BUY FXO Forum Shares
1266
Shares in the BANK:
We BuyWe Sell
$2.1327$2.1987
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 16

Thread: Info Of FX

  1. #1
    In Profit
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    121
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default Info Of FX

    Hmm, Aslkm. Saya tak tau macamana nak mula so saya mulakan ngan USD.
    Minggu depan seperti minggu2 pertama setiap bulan adelah penggerak usd yg utama sebab data NFP dikeluarkan.

    Minggu ni je ade penurunan pada USD Unemployment Claims. Jadi Expectation saye ialah NFP akan naik so USD akan start naik. (Walaupun begitu penurunan amat sedikit so mungkin takde ape2). Technically Kite dapat lihat kat GBP yang dia turun 100 pip semalam before dia naik dan dia close kat 1.9998. UJ pule uptrend. Commodity dollar kecuali usd/cad macam dah buat major reversal even dengan kenaikan interest rate kat kiwi. Dow Jones also is rising.

    By the way, tunggu jelah jumaat depan

  2. #2
    Intraday Master
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    387
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Betul. tapi apa-apa pun kena tengok market bukak balik isnin ni.. baru konfirm uptrend balik tu..

  3. #3
    In Profit citajaya's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Bandar Jengka, Pahang, Malaysia
    Posts
    170
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by goldsniper View Post
    Betul. tapi apa-apa pun kena tengok market bukak balik isnin ni.. baru konfirm uptrend balik tu..
    hari ni turun je bos... isnin turun, selasa naik, rabu turun...

    mmg lumrah dah ke bos market camni?

    baby "Tidak Saya Tahu, Saya Mampu Atau Tidak Melakukannya, Selagi... Saya Tidak Mencubanya" baby

  4. #4
    Intraday Master
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    387
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default tf..

    Quote Originally Posted by citajaya View Post
    hari ni turun je bos... isnin turun, selasa naik, rabu turun...

    mmg lumrah dah ke bos market camni?

    ujung bulan.. org dah ambik kontrak future matang tuh... sebab tuh jadik uru hara tuh rasanya...

    apa pun perati-peratikan lah tuan sipu citajaya

  5. #5
    Bullish acuwan's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    54
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    future market leh ke nanti haram lak

  6. #6
    In Profit
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    112
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    macam salah tempat je buka thread nie..

  7. #7
    Piplet amzmni's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    kuala lumpur
    Posts
    12
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    macam mana minggu nie...pagi khamis 2:15am USD Interest Rate Statement High Impact Expected 5.25%. yg aku perhati sebelum nie kalu actual masih sama mesti usd lemah. selalunya tak kurang 40pip. 7:00pm pula GBP Interest Rate Statement High Impact Expected dari 5.25% kepada 5.50%.gbp kukuh. apa pendapat cifu2 sekelian...bagilah komen.........
    bukan nyer aper takut bila tepat waktu yg ditetapkan interest rate boleh berubah.
    jalan terbaik kena open panding order sell stop/buy stop.
    sm_win ikut hati..mati. ikut rasa....binasa.

  8. #8
    In Profit
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    134
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by amzmni View Post
    macam mana minggu nie...pagi khamis 2:15am USD Interest Rate Statement High Impact Expected 5.25%. yg aku perhati sebelum nie kalu actual masih sama mesti usd lemah. selalunya tak kurang 40pip. 7:00pm pula GBP Interest Rate Statement High Impact Expected dari 5.25% kepada 5.50%.gbp kukuh. apa pendapat cifu2 sekelian...bagilah komen.........
    bukan nyer aper takut bila tepat waktu yg ditetapkan interest rate boleh berubah.
    jalan terbaik kena open panding order sell stop/buy stop.
    Ye ke bos...

    Mailh kita sesama tggu..

    sm_cool
    toothy9 toothy9 toothy9

  9. #9
    Piplet amzmni's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    kuala lumpur
    Posts
    12
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Ye ke bos...

