BUY FXO Forum Shares
1316
Shares in the BANK:
We BuyWe Sell
$1.8467$1.9038
Page 1 of 29 1234511 ... LastLast
Results 1 to 15 of 423

Thread: Lain lain masalah dan persoalan

  1. #1
    In Profit DragonSky's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Internet
    Posts
    101
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default Lain lain masalah dan persoalan

    Saya menghadapi masalah berkaitan stop loss, di mana sistem fxopen/fxmalay memilih untuk menutup order saya melebihi stop loss yang saya tetapkan iaitu 29 pips lebih daripada yang sepatutnya. Perkara ini saya telah emailkan kepada pihak finance dan juga manager semenjak daripada 08.08.2008 lagi tetapi hampa dengan jawapan yang diberi ditambah dengan respon yang sangat perlahan. Di harap ada pihak yang akan mengambil serius masalah saya ini dan dapat selesaikan secepat mungkin. Di sini saya sertakan screenshot order saya di FxOpen MetaTrader berkaitan permasalahan saya.
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails 29pip.jpg  
    Show me the money!

    Malaysian - Open Standard & Micro Account Now

  2. #2
    FXMALAY Supporter cool user learn2biz's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    5,956
    FXO Shares
    20
    FXO Bonus
    1.707
    Thanks
    61
    Thanked 177 Times in 116 Posts

  3. #3
    Super Moderator nonamer's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    from no where
    Posts
    3,302
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    2.544
    Thanks
    20
    Thanked 152 Times in 111 Posts

    Default

    when gap happen, the price will closed the 1st price its open

    ---> Gap situation Gaps can happen in news trading and you will likely be filled at the nearest available price on the market if the gap is greater than 15 pips. Read your trading agreement. It is all explained in there. This information can be found with any broker's trade agreement. However, if you have a complaint, please send it to [email protected] and they will look at your problem and act accordingly. If the broker is at fault, you will be refunded.

  4. #4
    In Profit DragonSky's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Internet
    Posts
    101
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Buat pengetahuan anda, memang saya telah emailkan masalah tersebut semenjak dari hari masalah tersebut berlaku. Adakah ini bermaksud saya tidak akan mendapat pulangan balik wang kerugian tersebut ?. Jika ianya masalah mengenai gap, mengapa trade saya di broker lain berfungsi dengan elok sedangkan trade saya melalui fxopen sahaja yang bermasalah ?. Jadi saya andaikan masalah ini hanya berlaku di fxopen dan permasalahan tersebut juga berpunca dari sistem fxopen, jadi saya rasa saya berhak mendapat refund bukankah begitu ?.

    Nampaknya saya tiada pilihan lain selagi menunggu balasan email yang diharapkan walaupun terpaksa menunggu lebih lama lagi. Sementara ni terpaksa lar saya trade di broker lain sementara menunggu masalah selesai. Harap masalah ini dapat diselesaikan secepat mungkin.
    Show me the money!

    Malaysian - Open Standard & Micro Account Now

  5. #5
    FXMALAY Supporter cool user learn2biz's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    5,956
    FXO Shares
    20
    FXO Bonus
    1.707
    Thanks
    61
    Thanked 177 Times in 116 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by DragonSky View Post
    Buat pengetahuan anda, memang saya telah emailkan masalah tersebut semenjak dari hari masalah tersebut berlaku. Adakah ini bermaksud saya tidak akan mendapat pulangan balik wang kerugian tersebut ?. Jika ianya masalah mengenai gap, mengapa trade saya di broker lain berfungsi dengan elok sedangkan trade saya melalui fxopen sahaja yang bermasalah ?. Jadi saya andaikan masalah ini hanya berlaku di fxopen dan permasalahan tersebut juga berpunca dari sistem fxopen, jadi saya rasa saya berhak mendapat refund bukankah begitu ?.

    Nampaknya saya tiada pilihan lain selagi menunggu balasan email yang diharapkan walaupun terpaksa menunggu lebih lama lagi. Sementara ni terpaksa lar saya trade di broker lain sementara menunggu masalah selesai. Harap masalah ini dapat diselesaikan secepat mungkin.
    Saya berasa terkilan tak dapat nak bantu sebenarnya tapi boleh cuba email [email protected] dan ceritakan apa yang berlaku. Pihak admin fxmalay mungkin boleh cuba membantu bagi pihak anda.

