FXOpen Broker

10+ years’
experience in FX

VISIT WEBSITE

Trading Accounts

ECN, STP,
Micro, Crypto

START TRADING

Try Free Demo

Practice Forex trading
risk free

OPEN DEMO ACCOUNT

PAMM Technology

Become a Master
or a Follower

JOIN PAMM SERVICE
Page 352 of 427 FirstFirst ... 252302342348349350351352353354355356362402 ... LastLast
Results 5,266 to 5,280 of 6391

Thread: Sistem Merdekrama

  1. #5266
    In Profit
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    putrajaya
    Posts
    126
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.480
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default time sensitive trades

    Quote Originally Posted by wha928 View Post
    Teknik 1...mudah dan fav saya satu masa dulu.......

    Setup: Wait for the first 15miute range to form from the open.

    Entry: Enter on a buy stop 2 tics above the high of the first 15min range or Enter on a sell stop 2 ticks below the low of the first 15 min range

    Profit exit: Close out positions on an immediate 1-point profit

    Stop Loss: Exit for loss on a 1 point loss from entry or, Exit if trade is open for more then one minute.

    Re-entry: On being stopped out, look for the usual breakout in the opposite end of the opening range. In this case I normally....0ps.....In this case I normally double my stop entry size and wait. Same exit rules apply.
    kalo xsilap,teknik ni dipelopori olh Kevin Ho, Pattern #1 iaitu 15m Opening Range Scalp. tpi dlm artikel beliau tak dinyatakan pulak dgn jelas pair mane dan session (London/Asia/NY/...) yg sesuai. mebi bro wha atau sapa2 yg penah trade menggunakan teknik ni bley share kat cni.

  2. #5267
    Intraday Master anTu7869's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    uganda-zimbabwe-peru
    Posts
    476
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Talking

    Quote Originally Posted by i22 View Post
    kalo xsilap,teknik ni dipelopori olh Kevin Ho, Pattern #1 iaitu 15m Opening Range Scalp. tpi dlm artikel beliau tak dinyatakan pulak dgn jelas pair mane dan session (London/Asia/NY/...) yg sesuai. mebi bro wha atau sapa2 yg penah trade menggunakan teknik ni bley share kat cni.
    aha! hint lagik... kaji... kaji... kaji...
    DoNt StoP aT ThE ToP, ToUcH tHe SKy bEfoRe YoU DroP...
    Program Waktu Solat (PC) <<<SoFtWare WakTU sOlaT UnTuK PC...

    Program Waktu Solat (Handphone) <<<SoFtWare WakTU sOlaT UnTuK HanDPhonE...


  3. #5268
    Elder Analyst wha928's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    ( 9W2WHJ )Rengit~Bdr Utama Batang Kalii
    Posts
    821
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.200
    Thanks
    1
    Thanked 3 Times in 3 Posts

    Default ala-ala SKILL 2

    Telah dinyatakan bahawa ianya ala-ala SKILL tetapi ianya bukan SKILL....

    Perbezaannya kedua-duanya adalah:
    a. SKILL tak kisah pasal news. Lagi besar news datang seperti NFP...lagi bagus Skill meratahnya.
    b. SKILL tak kisah kalau salah masuk order.
    c. SKILL tak perlu cari top and bottom.
    d. SKILL akan win selalu...
    e. SKILL mampu meratah dalam keadaan sideway, chopping atau trend.
    f.Ujian SKILL pada mana-mana keadaan pun dia bertahan macam cat Nippon....mana2 pair, mana timeframe dan mana broker...semua dia layan.
    g. SKILL tak perlu perhatikan charts. boleh tau macamana nak masuk.
    h. SKILL tak perlu hafal, "morning star"...hammer ......dll
    i. Pusing macamana keadaan pun SKILL berikan wang masuk ke poket anda dan tidak bukan sebaliknya.
    j. Skill boleh masuk bila2 masa....kalau larat nak berjagalah....
    k. Skill tak takut samada awal trend...atau tengah trend ..atau yang orang takuti bilakah akhir trend...itu semua SKILL meratah je....
    l. Trade pakai phone.....istimewanya SKILL...kat phone pun x perlu indicator....


