BUY FXO Forum Shares
1316
Shares in the BANK:
We BuyWe Sell
$1.8526$1.9099
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 22

Thread: rakan kongsi bagi forex diperlukan!!!

  1. #1
    Piplet
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    7
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default rakan kongsi bagi forex diperlukan!!!

    sesapa yang berminat boleh e-mail saya:
    forex_mudah@yahoo.com
    cuma se-orang sahaja rakan kongsi diperlukan!!!
    400usd sahaja... profit 30usd setiap hari selama 30 trading day dan modal dipulangkan!!!
    hanya yang berminat sahaja e-mail saya... pertanyaan lanjut boleh e-mail saya... jangan lupa, sertakan no phone anda untuk memudahkan proses perhubungan... saya akan call jika perlu!!!

  2. #2
    Piplet
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    7
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    kalau boleh, nak mula isnin depan... so sesape yang berminat boleh la cepat e-mail saya:
    forex_mudah@yahoo.com
    jangan lupa, tinggalkan no phone sekali!!!
    400usd saja untuk jadi rakan kongsi saya... 30usd setiap hari selama 30 trading day dan modal dipulangkan!!!

  3. #3
    MahaGuru mazlimoin's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Real Madrid - Manchester United - Selangor
    Posts
    3,868
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.290
    Thanks
    6
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by forexmudah View Post
    kalau boleh, nak mula isnin depan... so sesape yang berminat boleh la cepat e-mail saya:
    forex_mudah@yahoo.com
    jangan lupa, tinggalkan no phone sekali!!!
    400usd saja untuk jadi rakan kongsi saya... 30usd setiap hari selama 30 trading day dan modal dipulangkan!!!
    kalau kena marginah camner?...kalau tak dapat bagi USD30 sehari camner?

  4. #4
    In Profit yanshinoda's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Batu Pahat, Senggarang
    Posts
    240
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by mazlimoin View Post
    kalau kena marginah camner?...kalau tak dapat bagi USD30 sehari camner?
    emmm...
    betul jugak.... 400usd besor jugak tu,
    lelagi trader macam aku ni, trader yang kekurangan dana....

  5. #5
    Old Member suremasyuq's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    2,297
    FXO Shares
    4
    FXO Bonus
    2.511
    Thanks
    19
    Thanked 55 Times in 31 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by forexmudah View Post
    sesapa yang berminat boleh e-mail saya:
    forex_mudah@yahoo.com
    cuma se-orang sahaja rakan kongsi diperlukan!!!
    400usd sahaja... profit 30usd setiap hari selama 30 trading day dan modal dipulangkan!!!
    hanya yang berminat sahaja e-mail saya... pertanyaan lanjut boleh e-mail saya... jangan lupa, sertakan no phone anda untuk memudahkan proses perhubungan... saya akan call jika perlu!!!
    30usd fixed?

    jangan mudah lupa halal/haram.....

    kan fatwa dah lama dikluarkan.
    Pastikan setiap soalan berkaitan dengan akaun, disertakan sekali no akaun trade anda beserta server





  6. #6
    FXMALAY Supporter cool user learn2biz's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    5,956
    FXO Shares
    20
    FXO Bonus
    1.707
    Thanks
    61
    Thanked 177 Times in 116 Posts

    Default

    Sepatutnya buat la konsep mudharabah .. konsep kongsi untung dengan akad yg terang, baru la orang tak was-was ... pas tu kena jugak tunjuk bukti portfolio trading performance .. untung sama-sama kongsi, rugi sama-sama tanggung ..

    Takat janji camtu, macam nak guna forex sbg platform hyip jer .... tinggalkan la yg haram. Cari rezeki halal ..

    Just my 2 pips ...

    p/s : forexmudah ni macam I am bad I will be banned I am bad I will be ban jer ... huehuehue .. baca la forum rules sebelum jadi apa-apa ... itu saja pesanan pihak penaja .. uhuk uhuk ...
    Last edited by learn2biz; 06-06-2008 at 11:06 AM.

  7. #7
    MahaGuru mazlimoin's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Real Madrid - Manchester United - Selangor
    Posts
    3,868
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.290
    Thanks
    6
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by learn2biz View Post
    Sepatutnya buat la konsep mudharabah .. konsep kongsi untung dengan akad yg terang, baru la orang tak was-was ... pas tu kena jugak tunjuk bukti portfolio trading performance .. untung sama-sama kongsi, rugi sama-sama tanggung ..

    Takat janji camtu, macam nak guna forex sbg platform hyip jer .... tinggalkan la yg haram. Cari rezeki halal ..

    Just my 2 pips ...

    p/s : forexmudah ni macam I am bad I will be banned I am bad I will be ban jer ... huehuehue .. baca la forum rules sebelum jadi apa-apa ... itu saja pesanan pihak penaja .. uhuk uhuk ...

    I am bad I will be banned I am bad I will be ban ..lagu nie..memang aku suka

  8. #8
    Real Member
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    1,282
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    1.930
    Thanks
    1
    Thanked 7 Times in 7 Posts

    Default

    $400 banyak sangat.. buat la $10 sorang.. ada 10 orang trade la kat micro.. kalau loss pun tak luak sangat
    Jangan lupa usha thread
    Analisis Teknikal oleh Flizzoe
    untuk idea trading percuma

  9. #9
    Super Moderator nonamer's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    from no where
    Posts
    3,302
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    2.544
    Thanks
    20
    Thanked 152 Times in 111 Posts

    Default

    nie yang tak best nie... cubalah buat persendirian, takyah pool2x ... kalu nak main pool boleh ajak den :P ...

