BUY FXO Forum Shares
1316
Shares in the BANK:
We BuyWe Sell
$1.8773$1.9354
Page 1 of 10 12345 ... LastLast
Results 1 to 15 of 136

Thread: Forex : Robot Trade vs Manual Trade

  1. #1
    In Profit nettsaver's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    208
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Forex : Robot Trade vs Manual Trade

    Forex : Robot Trade vs Manual Trade

    Kepada Tuan Moderator FXMalay,
    Di sini saya ingin meminta kebenaran pihak tuan untuk membuka thread bagi membincangkan kelebihan dan kekurangan dalam menggunakan Robot dan Manual Trade dalam dunia forex. Dan, saya faham seandainya thread ini bagi pihak Tuan Moderator, dirasakan tidak memberi menafaat kepada ahli forum, pihak tuan berhak 'edit' maupun 'delete' tanpa sebarang notis.

    Kepada Para Traders yang dihormati,
    Tujuan thread ini di buka adalah untuk memberi peluang yang berupa pandangan para traders sama ada junior atau senior traders untuk memberi pandangan masing2 tentang kelebihan serta kekurangan ( advantage and disadvantage ) menggunakan Robot ( EA ) ataupun Trade secara manual dalam trading forex. Sekurang2nya thread ini dapat memberi menafaat serta dapat membuka ruang perbincangan secara meluas diantara para traders yang berminat menggunakan Robot maupun Manual Trade dengan disertakan juga kelebihan juga risiko yang mungkin timbul hasil dari menggunakan kedua2 cara trade di atas.

    Dan mungkin ada diantara para traders yang mempunyai pengalaman boleh menceritakan pengalaman mereka menggunakan Robot yang samada berakhir dengan kejayaan maupun kegagalan. Sekurang2nya dapat memberi pengajaran kepada para newbies, junior atau mereka yang masih belum menceburi bidang ini tetapi berhasrat untuk berbuat demikian satu hari nanti. Serta, mungkin ada diantara otai2 forex di sini mempunyai panduan yang bernas yang mungkin dapat membantu para kawan2 yang lain.

    Para kawan2 traders semua boleh memberi sebarang pendapat, link, imej/foto atau pandangan berkaitan namun kesemuanya adalah tertakluk kepada syarat2 FXMalay. Jagalah tata susila dan perasaan traders lain dalam memberi sebarang pandangan. Para senior2/otai2, diharap janganlah ‘kondem’ para junior atau newbies, hargailah hasrat mereka untuk menyertai dunia forex bersama kita semua biarpun mereka sedikit terlewat dan ingatlah setiap diantara kita ini sentiasa ada kekurangan dan kelebihannya masing2.

    Terima kasih.


    Last edited by nettsaver; 11-22-2008 at 03:08 PM.

  2. #2
    In Profit nettsaver's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    208
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Assalamualaikum,
    Bagi memulakan pendapat dalam thread ni, saya ingin menceritakan sedikit pengalaman saya dalam forex. Mulanya, saya tak tau apa itu forex... ingatkan forex ni hanya berguna untuk mereka yang bergelar jutawan sahaja. dan, sentiasa berurusan dengan bank. Then, saya search dalam internet, search dalam forum2. Mulanya saya trade Demo di Saxo Bank, tapi bukan MT4 platform.

    Peringkat permulaan, hanya belajar term sahaja... apa itu Open order, close order, take profit, stoploss dan macam2 lagi. Cukup pening pada masa tu. Lebih2 Buy or Sell limit atau Stop. Asyik bertukar je. Bila dah okay sikit, saya mula terfikit macam mana kalau nak buka akaun real ? Macam mana nak transfer duit ke broker ? Lagi satu pening.... Then, saya dan sorang kawan saya ( yang sama2 baru dalam forex ) dapat satu broker baru - FXEgypt. Lebih2 lagi, menggunakan MT4, Kita orang tradelah di FXEgypt.. selama beberapa akaun Demo. Asyik loss sahaja....then, FXEgypt diubah ke FXOpen dan sekarang ni dah ada pulak FXMalay, lagi selesa sebab senang berkomunikasi dengan pihak Admin atau Moderator dalam bahasa Malaysia jika timbul sebarang masalah. Paling tidak, jika tidak menggunakan bahasa Malaysia standard pun, pihak Admin boleh faham.