    Pesaing Skill ;
    a. Akan tergugat bila hujung trend.
    b. kena cari up dan down...top and bottom.
    c. menang pada trend tetapi takut pada sideways dan choppy.
    d. kena beri dan baca dulu trend...baru boleh masuk.
    e.ada float dan kadang kala profit....
    f. kesukaran melawan news. Ada yang duduk tepi bila menghadapi news besar.
    g. terpaksa memberikan tumpuan pada charts.
    h. susah nak trade diluar..
    i. kalau pakai candlestick...mungkin kena hafal bentuk dan maknanya...ada seorang rakan terpaksa TIDAK trade selama seminggu keranan menunggu pattern dalm candlestick...

    SEcara jujur...SKILL masih belum mantap jika di janakan oleh orang yang mempunyai sifat gelojoh ( sebab duit senang masuk), sifat tamak, tidak berdisiplin, takbur dan sering berdendam dengan market. SKILL umpama sesuatu cara bagaimana menangkap price dengan senang...tetapi itu semua dah dikaji oleh saya dan SKILL telah menawan price...tak kisah price itu mempunyai sifat dulu , kini, dan yang akan datang.....

    Semoga anda yang berjaya dalam trade merdekarama ini teruskan kajian... bagi saya SKILL amat istimewa dan ianya menjadi tunjak utama trading saya... saya pun bukan nak menjual SKILL ( sebab saya bukan jenis orang macam tu...) dan saya risau orang yang terima dalam keadaan percuma pun kadang-kala tak menghargainya....senang dapat senang lupa......itu yang saya teragak2 nak menganugerahkan pada yang berjaya menawan SKILL.....takut tak dihargai.... kepada newbie....SKILL itu mudah tetapi yang saya risaukan adalah yang diatas yang saya tulis ....kenalidulu diri masing2....kalau dapat kawal diri ..bertanyalah pada diri...adakah aku mampu melawan nafsu dan perasaan melihat duit....

    Biasanya bagi menghilangkan rasa taksub dan tamak...bersedekahlah pada masjid2...surau...orang minta derma ( takl kisahlah betul atau tidak mereka)...anak2 yatim dll.....

    Kalau sifat pemurah dan pemberi sedekah ditanam dalam diri...barulah saya percaya SKILL boleh dianugerahkan padanya...

    .......amin.......aselamat berpuasa dan berhariraya.....BEREHAT seketika.........

    "SALAM 1 MALAYSIA"
    ""Kebijaksanaan menjanjikan kejayaan dan kebahagiaan tetapi jika disalahgunakan akan mewujudkan penderitaan."

  4. #5269
    In Profit
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    292
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by wha928 View Post
    Telah dinyatakan bahawa ianya ala-ala SKILL tetapi ianya bukan SKILL....

    Perbezaannya kedua-duanya adalah:
    a. SKILL tak kisah pasal news. Lagi besar news datang seperti NFP...lagi bagus Skill meratahnya.
    b. SKILL tak kisah kalau salah masuk order.
    c. SKILL tak perlu cari top and bottom.
    d. SKILL akan win selalu...
    e. SKILL mampu meratah dalam keadaan sideway, chopping atau trend.
    f.Ujian SKILL pada mana-mana keadaan pun dia bertahan macam cat Nippon....mana2 pair, mana timeframe dan mana broker...semua dia layan.
    g. SKILL tak perlu perhatikan charts. boleh tau macamana nak masuk.
    h. SKILL tak perlu hafal, "morning star"...hammer ......dll
    i. Pusing macamana keadaan pun SKILL berikan wang masuk ke poket anda dan tidak bukan sebaliknya.
    j. Skill boleh masuk bila2 masa....kalau larat nak berjagalah....
    k. Skill tak takut samada awal trend...atau tengah trend ..atau yang orang takuti bilakah akhir trend...itu semua SKILL meratah je....
    l. Trade pakai phone.....istimewanya SKILL...kat phone pun x perlu indicator....


