BUY FXO Forum Shares
1316
Shares in the BANK:
We BuyWe Sell
$1.8467$1.9038
Page 1 of 10 12345 ... LastLast
Results 1 to 15 of 145

Thread: Pertanyaan Withdraw

  1. #1
    Piplet
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    3
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default Pertanyaan Withdraw

    Saya ( acc num: 17381 dan 57345 ) menghadapi masalah untuk membuat pengeluaran. Kedua-dua akaun telah pun disahkan.
    TQsm_upset

  2. #2
    FXMalay supporter halzu's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Depan PC
    Posts
    1,387
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.200
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by noorkadir View Post
    Saya ( acc num: 17381 dan 57345 ) menghadapi masalah untuk membuat pengeluaran. Kedua-dua akaun telah pun disahkan.
    TQsm_upset
    hmmm..... apa masalah anda?

  3. #3
    Super Moderator nonamer's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    from no where
    Posts
    3,302
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    2.544
    Thanks
    20
    Thanked 152 Times in 111 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by noorkadir View Post
    Saya ( acc num: 17381 dan 57345 ) menghadapi masalah untuk membuat pengeluaran. Kedua-dua akaun telah pun disahkan.
    TQsm_upset
    Sila terangkan secara detail apa masalah yang anda hadapi?
    Kalau tidak macammana pihak kami ingin membantu anda.

  4. #4
    Elder Analyst cerminmataku's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    692
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    2.360
    Thanks
    6
    Thanked 5 Times in 4 Posts

    Default

    Kenapa ye lambat sangat untuk proses pengeluaran wang? Nak masuk 3 hari pun belom masuk duit lagi kat dalam akaun bank. katanya 60jam dah perfect!

    Masa deposit aritu, tak sampai 4 jam dah success dan boleh trade, Tapi masa nak Draw kena tunggu lama. Saya depo guna local bank (maybank) dan saya request Withdraw pun guna step yg sama.. Sblum saya Withdraw saya dah pastikan saya ikut semua prosedur pengeluaran yg telah dtetapkan oleh FX Malay. Free margin smua mencukupi dan equity saya pun selesa ketika itu.

    Kat Trader cabinet dah pun di tolak withdraw saya sampaikan saya terkena margin call sebab free margin tak mencukupi setelah withdraw saya di tolak. saya kesal sebab dalam akaun maybank saya belum masuk lagi duit sdangkan kat dalam trader cabinet dah buat penolakan.

    Saya buat pengeluaran tak banyak pun cuma usd1,000.00 ... Saya baru brcadang nak deposit RM10K untuk akaun yang lain, tapi dah jadi macamni plak...

    Admin tolong jelaskan..

    No Akaun saya: Standard 100851

  5. #5
    Elder Analyst support fxmalay's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Malaysia
    Posts
    528
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Default

    en cerminmataku...boleh anda nyatakan bile anda memohon utk pengeluaran?

    telah di maklumkan di trader cabinet bahawa sebarang permohonan deposit atau pengeluaran pada hari sabtu dan ahad tidak akan di proses.

    dari rekod kami, di dapati akaun anda telah di deduct pada 14hb dan anda seharusnya akan menerima duit pengeluaran anda pada hari ini sebelum 6ptg.

    setakat rekod hari ini deposit bank tempatan telah menerima deposit tertinggi sebanyak 33kusd dari seorang individu(satu akaun) dan pengeluaran bank tempatan tertinggi setakat hari ini melebihi 12kusd juga dari seorang individu(satu akaun).

    terima kasih
    Last edited by support fxmalay; 07-15-2008 at 06:34 AM.

  6. #6
    Elder Analyst cerminmataku's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    692
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    2.360
    Thanks
    6
    Thanked 5 Times in 4 Posts

    Default

    Terima kasih yang amat tidak terhingga kpd admin..

    Withdraw saya dah pun selamat saya terima.. Maafkan saya sebab kegelojohan saya ni. maklumlaa saya newbie dan ghairah bertrading..

    saya penuh yakin dgn kecekapan pihak FXMalay menguruskan deposit/withdraw ahli FXM... smoga trader yg lain lebih brsabar dan jgn ikut macam saya.. slagi kita ikut prosedur yg betul. insyaallah duit tu takkan kemana..

    Alhamdulillah syukur... saya terus brsemangat utk trade semula...

