BUY FXO Forum Shares
1316
Shares in the BANK:
We BuyWe Sell
$1.8211$1.8774
Page 1 of 4 1234 LastLast
Results 1 to 15 of 52

Thread: Baru belajar forex

  1. #1
    Piplet
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    21
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default Baru belajar forex

    Salam semua.
    Saya newbie dalam forex memorex ni..
    Saya mengikuti perkembangan forum tentang forex dan baru 5 bulan trade acc demo dgn **** dan ****. Rasa-rasanya ada sikit confiden nak bukak real acc.

    Sekarang nak nak daftar real acc standard di Fxmalay dan perlukan bantuan. jika ada otai-otai forex disini yang sudi jadi upline dan membantu saya. diucapkan bebanyak terima kasih.

    Mintak maaf mengganggu ketenangan otai-otai semua.

    Wassalam
    [email protected]

  2. #2
    MahaGuru mazlimoin's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Real Madrid - Manchester United - Selangor
    Posts
    3,868
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.290
    Thanks
    6
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by mandin View Post
    Salam semua.
    Saya newbie dalam forex memorex ni..
    Saya mengikuti perkembangan forum tentang forex dan baru 5 bulan trade acc demo dgn **** dan ****. Rasa-rasanya ada sikit confiden nak bukak real acc.

    Sekarang nak nak daftar real acc standard di Fxmalay dan perlukan bantuan. jika ada otai-otai forex disini yang sudi jadi upline dan membantu saya. diucapkan bebanyak terima kasih.

    Mintak maaf mengganggu ketenangan otai-otai semua.

    Wassalam
    [email protected]
    ok sila silakan la....

  3. #3
    Intraday Master mostwanted's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    482
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by mandin View Post
    Salam semua.
    Saya newbie dalam forex memorex ni..
    Saya mengikuti perkembangan forum tentang forex dan baru 5 bulan trade acc demo dgn **** dan ****. Rasa-rasanya ada sikit confiden nak bukak real acc.

    Sekarang nak nak daftar real acc standard di Fxmalay dan perlukan bantuan. jika ada otai-otai forex disini yang sudi jadi upline dan membantu saya. diucapkan bebanyak terima kasih.

    Mintak maaf mengganggu ketenangan otai-otai semua.

    Wassalam
    [email protected]
    go goo mandin,aku pun masih newbie lg, demo guna sehari ja, akaun micro br guna seminggu,byk loss tuuu..
    tu pasal xmau blajar demo la tu jd mcm nii..
    tp ko dh 5 bulan guna demo kira ok la tu..kt forum ni byk tips2 yg leh ko dpt dr otoi.tryla cari..mesti belh punya..chaiyok2!

  4. #4
    Real Member
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    1,282
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    1.930
    Thanks
    1
    Thanked 7 Times in 7 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by mandin View Post
    Salam semua.
    Saya newbie dalam forex memorex ni..
    Saya mengikuti perkembangan forum tentang forex dan baru 5 bulan trade acc demo dgn **** dan ****. Rasa-rasanya ada sikit confiden nak bukak real acc.

    Sekarang nak nak daftar real acc standard di Fxmalay dan perlukan bantuan. jika ada otai-otai forex disini yang sudi jadi upline dan membantu saya. diucapkan bebanyak terima kasih.

    Mintak maaf mengganggu ketenangan otai-otai semua.

    Wassalam
    [email protected]
    kau ni nak bantuan jenis ape?
    cuba spesifik sket
    Jangan lupa usha thread
    Analisis Teknikal oleh Flizzoe
    untuk idea trading percuma

  5. #5
    Piplet
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    21
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Salam..
    Terima kasih.

    Saya dah bukan akaun Fxopen.
    tapi tak jumpa menu nak masukkan no akaun bank, dan macam mana nak deposit duit dalam akaun fx.

