BUY FXO Forum Shares
1316
Shares in the BANK:
We BuyWe Sell
$1.7958$1.8513
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 19

Thread: teknik malas

  1. #1
    Piplet imra7fx's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    27
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default teknik malas

    teknik paling senang.

    paling slow.

    paling low risk.

    hedge eu uchf.

    buy eu buy uchf atau sell eu sell uchf.

    nak info lebih, ada kat http://turtle-rock.blogspot.com/

    lesson free, baca2 le. baca sampai habis.
    http://turtle-rock.blogspot.com/ trading can't get more naked than this, nak faham, baca le
    http://www.fxegypt.com/index.php?id=16922 link komuniti imra7 fxmalay
    The key to wealth in trading is simplicity. Don't predetermine your profits. Bulls and bears make money, but pigs get slaughtered.

  2. #2
    Intraday Master Gdien's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    MAL->TRG->K.TRG
    Posts
    485
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Itu dia otai fx dah memberi tips nya..! sudah lama ku tunggu kemunculan salah satu antara puluhan teknik dari otai imra7. Terima kasih atas teknik ini.., akan ku cuba teknik ini.Tapi alangkah baiknya kalu teknik ini ditranslatekan ke dalam bahasa melayu agar lebih mudah untuk memahaminya (maklumlah aku ni lembab sikit english ni). terpaksalah aku membaca berulang kali..

  3. #3
    Piplet imra7fx's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    27
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    baca banyak kali kan bagus, baru susah nak lupa, dan pasti betul2 faham.
    http://turtle-rock.blogspot.com/ trading can't get more naked than this, nak faham, baca le
    http://www.fxegypt.com/index.php?id=16922 link komuniti imra7 fxmalay
    The key to wealth in trading is simplicity. Don't predetermine your profits. Bulls and bears make money, but pigs get slaughtered.

  4. #4
    Intraday Master Gdien's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    MAL->TRG->K.TRG
    Posts
    485
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    imra7,
    Dari ss yg ditunjukkan boleh jelaskan:-
    1-kenapa keseluruhan anda buy e/u dan u/chf mengapa tidak sell e/u dan u/chf?
    2-kenapa untuk pair e/u enter trade 0.4 lot,sedangkan pair u/chf 0.3 lot?

    p/s: wa tabik sama lu kerana dah menjadi fulltime trader. tahniah.

  5. #5
    Piplet imra7fx's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    27
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    buy dua2 atau sell dua2 tak kisah pun.

    cuma sebab tengok graf eu aje, dia tengah naik, kita buy je le, walaupun trend takde kesan sangat kat teknik malas ni.

    lot size berbeza sebab range gerakan eu dgn range gerakan uchf berbeza.

    kalau nak guna lot sama boleh juga, cuma lagi la slow, tu aje.
    http://turtle-rock.blogspot.com/ trading can't get more naked than this, nak faham, baca le
    http://www.fxegypt.com/index.php?id=16922 link komuniti imra7 fxmalay
    The key to wealth in trading is simplicity. Don't predetermine your profits. Bulls and bears make money, but pigs get slaughtered.

  6. #6
    Intraday Master Gdien's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    MAL->TRG->K.TRG
    Posts
    485
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Boleh kasi EA teknik ni untuk dikongsi ? itupun kalau bro tak keberatan lah

    opsss..! kena bayar ke? eheheh..tak malu betul aku..
    Last edited by Gdien; 07-15-2007 at 08:36 AM.

  7. #7
    Piplet imra7fx's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    27
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    teknik dah bagi free, rajin2 la praktis.

    practice make perfect.
    http://turtle-rock.blogspot.com/ trading can't get more naked than this, nak faham, baca le
    http://www.fxegypt.com/index.php?id=16922 link komuniti imra7 fxmalay
    The key to wealth in trading is simplicity. Don't predetermine your profits. Bulls and bears make money, but pigs get slaughtered.

  8. #8
    Piplet imra7fx's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    27
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default promosi sempena pelancaran acc micro

    http://turtle-rock.blogspot.com/ trading can't get more naked than this, nak faham, baca le
    http://www.fxegypt.com/index.php?id=16922 link komuniti imra7 fxmalay
    The key to wealth in trading is simplicity. Don't predetermine your profits. Bulls and bears make money, but pigs get slaughtered.

  9. #9
    innerzahn
    Guest

    Smile

    On the way....utk sama2 berkura2...biar aman ckit trade..