    Dengan tanpa pengalaman yang cukup kami buka akaun di FXOpen ( sekarang ni sudah ada FXMalay ) secara kongsi dan kecil2lan sahaja. Trade sana trade sini..... bincang sana bincang sini... Loss. Itu secara manual Trade. Sikit2 Open order... sikit2 open order, mana tak Loss. Mungkin itulah sebabnya. Dan, dari segi prosedur, memang FXMalay lebih selesa ( promosi tapi memang benar pun ) sebab ada Local Deposit dan Local Withdrawal. Kalau cukup kewangan, memang boleh lakukan Deposit atau Withdraw tanpa was-was. Itulah sedikit pengalaman saya dalam forex tapi saya masih kategorikan diri saya ni sebagai junior... kerana saya masih 'zero' dalam selok-belok forex dan perlu lagi banyak belajar dan tunjuk ajar dari para senior dan otai2 kat sini..

    Terima kasih.
    Last edited by nettsaver; 10-18-2008 at 05:30 AM.

  3. #3
    Intraday Master mostwanted's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    472
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    aku bru guna satu robot ni.dpt free ja.try la on mcm yg org suruh, awal tu ok la tp last2 jd floating plak hampir nk kna mc tu.nasib baik akaun demo ja.aku pun x pasti sama ada robot ni leh bt profit ke x?. aku rasa baik trade secara manual lg baik sebab kita leh control. tp masalah nya mcm aku kena dok dpn komputer 6 jam baru leh trade skali. tu la pendapat aku sbg org yg msih newbie dlm dunia forex ni.pa pun aku tetap sokong trade secara manual.

  4. #4
    In Profit nettsaver's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    208
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by mostwanted View Post
    aku bru guna satu robot ni.dpt free ja.try la on mcm yg org suruh, awal tu ok la tp last2 jd floating plak hampir nk kna mc tu.nasib baik akaun demo ja.aku pun x pasti sama ada robot ni leh bt profit ke x?. aku rasa baik trade secara manual lg baik sebab kita leh control. tp masalah nya mcm aku kena dok dpn komputer 6 jam baru leh trade skali. tu la pendapat aku sbg org yg msih newbie dlm dunia forex ni.pa pun aku tetap sokong trade secara manual.
    Memang pun macam tu.... Aku dah pernah test macam2 jenis robot yang semua free... tapi last2 semua lebihkurang sama je. Cuma ia bergantung kepada condition dalam script dia. Mula2 dia buat profit, then selepas beberapa lama ON, dia akan mula 'floating' dan sehingga dah mula mengalami kerugian yang melampau. pendapat aku, robot ni tak boleh ON sentiasa. kita seharusnya pantau jugak secara manual. Study jugak apa position Robot tu akan lakukan. Open buy @ Open Sell... Kalau kita setuju, then baru ON robot tu. TQ

  5. #5
    Intraday Master mostwanted's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    472
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by nettsaver View Post
    Memang pun macam tu.... Aku dah pernah test macam2 jenis robot yang semua free... tapi last2 semua lebihkurang sama je. Cuma ia bergantung kepada condition dalam script dia. Mula2 dia buat profit, then selepas beberapa lama ON, dia akan mula 'floating' dan sehingga dah mula mengalami kerugian yang melampau. pendapat aku, robot ni tak boleh ON sentiasa. kita seharusnya pantau jugak secara manual. Study jugak apa position Robot tu akan lakukan. Open buy @ Open Sell... Kalau kita setuju, then baru ON robot tu. TQ
    betul tu bak Kt otai2..robot+manual= perfect.
    kalau x salah la.

