BUY FXO Forum Shares
1316
Shares in the BANK:
We BuyWe Sell
$1.8526$1.9099
Page 1 of 426 123451151101 ... LastLast
Results 1 to 15 of 6389

Thread: Sistem Merdekrama

  1. #1
    Elder Analyst wha928's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    ( 9W2WHJ )Rengit~Bdr Utama Batang Kalii
    Posts
    822
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.200
    Thanks
    1
    Thanked 3 Times in 3 Posts

    Default Sistem Merdekrama

    KOLEKSI MERDEKARAMA.......

    **Pihak saya sedang membaikpulih untuk sesiapa yang hendak download dengan menggantikan hostnya.....dan sehingga kini ianya sudah boleh digunakan...selain itu banyak yang perlu diganti seperti ketiadaan gambar...sedikit demi sedikit..akan dibaiki...harap maklum

    PROJEK 2010

    Salam,

    Dengan adanya perkembangan semasa dan permintaan semua pihak, maka saya membuka thread Sistem Merdekarama ini khusus bagi membincangkan semua indicator, sistem dan teknik yang digunapakai oleh Sistem merdekarama.

    Buat pada masa ini sistem merdekarama ini adalah ver 1.0 , namun versi 2.0 juga akan muncul diikuti dengan SE 2.0

    Oleh itu diharap pengguna thread Sistem Merdekarama ini dapat manfaatkan forum ini agar lebih berkesan. Saya pula akan cuba membantu anda dalam memenuhi dan menyelesaikan masalah sekiranya termampu. Namun diingatkan ianya bukan saingan terhadap forum lain namun ianya hanya sekadar memenuhi permintaan ramai.

    Dalam Ver 1.0 yang sedia ada saya akan menerangkan beberapa maklumat penting seperti mana yang terkandung dalam ebook saya nanti...saya akan menerangkan satu persatu bagaimana hendak membuat trading disamping mengawal emosi semasa trading.

    Sekian,

    WHA928






    Segala indicator Merdekarama boleh didapati disini



    Teknik Yang baru dilancarkan pada 8/11/2008 jam 9.00 pagi -
    Teknik merdekarama Ver 2.0 SE ( special Edition ) sila download di sini :



    INILAH YANG DINANTI-NANTIKAN....MP2009



    TEKNIK MP2009 telah dilancarkan ..sila download disini .... sebagai mengenang jasa dan keprihatinan GAZA...dan dilancarkan pada hari ini 24/1/2009 jam 12.33 thari hari sabtu

    Tips untuk mengenali perubahan trend dalam MP2009 .. Sila download disini...


    Disini adalah Sumbangan Ikhlas BRO APACHE pada sahabat semua mengenai AFX TRAILLING ...

    Berikut adalah Setting AFX TRAILLING sumbangan ihklas BRO MZi04 yang digunakan... http://forum.fxopen.com/showthread.php?t=39530&page=260[/COLOR][/SIZE]


    BOOSTER MP2009 Ver 1.0



    Booster MP2009 Ver 1.0 dilancarkan pada 3/7/2009 pada hari Sabtu ini.. anda boleh download disini....semoga kejayaan menanti anda..... di disini http://www.4shared.com/file/11623197...09_ver10a.html
    Last edited by wha928; 11-30-2009 at 11:48 AM.
    ""Kebijaksanaan menjanjikan kejayaan dan kebahagiaan tetapi jika disalahgunakan akan mewujudkan penderitaan."

  2. The Following User Says Thank You to wha928 For This Useful Post:

    2016 (09-16-2016)

  3. #2
    In Profit
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    281
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    trima kasih saudara wha.dengan adanya rumah sendiri ni,lebih menyenangkan kami untuk mempelajari teknik2 yg saudara war-warkan.....

  4. #3
    Intraday Master mostwanted's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    482
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    alhamdulillah.akhirnya ada jugk tread untuk pengguna merdekarama ni.syabas sya ucapkn kpda bro wha.teruskn succes slalu.

    penyokong setia sistem merdekarama.
    semoga succes slalu.amin..
    jom memorex dengan akaun micro:

    https://fxmalay.cabinet.fxopen.com/A...x?Agent=130171

  5. #4
    Bullish
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    36
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.160
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Thumbs up

    Quote Originally Posted by wha928 View Post
    Salam,

    Dengan adanya perkembangan semasa dan permintaan semua pihak, maka saya membuka thread Sistem Merdekarama ini khusus bagi membincangkan semua indicator, sistem dan teknik yang digunapakai oleh Sistem merdekarama.

