BUY FXO Forum Shares
1316
Shares in the BANK:
We BuyWe Sell
$1.8211$1.8774
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 19

Thread: Kenapa berlaku "Trade is disabled"?

  1. #1
    Piplet
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    4
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Kenapa berlaku "Trade is disabled"?

    Salam semua,


    Saya ingin bertanya kenapa ketika saya cuba buy/sell keluar macam ni:



    Ada sesiapa yang tahu apa masalah ni dan cara mengatasinya?

    Sekian.

  2. #2
    MahaGuru mazlimoin's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Real Madrid - Manchester United - Selangor
    Posts
    3,828
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.290
    Thanks
    6
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Kalau time sabtu bermula 4 pagi dam sampai pagi isnin jam 4.59 pagi memang market close...so takleh la trade...nak ok main isnin-sabtu pagi tu baru ok..diorang pun nak bercuti gak hehehe

  3. #3
    Piplet
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    4
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Ooo...

    Thanks mazlimoin..

  4. #4

  5. #5
    In Profit
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    136
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    pakcik nak tau apasal server selalu jem ke hang ke tak tau la..kadang -kadang waktu tu betul-betul pakcik perlu close ke buy ke sell tapi tak boleh dia tulis 'Off quotes'..kalau nak kata komputer pakcik problem, pakcik guna komputer lain pun jadi camni jugak..tension betul..apasal tu aaa?

  6. #6
    Elder Analyst forextrading's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Selangor/Perak
    Posts
    513
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by pakcik View Post
    pakcik nak tau apasal server selalu jem ke hang ke tak tau la..kadang -kadang waktu tu betul-betul pakcik perlu close ke buy ke sell tapi tak boleh dia tulis 'Off quotes'..kalau nak kata komputer pakcik problem, pakcik guna komputer lain pun jadi camni jugak..tension betul..apasal tu aaa?
    Mybe server pakcik tu lari...
    pastikan colour conection status warna hijau dan merah
    cuba tengok sini:-
    http://forum.fxopen.com/showthread.php?t=32583
    Last edited by forextrading; 08-13-2008 at 02:18 AM.
    ~SESEORANG YG TAKUT MELAKUKAN KESILAPAN TIDAK AKAN MENEMUAI SESUATU YG MENAKJUBKAN~

  7. #7
    In Profit
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    136
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    pagi ni pakcik sepatutnya dah untung GU 1.8986 tapi tak boleh close, la ni dah turun 1.8955 dah los semula..rugi le kalau selalu jadi camni..nak tunggu dia naik balik tak tau bila ntah-ntah terus turun camne?..tolong le sesiapa bagi tau camne nak mengatasi problem camni.

  8. #8
    FXMALAY Supporter cool user learn2biz's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    5,244
    FXO Shares
    20
    FXO Bonus
    1.707
    Thanks
    60
    Thanked 171 Times in 110 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by pakcik View Post
    pagi ni pakcik sepatutnya dah untung GU 1.8986 tapi tak boleh close, la ni dah turun 1.8955 dah los semula..rugi le kalau selalu jadi camni..nak tunggu dia naik balik tak tau bila ntah-ntah terus turun camne?..tolong le sesiapa bagi tau camne nak mengatasi problem camni.
    Rujuk sini : http://forum.fxopen.com/showthread.php?t=32345

    Masalah ni kebiasaannya akan berlaku kalau internet connection kita sesuka hati dc dan tukar ip ... so ... bukan masalah pc .. bukan masalah server ...

    Semenjak dua menjak ni .. memang stimik menunjukkan tahap 'kehampehan' peringkat tertinggi .. berapa kali dc .. 2-3 jam no connection ... kalau dapat connection pulak .. slow giler sampai nak bukak utusan pun 5 minit tak abis buka lagi ... no trade minggu ni kot ... daripada trade rugi sebab no connection .. baik takyah trade hahahahaha .... ada rezeki tukar provider ... pakai pda ke ..

