BUY FXO Forum Shares
1316
Shares in the BANK:
We BuyWe Sell
$1.8388$1.8957
Page 1 of 4 1234 LastLast
Results 1 to 15 of 54

Thread: Berkenaan komisen.

  1. #1
    In Profit tempe's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    KL (9W2YAI)
    Posts
    107
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default Berkenaan komisen.

    Saya perasaan komisen yang saya perolehi dari setiap close transaction oleh mereka yang join melalui referrel link saya tidak masuk ke balance.

    Ada syarat-syarat lain utk layak terima komisen ni ke?

  2. #2
    In Profit
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    107
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    bagus langsung tanye kat manajer bro..

  3. #3
    FXMALAY Supporter cool user learn2biz's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    5,244
    FXO Shares
    20
    FXO Bonus
    1.707
    Thanks
    60
    Thanked 171 Times in 110 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by tempe View Post
    Saya perasaan komisen yang saya perolehi dari setiap close transaction oleh mereka yang join melalui referrel link saya tidak masuk ke balance.

    Ada syarat-syarat lain utk layak terima komisen ni ke?
    Syaratnya :
    1) close trade +ve/-ve 4 pips atau lebih.
    2) Akaun mikro utk mikro, akaun std utk std ... kalau anda mikro, ref anda std .. tak dikira sbg ref. begitu sebaliknya

    Ada sesape nak tambah?

  4. #4
    In Profit tempe's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    KL (9W2YAI)
    Posts
    107
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Tengok kat history memang ada komisen yang masuk. Tapi bila kira balik, komisen tu tak masuk pada balance.

    Oh OK... dah cek balik daripada Daily Confirmation. Dia tak masuk ke Close Trade P/L, tapi masuk under Deposit/Withdrawal....

    Case close...
    Last edited by nonamer; 06-15-2008 at 11:27 PM. Reason: back to back post in short time

  5. #5
    Piplet
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    3
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    kalo sendiri nak reg bawah diri sendiri blh ke??..

  6. #6
    Super Moderator nonamer's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    from no where
    Posts
    3,135
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    2.544
    Thanks
    20
    Thanked 150 Times in 110 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by +kool+ View Post
    kalo sendiri nak reg bawah diri sendiri blh ke??..
    Tidak dibenarkan sama sekali.
    Jika dikesan melakukannya, akaun anda akan dibekukan dan digantung. Semua profit dan referral commission akan ditarik balik serta merta.

    Quote Originally Posted by tempe View Post
    Tengok kat history memang ada komisen yang masuk. Tapi bila kira balik, komisen tu tak masuk pada balance.

    Oh OK... dah cek balik daripada Daily Confirmation. Dia tak masuk ke Close Trade P/L, tapi masuk under Deposit/Withdrawal....

    Case close...
    Sebab referral comission tidak dianggap profit. Ia diandaikan sebagai deposited.

  7. #7
    FXMALAY Supporter cool user learn2biz's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    5,244
    FXO Shares
    20
    FXO Bonus
    1.707
    Thanks
    60
    Thanked 171 Times in 110 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by +kool+ View Post
    kalo sendiri nak reg bawah diri sendiri blh ke??..
    Inilah yang dinamakan 'churning' .. register bawah diri sendiri pas tu trade dan amik komisen sendiri .. kalau pihak finance dapat detect secara automatic terus disable akaun oooo ...

    P/S: Jangan cari penyakit ....

  8. #8
    Piplet
    Join Date
    May 2008
    Posts
    13
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.030
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default Nak Check Referal

    Macam mana nak check bahawa oarng tersebut telah register bawah referal kita.?

  9. #9
    MahaGuru mazlimoin's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Real Madrid - Manchester United - Selangor
    Posts
    3,828
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.290
    Thanks
    6
    Thanked 0 Times in 0 Posts

  10. #10
    Piplet
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    10
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    saya nak tanya, tentang komisen referal...ada kawan yang masuk melalui link saya dan dia trade banyak tapi saya tak dpt komisen pun...macammana eek...boleh bantu saya.

  11. #11
    MahaGuru mazlimoin's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Real Madrid - Manchester United - Selangor
    Posts
    3,828
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.290
    Thanks
    6
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by shahril49 View Post
    saya nak tanya, tentang komisen referal...ada kawan yang masuk melalui link saya dan dia trade banyak tapi saya tak dpt komisen pun...macammana eek...boleh bantu saya.
    maybe dia close 3 pips dan ke bwh kot.....kalau nak dapat komisyen kena trade 4 pips dan ke atas

  12. #12
    FXMALAY Supporter cool user learn2biz's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    5,244
    FXO Shares
    20
    FXO Bonus
    1.707
    Thanks
    60
    Thanked 171 Times in 110 Posts

    Default

    Jangan2 jenis akaun berbeza .. huehuehue

  13. #13
    Piplet
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    10
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    x lah bro kawan saye bukak same acount fxmalay......... dia trade lebih dari 4 pips.... tapi aku x dpt komisen pon???.............. pening2... cube cek account aku 103030....... ada x dia masuk bawah aku..?

    dan same jenis account standart account....
    Last edited by learn2biz; 08-14-2008 at 07:23 PM. Reason: back-to-back post in short time

  14. #14

  15. #15
    Bullish
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    35
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    saya tak nak tanya benda yg pelik2... saya cuma nak tanya sikit...adakah kita akan mendapat komisen dari setiap trade? contohnya.. seorang buat 4 trade... ada kah kita akan mendapat komisen dari setiap satu trade tu? berapa kah komisen yang kita dapat jika seorang trade 50usd dan 10 pips.?

Page 1 of 4 1234 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Disclaimer
2005-2017 © FXOpen All rights reserved. Various trademarks held by their respective owners.

Risk Warning:: Trading on the Forex market involves substantial risks, including complete possible loss of funds and other losses and is not suitable for all members. Clients should make an independent judgment as to whether trading is appropriate for them in the light of their financial condition, investment experience, risk tolerance and other factors.

FXOpen Markets Limited, a company duly registered in Nevis under the company No. C 42235. FXOpen is a member of The Financial Commission.

FXOpen AU Pty Ltd., a company authorised and regulated by the Australian Securities & Investments Commission (ASIC). AFSL 412871ABN 61 143 678 719.

FXOpen Ltd. a company registered in England and Wales under company number 07273392 and is authorised and regulated by the Financial Conduct Authority (previously, the Financial Services Authority) under FCA firm reference number 579202.

FXOpen does not provide services for United States residents.

Join us