  7. #7
    Elder Analyst support fxmalay's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Malaysia
    Posts
    528
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Default

    Adalah diingatkan buat semua, sekiranya anda mahu melakukan pengeluaran, ada sebaiknya akaun anda tidak mempunyai sebarang open position. Ini bagi mengelakkan masalah2 yg timbul sepanjang proses pengeluaran dana.

    terima kasih

  8. #8
    Old Member suremasyuq's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    2,297
    FXO Shares
    4
    FXO Bonus
    2.511
    Thanks
    19
    Thanked 55 Times in 31 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by cerminmataku View Post
    Kenapa ye lambat sangat untuk proses pengeluaran wang? Nak masuk 3 hari pun belom masuk duit lagi kat dalam akaun bank. katanya 60jam dah perfect!

    Masa deposit aritu, tak sampai 4 jam dah success dan boleh trade, Tapi masa nak Draw kena tunggu lama. Saya depo guna local bank (maybank) dan saya request Withdraw pun guna step yg sama.. Sblum saya Withdraw saya dah pastikan saya ikut semua prosedur pengeluaran yg telah dtetapkan oleh FX Malay. Free margin smua mencukupi dan equity saya pun selesa ketika itu.

    Kat Trader cabinet dah pun di tolak withdraw saya sampaikan saya terkena margin call sebab free margin tak mencukupi setelah withdraw saya di tolak. saya kesal sebab dalam akaun maybank saya belum masuk lagi duit sdangkan kat dalam trader cabinet dah buat penolakan.

    Saya buat pengeluaran tak banyak pun cuma usd1,000.00 ... Saya baru brcadang nak deposit RM10K untuk akaun yang lain, tapi dah jadi macamni plak...

    Admin tolong jelaskan..

    No Akaun saya: Standard 100851

    Jangan terlajak lebih 60 jam untuk lakukan deposit tuuu....

    dikira dari mula post...

    1.45pm Selasa... kalau 60 jam.... 11.45am Jumaat....

    Pastikan setiap soalan berkaitan dengan akaun, disertakan sekali no akaun trade anda beserta server





  9. #9
    Piplet
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Kelantan
    Posts
    2
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    kpd tuan2 moderator.
    sy ade masalah ckit pasal nk withdarw ni. sy dh register kat fxmalay. tp sy semak dlm fxmalay kabinet nama sy x ade. Dulu akaun sy register melalui fxopen.
    sy nk bt macm mn ni? sblm ni sy ade dua kali deposit melalui fxmaly. semua masuk ngan slmt tp mcm mn sy nk withdraw???sy takut sy bt silap je.
    bleh bg penjelasan kat sy ckit tuan.

    no akaun:16092

    lg satu sy x paham..

    utk syarat2 akaun yg nk withdraw.

    -3- Tiada transaksi Pindahan Dana masuk (Incoming Internal Transfer)
    -4- Hanya transaksi REBET dari UPLINE sahaja yang dibenarkan iaitu antara 1hb -5hb

    bleh tuan jelas kn ape yg d maksud syarat no 3 tu.
    ape maksud tranksaksi rebet dr upline dan kalau sy withdraw selain dr 1-5 hb tp pd hari bekerja adakah duit x kn masuk???
    Last edited by learn2biz; 07-21-2008 at 01:37 AM.

  10. #10
    FXMALAY Supporter cool user learn2biz's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    5,956
    FXO Shares
    20
    FXO Bonus
    1.707
    Thanks
    61
    Thanked 177 Times in 116 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by blackshadowx0x View Post
    kpd tuan2 moderator.
    sy ade masalah ckit pasal nk withdarw ni. sy dh register kat fxmalay. tp sy semak dlm fxmalay kabinet nama sy x ade. Dulu akaun sy register melalui fxopen.
    sy nk bt macm mn ni? sblm ni sy ade dua kali deposit melalui fxmaly. semua masuk ngan slmt tp mcm mn sy nk withdraw???sy takut sy bt silap je.
    bleh bg penjelasan kat sy ckit tuan.

    no akaun:16092

    lg satu sy x paham..

    utk syarat2 akaun yg nk withdraw.

