BUY FXO Forum Shares
1316
Shares in the BANK:
We BuyWe Sell
$1.8836$1.9419
Results 1 to 15 of 15

Thread: Pending order - camne nak set SL/TP

  1. #1
    Piplet newideazone's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    9
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Question Pending order - camne nak set SL/TP

    Salam,

    Saya try buat pending order, tapi ada error - " invalid S/L or T/P"

    Sya dh try macam2....letak SL&TP to 50 pips pun tak leh

    pls help

  2. #2
    In Profit faez_zin's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Posts
    161
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by newideazone View Post
    Salam,

    Saya try buat pending order, tapi ada error - " invalid S/L or T/P"

    Sya dh try macam2....letak SL&TP to 50 pips pun tak leh

    pls help
    Bro, pastikan price yg bro nk set mesti lebih +10 pips keatas
    atau -10 pips kbwah dr curent price..

  3. #3
    Piplet newideazone's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    9
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Ok bro...tq.

  4. #4
    Piplet
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    s.p
    Posts
    25
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by newideazone View Post
    Salam,

    Saya try buat pending order, tapi ada error - " invalid S/L or T/P"

    Sya dh try macam2....letak SL&TP to 50 pips pun tak leh

    pls help
    salam bro ,
    Buy Stop dan Buy Limit Order
    Buy Stop order ialah sejenis order untuk anda BUY pada mana-mana harga yang berada lebih tinggi daripada harga semasa.
    Buy Limit order ialah sejenis order untuk anda BUY pada mana-mana harga yang berada lebih rendah daripada harga semasa.
    Sell Stop dan Sell Limit Order
    Sell Limit order ialah sejenis order untuk anda SELL pada mana-mana harga yang berada lebih tinggi daripada harga semasa.
    Sell Stop order ialah sejenis order untuk anda SELL pada mana-mana harga yang berada lebih rendah daripada harga semasa.
    penerangan
    1-klu u nak buat pending order (buy) , u jangkakan price pd masa tu (contohnya 2 jam lagi) lebih tinggi dari price semasa(sekarang) , so u pilih 'buy stop' dan setkan sl dan tp mcm u buat instant order ( more than 10 pips differ), lepas tu setkan time (date)
    2-klu u nak buat pending order (sell) , u jangkakan price pd masa tu (contohnya 2 jam lagi) lebih tinggi dari price sekarang , so u pilih 'sell limit'dan setkan sl dan tp mcm u buat instant order ( more than 10 pips differ dari price yg u setkan), lepas tu setkan time (date) .

    mcm tu lah seterusnya .

  5. #5
    In Profit rajanaga's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    122
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    salam..

    apa sebenarnya fungsi trailing stop ni... tambah maksimakan keuntungan atau lock kan keuntungan... kalau ada cerita benda ni dalam forum tlg bagi link aja, tak tahu nak cari kat mana....

  6. #6
    Elder Analyst forextrading's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Selangor/Perak
    Posts
    513
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by rajanaga View Post
    salam..

    apa sebenarnya fungsi trailing stop ni... tambah maksimakan keuntungan atau lock kan keuntungan... kalau ada cerita benda ni dalam forum tlg bagi link aja, tak tahu nak cari kat mana....
    Fungsi trailing stop ialah utk memaksimakan keuntungan dan lock kan keuntungan spt bro ckp tu la..
    ~SESEORANG YG TAKUT MELAKUKAN KESILAPAN TIDAK AKAN MENEMUAI SESUATU YG MENAKJUBKAN~

  7. #7
    Piplet newideazone's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    9
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Bro,

    dah boleh buat pending order dah...tapi esoknya negok balik, dah hilang. Ingatkan dia jalan la...tapi nengok kat account history takdepun profit/loss?
    Jalan ke tak? dah try buat expiry date seminggu pun trade tu hilang.

    Mintak nasihat sikit bro...

  8. #8
    Piplet
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    16
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    apa maksud Place order for sell @ 1.61656 with stop @ 1.62204.

  9. #9
    Elder Analyst NewInForex's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Currency Market
    Posts
    735
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Red face aku nrebie..aku noob

    aku newbie lagik...tapi byk gak aku da study n tak habis2 ilmu ni.....byk kene study lagi...
    ni aku nak terangkan supaya lebih mudah...

    nak buat pending order - harga nak open position mesti 10 pip ke atas atau kebawah dari price semasa...

    nak set SL/TP - kena tgk harga masa ko buat pending order tu, kalau ko buat sell limit, SL atas harga ko, TP bawah harga ko...kalau buy limit, SL bawah harga ko, TP atas harga ko letak masa wat pending order...SL kena 10pips dari harga ko..TP mesti lebih dari nilai spread..

