BUY FXO Forum Shares
1316
Shares in the BANK:
We BuyWe Sell
$1.8836$1.9419
Results 1 to 2 of 2

Thread: Sape-sape guna Chaos Analysis Strategy??Bincang kat sini

  1. #1
    Bullish dunhillfx's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    39
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default Sape-sape guna Chaos Analysis Strategy??Bincang kat sini

    Trading Chaos System - pengenalan sistem secara umum

    Dah lama tak dpt nak teruskan posting pasal sistem ni, so ni cuba amik masa sket nak post pasal benda ni. Again, ni adalah translation dpd blog dlm bahasa Inggeris, dialih bahasa mengikut kefahaman. Im still learning the system as well. Jom teruskan

    Bagi tujuan trading system ini, berikut adalah trading tools (indicators) yang diperlukan:

    Alligator - terdapat 3 garisan EMA ~ 13, 8 dan 5 period atas median price ((H+L)/2) shifted pada masa hadapan masing-masing period 8, 5 dan 3

    Awesome Oscillator (AO) - perbezaan antara titik tengah bar 34-period dan 5-period simple moving averages (H+L)/2

    Acceleration Oscillator (AC) - perbezaan antara 5/34 momentom histogram (AO) dan 5-bar simple moving average ke atas AO

    Fractals - turutan 5 bar dengan yg ditengah mempunyai TINGGI tertinggi / RENDAH terendah dan 2 bar sebelumnya dan 2 bar selepasnya mempunyai TINGGI yg rendah sedikit / RENDAH yg tinggi sedikit

    Divergent Bar - Bullish Bar mempunyai RENDAH lebih rendah dan hampir kepada separuh ke atas (upper half) [Bearish mempunyai TINGGI lebih tinggi dan hampir kepada separuh ke bawah (lower half). Harga-harga MESTI berada jauh dari garisan-garisan dan MESTI mempunyai sudut pembukaan dengan Alligators Lines.

    PERATURAN:
    =========

    * Kita MASUK untuk trade HANYA apabila harga adalah DI LUAR Alligator Lines dan setiap garisan tidak berbelit
    * Kita KELUAR dari trade APABILA harga merapati bahagian/kawasan di sebelah bagi Alligators Line TENGAH (RED)

    Entry Signals (Petunjuk masuk market):
    =============================

    Bagi tujuan petunjuk untuk membeli yg pertama, kita guna sama ada:

    pemecahan Fractal menaik (up fractal) melepasi Alligators Line (sebaliknya untuk sell/LONG) atau;
    pemecahan Divergent Bar yang TINGGI (rendah untuk sell/LONG)

    Adding Signals (Petunjuk menambah):
    ============================

    Kita menambah kepada posisi terbuka LONG (buy) apabila:

    * AO melintasi garisan sifar dari nilai negatif ke nilai positif
    * kita mempunyai 3 bar AO berturutan yang di atas nilai sifar dengan 2 yg terakhir mempunyai TINGGI tertinggi (i.e. AO pulls back for a while)
    * kita mempunyai 2 bar berturutan di atas garisan sifar
    * kita mempunyai 3 bar berturutan di atas garisan sifar


    kali pertama aku guna strategi ni...da dpt profit walaupun masih belum berapa faham..so, sesape yang pakai atau nak cuba strategi nie...kita lepak n bincang kat sini k...... TQ

  2. #2
    Intraday Master mael's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    309
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by dunhillfx View Post
    Trading Chaos System - pengenalan sistem secara umum

    Dah lama tak dpt nak teruskan posting pasal sistem ni, so ni cuba amik masa sket nak post pasal benda ni. Again, ni adalah translation dpd blog dlm bahasa Inggeris, dialih bahasa mengikut kefahaman. Im still learning the system as well. Jom teruskan

    Bagi tujuan trading system ini, berikut adalah trading tools (indicators) yang diperlukan:

    Alligator - terdapat 3 garisan EMA ~ 13, 8 dan 5 period atas median price ((H+L)/2) shifted pada masa hadapan masing-masing period 8, 5 dan 3

    Awesome Oscillator (AO) - perbezaan antara titik tengah bar 34-period dan 5-period simple moving averages (H+L)/2

    Acceleration Oscillator (AC) - perbezaan antara 5/34 momentom histogram (AO) dan 5-bar simple moving average ke atas AO

    Fractals - turutan 5 bar dengan yg ditengah mempunyai TINGGI tertinggi / RENDAH terendah dan 2 bar sebelumnya dan 2 bar selepasnya mempunyai TINGGI yg rendah sedikit / RENDAH yg tinggi sedikit

    Divergent Bar - Bullish Bar mempunyai RENDAH lebih rendah dan hampir kepada separuh ke atas (upper half) [Bearish mempunyai TINGGI lebih tinggi dan hampir kepada separuh ke bawah (lower half). Harga-harga MESTI berada jauh dari garisan-garisan dan MESTI mempunyai sudut pembukaan dengan Alligators Lines.

    PERATURAN:
    =========

    * Kita MASUK untuk trade HANYA apabila harga adalah DI LUAR Alligator Lines dan setiap garisan tidak berbelit
    * Kita KELUAR dari trade APABILA harga merapati bahagian/kawasan di sebelah bagi Alligators Line TENGAH (RED)

    Entry Signals (Petunjuk masuk market):
    =============================

    Bagi tujuan petunjuk untuk membeli yg pertama, kita guna sama ada:

    pemecahan Fractal menaik (up fractal) melepasi Alligators Line (sebaliknya untuk sell/LONG) atau;
    pemecahan Divergent Bar yang TINGGI (rendah untuk sell/LONG)

    Adding Signals (Petunjuk menambah):
    ============================

    Kita menambah kepada posisi terbuka LONG (buy) apabila:

    * AO melintasi garisan sifar dari nilai negatif ke nilai positif
    * kita mempunyai 3 bar AO berturutan yang di atas nilai sifar dengan 2 yg terakhir mempunyai TINGGI tertinggi (i.e. AO pulls back for a while)
    * kita mempunyai 2 bar berturutan di atas garisan sifar
    * kita mempunyai 3 bar berturutan di atas garisan sifar


    kali pertama aku guna strategi ni...da dpt profit walaupun masih belum berapa faham..so, sesape yang pakai atau nak cuba strategi nie...kita lepak n bincang kat sini k...... TQ
    Best gak ni, kita tunggu otai2 dan master2 memberi ulasan mereka. Saya yang cetek ilmu ni boleh tumpang keuntungan.....

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Disclaimer
2005-2017 © FXOpen All rights reserved. Various trademarks held by their respective owners.

Risk Warning:: Trading on the Forex market involves substantial risks, including complete possible loss of funds and other losses and is not suitable for all members. Clients should make an independent judgment as to whether trading is appropriate for them in the light of their financial condition, investment experience, risk tolerance and other factors.

FXOpen Markets Limited, a company duly registered in Nevis under the company No. C 42235. FXOpen is a member of The Financial Commission.

FXOpen AU Pty Ltd., a company authorised and regulated by the Australian Securities & Investments Commission (ASIC). AFSL 412871ABN 61 143 678 719.

FXOpen Ltd. a company registered in England and Wales under company number 07273392 and is authorised and regulated by the Financial Conduct Authority (previously, the Financial Services Authority) under FCA firm reference number 579202.

FXOpen does not provide services for United States residents.

Join us