BUY FXO Forum Shares
1316
Shares in the BANK:
We BuyWe Sell
$1.8836$1.9419
Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 15 of 33

Thread: saper diantara anda trade menggunakan lebih dari satu monitor?

  1. #1
    In Profit 3extremepips's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    225
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Smile saper diantara anda trade menggunakan lebih dari satu monitor?

    salam semua... selamat menjalani ibadah puasa...
    salam sejahtera buat mereka yang bukan beragama islam...

    ok kat sini saya saje nak ajak sembang mengenai multi monitor
    ada sesape diantara anda trade forex menggunakan lebih dari satu monitor dalam satu masa...

    cuba anda kongsi kelebihan ada monitor lebih dari satu.... dan berape monitor anda rasa sesuai... dan selesa nak trade forex market nie...

    saya sendiri merasakan ada sedikit advantage pakai lebih monitor nie... saya sendiri pakai dua... rase tak cukup lagi nie
    ape pandangan u all for this issue....

    silakan...
    Start All Over Again

  2. #2
    Piplet mfauzan's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    3
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    alo,

    aku cadangkan beli tv lcd.. boleh lah jugak pakai utk tengok movie.. pastikan beli yang ada picture in picture dan ada option hdmi..

  3. #3
    In Profit 3extremepips's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    225
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    buntang bijik mate heheheh... tv hurmmm... ok gak tue... tapi saya rase... just tgk bloomberg or else ok gak... movie terhad sabtu ahad jerk...

    idaman ku LCD TV... biler ler
    Start All Over Again

  4. #4
    Bullish dunhillfx's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    39
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by 3extremepips View Post
    buntang bijik mate heheheh... tv hurmmm... ok gak tue... tapi saya rase... just tgk bloomberg or else ok gak... movie terhad sabtu ahad jerk...

    idaman ku LCD TV... biler ler
    Aku newbie...
    dah main forex tu..takkan tak mampu agi nak beli LCD bro....hehehe
    aku cadang beli LCD monitor 29 inci....terang sket nak tengok lilin2 tuhh...

  5. #5
    In Profit 3extremepips's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    225
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by dunhillfx View Post
    Aku newbie...
    dah main forex tu..takkan tak mampu agi nak beli LCD bro....hehehe
    aku cadang beli LCD monitor 29 inci....terang sket nak tengok lilin2 tuhh...
    heheh... my focus nak kumpul RM30K for my computer jerk dulu...

    http://www.digitaltigers.com/zenview...enter19pro.asp

    modal kecik... plan plan kayuh... 2009 baru leh achieve kot...

    may my dream come true...

    so u all rase dengan ada yang LCD sebesar 29inci cukup ke.. how about multi 29inci... means like multi pair at same time?
    Start All Over Again

  6. #6
    In Profit rezekiforex's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    174
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    aku skang gune 2 pc, setiap satu pc 2 monitor so total lcd aku gune skang 4, so cukup le buat aku

  7. #7
    In Profit 3extremepips's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    225
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by rezekiforex View Post
    aku skang gune 2 pc, setiap satu pc 2 monitor so total lcd aku gune skang 4, so cukup le buat aku
    cool bro... 2 pc jalan sekali lagi gempak... tak lah lagging pc nyer tak...ehehhe
    Start All Over Again

  8. #8
    Bullish
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    66
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Maaf nak mencelah ..... nak tanya sikit ... kalau kita guna satu pc ... katakan 1 akaun real ....dah setting cant punya dengan indicator yg kita guna ... selepas tu kita nak buka pulak demo akaun ... SOALANNYA : Adakah setting akan berubah atau tak keluar langsung ... pada demo akuan?

    Harapdapat bantuan.. tqvm

  9. #9
    Bullish
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    66
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    cant ----- cantik .... spelling error

  10. #10
    FXMalay supporter halzu's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Depan PC
    Posts
    1,319
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.200
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by Jawafx View Post
    cant ----- cantik .... spelling error
    lain kali edit sajer pada post anda sekiranya salah spell...takyah ler bukak post bebanyak...ni dah bole dikira postbuilding & boleh didelete...