    Mailh kita sesama tggu..
    mari kita tengok sapa yang kena.....
    pagi khamis kul 2pagi
    pasang perangkap besau-besau atau pilih pair yg anjakan pip besar spt gbp/usd.
    kalu hang kaji interest rate betul2, memang itu adalah bonus setiap bulan selain NFP yg kita harap2kan. lagi pun waktu tu tak ada news lain kacau yang boleh membantutkan pergerakan cs.
    jangan ikut kalu tak yakin..buat kajian sebelum mencuba. risiko tanggung sendiri.
    sm_win ikut hati..mati. ikut rasa....binasa.

  10. #10
    In Profit
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    134
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by amzmni View Post
    mari kita tengok sapa yang kena.....
    pagi khamis kul 2pagi
    pasang perangkap besau-besau atau pilih pair yg anjakan pip besar spt gbp/usd.
    kalu hang kaji interest rate betul2, memang itu adalah bonus setiap bulan selain NFP yg kita harap2kan. lagi pun waktu tu tak ada news lain kacau yang boleh membantutkan pergerakan cs.
    jangan ikut kalu tak yakin..buat kajian sebelum mencuba. risiko tanggung sendiri.
    Mai sesama kita tggu smpai jam 2pg kang..

    hehehe

    sm_cool
    toothy9 toothy9 toothy9

  11. #11
    Bullish acuwan's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    54
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    minggu ni tak de info keee

  12. #12
    Intraday Master fxsense's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    479
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by lobai69 View Post
    Mai sesama kita tggu smpai jam 2pg kang..

    hehehe

    sm_cool
    heheh...xpela...rela tido dulu...dah tak minat nak trading news nih...hehe karang xcukup tido nak keje lak set position, pastu tinggal smpi kena TP udah makeitsimple

  13. #13
    In Profit
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    141
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by fxsense View Post
    heheh...xpela...rela tido dulu...dah tak minat nak trading news nih...hehe karang xcukup tido nak keje lak set position, pastu tinggal smpi kena TP udah makeitsimple
    Yess bro...kita belasah swing sampai khamis depan....tu pun klu perangkap kena. Kalu tak, kita lak kena belasah ngan stoploss...huhuuhuh
    kita tggu 2 pagi nnt....
    cau cin cauuuuuusm_happy

  14. #14
    In Profit
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    134
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by lurzaimran View Post
    Yess bro...kita belasah swing sampai khamis depan....tu pun klu perangkap kena. Kalu tak, kita lak kena belasah ngan stoploss...huhuuhuh
    kita tggu 2 pagi nnt....
    cau cin cauuuuuusm_happy
    Bos...

    Slau bos letak SL brapa?

    dan brapa yg tercantik?

    sm_cool
    toothy9 toothy9 toothy9

  15. #15
    In Profit
    Join Date
    May 2007
    Posts
    130
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    ada apa dengan khamis 2 pagi tu, ada berita besar ke, untuk pair gu je ke atau semua pair yang ada gbp...berapa pip boleh dapat tangkap dalam pukul dua nanti, yang expert forex, bagi tau la, mana satu nak ambil, sell atau buy, nak juga rasa makan pip puluh-puluh ni....

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Disclaimer
2005-2016 © FXOpen All rights reserved. Various trademarks held by their respective owners.

Risk Warning:: Trading on the Forex market involves substantial risks, including complete possible loss of funds and other losses and is not suitable for all members. Clients should make an independent judgment as to whether trading is appropriate for them in the light of their financial condition, investment experience, risk tolerance and other factors.

FXOpen Markets Limited, a company duly registered in Nevis under the company No. C 42235. FXOpen is a member of The Financial Commission.

FXOpen AU Pty Ltd., a company authorised and regulated by the Australian Securities & Investments Commission (ASIC). AFSL 412871ABN 61 143 678 719.

FXOpen Ltd. a company registered in England and Wales under company number 07273392 and is authorised and regulated by the Financial Conduct Authority (previously, the Financial Services Authority) under FCA firm reference number 579202.

FXOpen does not provide services for United States residents.

Join us