    Buat pada masa ini sistem merdekarama ini adalah ver 1.0 , namun versi 2.0 juga akan muncul diikuti dengan SE 2.0

    Oleh itu diharap pengguna thread Sistem Merdekarama ini dapat manfaatkan forum ini agar lebih berkesan. Saya pula akan cuba membantu anda dalam memenuhi dan menyelesaikan masalah sekiranya termampu. Namun diingatkan ianya bukan saingan terhadap forum lain namun ianya hanya sekadar memenuhi permintaan ramai.

    Dalam Ver 1.0 yang sedia ada saya akan menerangkan beberapa maklumat penting seperti mana yang terkandung dalam ebook saya nanti...saya akan menerangkan satu persatu bagaimana hendak membuat trading disamping mengawal emosi semasa trading.

    Sekian,

    WHA928
    Salam Bro WHA928....

    Thanks a lot coz dah bukak umah baru....camni baru ler newbie tau mana pintu depan and leh kuar pintu blakang......amin

  6. #5
    Piplet ceefulan's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    22
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    salam bro..
    thanx atas usaha bro utk membantu trader2 mcm saya ni..semoga Allah merahmati usaha bro.inshaAllah
    All In All Is All We All Are

  7. #6
    Elder Analyst wha928's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    ( 9W2WHJ )Rengit~Bdr Utama Batang Kalii
    Posts
    822
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.200
    Thanks
    1
    Thanked 3 Times in 3 Posts

    Default

    Salam ini adalah hasil dan SS bagi merdekarama ver 2.0 SE...tunggu akan kemunculanya...bagi yang sedia ada..bolehlah menggunakan sistem ver 1.0 dahulu dan memahirkan diri....amin



    namun jangan anda takut..semuanya nanti akan saya paparkan satu persatu dalam forum ini...

    Malah...kita juga akan membincangkan mengenai pip managment, time managment, money managment, monthly planning dan nanti kalau ada kesempatan berbagai teknik yang saya cipta akan dicurahkan disini...Teknik ulang masuk, Teknik 120 pip, teknik sideways...hanya masa sahaja yang menentukan...biarlah kita belajar dari bawah ..satu persatu..dan naik satu tangga ke satu tangga....

    Malah anda juga akan disajikan dengan beberapa journal dan ilmu pengetahuan yang saya rasa amat bagus sekali...yang kadang-kala saya edit dari internet...amin
    Last edited by wha928; 03-07-2009 at 02:10 PM.
    ""Kebijaksanaan menjanjikan kejayaan dan kebahagiaan tetapi jika disalahgunakan akan mewujudkan penderitaan."

  8. The Following User Says Thank You to wha928 For This Useful Post:

    PERIT0NIUM (03-23-2012)

  9. #7
    Intraday Master mostwanted's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    482
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    tul tu bro.blajar dari bawah..sya ni pun tgh nk mendalami lg teknik merdekaram v1 ni.setakt skrang ni alhamdulillah.berjaya gk dpt pip hijau n kadang2 pun terlekat juga pip2 merah.
    semoga succes slalu.amin..
    jom memorex dengan akaun micro:

    https://fxmalay.cabinet.fxopen.com/A...x?Agent=130171

  10. #8
    Elder Analyst wha928's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    ( 9W2WHJ )Rengit~Bdr Utama Batang Kalii
    Posts
    822
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.200
    Thanks
    1
    Thanked 3 Times in 3 Posts

    Default

    Berikut adalah...cara -cara masuk melalui g/rajah...terdapat 3 teknik ajaib yang mana kita akan selalu bersedia untuk nilain pip hijau..akan diterangkan dalam pembelajaran kita....amin

    Last edited by wha928; 10-25-2008 at 04:54 AM.
    ""Kebijaksanaan menjanjikan kejayaan dan kebahagiaan tetapi jika disalahgunakan akan mewujudkan penderitaan."

  11. #9
    Intraday Master
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    paka-pagoh-tenggaroh
    Posts
    367
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.200
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Alhamdulillah ada rumah sendiri so saya harap trader2 semua jgn la nak menyumbangkan segala mcm indi lain disini, cukup la hanya indi original dari wha sahaja. Kalau nak letak indi pun just letak di paltform memasing x yah nak upload kat sini.....