    Forex yang best kita trade sendiri, barulah org kata ada berkat, sebab kita bekerja menganlisis, membuat rujukan, mencari info dan fakta dan bla..blaa...

    lagipun baru ada feel raser mcm maner untung ...macammana feel rugi ...dan lelain ...

  10. #10
    Market Maker bitter's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    1,243
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    halal , haram tu pentingg.

    I am bad I will be banned I am bad I will be ban
    "Masih banyak yang perlu diketahui , dipelajari , difahami dan diamalkan."

  11. #11
    Piplet
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    7
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    saya cuma offer sesape yang nak join acc dengan saya saja, itu pun hanya se-orang sahaja... kalau x berminat, jangan la kata yang benda ni halal atau haram... kalau kata benda mcm ni haram, saya pasti, orang yang kata tu pun tak semestinya join semuanya yang betul2 ada kesemuanya yang you org semua katakan di atas tu... mungkin ada perjanjian, tapi kalau seseorang atau satu syarikat 2 nak tipu still kena jugak!!! so, fikir2 kan la...

  12. #12
    Piplet
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    7
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    nak just e-mail saja... kalau tak nak pun, is up to you all!!!! saya tak paksa sesape pun disini!!!

  13. #13
    FXMALAY Supporter cool user learn2biz's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    5,956
    FXO Shares
    20
    FXO Bonus
    1.707
    Thanks
    61
    Thanked 177 Times in 116 Posts

    Default

    Buat forexmudah .. jgn la cepat melenting ... Sila baca kembali post anda sendiri dan saya pasti ramai akan setuju ianya menjurus ke arah spam.

    Penjanjian USD30 pulangan harian adalah termasuk dalam aqad yang ditolak oleh syarak. Kalau pembahagian keuntungan 30:70 boleh la juga dipertimbangkan. Bukan nak tunjuk pandai disini tapi bak kata anda sendiri fikir2kan la ....

    Tambahan lagi, tanpa 'trading performance history' yang boleh membuktikan anda mampu membayar pulangan seperti yang dijanjikan, anda hanya mengundang kesangsian orang. USD400 adalah seperti gaji sebulan atau setengah bulan bagi kebanyakan orang. Jika anda boleh buktikan dengan fakta apa yang anda janjikan, orang akan cari anda ... tak perlu anda cari orang.

    Akhir sekali, sila baca kembali forum rules. Terima kasih.
    Last edited by learn2biz; 06-08-2008 at 01:12 PM. Reason: add reasoning

  14. #14
    Intraday Master Gdien's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    MAL->TRG->K.TRG
    Posts
    485
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    tak pasal2 teringat aku kat studiotrafic, eurotrade, swisscash
    Why FxMalay?
    *Free $25 bonus on every Standard Account opened! (after deposit of $25 or more).
    *Free $100 for 10 lot volume bonus.
    *Spread from 2 pips.
    *Islamic accounts.
    *Local bank deposit/withdrawl(CIMB,Maybank/RHB)

    OPEN AN ACCOUNT NOW
    "It's not about trading Every Day, it's about trading that One Right Day......You make money by Waiting, not by Trading.." -seekinglight FF

  15. #15
    Piplet
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    7
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    ok semua, kalau you org kata yang apa yang saya buat tu salah, is ok la. saya boleh hentikan dari offer benda ni. tapi satu saja yang saya pasti, kalau modalnya bukan 400usd tapi 40usd atau 4usd pasti you orangtak kata yang tu dan yang ni sbb resiko yang sebenarnya orang takut. bukannya profit yang ditawarkan 30-70% ke atau apa. mcm hyip pun, tak menepati apa yang you orang kata di atas tapi ramai jugak yang join dan termasuk ke-mungkinan semua orang yang berbincang kat sini... itulah hakikat manusia. takut pada lost tapi nak profit beribu... mana ada benda yang all in 1 tu? kenapa hyip banyak orang join? sbb modal rendah 20usd la!!! disamping itu, pulangan tinggi... itu la... walau-pun pulangan tinggi tapi modalnya tinggi jugak, mulalah orang mencari alasan tidak menepati yang ini la tidak menepati yang itu la sbb nak cuba kurangkan resiko... ok setakat ini dulu...

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Disclaimer
2005-2016 © FXOpen All rights reserved. Various trademarks held by their respective owners.

Risk Warning:: Trading on the Forex market involves substantial risks, including complete possible loss of funds and other losses and is not suitable for all members. Clients should make an independent judgment as to whether trading is appropriate for them in the light of their financial condition, investment experience, risk tolerance and other factors.

FXOpen Markets Limited, a company duly registered in Nevis under the company No. C 42235. FXOpen is a member of The Financial Commission.

FXOpen AU Pty Ltd., a company authorised and regulated by the Australian Securities & Investments Commission (ASIC). AFSL 412871ABN 61 143 678 719.

FXOpen Ltd. a company registered in England and Wales under company number 07273392 and is authorised and regulated by the Financial Conduct Authority (previously, the Financial Services Authority) under FCA firm reference number 579202.

FXOpen does not provide services for United States residents.

Join us