BUY FXO Forum Shares
1316
Shares in the BANK:
We BuyWe Sell
$1.8773$1.9354
Page 1 of 4 1234 LastLast
Results 1 to 15 of 51

Thread: Mari tarik fibo MT4

  1. #1
    Bullish
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    61
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.040
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Mari tarik fibo MT4

    Kalau ada yang berminat mari kita mulakan...hehehe

    basically 2 chart jer kita guna i.e daily dan hourly

    tapi semuanya fibo:- kalau ada berminat kita wat satu satu

    Each tool has its own purpose, here is a basic overview;

    (3 tools used on the Daily chart)
    1. The Uptrend(if present) :show the major support levels to price.
    2. The Downtrend (if present) :show the major resistance levels to price.
    3 The Retracement fib tool: displays price movement into the the current trend by measuring the amount of retracement you are getting

    (2 tools used on the 1 hour)
    From the 1 hour I trade my way to the Daily fib levels and use 2 tools to accomplish this.
    1.Intraday fib: which measures each movement on a daily basis and to get clues on the next movement based on prices reaction to its levels.
    2.Swing fib: an all purpose tool that is first used to measure the counter moves you get from each Intraday movment as an aid on price continuation or reversal. Also used to measure everything alse in between and follow the market with once trades are entered.

    --please balas kalau ada berminat ...sm_smile

  2. #2
    In Profit
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    132
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.040
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    ok saya berminat macamana nak buat nie

  3. #3
    In Profit great0ne's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    lembangan maliau - banjaran crocker
    Posts
    115
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    ini ada indi fibo....

    ada banyak lagi, kalau dapat cari nanti saya upload
    Attached Files Attached Files
    --------------------------------------
    disiplin + mm = sm_win

    panjatkanlah kesyukuran dengan rezeki yang dilimpahkan-Nya...

  4. #4
    In Profit faez_zin's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Posts
    161
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default Minat...

    Aku pn minat gak...sm_cool

    ade spe2 yg dah pkai ke?

  5. #5
    Bullish
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    61
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.040
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default 1st step

    1.Untuk pertama kali kita buka 1h GU (cthnya) nothing just gu1h dgn candlestick pattern
    2. Kita click icon fibo dan tarik dari semalam terendah ke semalam tertinggi.
    seperti graf1.
    3 click pada line fibo dan click properties, click pada fibo level dan tukarkan description pada level 0 kepada "Intraday low %$" dan line 0 pda graf akan tulis "Intraday Low 1.9843" bermaksud nilai terendah senmlm ialah pada 1.9843 spt graf2
    4.Tukarkan description pada semua level2 spt berikut:- (kalau takde level tu boleh click level add level, level tak berkenaan boleh delete)


    0 Intraday Low %$
    0.382 Intraday Short %$
    0.618 Intraday Long %$
    1 Intraday High %$
    0.5 Intraday Pivot %$
    1.618 Daily Long Target T2 %$
    1.382 Daily Long Target T1 %$
    -0.382 Daily Short Target T1 %$
    -0.618 Daily Short Target T2 %$
    0.809 Intraday R1
    0.191 Intraday S1
    lepas tu insert rectangle (biru tu) antara intraday long and short dapat mcm rajah3

    Ok tu jer dulu..analisisnya nanti kasi familiar dulu...


    saya boleh bagi terus indikatornya tapi saya nak kita semua tau apa yang kita buat....so tunggu sinin sampai ada pertanyaan
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails r1.jpg   r2.JPG   r3.JPG  
    Last edited by faridishak; 07-03-2008 at 03:54 AM.

  6. #6
    In Profit faez_zin's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Posts
    161
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by faridishak View Post
    1.Untuk pertama kali kita buka 1h GU (cthnya) nothing just gu1h dgn candlestick pattern
    2. Kita click icon fibo dan tarik dari semalam terendah ke semalam tertinggi.
    seperti graf1.
    3 click pada line fibo dan click properties, click pada fibo level dan tukarkan description pada level 0 kepada "Intraday low %$" dan line 0 pda graf akan tulis "Intraday Low 1.9843" bermaksud nilai terendah senmlm ialah pada 1.9843 spt graf2
    4.Tukarkan description pada semua level2 spt berikut:- (kalau takde level tu boleh click level add level, level tak berkenaan boleh delete)


    0 Intraday Low %$
    0.382 Intraday Short %$
    0.618 Intraday Long %$
    1 Intraday High %$
    0.5 Intraday Pivot %$
    1.618 Daily Long Target T2 %$
    1.382 Daily Long Target T1 %$
    -0.382 Daily Short Target T1 %$
    -0.618 Daily Short Target T2 %$
    0.809 Intraday R1

    lepas tu insert rectangle (biru tu) antara intraday long and short dapat mcm rajah3

    Ok tu jer dulu..analisisnya nanti kasi familiar dulu...


    saya boleh bagi terus indikatornya tapi saya nak kita semua tau apa yang kita buat....so tunggu sinin sampai ada pertanyaan
    Bro, icon fibo tu nk klik kat mane?
    camne nk kuarkan kolum fibo properties tu?
    x bole pn sy wt..