  10. #10
    In Profit PulunSakan's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    253
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    wah bos dah aktif kat sini.... syok....

    memang cadang nak daftar bawah bos. nanti kasi bertenang sikit.. ni tengah havoc 2 nih...


  11. #11
    Bullish
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Kelantan
    Posts
    35
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    sebenarnya penggunaan ea turtle rock bro imra menjadi cara trading utama saya sekarang. saya gunakan ea di akaun fxmalay min. modal 600usd utk melihat keberkesanan trading ea ni.. saya gunakan ea ni utk open trade saya aje.. disebabkan saya ni nk cepat profit malas nk memikirkan trend market saya gunakan setting di post buy dgn sell sekali dan semua trade close manual. alhamdulillah sehingga ke hari ni dari malam jumaat mggu lepas akaun saya dah pun profit lebih 100usd. slow2 wat profit... kepada kawan2 yg kurang yakin dgn teknik ea ini atau juga berbincang mengenai cara memaksimum kan profit menggunakan ea ni marilah kita sama2 berkongsi pendapat. jika anda berminat mendapatkan ea ni juga boleh melalui saya juga
    ( affiliate bro imra ni bukan potong jalan)

  12. #12
    Bullish
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Kelantan
    Posts
    35
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Thumbs up apa kelebihan teknik malas guna ea turtle rock?

    kalau kita boleh buka trade manual guna teknik malas atau indirect hedging ni tanpa ea kenapa nk beli ea? he he he hanya yang menggunakan ea ni aje akan memahami soalan ini tapi saya dapat simpulkan beberapa perkara:

    1. EA tentulah auto trade dan auto close.. tentulah auto profit...he he he.
    2. tak perlu mengadap komputer untuk trading...boleh berehat atau buat kerja lain.toothy9 :
    3. ketepatan dari segi membuka post dalam masa yang singkat. masa memainkan peranan yang penting dalam menentukan untung rugi, besar atau kecil. kita manusia selalu juga buat silap dalam nak menaip cepat dengan tersalah lot atau tersalah click mouse nk buy jadi sell lak...he he.

    kalau ada kawan2 ingin menambah dipersilakan....

  13. #13
    Piplet
    Join Date
    May 2007
    Posts
    10
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Thumbs up salam semua

    bro imra,

    mcm best jer ea master roshi nih..nk gak try,dh register bwh bro dh..hope dpt feedback cpt..

    tq

  14. #14
    In Profit
    Join Date
    May 2007
    Posts
    130
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    teknik malas ni guna ea la, rasanya ada lagi teknik paling malas....

    open 1 sell atau buy mana-mana pair, klik mana satu, letak tp dalam 10 pip dan stop lose 50, lepas tu jangan hadap kom, esok baru buka... tgk la, dapat buah merah atau hijau...

    he... he... , guna dalam demo dulu la...

    buat lepas sembahyang subuh, lebih berkat....

  15. #15
    Piplet imra7fx's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    27
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    good news, masalah coding turtle rock utk acc micro dah selesai.

    utk yang dah register acc micro tu, dan dah email seperti yg disebutkan di atas, akan dipost kura2 harini utk acc micro tu.
    http://turtle-rock.blogspot.com/ trading can't get more naked than this, nak faham, baca le
    http://www.fxegypt.com/index.php?id=16922 link komuniti imra7 fxmalay
    The key to wealth in trading is simplicity. Don't predetermine your profits. Bulls and bears make money, but pigs get slaughtered.

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Disclaimer
2005-2016 © FXOpen All rights reserved. Various trademarks held by their respective owners.

Risk Warning:: Trading on the Forex market involves substantial risks, including complete possible loss of funds and other losses and is not suitable for all members. Clients should make an independent judgment as to whether trading is appropriate for them in the light of their financial condition, investment experience, risk tolerance and other factors.

FXOpen Markets Limited, a company duly registered in Nevis under the company No. C 42235. FXOpen is a member of The Financial Commission.

FXOpen AU Pty Ltd., a company authorised and regulated by the Australian Securities & Investments Commission (ASIC). AFSL 412871ABN 61 143 678 719.

FXOpen Ltd. a company registered in England and Wales under company number 07273392 and is authorised and regulated by the Financial Conduct Authority (previously, the Financial Services Authority) under FCA firm reference number 579202.

FXOpen does not provide services for United States residents.

Join us