BUY FXO Forum Shares
1316
Shares in the BANK:
We BuyWe Sell
$1.8211$1.8774
Page 1 of 13 1234511 ... LastLast
Results 1 to 15 of 192

Thread: Btul2 NEWBIE!

  1. #1
    Bullish fathixog's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    TERENGGANU & JOHOR
    Posts
    73
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Btul2 NEWBIE!

    Haih..
    memang susah kalau nak belajar mende baru nih...
    kan elok ade yang sudi mengajar, nak2 satu agama,bangsa,&negara...
    otai2 yang disanjungi sekalian,diharap dapat memberi tunjuk ajar kepada saye yang newbie nih...
    -Camner nak tau keadaan bile nak BUY @ SELL??
    -Camner nak tau pair yang mane akan NAIK @ TURUN??

    hope dengan thread nih, sume akan mendapat sm_win

    sm_cool

  2. #2
    Bullish fathixog's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    TERENGGANU & JOHOR
    Posts
    73
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    EU status!!!

    EU is going up right now, BUY is preferred at 10.30PM Malaysia time..
    going up about 20 pips..

  3. #3
    Elder Analyst mrfx's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    depan PC
    Posts
    495
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    kat forum ni bnyak ilmu serta tips bg y newbie...
    rajin2 la jenguk2 yea....toothy9
    ..::Free USD$100+USD$25..FxMALAY::..
    sm_cool ..::Basic For Newbie+Simple Profit Technicque::..sm_cool




    sm_win "money is not everything but everything needs money"sm_win [/I]

  4. #4
    Bullish fathixog's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    TERENGGANU & JOHOR
    Posts
    73
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Exclamation TQ mrfx

    Quote Originally Posted by mrfx View Post
    kat forum ni bnyak ilmu serta tips bg y newbie...
    rajin2 la jenguk2 yea....toothy9
    Harap2 mrfx bleh tolong sape2 yang merasakan diri mereka ni newbie dlm dunia forex..sm_cool
    Tadi saya baru je SO ,huhuhu...Camner nak buat anggaran nih?
    Pdhal dah pakai RSI tapi tak berkesan jugak...
    agaknye daya tafsiran saya kurang mantap lagi kut?
    JACK KO..sm_smile

    THINK HARD, WORK SMART...

    Get more profit by clicking this :
    XtraOrdinaryGroup

    Just by simply using A,B,C

  5. #5
    Real Member
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    1,277
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    1.930
    Thanks
    1
    Thanked 7 Times in 7 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by fathixog View Post
    Harap2 mrfx bleh tolong sape2 yang merasakan diri mereka ni newbie dlm dunia forex..sm_cool
    Tadi saya baru je SO ,huhuhu...Camner nak buat anggaran nih?
    Pdhal dah pakai RSI tapi tak berkesan jugak...
    agaknye daya tafsiran saya kurang mantap lagi kut?
    aku rasa maybe MM + strategy tak betul
    setiap indicator ada kelemahan dia.. dont expect you will get perfect trades all the time.. kalau macam tu semua orang dah jadi kaya..
    Jangan lupa usha thread
    Analisis Teknikal oleh Flizzoe
    untuk idea trading percuma

  6. #6
    Market Maker bitter's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    1,234
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by fathixog View Post
    Harap2 mrfx bleh tolong sape2 yang merasakan diri mereka ni newbie dlm dunia forex..sm_cool
    Tadi saya baru je SO ,huhuhu...Camner nak buat anggaran nih?
    Pdhal dah pakai RSI tapi tak berkesan jugak...
    agaknye daya tafsiran saya kurang mantap lagi kut?
    ce try gune duniafx modified.

    http://forum.fxopen.com/showthread.php?t=22905

    tak paham bley tanye kat situ.
    "Masih banyak yang perlu diketahui , dipelajari , difahami dan diamalkan."

  7. #7
    In Profit andi's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Posts
    102
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    ada beberapa ebook yang bagus tuk dibaca misalnya school of pipsology.pdf, tinggal dwnload di english forum

  8. #8
    In Profit great0ne's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    lembangan maliau - banjaran crocker
    Posts
    115
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    orang kata, ikut arus, jangan lawan arus... kalau short term, mesti ikut arus... long term, lawan arus pun tak apa... tapi kena beringat juga... ombak besar boleh tukar arus.....
    --------------------------------------
    disiplin + mm = sm_win

    panjatkanlah kesyukuran dengan rezeki yang dilimpahkan-Nya...

  9. #9
    Bullish fathixog's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    TERENGGANU & JOHOR
    Posts
    73
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Cool 2morrow..tell me..

    Quote Originally Posted by great0ne View Post
    orang kata, ikut arus, jangan lawan arus... kalau short term, mesti ikut arus... long term, lawan arus pun tak apa... tapi kena beringat juga... ombak besar boleh tukar arus.....

    Saya ikut trend guna mase 1 minit untuk short term, tapi trend tu naik setakat 10 pips then turun banyak plak lepas saya buy...nooo
    so saya harap otai2 fx sekalian dapat membimbing saya dalam dunia forex nih..
    dalam akaun saya just ada USD100 sekarang, pair yang mana patut saya fokus esok?sm_rolleye
    Lagi 1, trading biasanya start kul berapa waktu malaysia?toothy9
    JACK KO..sm_smile

    THINK HARD, WORK SMART...