    Pesaing Skill ;
    a. Akan tergugat bila hujung trend.
    b. kena cari up dan down...top and bottom.
    c. menang pada trend tetapi takut pada sideways dan choppy.
    d. kena beri dan baca dulu trend...baru boleh masuk.
    e.ada float dan kadang kala profit....
    f. kesukaran melawan news. Ada yang duduk tepi bila menghadapi news besar.
    g. terpaksa memberikan tumpuan pada charts.
    h. susah nak trade diluar..
    i. kalau pakai candlestick...mungkin kena hafal bentuk dan maknanya...ada seorang rakan terpaksa TIDAK trade selama seminggu keranan menunggu pattern dalm candlestick...

    SEcara jujur...SKILL masih belum mantap jika di janakan oleh orang yang mempunyai sifat gelojoh ( sebab duit senang masuk), sifat tamak, tidak berdisiplin, takbur dan sering berdendam dengan market. SKILL umpama sesuatu cara bagaimana menangkap price dengan senang...tetapi itu semua dah dikaji oleh saya dan SKILL telah menawan price...tak kisah price itu mempunyai sifat dulu , kini, dan yang akan datang.....

    Semoga anda yang berjaya dalam trade merdekarama ini teruskan kajian... bagi saya SKILL amat istimewa dan ianya menjadi tunjak utama trading saya... saya pun bukan nak menjual SKILL ( sebab saya bukan jenis orang macam tu...) dan saya risau orang yang terima dalam keadaan percuma pun kadang-kala tak menghargainya....senang dapat senang lupa......itu yang saya teragak2 nak menganugerahkan pada yang berjaya menawan SKILL.....takut tak dihargai.... kepada newbie....SKILL itu mudah tetapi yang saya risaukan adalah yang diatas yang saya tulis ....kenalidulu diri masing2....kalau dapat kawal diri ..bertanyalah pada diri...adakah aku mampu melawan nafsu dan perasaan melihat duit....

    Biasanya bagi menghilangkan rasa taksub dan tamak...bersedekahlah pada masjid2...surau...orang minta derma ( takl kisahlah betul atau tidak mereka)...anak2 yatim dll.....

    Kalau sifat pemurah dan pemberi sedekah ditanam dalam diri...barulah saya percaya SKILL boleh dianugerahkan padanya...

    .......amin.......aselamat berpuasa dan berhariraya.....BEREHAT seketika.........

    "SALAM 1 MALAYSIA"

    Fuh! Hint lagi untuk SKILL ni. Saya setuju dengan yg BOLD tu. Satu lagi, banyakkan bersyukur pada Allah... seriously. Saya sendiri penah taksub dan tamak... jarang bersyukur.. sekali kena MC! Padan muka. Skang kalo dapat profit, perkataan pertama yg keluar mulut... "Alhamdulillah...". Bersyukur sangat penting, kita akan jadi lebih bahagia, rendah diri dan lebih menghargai ape yg kita dapat dari ape yg kita tak dapat...

  5. #5270
    Bullish nazim's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    52
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Setia menanti dengan penuh pengharapan...

  6. #5271
    In Profit
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    185
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by nazim View Post
    Setia menanti dengan penuh pengharapan...
    utk yg bertuah jer tu kot. Lain2 kenalah kaji sendiri...

  7. #5272
    In Profit
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    putrajaya
    Posts
    126
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.480
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default terima kasih

    Quote Originally Posted by wha928 View Post
    Telah dinyatakan bahawa ianya ala-ala SKILL tetapi ianya bukan SKILL....

    "SALAM 1 MALAYSIA"
    terima kasih tuan kerana memberi klu2 yg berguna

  8. #5273
    In Profit jmie's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Anderson School
    Posts
    128
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 4 Times in 4 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by wha928 View Post
    Telah dinyatakan bahawa ianya ala-ala SKILL tetapi ianya bukan SKILL....

