BUY FXO Forum Shares
1316
Shares in the BANK:
We BuyWe Sell
$1.7951$1.8506
Page 1 of 9 12345 ... LastLast
Results 1 to 15 of 132

Thread: Start to know Webmoney

  1. #1
    Elder Analyst support fxmalay's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Malaysia
    Posts
    528
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Smile Start to know Webmoney

    Kepada semua ahli fxmalay,

    Pihak kami dengan ini ingin berkongsi dgn anda mengenai Webmoney.
    Ia merupakan salah satu payment system yg selamat dan mudah. Kami dengan ini menyarankan anda supaya paling tidak mempunyai satu akaun di Webmoney. Ini sebagai persediaan untuk menghadapi situasi sekiranya berlaku sesuatu yang tidak di ingini terhadap E-Gold.

    Bagi proses deposit melalui Webmoney: Instantly depo to trading account
    Bagi proses withdrawal: Manually process (at least 10hours)
    Fees utk wdepo/withdsraw: NO fees for both depo/withdrawal

    Harap maklum

    Untuk maklumat lanjut sila lawati: WEBMONEY

    Sebarang masalah atau perkongsian mengenai Webmoney boleh di kongsi di thread ini.

    Terima kasih

  2. #2
    In Profit disc's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    175
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    webmoney ni takder masalah ker nanti macam e-gold??...just nak tanya...

  3. #3
    Elder Analyst support fxmalay's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Malaysia
    Posts
    528
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Default

    Quote Originally Posted by disc View Post
    webmoney ni takder masalah ker nanti macam e-gold??...just nak tanya...
    WEBMONEY telah di wujudkn sejak tahun 1998 dan amat famous di Russia dan Ukraine. Dari statistic pengguna Webmoney, memang jelas sambutan amat menggalakkan di tambah sistem sekuriti yg pertama seumpamanya. Pihak kami juga berdoa agar webmoney tidak bermasalah seperti yg berlaku pada E-Gold sekarang ini.

    Ini hanyalah cadangan dari pihak fxm kepada anda supaya membuka 1 akaun WebMoney untuk kemudahan di masa hadapan.

    Terima kasih

  4. #4
    In Profit disc's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    175
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    so kiranya setakat nie takder masalah la eks ngan webmoney nie..??....so rate dia plak nanti camner????...kalau nak withdraw plak nanti camner..

    sebab aku raser tak ramai yg pakai webmoney nie...rasernya kalau mr sapot tak kasitau...mmg aku tak penah dengar nama ecurrency nie..

  5. #5
    Elder Analyst support fxmalay's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Malaysia
    Posts
    528
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Default

    Quote Originally Posted by disc View Post
    so kiranya setakat nie takder masalah la eks ngan webmoney nie..??....so rate dia plak nanti camner????...kalau nak withdraw plak nanti camner..
    sebab aku raser tak ramai yg pakai webmoney nie...rasernya kalau mr sapot tak kasitau...mmg aku tak penah dengar nama ecurrency nie..
    Memang ramai yg belum kenal sebab hanya famous di russia dan ukraine...InsyaAllah lepas ni famous di kalangan ahli FXM...

    Kalu nk withdraw...anda boleh transfer ke bank ataupun jual seperti anda jual E-gold. Bagaimanapun sekiranya sambutan menggalakkan, pihak FXM sendiri akan jadi Exchanger untuk kemudahan ahli2 FXM.

    Untuk withdraw ke bank:

    To wire the funds out, please follow the instructions below:

    1. If you use WM Keeper Classic, run it and make sure that you are online.If you use WM Keeper Light, you don't need to launch it (that is to enter https://light.wmtransfer.com).
    2. Go to Banking WebMoney Transfer and choose "Purses"-> "Outgoing Payments" -> "Apply for a wire transfer".
    3. Choose the service (System representative) who will make a transfer.
    4. Fill in all banking details and click "Send Application to perform a wire".
    5. Read an agreement and then click "Accept".
    6. Pay the Invoice issued by the System as perdetails in the Invoice.
    7. Go to the page, indicated in the invoice delivery address field.
    8. Bank transfer will be performed within one banking days by the agent of the System. Funds will appear at your account within 5 banking days.