  7. #7
    Bullish
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    61
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.040
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    ada 2 cara
    1. double click kat hujung kiri line samada pada o atau 100, ada tanda putih then click mouse kanan click properties
    2.click kat mana kaw graf, click mouse button kanan keluar menu/ "ctr B", click object ->> cari fibo--> edit

  8. #8
    Bullish komandan's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    89
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.100
    Thanks
    1
    Thanked 6 Times in 1 Post

    Default

    Quote Originally Posted by faridishak View Post
    1.Untuk pertama kali kita buka 1h GU (cthnya) nothing just gu1h dgn candlestick pattern
    2. Kita click icon fibo dan tarik dari semalam terendah ke semalam tertinggi.
    seperti graf1.
    3 click pada line fibo dan click properties, click pada fibo level dan tukarkan description pada level 0 kepada "Intraday low %$" dan line 0 pda graf akan tulis "Intraday Low 1.9843" bermaksud nilai terendah senmlm ialah pada 1.9843 spt graf2
    4.Tukarkan description pada semua level2 spt berikut:- (kalau takde level tu boleh click level add level, level tak berkenaan boleh delete)


    0 Intraday Low %$
    0.382 Intraday Short %$
    0.618 Intraday Long %$
    1 Intraday High %$
    0.5 Intraday Pivot %$
    1.618 Daily Long Target T2 %$
    1.382 Daily Long Target T1 %$
    -0.382 Daily Short Target T1 %$
    -0.618 Daily Short Target T2 %$
    0.809 Intraday R1
    0.191 Intraday S1
    lepas tu insert rectangle (biru tu) antara intraday long and short dapat mcm rajah3

    Ok tu jer dulu..analisisnya nanti kasi familiar dulu...


    saya boleh bagi terus indikatornya tapi saya nak kita semua tau apa yang kita buat....so tunggu sinin sampai ada pertanyaan
    Apsal aku dh set kt fibo tu n then bila trik perimeter level tu xder plak
    SYSTEM is 10%, MONEY MANAGEMENT is 30%, PSYCHOLOGY is 60%

  9. #9
    Bullish
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    61
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.040
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    edit di fibo properties dlm submenu "fibo level", kena add dan taip sendirilevel2 tersebut.

  10. #10
    Bullish
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    61
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.040
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Analysis---
    (2 tools used on the 1 hour)
    From the 1 hour I trade my way to the Daily fib levels and use 2 tools to accomplish this.
    1.Intraday fib: which measures each movement on a daily basis and to get clues on the next movement based on prices reaction to its levels.



    Bergantung pada graf yang kita pilih--utk gu 1h tf favour utk sell adalah di bwh kotak biru dan utk buy di atas kotak biru. cth skg GU berada diantara long dan short di dlm kotak biru maknanya favour masih tiada lagi. so kita akan enter setelah kita yakin mereka berada di luar kotak tersebut samada buy/sell. target adalah antara line2 tersebut sehinggalah ke daily target t1/t2 dan biasanya graf tak lebih dari target2 tersebut, kalau lebih kira bonus la.
    So maknanya kita diberi sedikit clue bagaimana graf akan bertindakbalas dgn line2 tersebut. so utk sekarang kita cuma tgk bagaimana graf berinteraksi dgn line2 fibo..
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails a1.jpg  

  11. #11
    Bullish
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    31
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    bro..tarik dr atas kebawah ke dr bawah ke atas???mcm terbalik jek bila masukkan level2nooo

  12. #12
    Bullish
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    61
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.040
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    tak kesah memana, yang penting intraday low ialah pada harga terbawah sekali dan intraday high ialah harga teratas sekali. bagusnya dari atas ke bwh. lagipun kita dah setkan intraday low harga terbwhm, intraday high harga tertinggi semlm...
    sila pastikan garis ini diletak betul iaitu long diatas dan short di bwh..
    .selepas ini setiap kali anda klik fibo icon dan tarik fibo yang baru dia sudah auto utk jadi mcm ni...

  13. #13
    Bullish
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    31
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by faridishak View Post
    tak kesah memana, yang penting intraday low ialah pada harga terbawah sekali dan intraday high ialah harga teratas sekali. bagusnya dari atas ke bwh. lagipun kita dah setkan intraday low harga terbwhm, intraday high harga tertinggi semlm...
    sila pastikan garis ini diletak betul iaitu long diatas dan short di bwh..
    .selepas ini setiap kali anda klik fibo icon dan tarik fibo yang baru dia sudah auto utk jadi mcm ni...
    lg satu saya nya fibo keluar 7 level jek,tp dah add semua level yg diberi...camna ek???

    yg warna biru tu nak set camna???

    sori la newbi lg...minat nak belajar fibo nih...

  14. #14
    Bullish
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    31
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    ohh rupanya kena kecikkan graf baru nampak level2 lain tuh..hehe sori..emmm yg kotak biru tu nak seting camna??

  15. #15
    Bullish
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    61
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.040
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    mungkin ada yg tertinggal
    dia mesti ada
    1.long target T2
    2.long target T1
    3.intraday high
    4.intradayr1
    5.intraday long
    6.pivot
    7.intraday short
    8.intraday s1
    9.intraday low
    10.daily short target t1
    11.daily short target t2

    click main menu atas tu then insert>>shape>>>rectangle
    tarik antara long dan short...siap..then double click rectangle tu..click maouse kanan...click properties--tukar color...atau ctrB carik rectangle tersebut.>>edit>>canhge color

Page 1 of 4 1234 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Disclaimer
2005-2017 © FXOpen All rights reserved. Various trademarks held by their respective owners.

Risk Warning:: Trading on the Forex market involves substantial risks, including complete possible loss of funds and other losses and is not suitable for all members. Clients should make an independent judgment as to whether trading is appropriate for them in the light of their financial condition, investment experience, risk tolerance and other factors.

FXOpen Markets Limited, a company duly registered in Nevis under the company No. C 42235. FXOpen is a member of The Financial Commission.

FXOpen AU Pty Ltd., a company authorised and regulated by the Australian Securities & Investments Commission (ASIC). AFSL 412871ABN 61 143 678 719.

FXOpen Ltd. a company registered in England and Wales under company number 07273392 and is authorised and regulated by the Financial Conduct Authority (previously, the Financial Services Authority) under FCA firm reference number 579202.

FXOpen does not provide services for United States residents.

Join us