  6. #6
    In Profit DragonSky's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Internet
    Posts
    101
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Terima kasih kerana cuba membantu, sebenarnya sebelum ni banyak juga cerita kurang menarik pernah saya dengar mengenai broker ni. Cuma saya tak mahu dengar cerita orang lain tanpa mengalaminya sendiri. Sekarang ni pun saya tak boleh nak buat apa apa lagi kecuali duduk memerhati sahaja apa tindakan seterusnya. Dan buat pengetahuan anda, email pertama yang dihantar ke finance juga telah di forwardkan ke alamat email yang anda berikan itu. Jadi saya rasa pihak admin fxmalay sudah maklum mengenai masalah tersebut.
    Show me the money!

    Malaysian - Open Standard & Micro Account Now

  7. #7

  8. #8

  9. #9
    Piplet
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    3
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default Masalah TP

    Saya mempunyai masalah berkenaan TP saya.

    Pada pukul 7:39 server time, saya membuka sell position eurusd pada harga 1.3357.
    TP saya setkan 10 pips kebawah iaitu 1.3347.

    Sepatutnya TP saya sudah terkena dan price pun sudah mencecah 1.3347, Tapi position tu blum close lagi menyebabkan harga kembali naik semula.

    Saya nak pertolongan dari support kat sini untuk menyelesaikan maslah saya ni.

    Terima Kasih.
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails trade.jpg  

  10. #10
    FXMALAY Supporter cool user learn2biz's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    5,956
    FXO Shares
    20
    FXO Bonus
    1.707
    Thanks
    61
    Thanked 177 Times in 116 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by habibiey View Post
    Saya mempunyai masalah berkenaan TP saya.

    Pada pukul 7:39 server time, saya membuka sell position eurusd pada harga 1.3357.
    TP saya setkan 10 pips kebawah iaitu 1.3347.

    Sepatutnya TP saya sudah terkena dan price pun sudah mencecah 1.3347, Tapi position tu blum close lagi menyebabkan harga kembali naik semula.

    Saya nak pertolongan dari support kat sini untuk menyelesaikan maslah saya ni.

    Terima Kasih.
    Boleh tak upload ke free image sharing server? attachment ni kecik sgt tak nampak ... apa-apa pun .. sila email [email protected] dan cc: ke [email protected] berkenaan masalah anda (dlm english)

    ps : low price waktu tu 1.3347 tapi anda mungkin lupa spread 2 pip pada eu .. bila sell, closing price adalah ask price .. ask price waktu tu mungkin 1.3349 .. tu yg buat dia tak kena tp ...
    Last edited by learn2biz; 10-16-2008 at 05:32 AM.
    Indicator utk lihat margin requirement/leverage/spread/server time (bg anda yg hairan kenapa 'not enough money') - download sini atau rujuk laman web.
    Pada yg ingin verify akaun, TOLONG la baca link ini
    U punya nasi u makan, dia punya nasi dia makan. Apa salah kita makan sama-sama?
    Pastikan buang browser cookies/cache sebelum buka akaun baru di www.fxmalay.com

  11. #11
    MahaGuru mazlimoin's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Real Madrid - Manchester United - Selangor
    Posts
    3,868
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.290
    Thanks
    6
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by habibiey View Post
    Saya mempunyai masalah berkenaan TP saya.

    Pada pukul 7:39 server time, saya membuka sell position eurusd pada harga 1.3357.
    TP saya setkan 10 pips kebawah iaitu 1.3347.

    Sepatutnya TP saya sudah terkena dan price pun sudah mencecah 1.3347, Tapi position tu blum close lagi menyebabkan harga kembali naik semula.

    Saya nak pertolongan dari support kat sini untuk menyelesaikan maslah saya ni.

    Terima Kasih.
    adakah price di ASK sudah berada di 1.3347 pada masa tu atau mungkin hanya di BID sahaja yang berada di 1.3347?

  12. #12
    Piplet
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    3
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    ok tuan saya email dulu kat kedua-dua address tu. nak marah ni. geram betul...

