FXOpen Broker

10+ years’
experience in FX

VISIT WEBSITE

Trading Accounts

ECN, STP,
Micro, Crypto

START TRADING

Try Free Demo

Practice Forex trading
risk free

OPEN DEMO ACCOUNT

PAMM Technology

Become a Master
or a Follower

JOIN PAMM SERVICE
Page 2 of 17 FirstFirst 12345612 ... LastLast
Results 16 to 30 of 252

Thread: Gbp/usd Terkini

  1. #16
    In Profit Musani's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Johor Bahru
    Posts
    224
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    KEPADA SEMUA RAKAN TRADER SAYA UCAPKAN SELAMAT MENYAMPUT HARI RAYA KORBAN

    Jangan terkorban a/c dah ler ye.

  2. #17
    In Profit RasheedRahman's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    149
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Wink Lemang dan Keretapi...

    Quote Originally Posted by Musani View Post
    Nah.. Bila waktunya sempai, saya hanya naik keretapi kelas 1 tersebut dengan empuknya sembil menunggu ia bergerak dalam keadaan selamat. Kaedahnya saya tak perlu terburu-buru kejar keretapi tu hehehe...
    Begitulah saya trade setiap waktu. Tanpa memeningkan kepala.

    Nanti saya akan menceritakan BERTAPA DURJANA TRADE INI 100 dalilnya kepada untuk kita kongsi bersama. Saya tak akan menceritakan yang sedap-sedap di dengar oleh anda semua. Ini sebenarnya adalah permulaan proses yang perlu anda ketahui dalam dunia forex ni.
    Macam mana caranya tu Bro Musani? Saya ni jenis org yang selalu "Takburu-buru" sampai saya tertinggal keretapi. Tak sabar menunggu Lemang masak dan tak sabar menunggu cerita BETAPA DURJANA TRADE INI...

    -Selamat Hari Raya Aidiladha-
    Learning is a never ending prEcesssssssss.... sampai ke tua.
    Call me: jom borak FX 013-8099785...
    YM: [email protected]
    Kan best kalau dapat baca surat khabar "Early Edition" tu...


  3. #18
    In Profit Musani's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Johor Bahru
    Posts
    224
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by RasheedRahman View Post
    Macam mana caranya tu Bro Musani? Saya ni jenis org yang selalu "Takburu-buru" sampai saya tertinggal keretapi. Tak sabar menunggu Lemang masak dan tak sabar menunggu cerita BETAPA DURJANA TRADE INI...

    -Selamat Hari Raya Aidiladha-
    Nak sangat aku bagi and ko tataplah sedalam-dalamnya, ko pu pun pernah lakukan benda ni
    Sekiranya ada lagi nak tambah aku lagi suka buat renungan bersama rakan-rakan forum.

    HATI-HATI MINGGU NI HARGA AKAN SENTIASA NAIK. NASIHAT AKU ELAK LAKUKAN SHORT SELALU AND BERBANYAKKAN BUY WALAUPUN HARGA TU TINGGI TAPI IA AKAN TETAP SAMPAI DESTINASINYA. TREN HARI BERBANYAK-BANYAKLAH LONG SELALU APABILA HARGA TURUN.

