FXOpen Broker

10+ years’
experience in FX

VISIT WEBSITE

Trading Accounts

ECN, STP,
Micro, Crypto

START TRADING

Free Demo

Practice Forex trading
risk free

OPEN DEMO ACCOUNT

PAMM Technology

Become a Master
or a Follower

JOIN PAMM SERVICE
Page 191 of 191 FirstFirst ... 91141181187188189190191
Results 2,851 to 2,860 of 2860

Thread: EA FREE untuk semua..

  1. #2851
    Piplet
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    9
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    nak elakkan tu, mmg tak dapat la kiranye gitu, kecuali filterize ngan spread aje... harap dapat membantu...
    Thanks bro.. saya agak pun macam tu.. dah dapat pengesahan ni barulah puashati.
    berkenaan waktu untuk ON EA ni kalau ikut setting kat dalam EA ni saya ON kan jam 01:00-06:00 dan jam 12:00-17:00, setakat ni floating tak lebih 24jam.

    boleh minta tolong satu perkara.?
    Saya pasti bro pernah test EA10-px5-fx dan EA FX Pro??
    Saya dapati EA2 ni bagus juga, tetapi tak boleh ON 24jam, justru minta jasa baik Bro kalau boleh tolong masukkan parameter USE TIME RANGE kedalam EA2 ni, seperti yang terdapat dalam EA oasis Gap.

    Thanks a bunch.
    Last edited by drs6868; 03-25-2010 at 04:44 PM.

  2. #2852
    Intraday Master
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    363
    Thanks
    4
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by arul57 View Post
    salam bro antu,

    sya dah test demo, memang hijau semua TP guna EA oasis (f/trend). tggl lagi hanya pair terpilih saje AU, EJ, EU, GJ, GU. paling aktif pair GU n EU utk 2 hari. semua BUY. cuma agak perlahan sikit OP nya, setting guna default je. boleh guna 'live' ke utk trade.
    camna nak pilih pair tertentu tu??? berdasarkan spread atau camna?

  3. #2853
    Intraday Master anTu7869's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    uganda-zimbabwe-peru
    Posts
    476
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Talking

    Quote Originally Posted by drs6868 View Post
    Thanks bro.. saya agak pun macam tu.. dah dapat pengesahan ni barulah puashati.
    berkenaan waktu untuk ON EA ni kalau ikut setting kat dalam EA ni saya ON kan jam 01:00-06:00 dan jam 12:00-17:00, setakat ni floating tak lebih 24jam.

    boleh minta tolong satu perkara.?
    Saya pasti bro pernah test EA10-px5-fx dan EA FX Pro??
    Saya dapati EA2 ni bagus juga, tetapi tak boleh ON 24jam, justru minta jasa baik Bro kalau boleh tolong masukkan parameter USE TIME RANGE kedalam EA2 ni, seperti yang terdapat dalam EA oasis Gap.

    Thanks a bunch.
    tau tak bukak metaeditor? kalo tau, copy paste code kek bawah nih:

    ni kat atas skali (global variable)

    double tempTimeStartTrade, tempTimeFinishTrade, tempCurrentTime;

    ni sumbat dlm int init()

    tempTimeStartTrade=(HoursStartTrade*100)+MinuteStartTrade;
    tempTimeFinishTrade=(HoursFinishTrade*100)+MinuteFinishTrade;


    ni dalam int start() ( mula2 skali lepas tanda "{" )

    if (TradeTime()==false) return;

    pastu last, paste sume2 ni kat bawahhhh skali... (new module)

    bool TradeTime()
    {
    tempCurrentTime=(Hour()*100)+Minute();


    if(tempTimeStartTrade<tempTimeFinishTrade)
    {

    if (tempCurrentTime>=tempTimeStartTrade && tempCurrentTime<=tempTimeFinishTrade)

    return(true);
    }
    else if(tempTimeStartTrade>tempTimeFinishTrade)
    {
    if (tempCurrentTime>=tempTimeStartTrade || tempCurrentTime<=tempTimeFinishTrade)
    return(true);
    }

    return(false);
    }



    ni kod aku la, tak tau kalo ada simple lagik... selamat mencuba...

    p/s: fail mq4 aje leh wat, ex4 takleh... nak kene decompile utk dptkan source code... harap maklum...
    Last edited by anTu7869; 03-13-2010 at 03:22 PM.
    DoNt StoP aT ThE ToP, ToUcH tHe SKy bEfoRe YoU DroP...
    Program Waktu Solat (PC) <<<SoFtWare WakTU sOlaT UnTuK PC...