  6. #6
    In Profit nettsaver's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    208
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Ada jugak traders yang berkongsi akaun dengan Robot.... Robot hanya Close Position untuk pair yang Robot Trade sahaja. Tak akan ganggu Manual Trade, pair yang dibuat oleh traders...... Diaorang dah separate kan dengan masukkan Magic Number untuk Robot....

    Last edited by nettsaver; 11-22-2008 at 03:09 PM.

  7. #7
    Intraday Master mostwanted's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    472
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    ye ke?
    xtau plak aku ada cmtu..

  8. #8
    In Profit nettsaver's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    208
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by mostwanted View Post
    ye ke?
    xtau plak aku ada cmtu..
    Ye... memang macam tu dan terpulang kepada pencipta EA tu masukkan script. Aku tau serba sedikit dari pengalaman lalu sebab aku dah pernahlah jugak test dan untuk itu harus berhati2 lebih2 lagi untuk EA mempunyai MaxTrade ( maximum trades ). Jika EA Open Pos untuk 3 Position eg : 0.1 Lot, 0.2 lot dan 0.4 Lot ( double Lot ), jika kita Manual Close salah satu position, EA akan Close semua position. Ini biasa terdapat dalam kebanyakkan EA. Oleh itu haruslah berhati2 sebelum kita 'mengganggu' position yang telah dilakukan oleh EA. Ada kebanyakkan traders buat keputusan untuk OFF dulu EA sebelum Close dia punya position. Akan tetapi, salah satu kesilapan besar pada traders ialah bila dia dengan tidak sengaja ON semula EA. EA masih lagi mampu mengingati position2 tersebut dan terus Close walaupun ketika itu mengalami banyak kerugian. Terima kasih.

  9. #9
    In Profit nettsaver's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    208
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Pada pandangan saya, kelebihan yang paling nyata yang ada pada semua EA ialah :

    1. EA mampu close atau Open Position dalam jangkamasa yang paling singkat purata kurang dari 1 saat lebih2 lagi sekiranya diperlukan untuk Close Position kesemua position yang ada. Contohnya : Close_All.ex4

    2. EA tidak mempunyai sebarang perasaan was-was untuk Open atau Close Position, ia hanya lakukan sebaik sahaja condition pada script tersebut muncul.

    3. EA tidak pernah leka dari memantau setiap pergerakan trend dan setiap condition indicator sebagaimana yang di 'arahkan'.

    4. EA mampu memantau semua pair sekali gus dan tidak hanya tertumpu pada pair yang ada pada skrin monitor sahaja yakni kelebihan untuk traders yang berminat untuk trade beberapa pair serentak.


    Perhatian untuk mereka yang ingin lakukan Robot Trade ( EA ).

    1. Jangan terus gunakan pada Real Account, sebaiknya trade dulu di Demo Account biarpun anda sudah berpuas hati dengan EA tersebut. Kerana dengan hanya satu kesilapan setting sahaja, anda boleh kerugian.

    2. Cuba lakukan beberapa setting yang berlainan, dan lihat hasilnya dulu.

    3. Jangan buka DEMO Account dengan deposit yang tinggi eg: US$10,000.00 atau lebih kerana biasanya kebanyakan EA akan trade dengan selamat pada deposit yang tinggi melainkan kan anda memang mampu untuk buka Real Account pada jumlah tersebut. Sebaiknya buka Demo Account serendah mungkin dan lihat prestasi EA seboleh2nya jumlah yang anda mampu untuk buka Real Account.

    4. Sebaiknya anda OFF kan dulu EA bila anda ingin menukar setting pada EA kerana apa yang anda perlu ingat bahawa EA tidak pernah menggunakan 'mouse' untuk lakukan trade.

    p/s : Sekiranya anda mempunyai pandangan yang lebih baik, sila nyatakan di sini untuk panduan kepada mereka yang berminat untuk lakukan Robot Trade.