    Trailing stop - ni di gunakan untuk anjakkan SL ko...contoh ko wat pending order Sell Limit pada harga 1.100..SL ko pada 1.110 dan TP 1.060...bila price sampai pada 1.084, trailing stop anjak SL ko dari 1.110 ke 1.109,,,kalau price gerak ke 1.080,trailing stop akan anjak lagi SL ko ke 1.105...bila price 1.075..trailing stop anjak SL ke 1.100...bila SL ko da dianjak lebih dari open price ko,contoh ke 1.190,kat situ kalau harga naik balik pon, dia akan close pd 1.190,so ko da untung 10pips walau harga reverse, tapi kalau harga terus turun,ko akan dapat seperti TP yg ko letak masa wat pending order..........

    berbelit sikit, fahamkan slow2 or cari thread yg lebih mudah untuk faham...rajin2 la menimba ilmu...aku pun masih baru, kalau salah tolong tunjukkan....

  10. #10
    Elder Analyst NewInForex's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Currency Market
    Posts
    735
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Cool kenapa eh?

    Quote Originally Posted by newideazone View Post
    Bro,

    dah boleh buat pending order dah...tapi esoknya negok balik, dah hilang. Ingatkan dia jalan la...tapi nengok kat account history takdepun profit/loss?
    Jalan ke tak? dah try buat expiry date seminggu pun trade tu hilang.

    Mintak nasihat sikit bro...
    kalau hilang ni biasa nyer lots yg ko letak tu besar sgt...contoh nyer ko wat sell limit kat harga 1.100, bila price sampai je kat harga tuh, dia akan auto open position,tapi kalau pada masa tu duit ko tak cukup atau masa tu ada position yg tgh loss, atau freemargin ko -ve, so pending order tu tak dapat la nak open position, sebab tu dia hilang tanpa dapat di kesan....

    aku pon masih baru,,kalau salah tolong tunjukkan....

  11. #11
    FXMalay Supporter arialun's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Taiping, Bukit Subang & Shah Alam.
    Posts
    1,164
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    2.200
    Thanks
    7
    Thanked 2 Times in 2 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by kakiku View Post
    apa maksud Place order for sell @ 1.61656 with stop @ 1.62204.
    Ni bunyi macam signal je..

    Ertinya, signal tu suruh buat:

    Sell Stop pada price 1.61656; Set Stop Lost kat price 1.62204

  12. #12
    Elder Analyst NewInForex's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Currency Market
    Posts
    735
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Cool aiya...

    Quote Originally Posted by kakiku View Post
    apa maksud Place order for sell @ 1.61656 with stop @ 1.62204.
    Erm...ape maksud nyer tuh?? amik mana?dari Indi ker? place order for sell atau for buy sebenarnyer??sebab price kedua lebih bsar dari price pertama.....

    mungkin maksud open position BUY pada harga 1.61656 dan take profit pada harga 1.62204....



  13. #13
    Bullish Crippersz's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Posts
    83
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.890
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    kpd supporter fxopen a.k.a fxmalay.. boleh ke suruh admin fxopen, tukar SL/TP tu +-3 pips??.. kan lebih baik kalau nak SL +bile dah profit.. mane tau nak pegi ke toilet..

    selamat sket kalau market tak tentu arah.. senang sket nak gune teknik +1, bile dah profit. ni nak kene tunggu +10pips baru bleh letak SL. betul ke aku post kat thread ni??

  14. #14
    FXMALAY Supporter cool user learn2biz's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    5,244
    FXO Shares
    20
    FXO Bonus
    1.707
    Thanks
    60
    Thanked 171 Times in 110 Posts

    Default

    Siapa la FXMalay nak mintak mcm tu kat FXOpen ... FXOpen broker, FXMalay cuma IB pada FXOpen, lgpun +1 SL too close to market. Try la close kalau dah nak TP/SL lagi 2 pip ... akan dapat error 'too close to market' ... hueheuheuheuhehe
    Indicator utk lihat margin requirement/leverage/spread/server time (bg anda yg hairan kenapa 'not enough money') - download sini atau rujuk laman web.
    Pada yg ingin verify akaun, TOLONG la baca link ini
    U punya nasi u makan, dia punya nasi dia makan. Apa salah kita makan sama-sama?
    Pastikan buang browser cookies/cache sebelum buka akaun baru di www.fxmalay.com

  15. #15
    mohdnoh
    Guest

    Default

    Terima kasi dengan keterangan anda semua
    kerana sebelum ini saya langsung tak faham berkenaan pending order

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Disclaimer
2005-2017 © FXOpen All rights reserved. Various trademarks held by their respective owners.

Risk Warning:: Trading on the Forex market involves substantial risks, including complete possible loss of funds and other losses and is not suitable for all members. Clients should make an independent judgment as to whether trading is appropriate for them in the light of their financial condition, investment experience, risk tolerance and other factors.

FXOpen Markets Limited, a company duly registered in Nevis under the company No. C 42235. FXOpen is a member of The Financial Commission.

FXOpen AU Pty Ltd., a company authorised and regulated by the Australian Securities & Investments Commission (ASIC). AFSL 412871ABN 61 143 678 719.

FXOpen Ltd. a company registered in England and Wales under company number 07273392 and is authorised and regulated by the Financial Conduct Authority (previously, the Financial Services Authority) under FCA firm reference number 579202.

FXOpen does not provide services for United States residents.

Join us