  12. #10
    Bullish dien's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    shah alam
    Posts
    78
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    salam..
    semakin meriah dunia FX nampaknya dgn kewujudan thread yg membantu
    newbie lebih faham sistem dan indi ..
    diharapkan thred ini akan mampu meberikan tumpuan dan pengajaran
    yg lebih detail dan step by step utk buat pip hijau...
    tahniah...

    tq

  13. #11
    Intraday Master mostwanted's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    482
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by wha928 View Post
    Berikut adalah...cara -cara masuk melalui g/rajah...terdapat 3 teknik ajaib yang mana kita akan selalu bersedia untuk nilain pip hijau..akan diterangkan dalam pembelajaran kita....amin

    bro, leh ke op masa indi HA masih lg bertentangn dgn indi2 di atas tu.sya pernah try skali msa MACD dgn MACD2 sama warna.ada yg profit n ada gk yg loss.x brapa pasti la dgn cara ni.bro leh terangkn??
    semoga succes slalu.amin..
    jom memorex dengan akaun micro:

    https://fxmalay.cabinet.fxopen.com/A...x?Agent=130171

  14. #12
    In Profit
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    281
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by mostwanted View Post
    bro, leh ke op masa indi HA masih lg bertentangn dgn indi2 di atas tu.sya pernah try skali msa MACD dgn MACD2 sama warna.ada yg profit n ada gk yg loss.x brapa pasti la dgn cara ni.bro leh terangkn??
    betul tu bro...
    wawasan HA belum dapat lagi saya hayati....
    selalu je membuatkan saya menggelabah....
    tunggu bro wha terangkan teknik entry yg betul dan berkesan...

  15. #13
    In Profit
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    141
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    bagusnya, dah ada rumah sendiri

  16. #14
    In Profit raz4's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    kOtA tInGgi,JoHor/DESA PANDAN,KL
    Posts
    271
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by mostwanted View Post
    bro, leh ke op masa indi HA masih lg bertentangn dgn indi2 di atas tu.sya pernah try skali msa MACD dgn MACD2 sama warna.ada yg profit n ada gk yg loss.x brapa pasti la dgn cara ni.bro leh terangkn??
    Firstly Congrat to otai WHA sebab membuka satu lembaran baru untuk teknik merdeka nie..

    Untk soalan bro mostwanted tu..sebenarnya walawpun HA4 masih berlawanan dgn 2 indi MACD di atasnya..contoh pada kotak no3 tu ( sell )..walaupun HA4 berlawanan dgn MACD tapi kita boleh entry kalau kita berada diawal trend..cube bro mostwantd kire berapa pips dari dia start MACD bersilang..kalau stakat 10pips lepas sesangat..selepas itu..kalau HA4 pon menjadi same warna (merah)..kita boleh masuk lagi OP..ini bermaksud..keadaan Major trend sudah terjadi..But make sure time tu bukan sideway tau..time nie lah saya suke masuk berdouble2 OP..huhuhuh..harap dapat membantu..
    JADILAH SMART TRADER..BIAR SIKIT2 UNTUNG.LAMA2 JADI BANYAK..TAKKAN LARI PIPS HIJAU..KALAU TAMAK.PIPS MERAH PULAK KAJAR KITE..

  17. #15
    Intraday Master mostwanted's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    482
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by raz4 View Post
    Firstly Congrat to otai WHA sebab membuka satu lembaran baru untuk teknik merdeka nie..

    Untk soalan bro mostwanted tu..sebenarnya walawpun HA4 masih berlawanan dgn 2 indi MACD di atasnya..contoh pada kotak no3 tu ( sell )..walaupun HA4 berlawanan dgn MACD tapi kita boleh entry kalau kita berada diawal trend..cube bro mostwantd kire berapa pips dari dia start MACD bersilang..kalau stakat 10pips lepas sesangat..selepas itu..kalau HA4 pon menjadi same warna (merah)..kita boleh masuk lagi OP..ini bermaksud..keadaan Major trend sudah terjadi..But make sure time tu bukan sideway tau..time nie lah saya suke masuk berdouble2 OP..huhuhuh..harap dapat membantu..
    pe mksud bro di awal trend? sya pernah op msa awal pembentukan bar kat MACD nMACD2 tapi last2 dia jd sideway plak.ada cra x cmna kita nk tau untk op dlm keadaan mcm ni?
    semoga succes slalu.amin..
    jom memorex dengan akaun micro:

    https://fxmalay.cabinet.fxopen.com/A...x?Agent=130171

Page 1 of 426 123451151101 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Disclaimer
2005-2016 © FXOpen All rights reserved. Various trademarks held by their respective owners.

Risk Warning:: Trading on the Forex market involves substantial risks, including complete possible loss of funds and other losses and is not suitable for all members. Clients should make an independent judgment as to whether trading is appropriate for them in the light of their financial condition, investment experience, risk tolerance and other factors.

FXOpen Markets Limited, a company duly registered in Nevis under the company No. C 42235. FXOpen is a member of The Financial Commission.

FXOpen AU Pty Ltd., a company authorised and regulated by the Australian Securities & Investments Commission (ASIC). AFSL 412871ABN 61 143 678 719.

FXOpen Ltd. a company registered in England and Wales under company number 07273392 and is authorised and regulated by the Financial Conduct Authority (previously, the Financial Services Authority) under FCA firm reference number 579202.

FXOpen does not provide services for United States residents.

Join us