  4. #19
    In Profit Musani's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Johor Bahru
    Posts
    224
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    PERKARA –PERKARA NEGITIF DALAM DIRI YANG PERLU DI UBAH
    1. Kekurang tidor
    2. Takut akan desakan
    3. Belum mendapat stratergi yang betul
    4. Takut jadi orang Berjaya
    5. Masa untuk trade adalah terhad
    6. Cemuhan kawan-kawan
    7. Modal tidak mencukupi
    8. Setiap kali masuk salah posisi
    9. Takut buat keputusan
    10. Takut margin call
    11. Belum mahir dengan computer
    12. Internet fail
    13. Komputer virus
    14. Terganggu kesihatan
    15. Isteri mengharapkan kejayaan dalam forex
    16. Takut tak campur masyarakat sekeliling
    17. Laptop buruk
    18. Selalu tak capai target
    19. Selalu rasa kecewa
    20. Sever break down
    21. Takut bertentangan arus dalam trade
    22. Risau bila ada open
    23. Takut beri tahu saudara
    24. Takut main kalah
    25. Takut lupa masa untuk solat
    26. Masa bersama keluarga kurang
    27. Boring bila kalah
    28. Takut impian tak terlaksana
    29. Takut menjadi orang dalam ketegori 90% kalah dalam forex
    30. Kekurang maklumat dalam akhbar
    31. Selalu tertipu dalam forex
    32. Rakan-rakan tak member semangat
    33. Masa trading banyak hisap rokok
    34. Banyak berangan dalam forex
    35. Komputer belum up-gred
    36. Terkena Non-Farm Payroll
    37. Silap tutup position
    38. Kelam kabut semasa membuat keputusan
    39. Tak sabar nak Berjaya dalam forex
    40. Takut forex boleh menyebabkan keluarga porak peranda
    41. Bilalah nak mula capai ketahap Standard Account
    42. Bimbang forex dari sudut ugama
    43. Takut abaikan tanggung jawab pada keluarga
    44. Takut bingung
    45. Kemana hala tuju dalam forex
    46. Kawan kata main forex takkan Berjaya
    47. Takut bila Berjaya lupa diri
    48. Takut bila Berjaya nak kawin lagi Satu
    49. Takut banyak menggunakan perkataan “KALAU”
    50. Takut selalu sakit kepala muka nanti berpetak
    51. Banyak berfikir sampai tak boleh tidor
    52. Jangan ambil duit orang
    53. Selalu melengahkan tanggung jawab
    54. Takut semasa dalam posisi trade selalu guna perkataan “NANTILAH”
    55. Bila membuat keputusan selalu tak tetap
    56. Bagaimana nak buat keputusan yang tetap
    57. Bilakah waktu-waktu bernilai didalam perniagaan ini
    58. Tidak ikut trend ST,ANT,LT
    59. Tidak disipun
    60. Kurang focus
    61. Terlepas peluang lain
    62. Yang dikendong berkeciciran dikejar tak dapat
    63. Tiada ketahanan mentel ke?
    64. Kalau takut dilambung ombak, Jangan berumah ditepi pantai
    65. Ini kerja durjana tau!

  5. #20
    In Profit Musani's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Johor Bahru
    Posts
    224
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Aku trade mesti ada fill. Trade secara santai masa bila terluang. Kekadang kat restoran kadang kat lobby kekadang sambil memancing, atas kapal pun ada. Paling syok sekali bila kawan aku kata pancing aku mengena, aku akan jadi tukang tarik sebab nak rasa fill dia beb. Lepas pancing aku bagi je ikan tu kat member aku tu. Bukan nak ikan, cuma nak fill dia je.
    Kepada trader yang baru tu sekira demo tu masih gagal, Jangan berangan nak buka real. Perabihkan duit je. Sebelum pergi ke real carilah Ilmu & Pengetahuan dulu sebab itu adalah tuntutan agama. Ibarat nak pergi berperang masih bawa keris, apakan terjadi kepada anda seterusnya. Pasti jawapanya KAK MARJINAH PANGGIL. Sayanggg ... duit anda terkorban. Hadiah kat saya kan lebih baik, dapat pahala.

  6. #21
    In Profit Musani's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Johor Bahru
    Posts
    224
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Waktu terbaik untuk CABLE long 1.4400. Sape yg melihat terpulang untuk anda membuat keputusan.

    SELAMAT TAHUN BARU 2009
    SEMOGA DITAMBAH REZEKI TAHUN INI.

  7. #22
    In Profit Dr_cryonic's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Pedalaman Ulu, Sarawak
    Posts
    217
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by Musani View Post
    Waktu terbaik untuk CABLE long 1.4400. Sape yg melihat terpulang untuk anda membuat keputusan.

    SELAMAT TAHUN BARU 2009
    SEMOGA DITAMBAH REZEKI TAHUN INI.
    Tq, good call.
    Sempat tangkap kaki GU kat 1.4380 thoug hanya 1 sen / pips. Bouncing cat. Make good profit. Lepas gian je... Hit and run!