    Terima kasih.

    Last edited by nettsaver; 11-22-2008 at 03:10 PM.

  10. #10
    Market Maker ammal07's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    penang
    Posts
    1,011
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    bagi pendapat saya, trade guna robot ni sesuai utk orang-orang kaya yang banyak modal, tapi tak nak pening-pening belajar forex, mereka ada duit utk modal dan untuk beli robot yang hebat.Walaupun takda knowlwdge langsung dalam forex, tapi masih boleh untung.

    seorang trader yang sebenarnya tak suka guna robot, melainkan robot tu dia sendiri yang cipta. ini bermakna robot tu akan trade mengikut style dirinya sendiri.
    newbie yang minat nak belajar forex boleh ym / email saya.
    ym: ammal007 , email: [email protected]

  11. #11
    Bullish giovaldo's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    indonesia
    Posts
    58
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Question manual dan robot

    ikut sumbang pendapat.
    mungkin trading pada awal untuk orang yang punya duit berlebih tapi seiiring waktu bergeser dengan modal kecil kita bisa trading di micro.
    memang broker sekarang berusaha menjaring pelanggan semakin banyak supaya minat trading.
    antara robot dan manual
    1.manual
    untuk bisa trade manual dibutuh pemahaman yang baik dan kontrol emosi yang stabil untuk bisa profit,tapi ini perlu waktu yang cukup lama untuk mempelajari grafik,ema,news,dan saat sell,buy,ambil berapa pips dll.waktu untuk live account untuk tidak cukup 1 tahun untuk siap terjun.
    manual banyak dibantu dengan indicator yang banyak sekarang,tetapi biasanya karena bosan mempelajari banyak yang tidak jadi buka account live.
    2.robot trade
    robot trade dibuat untuk otomatis bekerja tanpa campur tangan kita,tapi kelemahan juga banyak karena dia hanya bekerja menurut apa yang telah diprogram karena sampai sekarang belum ada robot yang mampu bekerja sekaligus membaca trend,sideway,anomaly dll pasar sehingga ada jaminan robot profit terus sepanjang waktu.
    tetapi dengan ada robot trading semakin instant dalam 3 bulan rata2 siap untuk terjun di live trading.
    robot memang mahal tetapi banyak yang kasih gratis kalau kita ikut refferal yang punya EA's walaupun banyak berasal modifikasi robot kadaluarsa atau hasil decomplier orang lain,
    tetapi ini sangat banyak menolong supaya lebih cepat trading dan terus belajar untuk bisa mengesuai tehnik trading yang baik.

    jadi kalau menurut saya sebenarnya kedua sama baik,tetapi robot lebih instant tetapi penguna robot harus terus belajar untuk menguasai tehnik untuk menang dalam trading dan hasil survey 10% yang berhasil dan sebagian besar dipegang yang bermain manual.
    karena siapa yang pegang tehnik manual yang baik berarti dia sudah jadi robot trading yang menguasai pasar bagaimanapun keadaanya tetapi dengan syarat"KONTROL EMOSI" yang baik karena sebenarnya kunci utama dalam trading adalah ini walau dia punya EA's yang mumpuni karena pasti akan loss.tapi untuk kesana entah kita butuh berapa lama??

    ada hal yang harus diingat,hasil demo tidak mengambar 100% hasil di live akibat sever demo lebih responsif daripada live,jadi harus ada target berapa % dari modal untuk stop.
    -seumpama setiap hari mau profit 5% terus stop besok lanjut lagi.biasa tehnik ini lebih berhasil dari pada 24 jam non stop.
    5%X20 hari =100% banyak lho..
    -jangan terlalu percaya dengan hasil tester,itu hasil masa lalu masa depan belum tentu sama.
    -banyaklah masuk forum untuk berdialong dengan para trade banyak ilmu yang didapat dan banyak rujukan EA's baik yang profit.
    -pengalaman saya fokus pairs lebih profit daripada sekaligus banyak dalam trading.
    -indicator& robot trading test didemo dulu sebelum trading dan jumlah balance harus disamakan dengan niat kita ditrade live nantinya.
    -carilah indicator atau robot yang sesuai gaya sendiri,tiap orang tidak sama.
    ada gaya cepat ada yang lambat,ada mau profit kecil2 ada yang mau sampai 100 pips baru close,ada yang mantigale,piramida,news,dll tinggal pilih.