    Terima kasih

  6. #6
    Super Moderator nonamer's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    from no where
    Posts
    3,301
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    2.544
    Thanks
    20
    Thanked 152 Times in 111 Posts

    Default

    nie ker fees dia ....

    Withdraw Funds Processing time WebMoney charge Agent Commission
    USD/EUR
    Wire out WMZ to the USD bank account 1—2 banking days 0.8%, max. 50 WMZ 0.6% (min.100 USD)

  7. #7
    Piplet neoseeker's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    24
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Webmoney based kat russia kan.. so, fxegypt ada kaitan x ngn main broker dari russia?

  8. #8
    Elder Analyst support fxmalay's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Malaysia
    Posts
    528
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Default

    Quote Originally Posted by nonamer View Post
    nie ker fees dia ....

    Withdraw Funds Processing time WebMoney charge Agent Commission
    USD/EUR
    Wire out WMZ to the USD bank account 12 banking days 0.8%, max. 50 WMZ 0.6% (min.100 USD)
    Yes...tu utk fee transaksi di dalam webmoney...o.8%(kalu egold 1% )

    Tapi kalu withdraw dr akaun FXMalay ke webmoney...NO FEE...

    Terima kasih

  9. #9
    Elder Analyst support fxmalay's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Malaysia
    Posts
    528
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Default

    Quote Originally Posted by neoseeker View Post
    Webmoney based kat russia kan.. so, fxegypt ada kaitan x ngn main broker dari russia?
    Untuk pengetahuan anda, Beaverhead Financial Inc. telah beroperasi sebagai Akademik FOREX selama lebih 7thn di rusia dan di egypt selama hampir 3thn. Beaverhead Financial Inc. mula bergiat sbg broker FOREX atas nama FXEypt lebih dr 1thn. Dan dr FXEgypt telah di wujudkn pula FXMalay sbg official regional representative untuk mewakili 4 negara iaitu Malaysia, Singapura, Brunei dan Indonesia. FXIslamic juga telah di diwujudkan sbg official regional representative untuk Iran. Dan lebih byk lagi yang akan di wujudkn di masa akan datang.

    Terima kasih

  10. #10
    Intraday Master Gdien's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    MAL->TRG->K.TRG
    Posts
    485
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default macam mana pulak kalau nak fund kat webmoney?

    Tuan mod,
    saja nak tanya, cam mana cara nak fund kat webmoney ni? dah tengok kat site dia sebelum ni, tapi tak paham2..

  11. #11
    In Profit disc's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    175
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    cara utk register....Harap membantu kepada semua...!!!
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails 1.JPG   2.JPG   3.JPG   4.JPG  
    Last edited by disc; 05-06-2007 at 10:47 AM.

  12. #12
    In Profit disc's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    175
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    lagi satu save..
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails 5.JPG   6.JPG   7.JPG   8.JPG  
    Last edited by disc; 05-06-2007 at 10:52 AM.

  13. #13
    In Profit disc's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    175
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    satu lagi..
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails 9.JPG   10.JPG   11.JPG   12.JPG  
    Last edited by disc; 05-06-2007 at 10:53 AM.

  14. #14
    In Profit disc's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    175
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    satu lagi..hehe
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails 13.JPG   14.JPG   15.JPG   16.JPG  
    Last edited by disc; 05-06-2007 at 10:54 AM.

  15. #15
    Bullish mfazy121's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    64
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Cool

    ada lagi kerr?sm_happy

Page 1 of 9 12345 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Disclaimer
2005-2016 © FXOpen All rights reserved. Various trademarks held by their respective owners.

Risk Warning:: Trading on the Forex market involves substantial risks, including complete possible loss of funds and other losses and is not suitable for all members. Clients should make an independent judgment as to whether trading is appropriate for them in the light of their financial condition, investment experience, risk tolerance and other factors.

FXOpen Markets Limited, a company duly registered in Nevis under the company No. C 42235. FXOpen is a member of The Financial Commission.

FXOpen AU Pty Ltd., a company authorised and regulated by the Australian Securities & Investments Commission (ASIC). AFSL 412871ABN 61 143 678 719.

FXOpen Ltd. a company registered in England and Wales under company number 07273392 and is authorised and regulated by the Financial Conduct Authority (previously, the Financial Services Authority) under FCA firm reference number 579202.

FXOpen does not provide services for United States residents.

Join us