  8. #23
    Elder Analyst atoullah's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    malaysia
    Posts
    564
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 2 Times in 2 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by Musani View Post
    PERKARA –PERKARA NEGITIF DALAM DIRI YANG PERLU DI UBAH

    64. Kalau takut dilambung ombak, Jangan berumah ditepi pantai
    salam tuan...maaf yer mencelah...
    yang ni saya tak berapa nak paham la tuan...boleh dak tuan musani terangkan..maksudnye...utk di ubah mcm mana tu......
    Ingat 5 perkara sebelum datang 5 perkara
    1. Sihat sebelum sakit,2. Muda sebelum tua,3. Kaya sebelum miskin,4. Lapang sebelum sempit,5.Hidup sebelum mati.
    (Riwayat dari Ar-Tirmizi dan Muslim)
    -----------------------------------------------------------------------
    http://kadirpk.blogspot.com/

  9. #24
    In Profit Musani's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Johor Bahru
    Posts
    224
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by atoullah View Post
    salam tuan...maaf yer mencelah...
    yang ni saya tak berapa nak paham la tuan...boleh dak tuan musani terangkan..maksudnye...utk di ubah mcm mana tu......
    Belum waktunya lagi, saya perlukan input dan komen dari rakan2 yang telah membaca rencana ni dahulu. Kemudian saya akan terangkan tindakan selanjutnya, kerana ramai rakan trader ni terutama yang new kat forum dah terkena pukau memorex, jadi saya juga hendak tahu perkara yang telah terjadi kepada rakan forum ni dulu.

    Akhirnya nanti saya akan merumuskan sedikit banyak bagaimana hendak menghindari pukau memukau ni .

  10. #25
    In Profit Musani's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Johor Bahru
    Posts
    224
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Dapatkan harga terendah lagi bila berpeluang dan go long kerana trend masih berpihak kepada Cable.

  11. #26
    In Profit Musani's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Johor Bahru
    Posts
    224
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    waktu ni tak sesuai untuk enter market. Lebih baik tunggu dan lihat je atau gi rehat main golf ke....

  12. #27
    In Profit Musani's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Johor Bahru
    Posts
    224
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Hai semua, maaf la ye, lama sangat bercuti sampai lupa nak trade balik. Hati2 GU punya trend short baru masuk tahap 1, perjalanan short besar kemungkinan masih jauh ke bawah.

  13. #28
    In Profit Musani's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Johor Bahru
    Posts
    224
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Trend harga tengah menurun sekarang. Sila enter sell pada harga tertinggi pada hari ni. Keadaan sell paras bahaya adalah 1.39XX ke bawah. Moga2 anda tidak terperangkap dengan harga GU hari ini.
    Kalau tak dapat sabar adalah lebih baik kerana peluang ada dimana-mana. Tunggu harga buy pada paras paling bawah, dalam keadaan sekarang harga 1.35XX.

  14. #29
    In Profit Musani's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Johor Bahru
    Posts
    224
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Perjalanan GU masih kuat kepada short.

  15. #30
    In Profit Musani's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Johor Bahru
    Posts
    224
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Perjalanan GU masih kuat kepada short.
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails GBP 26022009.jpg  

Page 2 of 17 FirstFirst 12345612 ... LastLast

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Disclaimer
2005-2019 © FXOpen All rights reserved. Various trademarks held by their respective owners.

Risk Warning: Trading on the Forex market involves substantial risks, including complete possible loss of funds and other losses and is not suitable for all members. Clients should make an independent judgment as to whether trading is appropriate for them in the light of their financial condition, investment experience, risk tolerance and other factors.

FXOpen Markets Limited, a company duly registered in Nevis under the company No. C 42235. FXOpen is a member of The Financial Commission.

FXOpen AU Pty Ltd., a company authorised and regulated by the Australian Securities & Investments Commission (ASIC). AFSL 412871ABN 61 143 678 719.

FXOpen Ltd. a company registered in England and Wales under company number 07273392 and is authorised and regulated by the Financial Conduct Authority (previously, the Financial Services Authority) under FCA firm reference number 579202.

FXOpen does not provide services for United States residents.

Join us