  12. #12
    In Profit nettsaver's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    208
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by ammal07 View Post
    bagi pendapat saya, trade guna robot ni sesuai utk orang-orang kaya yang banyak modal, tapi tak nak pening-pening belajar forex, mereka ada duit utk modal dan untuk beli robot yang hebat.Walaupun takda knowlwdge langsung dalam forex, tapi masih boleh untung.

    seorang trader yang sebenarnya tak suka guna robot, melainkan robot tu dia sendiri yang cipta. ini bermakna robot tu akan trade mengikut style dirinya sendiri.
    Memang benar..... Tetapi boleh jugak Robot Trade dan Manual Trade digabungkan bersama dalam satu akaun. Itu ada juga baiknya. Sebab, Robot trade mengikut syarat melalui indicator yang ditetapkan manakala Manual Trade pula akan memerhati dan menganalisa Trend pasaran. eg : bila Robot Open Sell 0.1 Lots dan dengan tiba2 trend berubah arah. Kita masih lagi mampu lakukan Manual Trade dengan 0.2 Lot Open Buy. Robot hanya akan Close bila 0.1 itu profit dan kita akan close bila 0.2 itu profit. Dengan kata lain, kita masih boleh berkongsi akaun dengan Robot.

  13. #13
    In Profit nettsaver's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    208
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by giovaldo View Post
    ikut sumbang pendapat.
    mungkin trading pada awal untuk orang yang punya duit berlebih tapi seiiring waktu bergeser dengan modal kecil kita bisa trading di micro.
    memang broker sekarang berusaha menjaring pelanggan semakin banyak supaya minat trading.
    antara robot dan manual
    1.manual
    untuk bisa trade manual dibutuh pemahaman yang baik dan kontrol emosi yang stabil untuk bisa profit,tapi ini perlu waktu yang cukup lama untuk mempelajari grafik,ema,news,dan saat sell,buy,ambil berapa pips dll.waktu untuk live account untuk tidak cukup 1 tahun untuk siap terjun.
    manual banyak dibantu dengan indicator yang banyak sekarang,tetapi biasanya karena bosan mempelajari banyak yang tidak jadi buka account live.
    2.robot trade
    robot trade dibuat untuk otomatis bekerja tanpa campur tangan kita,tapi kelemahan juga banyak karena dia hanya bekerja menurut apa yang telah diprogram karena sampai sekarang belum ada robot yang mampu bekerja sekaligus membaca trend,sideway,anomaly dll pasar sehingga ada jaminan robot profit terus sepanjang waktu.
    tetapi dengan ada robot trading semakin instant dalam 3 bulan rata2 siap untuk terjun di live trading.
    robot memang mahal tetapi banyak yang kasih gratis kalau kita ikut refferal yang punya EA's walaupun banyak berasal modifikasi robot kadaluarsa atau hasil decomplier orang lain,
    tetapi ini sangat banyak menolong supaya lebih cepat trading dan terus belajar untuk bisa mengesuai tehnik trading yang baik.

    jadi kalau menurut saya sebenarnya kedua sama baik,tetapi robot lebih instant tetapi penguna robot harus terus belajar untuk menguasai tehnik untuk menang dalam trading dan hasil survey 10% yang berhasil dan sebagian besar dipegang yang bermain manual.
    karena siapa yang pegang tehnik manual yang baik berarti dia sudah jadi robot trading yang menguasai pasar bagaimanapun keadaanya tetapi dengan syarat"KONTROL EMOSI" yang baik karena sebenarnya kunci utama dalam trading adalah ini walau dia punya EA's yang mumpuni karena pasti akan loss.tapi untuk kesana entah kita butuh berapa lama??