    Program Waktu Solat (Handphone) <<<SoFtWare WakTU sOlaT UnTuK HanDPhonE...


  4. #2854
    Intraday Master anTu7869's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    uganda-zimbabwe-peru
    Posts
    476
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    drs6868,

    ada update tak? senyap jek? OK ke KO?
    DoNt StoP aT ThE ToP, ToUcH tHe SKy bEfoRe YoU DroP...
    Program Waktu Solat (PC) <<<SoFtWare WakTU sOlaT UnTuK PC...

    Program Waktu Solat (Handphone) <<<SoFtWare WakTU sOlaT UnTuK HanDPhonE...


  5. #2855
    In Profit arul57's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    kota damansara
    Posts
    242
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by supercatfx View Post
    camna nak pilih pair tertentu tu??? berdasarkan spread atau camna?
    rasanya bro antu dah jawab, Ea ni akan kaji semua 28 pair yg ada dlm mt4, jadi klau ada pair yg sesuai baru ea akan OP dr semua 28 pair dgn syarat kita dah letak setting yg betul sbg cth, spread max mnkgn 3 atau 5, and pair yg secara realatifnya kuat dlm range yg telah kita setkan. tu pasal Ea ni amik pair yg tertentu je.

    masalahnya TP nya kecik je, 10pip, kalau dah penhujung trend, naya kita. harap bro antu boleh baiki lagi inputnya. cth dlm range GAP tuh, ea OP semaksimum boleh, bila ea dah detect low strength, ea akan stop dan biar OP yg hijau ditutup segera..

  6. #2856
    Intraday Master anTu7869's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    uganda-zimbabwe-peru
    Posts
    476
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Talking

    Quote Originally Posted by arul57 View Post
    rasanya bro antu dah jawab, Ea ni akan kaji semua 28 pair yg ada dlm mt4, jadi klau ada pair yg sesuai baru ea akan OP dr semua 28 pair dgn syarat kita dah letak setting yg betul sbg cth, spread max mnkgn 3 atau 5, and pair yg secara realatifnya kuat dlm range yg telah kita setkan. tu pasal Ea ni amik pair yg tertentu je.

    masalahnya TP nya kecik je, 10pip, kalau dah penhujung trend, naya kita. harap bro antu boleh baiki lagi inputnya. cth dlm range GAP tuh, ea OP semaksimum boleh, bila ea dah detect low strength, ea akan stop dan biar OP yg hijau ditutup segera..
    macih tlg jawab... tul tuh... tp10 tu leh adjust kan? terpulang selera masing2...yang penghujung trend susah nak detect tuh... yang boleh set maybe time trade dia jek... bro drass tu kata guna ea tu start pukul 6pm-11pm (mesia) jek... wallahualam... try la ek?
    DoNt StoP aT ThE ToP, ToUcH tHe SKy bEfoRe YoU DroP...
    Program Waktu Solat (PC) <<<SoFtWare WakTU sOlaT UnTuK PC...

    Program Waktu Solat (Handphone) <<<SoFtWare WakTU sOlaT UnTuK HanDPhonE...


  7. #2857
    Piplet
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    9
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    ada update tak? senyap jek? OK ke KO?
    Assalamualaikum
    Bro Antu & kawan2 semua,

    Baru tengok computer hari ni.. cuti sekolah beb.. bawa anak2 & isteri makan angin, tuh yang senyap je.

    Update terkini: ( lain broker mungkin berbeza hasilnya)
    Seperti yang semua maklum LIVE TRADE - TAYOR!!!!!

    Kombinasi EA Oasis Gap follow & Counter trend.
    ( Average 300/sehari pip hijau). Floating 24-48 jam (kadang-kadang) sahaja.


