post
    Tak de masalah. Bab kata orang utagha, keloi ja.
    keloi? cam alat kelui yek...bisa diurus bila kita gi area sana...awak pun kalau turun ker kl or lembah klang kasik keloi gak la...kat pm...
    :::MetaZed Trading & Resources (sms: 012 2400 097): Wakil Dana Tempatan:::

    :::Family Day FxMalay 2011
    = Mari kita memeriahkannya! Sila Klik Sini :::

  14. #14
    In Profit nettsaver's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    208
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by gilos View Post
    salam, hari ni takder kerja nak buat so tangan banyak gatal mau bikin benda...so inilah hasilnya...



    r/mended tu maksudnya recommended...

    yang kotak boleh isi tu maknanya boleh tukar sendiri...anda bleh tukar berapa percent nak risk kan modal, berapa percent target anda and so on...kalau awak tgk lot, t/p ngan r/mended risk tu cam tak logik, maknanya apa yang anda masukkan kat kotak2 kepala kelabu tu tak logik la...ekekek...yg kena lock maknanya ada lah formulanya...yg ada star tu, penerangannya ada di bawah tu...

    If ada kemusykilan leh la soal sini k...if ada kesilapan mintak maaf yek...ni pun buat lam petang tadi ni...

    Saya tak minta apa2 cuma kalau boleh, minta tolong bacakan Al-Fatihah dan sedekahkan kepada bapa mertua saya (Ramli b. Maidin) yg meninggal dunia pada 14/10/2008 khususnya dan umat islam amnya...

    tq
    Al-fatihah...... Bismillahhirrahmanirrahim......
    Semuga Allah mencucuri rahmat keatas rohnya dan diletakkan bersama para solihin... Amin.

  15. #15
    In Profit hurairah01's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Daghi Ngerchang Ke Shah Alang
    Posts
    169
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by gilos View Post
    keloi? cam alat kelui yek...bisa diurus bila kita gi area sana...awak pun kalau turun ker kl or lembah klang kasik keloi gak la...kat pm...

    Keloi tu cam panggil la...ala cam tarzan panggil kawan dia tu la. Apa org tranung cakap? Aaaa, laung. .

    Boleh je, saya turun bulan 12 ni, nak gi akad nikah kat Tanjung karang, selangor.

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Disclaimer
2005-2017 © FXOpen All rights reserved. Various trademarks held by their respective owners.

Risk Warning:: Trading on the Forex market involves substantial risks, including complete possible loss of funds and other losses and is not suitable for all members. Clients should make an independent judgment as to whether trading is appropriate for them in the light of their financial condition, investment experience, risk tolerance and other factors.

FXOpen Markets Limited, a company duly registered in Nevis under the company No. C 42235. FXOpen is a member of The Financial Commission.

FXOpen AU Pty Ltd., a company authorised and regulated by the Australian Securities & Investments Commission (ASIC). AFSL 412871ABN 61 143 678 719.

FXOpen Ltd. a company registered in England and Wales under company number 07273392 and is authorised and regulated by the Financial Conduct Authority (previously, the Financial Services Authority) under FCA firm reference number 579202.

FXOpen does not provide services for United States residents.

Join us