    Perbezaannya kedua-duanya adalah:
    a. SKILL tak kisah pasal news. Lagi besar news datang seperti NFP...lagi bagus Skill meratahnya.
    b. SKILL tak kisah kalau salah masuk order.
    c. SKILL tak perlu cari top and bottom.
    d. SKILL akan win selalu...
    e. SKILL mampu meratah dalam keadaan sideway, chopping atau trend.
    f.Ujian SKILL pada mana-mana keadaan pun dia bertahan macam cat Nippon....mana2 pair, mana timeframe dan mana broker...semua dia layan.
    g. SKILL tak perlu perhatikan charts. boleh tau macamana nak masuk.
    h. SKILL tak perlu hafal, "morning star"...hammer ......dll
    i. Pusing macamana keadaan pun SKILL berikan wang masuk ke poket anda dan tidak bukan sebaliknya.
    j. Skill boleh masuk bila2 masa....kalau larat nak berjagalah....
    k. Skill tak takut samada awal trend...atau tengah trend ..atau yang orang takuti bilakah akhir trend...itu semua SKILL meratah je....
    l. Trade pakai phone.....istimewanya SKILL...kat phone pun x perlu indicator....


    Pesaing Skill ;
    a. Akan tergugat bila hujung trend.
    b. kena cari up dan down...top and bottom.
    c. menang pada trend tetapi takut pada sideways dan choppy.
    d. kena beri dan baca dulu trend...baru boleh masuk.
    e.ada float dan kadang kala profit....
    f. kesukaran melawan news. Ada yang duduk tepi bila menghadapi news besar.
    g. terpaksa memberikan tumpuan pada charts.
    h. susah nak trade diluar..
    i. kalau pakai candlestick...mungkin kena hafal bentuk dan maknanya...ada seorang rakan terpaksa TIDAK trade selama seminggu keranan menunggu pattern dalm candlestick...

    SEcara jujur...SKILL masih belum mantap jika di janakan oleh orang yang mempunyai sifat gelojoh ( sebab duit senang masuk), sifat tamak, tidak berdisiplin, takbur dan sering berdendam dengan market. SKILL umpama sesuatu cara bagaimana menangkap price dengan senang...tetapi itu semua dah dikaji oleh saya dan SKILL telah menawan price...tak kisah price itu mempunyai sifat dulu , kini, dan yang akan datang.....

    Semoga anda yang berjaya dalam trade merdekarama ini teruskan kajian... bagi saya SKILL amat istimewa dan ianya menjadi tunjak utama trading saya... saya pun bukan nak menjual SKILL ( sebab saya bukan jenis orang macam tu...) dan saya risau orang yang terima dalam keadaan percuma pun kadang-kala tak menghargainya....senang dapat senang lupa......itu yang saya teragak2 nak menganugerahkan pada yang berjaya menawan SKILL.....takut tak dihargai.... kepada newbie....SKILL itu mudah tetapi yang saya risaukan adalah yang diatas yang saya tulis ....kenalidulu diri masing2....kalau dapat kawal diri ..bertanyalah pada diri...adakah aku mampu melawan nafsu dan perasaan melihat duit....

    Biasanya bagi menghilangkan rasa taksub dan tamak...bersedekahlah pada masjid2...surau...orang minta derma ( takl kisahlah betul atau tidak mereka)...anak2 yatim dll.....

    Kalau sifat pemurah dan pemberi sedekah ditanam dalam diri...barulah saya percaya SKILL boleh dianugerahkan padanya...

    .......amin.......aselamat berpuasa dan berhariraya.....BEREHAT seketika.........

    "SALAM 1 MALAYSIA"

    sememangya ilmu itu dtg dari ALLAH
    dan bro wha memang dianugerahkan bakat trader,dari berbagai sistem yg direka
    dgn berbagai warna hinggalah yg terkini tanpa indi,memang semuanya anugerah ALLAH.

    TAMAK..GELOJOH..memanglah secara jujur saya ada sifat ni..emmmm memang sukarlah
    nak dpt ilmu SKILL ni.
    2 hari lepas masa isi minyak,ada anak yatim bawak poster minta derma,
    saya tanya betul ker awak ni anak yatim ni,lepas tu baru saya bagi,
    memang betul kata bro wha, tak kisahlah betul atau tak mereka.. bagi saja...kalau org minta derma.
    tapi persaan ini sukar nak diendung,begitu juga dlm forex..bila dah profit bnyak susah betul nak clik close,lastly profit sikit je +BE
    tapi dlm bulan Ramadhan ni memang cantik utk berusaha kikis sifat Gelojoh dan Tamak ni
    isyaallah.

