BUY FXO Forum Shares
1316
Shares in the BANK:
We BuyWe Sell
$1.8388$1.8957
Results 1 to 6 of 6

Thread: Catch & Run

  1. #1
    Bullish
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    63
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Smile Catch & Run

    Teknik ni digunakan sewaktu market tengah rancak..Cara nak pakai teknik ni mesti cepat tengok graf sebab masa market rancak samaada naik atau turun dia mesti stop seketika kemudian reverse samada banyak atau sikit sebelum dia sambung pergerakkannya. masa ni le enter kemudian close. Maknanya jangan lama (ambik skit) je...tapi kalau banyak naik juga balance tu...klu loss jgn biar lama cepat-cepat close. biasa le mesti ada risiko,cuma kena pandai minimakan.

    tq

  2. #2
    In Profit id2login's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Queen Garden, Jitra.
    Posts
    162
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by faba View Post
    Teknik ni digunakan sewaktu market tengah rancak..Cara nak pakai teknik ni mesti cepat tengok graf sebab masa market rancak samaada naik atau turun dia mesti stop seketika kemudian reverse samada banyak atau sikit sebelum dia sambung pergerakkannya. masa ni le enter kemudian close. Maknanya jangan lama (ambik skit) je...tapi kalau banyak naik juga balance tu...klu loss jgn biar lama cepat-cepat close. biasa le mesti ada risiko,cuma kena pandai minimakan.

    tq
    Dgn istilah lain "Hit and Run".
    Price Movement Trap Strategies (PMT) : creator
    Strategies on TESTING.

    Click Here For Free Signal Everyday

  3. #3
    Bullish
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    63
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    tapi kalau balance sikit baik jangan buat teknik ni..sebb risiko tinggi silap2 mau loss dikerjakannya. teknik ni pun macam tamak skit le...ingat kt forex tamak adalah amat-amat dilarang

  4. #4
    Elder Analyst Pepsifire's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    561
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Thnks bro sbb share teknik mcm ni...
    Sy pn ske gk main jenis short trade ni sbb slalu gk la dok dpn pc.
    Klau x silap sy teknik ni ade yg kenali teknik minachi, tul ke?
    Teknik ni mgunakn ape bro?
    Ade indi die ke?

  5. #5
    Bullish
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    63
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    guna apa indi pun bleh...janji indi yng guna tu dah ditest...apa yang penting dalam teknik ni adalah sentiasa mengikuti jadula forex..selepas je keluar jadual dan apa2 yang berlaku samada sell/buy yang berlaku terus mulakan teknik ni...tp kena tunggu trend stop buat seketika.

    yang kedua ialah time market slow...terdapat masa dia akan ikut trend masa ni kalau nak guna pun boleh gak..sebab sy tak suka duduk lama2 tunggu trend tu..hehehe

  6. #6
    In Profit
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    99
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    sebenarnya saya pun pakai teknik ni. buka akaun demo 250 je, pakai lot 0.3 untuk 5 trade pertama. lepas tu 0.5 lots lepas 5 trade kedua, 1 lot lepas tu dan sebagainya. hasilnya? selepas tiga jam, saya berjaya tukar $250 demo jadi $1450 . tapi kalau korang nak pakai teknikni, kenalah berfirasat tinggi ataupun mampu membuat tekaan yang bijak... sayang juga...saya belum deposit real acc nga nduit..bank tak benarkan forex...

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Disclaimer
2005-2017 © FXOpen All rights reserved. Various trademarks held by their respective owners.

Risk Warning:: Trading on the Forex market involves substantial risks, including complete possible loss of funds and other losses and is not suitable for all members. Clients should make an independent judgment as to whether trading is appropriate for them in the light of their financial condition, investment experience, risk tolerance and other factors.

FXOpen Markets Limited, a company duly registered in Nevis under the company No. C 42235. FXOpen is a member of The Financial Commission.

FXOpen AU Pty Ltd., a company authorised and regulated by the Australian Securities & Investments Commission (ASIC). AFSL 412871ABN 61 143 678 719.

FXOpen Ltd. a company registered in England and Wales under company number 07273392 and is authorised and regulated by the Financial Conduct Authority (previously, the Financial Services Authority) under FCA firm reference number 579202.

FXOpen does not provide services for United States residents.

Join us