BUY FXO Forum Shares
1316
Shares in the BANK:
We BuyWe Sell
$1.8773$1.9354

View Poll Results: Your opinion about this technic?

Voters
6. You may not vote on this poll
  • Very Profitable

    2 33.33%
  • Quite profitable

    2 33.33%
  • Not profit at all

    1 16.67%
  • hancur,bungkus,MC

    1 16.67%
Results 1 to 13 of 13

Thread: Teknik Simple Aku

  1. #1
    Intraday Master gundurowo's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    ipoh
    Posts
    334
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default Teknik Simple Aku

    Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua..kat sini aku nak exposekan teknik yg aku guna..simple yet profitable bak kata org putih..

    aku guna kat TF 1H,tapi takde masalah rasanya kalau nk pakai kat TF 15M,30M atau 4H..

    rules untuk enter post, bile ema,stoch ngan macd dah silang,baru open post..tu jek..kalo 2 daripada 3 indi tu silang,jgn masuk trade..kalo nk masuk gak,rugi tanggung sendiri..kalau untung bleh ar blanje aku satey

    untuk exit plak..exit hanya bila ema dah cross ataupun macd cross..tgk la mana satu yg cross dlu..kalau stoch tu cross tapi ema ngan macd tak cross,masih lagi selamat untuk hold position..

    aku takleh nk upload pic plak..lambat gila nk masuk imagecave,so tuk SS aku letakkan dalam bentuk rar file..

    kalau ada pape nk tanya,leh tanya kat sini..insyaAllah aku akan reply selagi mampu..kalau lmbt reply tu,sorry la..bz dgn kelas..

    tapi,jgn tanya aku berapa profit atau loss yg aku dpt gune teknik ni..just try it urself..hehehehe

    SELAMAT MENCUBA!!!!
    Attached Files Attached Files

  2. #2
    In Profit aabadrin19's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    kolam pancing-maran-kg berkat
    Posts
    258
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    w'salam , waah kalu takleh tanya profit loss ni biasanyer untung giler nih..... 3dblob thehehe.... aku pun nak cuba lah camnih... tq en. gundurowo.
    patah sayap bertongkat paruh , namun memorex tetap ku kerjakan

  3. #3

  4. #4
    In Profit e-lanunz's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    105
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Thumbs up hehehe

    Last edited by learn2biz; 07-29-2008 at 06:27 PM. Reason: fixing chart url

  5. #5
    In Profit rajanaga's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    122
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    nak tunggu semua tu silang menyilang, mesti nak kena hadap kom, kecuali indi semua kat atas tu cmbine dan jadikan ea... ataupun... tuan thread mesti dah kenalpasti time-time benda tu nak bersilang...

  6. #6
    In Profit
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    132
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.040
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    bro bagi lah screen shoot sikit kat sini macamana dia silang boleh buy and sell

  7. #7
    Intraday Master gundurowo's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    ipoh
    Posts
    334
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by mariasafiah View Post
    bro bagi lah screen shoot sikit kat sini macamana dia silang boleh buy and sell
    Screenshot kan dah ada kat 1st post tu..tapi dalam bentuk rar. file la..

    Cer try download and tgk dlu...

    Quote Originally Posted by rajanaga View Post
    nak tunggu semua tu silang menyilang, mesti nak kena hadap kom, kecuali indi semua kat atas tu cmbine dan jadikan ea... ataupun... tuan thread mesti dah kenalpasti time-time benda tu nak bersilang...
    aku slalu trade mlm je..kekadang aku pn terlepas gak bila sumer dah silang.kalo terlepas,pepandai la tgk ada potensi lagi tak tuk naik/turun..kalau ada aku open je..kalo takde,duk diam sudah

  8. #8
    In Profit aabadrin19's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    kolam pancing-maran-kg berkat
    Posts
    258
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by gundurowo View Post
    Screenshot kan dah ada kat 1st post tu..tapi dalam bentuk rar. file la..

    Cer try download and tgk dlu...



    aku slalu trade mlm je..kekadang aku pn terlepas gak bila sumer dah silang.kalo terlepas,pepandai la tgk ada potensi lagi tak tuk naik/turun..kalau ada aku open je..kalo takde,duk diam sudah
    aku dah try 2-3 hari nih .... tapi aku adjus parameter stoich tu kpd smooth .... supaya dia senada dgn MA 5 dan MA15 kat atas tu... boleh ker gituuu ?
    patah sayap bertongkat paruh , namun memorex tetap ku kerjakan

  9. #9
    Intraday Master gundurowo's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    ipoh
    Posts
    334
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by aabadrin19 View Post
    aku dah try 2-3 hari nih .... tapi aku adjus parameter stoich tu kpd smooth .... supaya dia senada dgn MA 5 dan MA15 kat atas tu... boleh ker gituuu ?
    boleh je..ikut keselesaan sendiri..tapi,bukan sume cross bleh open post tau..

    pepandai le

  10. #10
    In Profit aabadrin19's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    kolam pancing-maran-kg berkat
    Posts
    258
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by gundurowo View Post
    boleh je..ikut keselesaan sendiri..tapi,bukan sume cross bleh open post tau..

    pepandai le
    iye ker...? tatau plak ada pantang gituuu... nanti2 ..kena selak buku blajo lagii

    ... ... camna pung .. tengkiu ..tengkiu...
    patah sayap bertongkat paruh , namun memorex tetap ku kerjakan

  11. #11
    Intraday Master gundurowo's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    ipoh
    Posts
    334
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by aabadrin19 View Post
    iye ker...? tatau plak ada pantang gituuu... nanti2 ..kena selak buku blajo lagii

    ... ... camna pung .. tengkiu ..tengkiu...
    hehe..camne cara nk tgk tu,pepandai la figure sendiri ek..kang kalo gtau sumer, tak mencabar plak..

    tapi kalo sideway jgn trade la walaupun cross..

  12. #12
    In Profit
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    132
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.040
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    kalau dah tiga silang berapa pip minima boleh target dapat

  13. #13

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Disclaimer
2005-2017 © FXOpen All rights reserved. Various trademarks held by their respective owners.

Risk Warning:: Trading on the Forex market involves substantial risks, including complete possible loss of funds and other losses and is not suitable for all members. Clients should make an independent judgment as to whether trading is appropriate for them in the light of their financial condition, investment experience, risk tolerance and other factors.

FXOpen Markets Limited, a company duly registered in Nevis under the company No. C 42235. FXOpen is a member of The Financial Commission.

FXOpen AU Pty Ltd., a company authorised and regulated by the Australian Securities & Investments Commission (ASIC). AFSL 412871ABN 61 143 678 719.

FXOpen Ltd. a company registered in England and Wales under company number 07273392 and is authorised and regulated by the Financial Conduct Authority (previously, the Financial Services Authority) under FCA firm reference number 579202.

FXOpen does not provide services for United States residents.

Join us