  13. #13
    FXMALAY Supporter cool user learn2biz's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    5,956
    FXO Shares
    20
    FXO Bonus
    1.707
    Thanks
    61
    Thanked 177 Times in 116 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by habibiey View Post
    ok tuan saya email dulu kat kedua-dua address tu. nak marah ni. geram betul...
    Marah je ... luahkan semua ... tapi kalau bukan silap fxo .. marah kat diri sendiri pulak ... baru adil ..

    ps : kat market watch daily low price eu 1.3346 ..
    Last edited by learn2biz; 10-16-2008 at 05:55 AM.
    Indicator utk lihat margin requirement/leverage/spread/server time (bg anda yg hairan kenapa 'not enough money') - download sini atau rujuk laman web.
    Pada yg ingin verify akaun, TOLONG la baca link ini
    U punya nasi u makan, dia punya nasi dia makan. Apa salah kita makan sama-sama?
    Pastikan buang browser cookies/cache sebelum buka akaun baru di www.fxmalay.com

  14. #14
    FXMalay supporter alface's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    585
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.780
    Thanks
    2
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Default

    Belum TP lagi tu ....

    lagi 3 pip baru TP ...

    (1.3348-1.3345 = 3)

    low price kat market watch harini 1.3346.. (as at 08:58 server time)

    maka 1.3346 + 2 pip = 1.3348 (bid price)

    untuk TP ... 1.3347 (ask price) - 2 pip (spread) = 1.3345 (bid price)

    Bid Price mesti kena pada 1.3345 baru TP ..



    Last edited by alface; 10-16-2008 at 06:34 AM.

  15. #15
    Old Member suremasyuq's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    2,297
    FXO Shares
    4
    FXO Bonus
    2.511
    Thanks
    19
    Thanked 55 Times in 31 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by habibiey View Post
    Saya mempunyai masalah berkenaan TP saya.

    Pada pukul 7:39 server time, saya membuka sell position eurusd pada harga 1.3357.
    TP saya setkan 10 pips kebawah iaitu 1.3347.

    Sepatutnya TP saya sudah terkena dan price pun sudah mencecah 1.3347, Tapi position tu blum close lagi menyebabkan harga kembali naik semula.

    Saya nak pertolongan dari support kat sini untuk menyelesaikan maslah saya ni.

    Terima Kasih.
    Quote Originally Posted by habibiey View Post
    ok tuan saya email dulu kat kedua-dua address tu. nak marah ni. geram betul...
    kalau ikut pada mt4.. low price ialah 1.3346 (harga bid)

    sekiranya anda melakukan SELL , anda kena pastikan untuk CLOSE follow harga ASK

    untuk pair EURUSD spread ialah 2.

    oleh yang demikian, sekiranya anda melihat Low Price /Current Price , pastikan spread tambah 2 (1.3346+2 => 1.3348 )

    Dengan Price 1.3348 , ini bermakna TP anda tidak kena lagi,


    Seelok2nya, di chart anda :

    1- Right Click
    2- Common
    3- Tick Show Ask line

    Dari sini anda akan nampak perbezaan Bid dan Ask.


    Harap membantu

    p/s: Hati2 semasa perasaan Marah timbul, kekadang diri sendiri yang kena..
    Pastikan setiap soalan berkaitan dengan akaun, disertakan sekali no akaun trade anda beserta server





Page 1 of 29 1234511 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Disclaimer
2005-2016 © FXOpen All rights reserved. Various trademarks held by their respective owners.

Risk Warning:: Trading on the Forex market involves substantial risks, including complete possible loss of funds and other losses and is not suitable for all members. Clients should make an independent judgment as to whether trading is appropriate for them in the light of their financial condition, investment experience, risk tolerance and other factors.

FXOpen Markets Limited, a company duly registered in Nevis under the company No. C 42235. FXOpen is a member of The Financial Commission.

FXOpen AU Pty Ltd., a company authorised and regulated by the Australian Securities & Investments Commission (ASIC). AFSL 412871ABN 61 143 678 719.

FXOpen Ltd. a company registered in England and Wales under company number 07273392 and is authorised and regulated by the Financial Conduct Authority (previously, the Financial Services Authority) under FCA firm reference number 579202.

FXOpen does not provide services for United States residents.

Join us