    ada hal yang harus diingat,hasil demo tidak mengambar 100% hasil di live akibat sever demo lebih responsif daripada live,jadi harus ada target berapa % dari modal untuk stop.
    -seumpama setiap hari mau profit 5% terus stop besok lanjut lagi.biasa tehnik ini lebih berhasil dari pada 24 jam non stop.
    5%X20 hari =100% banyak lho..
    -jangan terlalu percaya dengan hasil tester,itu hasil masa lalu masa depan belum tentu sama.
    -banyaklah masuk forum untuk berdialong dengan para trade banyak ilmu yang didapat dan banyak rujukan EA's baik yang profit.
    -pengalaman saya fokus pairs lebih profit daripada sekaligus banyak dalam trading.
    -indicator& robot trading test didemo dulu sebelum trading dan jumlah balance harus disamakan dengan niat kita ditrade live nantinya.
    -carilah indicator atau robot yang sesuai gaya sendiri,tiap orang tidak sama.
    ada gaya cepat ada yang lambat,ada mau profit kecil2 ada yang mau sampai 100 pips baru close,ada yang mantigale,piramida,news,dll tinggal pilih.
    Benar sekali.....Hasil tester tidak sekali2 menggambarkan kehebatan satu2 Robot. Tujuan tester hanyalah untuk mencari mengenalpasti masalah yang mungkin timbul pada masa hadapan sekiranya ianya sama dengan masa lalu. Lantas, condition script dalam Robot perlu diubah agar ianya melepasi pelbagai masalah yang akan muncul. Seperti dengan adanya StopLoss dan Take Profit pada MT4.

    Juga saya juga setuju dengan kamu .... bila mau test robot haruslah dengan balance yang memang kita mampu dan bukannya dengan balance sehingga US$50,000.00 yang mana jarang sekali mereka yang mampu untuk Real Account dengan balance sebanyak itu.

    Kamu juga ada pengalaman dengan Robot.... memang benar Robot tidak boleh terus NON STOP. Harus di berhentikan dan lihat trend market dan jika market agak baik Barulah boleh diteruskan lagi. Itu adalah salah satu kondisi script yang mereka masukkan dalam Robot agar Robot bisa berhenti bila sudah cukup target profit. Terima kasih.

  14. #14
    Intraday Master mostwanted's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    472
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    korang punya pendapat la,brapa % kentungan hari2 dari modal yg boleh kita dpt melalui robot ataupun manual.melalui pengalaman korang la..

  15. #15
    Elder Analyst
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    597
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    1.110
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Default

    Lebih suka trade secara manual sebab makin hari makin bertambah ilmu forex di dada. Mula-mula memang selalu loss. Tapi sekarang tak penah loss. Malah profit makin bertambah. Lebih yakin diri sendiri dari robot.

Page 1 of 10 12345 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Disclaimer
2005-2017 © FXOpen All rights reserved. Various trademarks held by their respective owners.

Risk Warning:: Trading on the Forex market involves substantial risks, including complete possible loss of funds and other losses and is not suitable for all members. Clients should make an independent judgment as to whether trading is appropriate for them in the light of their financial condition, investment experience, risk tolerance and other factors.

FXOpen Markets Limited, a company duly registered in Nevis under the company No. C 42235. FXOpen is a member of The Financial Commission.

FXOpen AU Pty Ltd., a company authorised and regulated by the Australian Securities & Investments Commission (ASIC). AFSL 412871ABN 61 143 678 719.

FXOpen Ltd. a company registered in England and Wales under company number 07273392 and is authorised and regulated by the Financial Conduct Authority (previously, the Financial Services Authority) under FCA firm reference number 579202.

FXOpen does not provide services for United States residents.

Join us