  6. #6
    Piplet
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    21
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by mazlimoin View Post
    ok sila silakan la....
    terima kasih bro mazlimoin,
    macam mana nak daftar jadi downline tuan.
    dan lagi cara nak link dengan bank akaun serta nak masukkan deposit.

    thanks

  7. #7
    Piplet
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    21
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by mostwanted View Post
    go goo mandin,aku pun masih newbie lg, demo guna sehari ja, akaun micro br guna seminggu,byk loss tuuu..
    tu pasal xmau blajar demo la tu jd mcm nii..
    tp ko dh 5 bulan guna demo kira ok la tu..kt forum ni byk tips2 yg leh ko dpt dr otoi.tryla cari..mesti belh punya..chaiyok2!

    Bro.
    mula-mula aku main belasah je. maklumlah akaun demo. kawan yang tolong rekomen tu kata ko belasah je dulu untuk dapatkan feel....
    memang rugi banyak sampai kena margin call. akaun demo di **** tu sah untuk sebulan je. ada kut 3 kali bukak akaun demo tu.
    Cuba bukak pulak akaun **** guna MT4.. aku tinggalkan je sebab kurang faham trading station dia. melalut jugak nak fahamkan menu.
    fxopen ni pun guna MT4 jugak ke.. tapi tak apa sebab ramai otai yang sudi nak bantu.

    aku percaya otai-otai disini 100%.

  8. #8
    Real Member
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    1,282
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    1.930
    Thanks
    1
    Thanked 7 Times in 7 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by mandin View Post
    Salam..
    Terima kasih.

    Saya dah bukan akaun Fxopen.
    tapi tak jumpa menu nak masukkan no akaun bank, dan macam mana nak deposit duit dalam akaun fx.
    no akaun bank dan cara-cara untuk deposit ada kat dalam trader's cabinet. login kat fxmalay.com
    Jangan lupa usha thread
    Analisis Teknikal oleh Flizzoe
    untuk idea trading percuma

  9. #9
    FXMALAY Supporter cool user learn2biz's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    5,956
    FXO Shares
    20
    FXO Bonus
    1.707
    Thanks
    61
    Thanked 177 Times in 116 Posts

    Default

    Rujuk sini : http://forum.fxopen.com/showpost.php...0&postcount=11

    Nak login kabinet ... pegi kat muka depan fxmalay.com .. klik 'My FXOpen'
    Indicator utk lihat margin requirement/leverage/spread/server time (bg anda yg hairan kenapa 'not enough money') - download sini atau rujuk laman web.
    Pada yg ingin verify akaun, TOLONG la baca link ini
    U punya nasi u makan, dia punya nasi dia makan. Apa salah kita makan sama-sama?
    Pastikan buang browser cookies/cache sebelum buka akaun baru di www.fxmalay.com

  10. #10
    MahaGuru mazlimoin's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Real Madrid - Manchester United - Selangor
    Posts
    3,868
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.290
    Thanks
    6
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by mandin View Post
    terima kasih bro mazlimoin,
    macam mana nak daftar jadi downline tuan.
    dan lagi cara nak link dengan bank akaun serta nak masukkan deposit.

    thanks
    ikut jer link komuniti kayaraya ( standard boleh la jadi downline ) kalau mikro..ikut jer www.fxmalay.com

    tq

    p/s : kalau newbie baik main mikro dulu la...

  11. #11
    gnesop
    Guest

    Default Baru nak belajar

    Aku ni baru nak belajar tentang forex nih.
    Sebelum ni ade dengar tapi tak pernah nak ambik tahu.
    Kemudian, bila baca banyak blog2 tentang pendapatan internet, baru dapat kesimpulan yang forex nih paling baik untuk dapat pendapatan internet.
    Tapi masalah sekarang aku masih takut disebabkan masih kosong tentang forex, cara forex dan sebagainya.
    Sekarang masih kabur tentang cara-cara forex.
    Buat masa nih sedang usaha maklumat tentang forex terutama cara nak beroperasi dengan forex nih.
    Korang ader komen dan nasihat?