    -3- Tiada transaksi Pindahan Dana masuk (Incoming Internal Transfer)
    -4- Hanya transaksi REBET dari UPLINE sahaja yang dibenarkan iaitu antara 1hb -5hb

    bleh tuan jelas kn ape yg d maksud syarat no 3 tu.
    ape maksud tranksaksi rebet dr upline dan kalau sy withdraw selain dr 1-5 hb tp pd hari bekerja adakah duit x kn masuk???
    1) Register guna laman fxopen.com = akaun under fxopen ... register guna fxmalay.com = akaun under fxmalay
    2) Nak depo/withdraw guna kemudahan bank tempatan tak kisah buka under fxopen/fxmalay asalkan cukup semua bukti yang diperlukan.
    3) Cemana lagi nak terangkan padahal ayat dah terang :

    3- Tiada transaksi Pindahan Dana masuk (NO Incoming Internal Transfer) - automatik hilang kelayakan pengeluaran secara bank tempatan

    4- Hanya transaksi REBET dari UPLINE sahaja yang dibenarkan iaitu antara 1hb -5hb - jika anda daftar bawah komuniti - sila lawat thread berkenaan untuk mengetahui apa itu komuniti

    Nak buat pengeluaran bila-bila pun boleh. Sila baca kembali apa yang ada dalam kabinet dan jangan lekas salah faham.

  11. #11
    Piplet
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    28
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default Fee Cas?

    saya hanya nak tanya..fx open nie ada sebarang cas jika withdrwal?sekian..

  12. #12
    FXMALAY Supporter cool user learn2biz's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    5,956
    FXO Shares
    20
    FXO Bonus
    1.707
    Thanks
    61
    Thanked 177 Times in 116 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by wanie73 View Post
    saya hanya nak tanya..fx open nie ada sebarang cas jika withdrwal?sekian..
    Rujuk sini : http://www.fxmalay.com/DepositWithdrawal.aspx

  13. #13
    Piplet
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Kelantan
    Posts
    2
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by learn2biz View Post
    1) Register guna laman fxopen.com = akaun under fxopen ... register guna fxmalay.com = akaun under fxmalay
    2) Nak depo/withdraw guna kemudahan bank tempatan tak kisah buka under fxopen/fxmalay asalkan cukup semua bukti yang diperlukan.
    3) Cemana lagi nak terangkan padahal ayat dah terang :

    3- Tiada transaksi Pindahan Dana masuk (NO Incoming Internal Transfer) - automatik hilang kelayakan pengeluaran secara bank tempatan

    4- Hanya transaksi REBET dari UPLINE sahaja yang dibenarkan iaitu antara 1hb -5hb - jika anda daftar bawah komuniti - sila lawat thread berkenaan untuk mengetahui apa itu komuniti

    Nak buat pengeluaran bila-bila pun boleh. Sila baca kembali apa yang ada dalam kabinet dan jangan lekas salah faham.
    trima kasih modurator kerana mperjelas kn pd sy...skrang sy dh paham..

  14. #14
    Piplet
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    17
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default Pertanyaan withdraw

    salam...

    akaun saya membuat permulaan deposit dengan deposit bank tempatan....tetapi saya pernah juga menggunakan WM deposit sekali selepas saya membuat deposit bank tempatan....adakah saya layak untuk withdraw bank tempatan...TQ

  15. #15
    Piplet
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    21
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    kalau saya nak deposit melalui e-gold bolh kah saya withdrw mengguna e-currancy yan lain seperti e-bullion atau LR?

Page 1 of 10 12345 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Disclaimer
2005-2016 © FXOpen All rights reserved. Various trademarks held by their respective owners.

Risk Warning:: Trading on the Forex market involves substantial risks, including complete possible loss of funds and other losses and is not suitable for all members. Clients should make an independent judgment as to whether trading is appropriate for them in the light of their financial condition, investment experience, risk tolerance and other factors.

FXOpen Markets Limited, a company duly registered in Nevis under the company No. C 42235. FXOpen is a member of The Financial Commission.

FXOpen AU Pty Ltd., a company authorised and regulated by the Australian Securities & Investments Commission (ASIC). AFSL 412871ABN 61 143 678 719.

FXOpen Ltd. a company registered in England and Wales under company number 07273392 and is authorised and regulated by the Financial Conduct Authority (previously, the Financial Services Authority) under FCA firm reference number 579202.

FXOpen does not provide services for United States residents.

Join us