    so.. kalaulah saya dapat ilmu SKILLL ni syukur Alhamdulillah ..dan
    kalau tak dapat pun Syukur Alhamdulillah,
    sekurang2nya saya tahu trade tanpa indi & guna phone masih boleh buat profit dgn SKILL tertentu,spt yg dibuktikan oleh Bro Wha.
    sorylah bro semua lari topik sekejap
    wasallam

  9. #5274
    Elder Analyst 764's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    kepong KL
    Posts
    626
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.050
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    semoga aku layak dan mendapat tempat untuk menuntut ngan bro wha...aminn
    thread closed!! sendiri pun tak jumpa cara nak buat simulator... laptop lama crashed... kaw kaw

    i buat comeback tapi ramai sifu dah takde... sunyi ler plak

  10. #5275
    In Profit
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    166
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    rasanya org yang dipilih nanti akan diamanahkan untuk mengajar pula 10org lain lagi...tak kan bro wha yang ajar semua org kan...harap begitulah...saya juga harap ada org dari sabah terpilih utk menjadi 10 orang tu memandangkan saya dari sabah...

  11. #5276
    Bullish
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    69
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    ilmu yang dicurahkan .. semakin diamlkan semakin berkat
    EA SifuFX HolyGrail 20 - 300% per month / From 1K to 16K ( 8 months ) >>> SifuFX Dot Com <<<<

  12. #5277
    Elder Analyst 764's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    kepong KL
    Posts
    626
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.050
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by forexjr View Post
    rasanya org yang dipilih nanti akan diamanahkan untuk mengajar pula 10org lain lagi...tak kan bro wha yang ajar semua org kan...harap begitulah...saya juga harap ada org dari sabah terpilih utk menjadi 10 orang tu memandangkan saya dari sabah...
    kalo bro wha kasi mcam tue.. aku akan ke sabah ajar kamu... lagi pun aku dah lama nngidam nak makan lobster kat tawau.. kamu dari mane...

    ini kalo wha ajar aku arr.. sebab nak kesana modal tue...hehehe

    ps: kena standy jurubahasa ke tak?
    thread closed!! sendiri pun tak jumpa cara nak buat simulator... laptop lama crashed... kaw kaw

    i buat comeback tapi ramai sifu dah takde... sunyi ler plak

  13. #5278
    Piplet
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    26
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    aku baru jer faham nak entry gune mpbooster..
    dah ada cerita baru dr bor wha.. cerita yg plg best pulak tu!!!
    kalau ada rezeki kite semua bro wha akan ajarkan SKIL nya itu..
    yg ptg kita jgn ada sifat2 yg tidak sepatutnya dlm dada spt yg bro wha katakan tu..
    tu syarat utk mendapat teknik SKIL nya itu..
    utk ingatkan diri aku sndri juge..

    bro wha.. sesungguhnya hanya Allah yg dapat membalas segala budi baik bro yg dgn ikhlas hati mengajar kami di sini..
    semoga bro dimurahkan rezeki lagi dan lagi..

    amin..

  14. #5279
    Piplet
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    26
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    boleh tak nak buang kotak2 yg ada price kat chart mpbooster tu?
    mcm mn caranya ya..

  15. #5280
    Intraday Master mluqman's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    324
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by wha928 View Post
    Telah dinyatakan bahawa ianya ala-ala SKILL tetapi ianya bukan SKILL....

    Perbezaannya kedua-duanya adalah:
    a. SKILL tak kisah pasal news. Lagi besar news datang seperti NFP...lagi bagus Skill meratahnya.
    b. SKILL tak kisah kalau salah masuk order.
    c. SKILL tak perlu cari top and bottom.
    d. SKILL akan win selalu...
    e. SKILL mampu meratah dalam keadaan sideway, chopping atau trend.
    f.Ujian SKILL pada mana-mana keadaan pun dia bertahan macam cat Nippon....mana2 pair, mana timeframe dan mana broker...semua dia layan.
    g. SKILL tak perlu perhatikan charts. boleh tau macamana nak masuk.
    h. SKILL tak perlu hafal, "morning star"...hammer ......dll
    i. Pusing macamana keadaan pun SKILL berikan wang masuk ke poket anda dan tidak bukan sebaliknya.
    j. Skill boleh masuk bila2 masa....kalau larat nak berjagalah....
    k. Skill tak takut samada awal trend...atau tengah trend ..atau yang orang takuti bilakah akhir trend...itu semua SKILL meratah je....
    l. Trade pakai phone.....istimewanya SKILL...kat phone pun x perlu indicator....


