BUY FXO Forum Shares
1316
Shares in the BANK:
We BuyWe Sell
$1.8426$1.8996
Results 1 to 8 of 8

Thread: kalendar dalam mt4

  1. #1
    In Profit great0ne's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    lembangan maliau - banjaran crocker
    Posts
    115
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default kalendar dalam mt4

    untuk sesapa yang guna kalendar untuk trading atau sekadar sebagai peringatan sebelum entry, rasanya benda ni berguna. indi ni ambil dari tsd..

    cara guna...

    - copy dan install indi dalam indikator mt4
    - buka internet explorer, forex factory, jam kena set sama dengan waktu kita
    - buka mt4, attach fail dalam chart
    - allow dll

    itu ja...
    - kalau ada problem, bolehlah surf kat tsd,
    - sorry sebab tak dapat nak bubuh gambar
    - kalau berjaya install jangan lupa ucap tq pada pencipta indi ni...
    - memang cantik indi ni...
    Attached Files Attached Files
    --------------------------------------
    disiplin + mm = sm_win

    panjatkanlah kesyukuran dengan rezeki yang dilimpahkan-Nya...

  2. #2
    Intraday Master mael's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    309
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by great0ne View Post
    untuk sesapa yang guna kalendar untuk trading atau sekadar sebagai peringatan sebelum entry, rasanya benda ni berguna. indi ni ambil dari tsd..

    cara guna...

    - copy dan install indi dalam indikator mt4
    - buka internet explorer, forex factory, jam kena set sama dengan waktu kita
    - buka mt4, attach fail dalam chart
    - allow dll

    itu ja...
    - kalau ada problem, bolehlah surf kat tsd,
    - sorry sebab tak dapat nak bubuh gambar
    - kalau berjaya install jangan lupa ucap tq pada pencipta indi ni...
    - memang cantik indi ni...
    Terima kasih.
    Tapi masih kurang faham indicator/signal yang di pamerkan. Boleh saudara/saudari jelaskan?

  3. #3
    In Profit great0ne's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    lembangan maliau - banjaran crocker
    Posts
    115
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Terima kasih.
    Tapi masih kurang faham indicator/signal yang di pamerkan. Boleh saudara/saudari jelaskan?
    sebenarnya ini bukan signal.... ini hanya paparan news yang akan keluar, yang lain rasanya jelas, cuma huruf B - better, W -worse, E-equal... mengikut currency...

    ok... ini ada yang latest....

    ini pula link dia ... sini
    Attached Files Attached Files
    --------------------------------------
    disiplin + mm = sm_win

    panjatkanlah kesyukuran dengan rezeki yang dilimpahkan-Nya...

  4. #4
    Intraday Master mael's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    309
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by great0ne View Post
    sebenarnya ini bukan signal.... ini hanya paparan news yang akan keluar, yang lain rasanya jelas, cuma huruf B - better, W -worse, E-equal... mengikut currency...

    ok... ini ada yang latest....

    ini pula link dia ... sini
    Terima kasih,
    Hebat, memang hebat....!! Saya perlu belajar lagi di link anda bekalkan tu.

  5. #5
    In Profit great0ne's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    lembangan maliau - banjaran crocker
    Posts
    115
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Terima kasih,
    Hebat, memang hebat....!! Saya perlu belajar lagi di link anda bekalkan tu.
    memang perlu belajar... trade guna news ni memang senang( bagi yang faham la ) kena awas masa news high dan medium impak, ulasan dalam calendar forex dah ada, jadi... memang disarankan untuk mendalami ilmu ni di samping analisis teknikal...
    --------------------------------------
    disiplin + mm = sm_win

    panjatkanlah kesyukuran dengan rezeki yang dilimpahkan-Nya...

  6. #6
    Intraday Master mael's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    309
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by great0ne View Post
    memang perlu belajar... trade guna news ni memang senang( bagi yang faham la ) kena awas masa news high dan medium impak, ulasan dalam calendar forex dah ada, jadi... memang disarankan untuk mendalami ilmu ni di samping analisis teknikal...
    Salam,
    Ada indicator lain tak yang boleh dikaitkan dengan calender ini?

  7. #7
    In Profit great0ne's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    lembangan maliau - banjaran crocker
    Posts
    115
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Salam,
    Ada indicator lain tak yang boleh dikaitkan dengan calender ini?
    maksudnya apa ya....

    indicator yang bagi signal berdasarkan calendar... rasanya tidak ada... pergerakan curr pun bergantung pada actual yang kuar.... untuk lihat trend ada baiknya guna aligator, atau ma
    --------------------------------------
    disiplin + mm = sm_win

    panjatkanlah kesyukuran dengan rezeki yang dilimpahkan-Nya...

  8. #8
    Elder Analyst wha928's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    ( 9W2WHJ )Rengit~Bdr Utama Batang Kalii
    Posts
    822
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.200
    Thanks
    1
    Thanked 3 Times in 3 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by great0ne View Post
    maksudnya apa ya....

    indicator yang bagi signal berdasarkan calendar... rasanya tidak ada... pergerakan curr pun bergantung pada actual yang kuar.... untuk lihat trend ada baiknya guna aligator, atau ma
    macamana nak attach signal/indicator untuk kita paparkan disini...saje nak kongsi2 signal
    ""Kebijaksanaan menjanjikan kejayaan dan kebahagiaan tetapi jika disalahgunakan akan mewujudkan penderitaan."

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Disclaimer
2005-2016 © FXOpen All rights reserved. Various trademarks held by their respective owners.

Risk Warning:: Trading on the Forex market involves substantial risks, including complete possible loss of funds and other losses and is not suitable for all members. Clients should make an independent judgment as to whether trading is appropriate for them in the light of their financial condition, investment experience, risk tolerance and other factors.

FXOpen Markets Limited, a company duly registered in Nevis under the company No. C 42235. FXOpen is a member of The Financial Commission.

FXOpen AU Pty Ltd., a company authorised and regulated by the Australian Securities & Investments Commission (ASIC). AFSL 412871ABN 61 143 678 719.

FXOpen Ltd. a company registered in England and Wales under company number 07273392 and is authorised and regulated by the Financial Conduct Authority (previously, the Financial Services Authority) under FCA firm reference number 579202.

FXOpen does not provide services for United States residents.

Join us