    Quote Originally Posted by Jawafx View Post
    Maaf nak mencelah ..... nak tanya sikit ... kalau kita guna satu pc ... katakan 1 akaun real ....dah setting cant punya dengan indicator yg kita guna ... selepas tu kita nak buka pulak demo akaun ... SOALANNYA : Adakah setting akan berubah atau tak keluar langsung ... pada demo akuan?

    Harapdapat bantuan.. tqvm
    Sekiranya akaun real anda akaun standard maka chart anda tidak mengalami sebarang masalah sekiranya anda buka akaun demo....tetapi sekiranya akaun real adalah mikro apabila anda buka akaun demo chart anda tidak akan berfungsi, anda kena delete & buat chart baru...

    Persoalan ini telah banyak kali ditanya & telah dijawab, nasihat saya cari dahulu....
    Last edited by halzu; 09-08-2008 at 01:43 AM.

  11. #11
    In Profit rezekiforex's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    174
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by 3extremepips View Post
    cool bro... 2 pc jalan sekali lagi gempak... tak lah lagging pc nyer tak...ehehhe
    aha bro, masalah aku sebelum ni, gune ram 4gb ngan processor 2.8 pun still lag, jadi utk elakkan masalah tu, aku gune gunakan skang 2pc..

    ni aku letak pic monitor slah sorang teman aku, nak letak aku punye, biasa je 2 monitor setiap 1 pc , dah biasa korang tgk hehee, ni satu pc 3 monitor...



  12. #12
    In Profit 3extremepips's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    225
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    [QUOTE=rezekiforex;256829]aha bro, masalah aku sebelum ni, gune ram 4gb ngan processor 2.8 pun still lag, jadi utk elakkan masalah tu, aku gune gunakan skang 2pc..

    ni aku letak pic monitor slah sorang teman aku, nak letak aku punye, biasa je 2 monitor setiap 1 pc , dah biasa korang tgk hehee, ni satu pc 3 monitor...

    cantek... kemas dan kedudukan attacking yang cekap dan mantap... semua tercover dalam satu masa... ari nie kat opis monitor pool rosak.. plak.. kelam kelibut trade... sane nak usha sini na usha... tapi masih under control...hehehehe

    anyway nice strategi kurang kan konflict dalam processor
    Start All Over Again

  13. #13
    In Profit PulunSakan's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    245
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    advancenya korang trade,
    apakan daya aku tak berdaya. huhu


  14. #14
    In Profit 3extremepips's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    225
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by PulunSakan View Post
    advancenya korang trade,
    apakan daya aku tak berdaya. huhu
    alamak bro tak berdaya yang macam mane tue... puasa tak larat tgk monitor eh... hehehhe
    Start All Over Again

  15. #15
    Piplet rambo007's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Seremban Negeri Sembilan
    Posts
    28
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Selamat berpuasa juga kepada tuan 3extreme,

    Bagi saya yang sudah menggunakan 4 laptop semasa trade account.
    Apa yang saya lakukan 1 laptop khas untuk saya mentelaah news dan 1 untuk analysis market. 2 lagi saya gunakan khas untuk trade.

    Dan untuk setakat ini apa yang saya laksanakan mendapat keselesaan semasa trade.

    Itu cadangan saya.

Page 1 of 3 123 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Disclaimer
2005-2017 © FXOpen All rights reserved. Various trademarks held by their respective owners.

Risk Warning:: Trading on the Forex market involves substantial risks, including complete possible loss of funds and other losses and is not suitable for all members. Clients should make an independent judgment as to whether trading is appropriate for them in the light of their financial condition, investment experience, risk tolerance and other factors.

FXOpen Markets Limited, a company duly registered in Nevis under the company No. C 42235. FXOpen is a member of The Financial Commission.

FXOpen AU Pty Ltd., a company authorised and regulated by the Australian Securities & Investments Commission (ASIC). AFSL 412871ABN 61 143 678 719.

FXOpen Ltd. a company registered in England and Wales under company number 07273392 and is authorised and regulated by the Financial Conduct Authority (previously, the Financial Services Authority) under FCA firm reference number 579202.

FXOpen does not provide services for United States residents.

Join us