    Pesaing Skill ;
    a. Akan tergugat bila hujung trend.
    b. kena cari up dan down...top and bottom.
    c. menang pada trend tetapi takut pada sideways dan choppy.
    d. kena beri dan baca dulu trend...baru boleh masuk.
    e.ada float dan kadang kala profit....
    f. kesukaran melawan news. Ada yang duduk tepi bila menghadapi news besar.
    g. terpaksa memberikan tumpuan pada charts.
    h. susah nak trade diluar..
    i. kalau pakai candlestick...mungkin kena hafal bentuk dan maknanya...ada seorang rakan terpaksa TIDAK trade selama seminggu keranan menunggu pattern dalm candlestick...

    SEcara jujur...SKILL masih belum mantap jika di janakan oleh orang yang mempunyai sifat gelojoh ( sebab duit senang masuk), sifat tamak, tidak berdisiplin, takbur dan sering berdendam dengan market. SKILL umpama sesuatu cara bagaimana menangkap price dengan senang...tetapi itu semua dah dikaji oleh saya dan SKILL telah menawan price...tak kisah price itu mempunyai sifat dulu , kini, dan yang akan datang.....

    Semoga anda yang berjaya dalam trade merdekarama ini teruskan kajian... bagi saya SKILL amat istimewa dan ianya menjadi tunjak utama trading saya... saya pun bukan nak menjual SKILL ( sebab saya bukan jenis orang macam tu...) dan saya risau orang yang terima dalam keadaan percuma pun kadang-kala tak menghargainya....senang dapat senang lupa......itu yang saya teragak2 nak menganugerahkan pada yang berjaya menawan SKILL.....takut tak dihargai.... kepada newbie....SKILL itu mudah tetapi yang saya risaukan adalah yang diatas yang saya tulis ....kenalidulu diri masing2....kalau dapat kawal diri ..bertanyalah pada diri...adakah aku mampu melawan nafsu dan perasaan melihat duit....

    Biasanya bagi menghilangkan rasa taksub dan tamak...bersedekahlah pada masjid2...surau...orang minta derma ( takl kisahlah betul atau tidak mereka)...anak2 yatim dll.....

    Kalau sifat pemurah dan pemberi sedekah ditanam dalam diri...barulah saya percaya SKILL boleh dianugerahkan padanya...

    .......amin.......aselamat berpuasa dan berhariraya.....BEREHAT seketika.........

    "SALAM 1 MALAYSIA"
    Salam untuk semua...

    Teringat pesan Cikgu FWS. Sentiasa bersedekah & beramal. Sifat & amalan inilah yang patut disemai kepada traders kita. Mungkin sifat inilah booster dalam diri Bro wha928.

    Theory of W.s Point. All right reserved.
    The missing link in Fibonacci Trading
    W.s Community Member

    "a successful FOREX trader understand the market and the forces behind it.
    Who trades FOREX and why? Who is successful and why are they successful?"

Page 352 of 427 FirstFirst ... 252302342348349350351352353354355356362402 ... LastLast

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Disclaimer
2005-2019 © FXOpen All rights reserved. Various trademarks held by their respective owners.

Risk Warning: Trading on the Forex market involves substantial risks, including complete possible loss of funds and other losses and is not suitable for all members. Clients should make an independent judgment as to whether trading is appropriate for them in the light of their financial condition, investment experience, risk tolerance and other factors.

FXOpen Markets Limited, a company duly registered in Nevis under the company No. C 42235. FXOpen is a member of The Financial Commission.

FXOpen AU Pty Ltd., a company authorised and regulated by the Australian Securities & Investments Commission (ASIC). AFSL 412871ABN 61 143 678 719.

FXOpen Ltd. a company registered in England and Wales under company number 07273392 and is authorised and regulated by the Financial Conduct Authority (previously, the Financial Services Authority) under FCA firm reference number 579202.

FXOpen does not provide services for United States residents.

Join us