  9. #9
    MahaGuru mazlimoin's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Real Madrid - Manchester United - Selangor
    Posts
    3,828
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.290
    Thanks
    6
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by learn2biz View Post
    Rujuk sini : http://forum.fxopen.com/showthread.php?t=32345

    Masalah ni kebiasaannya akan berlaku kalau internet connection kita sesuka hati dc dan tukar ip ... so ... bukan masalah pc .. bukan masalah server ...

    Semenjak dua menjak ni .. memang stimik menunjukkan tahap 'kehampehan' peringkat tertinggi .. berapa kali dc .. 2-3 jam no connection ... kalau dapat connection pulak .. slow giler sampai nak bukak utusan pun 5 minit tak abis buka lagi ... no trade minggu ni kot ... daripada trade rugi sebab no connection .. baik takyah trade hahahahaha .... ada rezeki tukar provider ... pakai pda ke ..
    kalau pakai celcom 3g ok tak?

  10. #10
    Bullish
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    31
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by pakcik View Post
    pakcik nak tau apasal server selalu jem ke hang ke tak tau la..kadang -kadang waktu tu betul-betul pakcik perlu close ke buy ke sell tapi tak boleh dia tulis 'Off quotes'..kalau nak kata komputer pakcik problem, pakcik guna komputer lain pun jadi camni jugak..tension betul..apasal tu aaa?
    Gua pun hadapi masalah yg sama since pagi tadi lagi....ni baru ok semula setelah buat left click tu...anyway tq kpd yg bg info...

  11. #11
    Piplet
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    4
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default samo gak

    Quote Originally Posted by joerazweil View Post
    Gua pun hadapi masalah yg sama since pagi tadi lagi....ni baru ok semula setelah buat left click tu...anyway tq kpd yg bg info...
    samo la kito bro..den pun hadapi masalah yg samo sejak pagi td gak.. kat demo ok jek..yg live lak cam ampeh... tu yg polik, xkan internet connection lak wat hal.. kalo bkn server ... ermm x paham2 den..

  12. #12
    MahaGuru mazlimoin's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Real Madrid - Manchester United - Selangor
    Posts
    3,828
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.290
    Thanks
    6
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    aku pun hairan camner korang leh disableee jer camtu...aku ok jer..aku dah test kat rumah dan opis semua ok...pc korang ok ker..huhuhu

  13. #13
    FXMalay supporter halzu's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Depan PC
    Posts
    1,319
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.200
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by semprit View Post
    samo la kito bro..den pun hadapi masalah yg samo sejak pagi td gak.. kat demo ok jek..yg live lak cam ampeh... tu yg polik, xkan internet connection lak wat hal.. kalo bkn server ... ermm x paham2 den..
    internet connection tu.... aku bile pakai streamyx kebelakang ni selalu jer MT4 discon.....bile pakai edge ok jer...

  14. #14
    In Profit dewaforex's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    144
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Question aku pun sama la

    pagi isnin dah kul 8am masih berlaku "Trade is disabled"? ada orang lain ada masalah ni tak?

  15. #15
    Piplet
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    4
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by dewaforex View Post
    pagi isnin dah kul 8am masih berlaku "Trade is disabled"? ada orang lain ada masalah ni tak?
    cube ko ubah server tu ke server2 yg laen.

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Disclaimer
2005-2017 © FXOpen All rights reserved. Various trademarks held by their respective owners.

Risk Warning:: Trading on the Forex market involves substantial risks, including complete possible loss of funds and other losses and is not suitable for all members. Clients should make an independent judgment as to whether trading is appropriate for them in the light of their financial condition, investment experience, risk tolerance and other factors.

FXOpen Markets Limited, a company duly registered in Nevis under the company No. C 42235. FXOpen is a member of The Financial Commission.

FXOpen AU Pty Ltd., a company authorised and regulated by the Australian Securities & Investments Commission (ASIC). AFSL 412871ABN 61 143 678 719.

FXOpen Ltd. a company registered in England and Wales under company number 07273392 and is authorised and regulated by the Financial Conduct Authority (previously, the Financial Services Authority) under FCA firm reference number 579202.

FXOpen does not provide services for United States residents.

Join us