    Get more profit by clicking this :
    XtraOrdinaryGroup

    Just by simply using A,B,C

  10. #10
    Market Maker bitter's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    1,234
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by fathixog View Post
    Saya ikut trend guna mase 1 minit untuk short term, tapi trend tu naik setakat 10 pips then turun banyak plak lepas saya buy...nooo
    so saya harap otai2 fx sekalian dapat membimbing saya dalam dunia forex nih..
    dalam akaun saya just ada USD100 sekarang, pair yang mana patut saya fokus esok?sm_rolleye
    Lagi 1, trading biasanya start kul berapa waktu malaysia?toothy9
    pkul 5 pagi trading start drpd pengetahuan saya.
    "Masih banyak yang perlu diketahui , dipelajari , difahami dan diamalkan."

  11. #11
    Bullish fathixog's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    TERENGGANU & JOHOR
    Posts
    73
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    website berguna...

    try go to this website, berkenaan updated currency rates..

    http://www.fxstreet.com/rates-charts/currency-rates/

    update nye lebih cepat berbanding dalam platform kerana mengikut saat..
    so korang bleh tgk trend dengan lebih mudah kerana ada net change dan change%
    sm_win
    JACK KO..sm_smile

    THINK HARD, WORK SMART...

    Get more profit by clicking this :
    XtraOrdinaryGroup

    Just by simply using A,B,C

  12. #12
    Bullish fathixog's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    TERENGGANU & JOHOR
    Posts
    73
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Question

    Quote Originally Posted by bitter View Post
    pkul 5 pagi trading start drpd pengetahuan saya.
    maknanye 5 pagi isnin waktu malaysia ker?
    saya dapat tau kejatuhan Gold baru2 ni adalah disebabkan oleh IMF menjual berpuluh2 tan metrik simpanan emas atas sebab2 yang tidak dinyatakan..
    -maklumat diperoleh daripada tauke2 semua kedai emas...
    JACK KO..sm_smile

    THINK HARD, WORK SMART...

    Get more profit by clicking this :
    XtraOrdinaryGroup

    Just by simply using A,B,C

  13. #13
    Bullish fathixog's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    TERENGGANU & JOHOR
    Posts
    73
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Thumbs up

    Quote Originally Posted by flizzoe View Post
    aku rasa maybe MM + strategy tak betul
    setiap indicator ada kelemahan dia.. dont expect you will get perfect trades all the time.. kalau macam tu semua orang dah jadi kaya..
    tq flizzoe, tapi indi tu je yang saya tau nak guna camner,hehehe....
    JACK KO..sm_smile

    THINK HARD, WORK SMART...

    Get more profit by clicking this :
    XtraOrdinaryGroup

    Just by simply using A,B,C

  14. #14
    Real Member
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    1,277
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    1.930
    Thanks
    1
    Thanked 7 Times in 7 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by fathixog View Post
    Saya ikut trend guna mase 1 minit untuk short term, tapi trend tu naik setakat 10 pips then turun banyak plak lepas saya buy...nooo
    so saya harap otai2 fx sekalian dapat membimbing saya dalam dunia forex nih..
    dalam akaun saya just ada USD100 sekarang, pair yang mana patut saya fokus esok?sm_rolleye
    Lagi 1, trading biasanya start kul berapa waktu malaysia?toothy9
    1 minit terlalu singkat untuk short term.. try pakai 15 minit..
    Jangan lupa usha thread
    Analisis Teknikal oleh Flizzoe
    untuk idea trading percuma

  15. #15
    Market Maker bitter's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    1,234
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by fathixog View Post
    maknanye 5 pagi isnin waktu malaysia ker?
    saya dapat tau kejatuhan Gold baru2 ni adalah disebabkan oleh IMF menjual berpuluh2 tan metrik simpanan emas atas sebab2 yang tidak dinyatakan..
    -maklumat diperoleh daripada tauke2 semua kedai emas...
    ye benar.
    5 pagi hari isnin waktu malaysia.
    "Masih banyak yang perlu diketahui , dipelajari , difahami dan diamalkan."

Page 1 of 13 1234511 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Disclaimer
2005-2017 © FXOpen All rights reserved. Various trademarks held by their respective owners.

Risk Warning:: Trading on the Forex market involves substantial risks, including complete possible loss of funds and other losses and is not suitable for all members. Clients should make an independent judgment as to whether trading is appropriate for them in the light of their financial condition, investment experience, risk tolerance and other factors.

FXOpen Markets Limited, a company duly registered in Nevis under the company No. C 42235. FXOpen is a member of The Financial Commission.

FXOpen AU Pty Ltd., a company authorised and regulated by the Australian Securities & Investments Commission (ASIC). AFSL 412871ABN 61 143 678 719.

FXOpen Ltd. a company registered in England and Wales under company number 07273392 and is authorised and regulated by the Financial Conduct Authority (previously, the Financial Services Authority) under FCA firm reference number 579202.

FXOpen does not provide services for United States residents.

Join us