  12. #12
    Bullish
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    39
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    bagus tu gnesop.... masalah yg agak baik... sama mcm saya, huhuhu.... so, sama2lah kita minta tunjuk ajar dr rakan2 lama...

    kebayakkan kat sini otai2 semua ni

  13. #13
    Real Member
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    1,282
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    1.930
    Thanks
    1
    Thanked 7 Times in 7 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by gnesop View Post
    Aku ni baru nak belajar tentang forex nih.
    Sebelum ni ade dengar tapi tak pernah nak ambik tahu.
    Kemudian, bila baca banyak blog2 tentang pendapatan internet, baru dapat kesimpulan yang forex nih paling baik untuk dapat pendapatan internet.
    Tapi masalah sekarang aku masih takut disebabkan masih kosong tentang forex, cara forex dan sebagainya.
    Sekarang masih kabur tentang cara-cara forex.
    Buat masa nih sedang usaha maklumat tentang forex terutama cara nak beroperasi dengan forex nih.
    Korang ader komen dan nasihat?
    cuba baca dulu, fahamkan apa sebenarnya ni.
    anggap forex macam bisnes. kalau orang tu pandai masak, bisnes yang sesuai untuk dia mesti la bisnes kedai makan. kalau pandai menjual, bisnes dia menjual barang.

    sama macam forex, kalau tak tahu apa benda forex ni, satu ape pun tak jadi.

    jadi aku cadangkan, baca dulu info-info free di internet. cuba tengok thread ni untuk link: http://forum.fxopen.com/showpost.php...&postcount=341

    selain tu ambil masa untuk semak thread-thread kat forum untuk dapatkan info. kalau tak faham, tanya.

    mana-mana pekerjaan yang memberi pendapatan, kalau tak pandai nak buat, tak dapat jugak pendapatannya
    Jangan lupa usha thread
    Analisis Teknikal oleh Flizzoe
    untuk idea trading percuma

  14. #14
    Piplet
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    21
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Terima kasih atas tunjuk ajar bro-bro flizzoe, mazlimoin dan learn2biz.
    saya buat pelan-pelan dulu.. takut tersilap.
    maklumla.. budak baru belajar.

    by the way, kalu nak guna bank tempatan... bank yang mana satu yang paling senang berurusan dan selalu otai-otai guna? Maybank ke CIMB ke atau apa-apa bank pun boleh. Kalau bank asing kat msia ni cth: citibank/ hsbc pun boleh juga ke?

  15. #15
    Piplet
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    21
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Salam semua.

    Untuk kawan-kawan yang bau nak buka akaun, pendaftaran akaun mungkin tersangut sikit sebab pihak fxmalay nak bukti alamat trader iaitu bil-bil utiliti atau apa-apa bil yang berkenaan.

    Kena siap-siap scan bil-bil tu dulu (ambil masa sikit - kecuali member yang dah ada scanner kat rumah) lepas tu baru boleh attachkan dokumen tu.

    Mungkin esok atau lusa baru boleh buka akaun tu. akaun micro laa... macam nasihat bro-bro otai.

    Cuma satu saya nak tanya otai: kalau dah buka akaun micro, boleh ke kita upgrade kan ke akaun std.?

Page 1 of 4 1234 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Disclaimer
2005-2016 © FXOpen All rights reserved. Various trademarks held by their respective owners.

Risk Warning:: Trading on the Forex market involves substantial risks, including complete possible loss of funds and other losses and is not suitable for all members. Clients should make an independent judgment as to whether trading is appropriate for them in the light of their financial condition, investment experience, risk tolerance and other factors.

FXOpen Markets Limited, a company duly registered in Nevis under the company No. C 42235. FXOpen is a member of The Financial Commission.

FXOpen AU Pty Ltd., a company authorised and regulated by the Australian Securities & Investments Commission (ASIC). AFSL 412871ABN 61 143 678 719.

FXOpen Ltd. a company registered in England and Wales under company number 07273392 and is authorised and regulated by the Financial Conduct Authority (previously, the Financial Services Authority) under FCA firm reference number 579202.

FXOpen does not provide services for United States residents.

Join us