BUY FXO Forum Shares
1316
Shares in the BANK:
We BuyWe Sell
$1.8211$1.8774
Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 15 of 40

Thread: Trailing Stop

  1. #1
    Piplet newideazone's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    9
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default Trailing Stop

    A'kum....nak tanya. Trailing stop tu boleh ke kita set rendah dari 15 points?
    Nak buat custom camne? Saya try click kat custom tapi takde apa2 keluar. tq

  2. #2
    Piplet
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    s.p
    Posts
    27
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by newideazone View Post
    A'kum....nak tanya. Trailing stop tu boleh ke kita set rendah dari 15 points?
    Nak buat custom camne? Saya try click kat custom tapi takde apa2 keluar. tq
    u click kat 'trade' kat bawah tu & move arrow mouse to 'order' , right click je .

  3. #3
    Bullish faiz2112's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Keramat - Kuantan
    Posts
    76
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    yup betul tu kalau margine yang kita set tak betul lagi tu la tak leh nak set..
    http://
    http://
    http://

    sm_win MISI JUTAWAN sm_win

  4. #4
    Piplet
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    5
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    satu lagi nk tanyer pasal trailing stop nie..perlukah kita letakkan Take Profit (TP)? terima kasih

  5. #5
    Market Maker ammal07's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    penang
    Posts
    1,012
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by gee View Post
    satu lagi nk tanyer pasal trailing stop nie..perlukah kita letakkan Take Profit (TP)? terima kasih
    nak boh boleh,tak boh pun boleh...bila price reverse dia akan hit sl yang terbaru terus close .

    baik try guna demo dulu, baru senang faham..
    newbie yang minat nak belajar forex boleh ym / email saya.
    ym: ammal007 , email: ammal007@yahoo.com

  6. #6
    Bullish intikacang's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Terengganu, Malaysia
    Posts
    46
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Maaf ye tumpang lalu .... boleh cerita skit ape itu Trailing Stop dan kegunaan nye

  7. #7
    Market Maker gilos's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    port klang-shah alam-puchong
    Posts
    1,234
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.018
    Thanks
    0
    Thanked 9 Times in 7 Posts

    Default trailing stop...

    salam...saya newbie yg tgh pakai primawaddah dan satu indi dari website...ea pakai scalper...nak tanya...trailing stop tu menda? koz saya letak trailing stop pada 15 points tp langkau gak 15 pips...point dgn pip tak sama ker? saya tak set s/l...kena set ker? tq pada otai2 yg sudi menjawab...

  8. #8
    Real Member
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    1,282
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    1.930
    Thanks
    1
    Thanked 7 Times in 7 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by gilos View Post
    salam...saya newbie yg tgh pakai primawaddah dan satu indi dari website...ea pakai scalper...nak tanya...trailing stop tu menda? koz saya letak trailing stop pada 15 points tp langkau gak 15 pips...point dgn pip tak sama ker? saya tak set s/l...kena set ker? tq pada otai2 yg sudi menjawab...
    1. point dengan pip tu sama, pip = point in percentage
    Last edited by flizzoe; 09-04-2008 at 11:52 AM.
    Jangan lupa usha thread
    Analisis Teknikal oleh Flizzoe
    untuk idea trading percuma

  9. #9
    FXMALAY Supporter cool user learn2biz's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    5,956
    FXO Shares
    20
    FXO Bonus
    1.707
    Thanks
    61
    Thanked 177 Times in 116 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by gilos View Post
    salam...saya newbie yg tgh pakai primawaddah dan satu indi dari website...ea pakai scalper...nak tanya...trailing stop tu menda? koz saya letak trailing stop pada 15 points tp langkau gak 15 pips...point dgn pip tak sama ker? saya tak set s/l...kena set ker? tq pada otai2 yg sudi menjawab...
    w'salam
    Trailing stop cuma akan mula berfungsi bila +ve/-ve 15 pip untung(bergantung pada cara anda enter trade) .. bila dapat 15pip, dia akan set s/l sama ngan open price ie untung 0 pip .. bila 16 pip, dia akan set s/l 1 pip dari open price dan begitu seterusnya.

    ps : kalau pakai EA trailing maybe tak jalan sebab kemungkinan besar ada bug dalam script so kena set manually
    Last edited by learn2biz; 01-24-2009 at 06:12 AM.

  10. #10
    Market Maker gilos's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    port klang-shah alam-puchong
    Posts
    1,234
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.018
    Thanks
    0
    Thanked 9 Times in 7 Posts

    Default

    ok...baru la tau apa makna pip tu...thanx...so kiranya camni...katakan saya go long kat silver pada ask/bid 13.08/ 13.04....saya letak trailing stop 15 point...jadik bila bid naik pada 13.04 + 15 = 13.19, trailing stop tu hidup la yek? kiranya if harga turun dari 13.19...saya close pada harga tu la? anyway thanx 2 flizzoe n learn2biz coz sudi jawab...
    Last edited by gilos; 09-04-2008 at 12:23 PM.

