BUY FXO Forum Shares
1316
Shares in the BANK:
We BuyWe Sell
$1.8495$1.9067
Results 1 to 12 of 12

Thread: Bagaimana Hendak Menyemak Baki Selain Dari M4 ?

  1. #1
    Market Maker roceli08's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    tangkak,muar, arab saudi
    Posts
    2,477
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    1.630
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Bagaimana Hendak Menyemak Baki Selain Dari M4 ?

    Sy masih belum jumpa cara hendak menyemak baki di dalam akaun selain dari m4 , minta penjelasan. terima kasih.

  2. #2
    FXMALAY Supporter cool user learn2biz's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    5,956
    FXO Shares
    20
    FXO Bonus
    1.707
    Thanks
    61
    Thanked 177 Times in 116 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by roceli08 View Post
    Sy masih belum jumpa cara hendak menyemak baki di dalam akaun selain dari m4 , minta penjelasan. terima kasih.
    Err ... login dalam kabinet ?

  3. #3
    Market Maker roceli08's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    tangkak,muar, arab saudi
    Posts
    2,477
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    1.630
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    dah login di kabinet, bahagian mana encik?sm_scramble

  4. #4
    Super Moderator nonamer's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    from no where
    Posts
    3,302
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    2.544
    Thanks
    20
    Thanked 152 Times in 111 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by roceli08 View Post
    dah login di kabinet, bahagian mana encik?sm_scramble
    Di bahagian atas sebelah kanan di trader cabinet .

  5. #5
    Market Maker roceli08's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    tangkak,muar, arab saudi
    Posts
    2,477
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    1.630
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    bahagian atas kabinet hanya terdapat baki bukan trade terkini ( margin call tak diketahui) .setelah di tolak untung/rugi ?sm_rolleye

  6. #6
    Old Member suremasyuq's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    2,297
    FXO Shares
    4
    FXO Bonus
    2.511
    Thanks
    19
    Thanked 55 Times in 31 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by roceli08 View Post
    bahagian atas kabinet hanya terdapat baki bukan trade terkini ( margin call tak diketahui) .setelah di tolak untung/rugi ?sm_rolleye
    Account History di MT4 ada segala detail.

    cabinet hanya software hubungan sahaja
    Pastikan setiap soalan berkaitan dengan akaun, disertakan sekali no akaun trade anda beserta server





  7. #7
    Market Maker roceli08's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    tangkak,muar, arab saudi
    Posts
    2,477
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    1.630
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    MT4 hanya terdapat di komputer, jika kita keluar bertugas akan menimbulkan masalah , seeloknya boleh dirujuk melalui handphone, (pda masih belum mampu.)

  8. #8
    Old Member suremasyuq's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    2,297
    FXO Shares
    4
    FXO Bonus
    2.511
    Thanks
    19
    Thanked 55 Times in 31 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by roceli08 View Post
    MT4 hanya terdapat di komputer, jika kita keluar bertugas akan menimbulkan masalah , seeloknya boleh dirujuk melalui handphone, (pda masih belum mampu.)
    kalau hphone.. kena guna wap....

    rasanya tiada broker yg sediakan wap... sebab tak berbaloi dan tiada detail penuh
    Pastikan setiap soalan berkaitan dengan akaun, disertakan sekali no akaun trade anda beserta server





  9. #9
    Super Moderator nonamer's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    from no where
    Posts
    3,302
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    2.544
    Thanks
    20
    Thanked 152 Times in 111 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by roceli08 View Post
    bahagian atas kabinet hanya terdapat baki bukan trade terkini ( margin call tak diketahui) .setelah di tolak untung/rugi ?sm_rolleye
    laa tanya baki - Free Margin lah nie ...
    Lain kali soalan itu biar terang
    Free Margin lain
    Baki atau Balance lain ..
    Equity lain ..

    Asas forex semua tu

    Kalau nak tanya selepas semua Floating ditolak atau dicampur ...itu dinamakan Free Margin .. Atau Baki yang belum digunakan.
    Kalau Baki sahaja, bermaksuh balance, tiada apa2x open trade .

    Kena terang lain kali bro ..baru kita org jawab dengan senang .

    Thanks

  10. #10
    Real Member
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    1,282
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    1.930
    Thanks
    1
    Thanked 7 Times in 7 Posts

    Default

    info untuk semua:

    balance = duit yang ada dalam akaun
    profit/loss = untung - rugi position-position yang tengah floating
    equity = balance + profit/loss
    margin = nilai semua lot dalam position-position yang tengah floating
    free margin = equity - margin
    Jangan lupa usha thread
    Analisis Teknikal oleh Flizzoe
    untuk idea trading percuma

  11. #11
    Super Moderator nonamer's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    from no where
    Posts
    3,302
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    2.544
    Thanks
    20
    Thanked 152 Times in 111 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by flizzoe View Post
    info untuk semua:

    balance = duit yang ada dalam akaun
    profit/loss = untung - rugi position-position yang tengah floating
    equity = balance + profit/loss
    margin = nilai semua lot dalam position-position yang tengah floating
    free margin = equity - margin
    Thanks, boleh dijadikan rujukan untuk semua trader .

  12. #12
    FXMALAY Supporter cool user learn2biz's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    5,956
    FXO Shares
    20
    FXO Bonus
    1.707
    Thanks
    61
    Thanked 177 Times in 116 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by roceli08 View Post
    MT4 hanya terdapat di komputer, jika kita keluar bertugas akan menimbulkan masalah , seeloknya boleh dirujuk melalui handphone, (pda masih belum mampu.)
    Jika h/phone anda guna windows mobile atau jenis smartphone anda boleh guna mt4 mobile ... Mmm .. ni mesti risau pasal belum boleh jaga MM ni ... takpe, pelan-pelan ..

    Dukacita dimaklumkan ... tak ada cara lain nak tengok account free margin/open trades selain dari dalam MT4 shj.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Disclaimer
2005-2016 © FXOpen All rights reserved. Various trademarks held by their respective owners.

Risk Warning:: Trading on the Forex market involves substantial risks, including complete possible loss of funds and other losses and is not suitable for all members. Clients should make an independent judgment as to whether trading is appropriate for them in the light of their financial condition, investment experience, risk tolerance and other factors.

FXOpen Markets Limited, a company duly registered in Nevis under the company No. C 42235. FXOpen is a member of The Financial Commission.

FXOpen AU Pty Ltd., a company authorised and regulated by the Australian Securities & Investments Commission (ASIC). AFSL 412871ABN 61 143 678 719.

FXOpen Ltd. a company registered in England and Wales under company number 07273392 and is authorised and regulated by the Financial Conduct Authority (previously, the Financial Services Authority) under FCA firm reference number 579202.

FXOpen does not provide services for United States residents.

Join us