  11. #11
    FXMALAY Supporter cool user learn2biz's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    5,956
    FXO Shares
    20
    FXO Bonus
    1.707
    Thanks
    61
    Thanked 177 Times in 116 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by gilos View Post
    ok...baru la tau apa makna pip tu...thanx...so kiranya camni...katakan saya go long kat silver pada ask/bid 13.08/ 13.04....saya letak trailing stop 15 point...jadik bila bid naik pada 13.04 + 15 = 13.19, trailing stop tu hidup la yek? kiranya if harga turun dari 13.19...saya close pada harga tu la? anyway thanx 2 flizzoe n learn2biz coz sudi jawab...
    Kalau buy/long 13.08 sebab amik harga ask .. kalau sell/short 13.04 sebab amik harga bid .. nak close buy/long tengok harga bid, nak close sell/short tengok harga ask .. makanya .. kalau set trailing buy 13.08 + 15 = 13.23 baru trailing tu hidup dan automatik dia akan set s/l pada 13.08 ... tengok kat demo, insyaAllah faham apa yg saya bgtau ni ..

    ps : trailing stop hanya berfungsi jika mt4 anda running .. kalau close mt4, trailing tak jalan dah

  12. #12
    Market Maker gilos's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    port klang-shah alam-puchong
    Posts
    1,234
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.018
    Thanks
    0
    Thanked 9 Times in 7 Posts

    Default

    so kiranya kalau saya go long, amik harga ask + point trailing stop...kalau go short harga bid - point trailing stop...camtu ke?

  13. #13
    FXMALAY Supporter cool user learn2biz's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    5,956
    FXO Shares
    20
    FXO Bonus
    1.707
    Thanks
    61
    Thanked 177 Times in 116 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by gilos View Post
    so kiranya kalau saya go long, amik harga ask + point trailing stop...kalau go short harga bid - point trailing stop...camtu ke?
    Yup .. lebih kurang gitu ler ... kalau nak tengok trailing stop ni bekerja cuba kat pair yg volatile macam gj (akaun demo plz) .. kejap jer dia on ... silver ni lambat bergerak tapi sekali dia gerak, tak terkejar ....
    Last edited by learn2biz; 09-04-2008 at 01:07 PM.

  14. #14
    Market Maker gilos's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    port klang-shah alam-puchong
    Posts
    1,234
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.018
    Thanks
    0
    Thanked 9 Times in 7 Posts

    Default

    ni skang tgh try akaun demo..dah dua total loss...ekekekek..tp banyak testing...n tgh belajar kurang impulsive...forex ni boleh ngajar orang jadik penyabar gak rupanya...awak suka main pair gj ker? ada yg lain tak yg hampir volatile?

  15. #15
    FXMALAY Supporter cool user learn2biz's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    5,956
    FXO Shares
    20
    FXO Bonus
    1.707
    Thanks
    61
    Thanked 177 Times in 116 Posts

    Default

    Kebiasaannya pair USD seperti AU, NZU, EU,GU kurang volatile berbanding pair Jepun (cross currencies) macam EJ,GJ ... ni saya bagi tips sikit .. guna basic indicator RVI (relative vigor index) atau Stochastic pada M5 (pilih pair usd macam AU,EU atau GU) dan hanya masuk trade bila dia bersilang. Guna 0.1 lot shj dan lihat bagaimana trailing stop itu berfungsi (biasanya kalau RVI/Stoch bersilang ni boleh dapat 5 - 20 pips)
    Last edited by learn2biz; 09-04-2008 at 05:19 PM.

Page 1 of 3 123 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Disclaimer
2005-2016 © FXOpen All rights reserved. Various trademarks held by their respective owners.

Risk Warning:: Trading on the Forex market involves substantial risks, including complete possible loss of funds and other losses and is not suitable for all members. Clients should make an independent judgment as to whether trading is appropriate for them in the light of their financial condition, investment experience, risk tolerance and other factors.

FXOpen Markets Limited, a company duly registered in Nevis under the company No. C 42235. FXOpen is a member of The Financial Commission.

FXOpen AU Pty Ltd., a company authorised and regulated by the Australian Securities & Investments Commission (ASIC). AFSL 412871ABN 61 143 678 719.

FXOpen Ltd. a company registered in England and Wales under company number 07273392 and is authorised and regulated by the Financial Conduct Authority (previously, the Financial Services Authority) under FCA firm reference number 579202.

FXOpen does not provide services for United States residents.

Join us