    EA Oasis Gap follow trend.
    Low gap = 3
    High gap = 4
    Power point =6
    Weak point= 3
    TP = 5
    Spread= 7
    Masa = 6pm-10pm, waktu malaysia.

    EA Oasis Gap counter trend.
    Low gap = 4
    High gap = 5
    Power point =6
    Weak point= 3
    TP = 5
    Spread= 7
    Masa = 2am-2pm, waktu malaysia.

    SELAMAT MENCUBA....
    SEKALI LAGI DI INGATKAN ... LIVE TRADE IS TAYOR !!!

    TAPI BRO ANTU,, SAYA DAH CUBA MASUKKAN KOD USE TIME RANGE SEPERTI DIATAS KE DALAM mq4. DUA2 EA TU JADI JAMMED. MINTA JASA BAIK BRO SEKALI LAGI UNTUK MASUKKAN KOD TERSEBUT KE DALAM ea2.

    TQ.

  8. #2858
    Intraday Master anTu7869's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    uganda-zimbabwe-peru
    Posts
    476
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Talking

    Quote Originally Posted by drs6868 View Post
    Assalamualaikum
    Bro Antu & kawan2 semua,

    Baru tengok computer hari ni.. cuti sekolah beb.. bawa anak2 & isteri makan angin, tuh yang senyap je.

    Update terkini: ( lain broker mungkin berbeza hasilnya)
    Seperti yang semua maklum LIVE TRADE - TAYOR!!!!!

    Kombinasi EA Oasis Gap follow & Counter trend.
    ( Average 300/sehari pip hijau). Floating 24-48 jam (kadang-kadang) sahaja.


    EA Oasis Gap follow trend.
    Low gap = 3
    High gap = 4
    Power point =6
    Weak point= 3
    TP = 5
    Spread= 7
    Masa = 6pm-10pm, waktu malaysia.

    EA Oasis Gap counter trend.
    Low gap = 4
    High gap = 5
    Power point =6
    Weak point= 3
    TP = 5
    Spread= 7
    Masa = 2am-2pm, waktu malaysia.

    SELAMAT MENCUBA....
    SEKALI LAGI DI INGATKAN ... LIVE TRADE IS TAYOR !!!

    TAPI BRO ANTU,, SAYA DAH CUBA MASUKKAN KOD USE TIME RANGE SEPERTI DIATAS KE DALAM mq4. DUA2 EA TU JADI JAMMED. MINTA JASA BAIK BRO SEKALI LAGI UNTUK MASUKKAN KOD TERSEBUT KE DALAM ea2.

    TQ.
    fuh! average popit 300 sehari? umang aiii... mantop tuu... nanti leh try test cuba setting tuh...

    ni ea yg boleh ditolong tambahkan time range... lagi satu fail execution (.ex4), x leh nak wat... kene ada source code baru leh wat... harap membantu...
    Attached Files Attached Files
    DoNt StoP aT ThE ToP, ToUcH tHe SKy bEfoRe YoU DroP...
    Program Waktu Solat (PC) <<<SoFtWare WakTU sOlaT UnTuK PC...

    Program Waktu Solat (Handphone) <<<SoFtWare WakTU sOlaT UnTuK HanDPhonE...


  9. #2859
    FXMALAY Supporter cool user learn2biz's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    5,243
    Thanks
    60
    Thanked 171 Times in 110 Posts

    Default

    Disebabkan ada dikalangan warga forum ini dah menyalahgunakan thread ini utk share ea commercial maka dengan ini thread ini ditutup.

    Konsep 'sharing is caring' bukanlah sampai menciplak hakcipta org lain
    Kalau betul nak pakai konsep 'sharing is caring', kongsi la pendapatan anda dgn org lain ... bukannya dengan mencuri harta intelek org lain utk dikongsi bersama.

    TQ
    Indicator utk lihat margin requirement/leverage/spread/server time (bg anda yg hairan kenapa 'not enough money') - download sini atau rujuk laman web.
    Pada yg ingin verify akaun, TOLONG la baca link ini
    U punya nasi u makan, dia punya nasi dia makan. Apa salah kita makan sama-sama?
    Pastikan buang browser cookies/cache sebelum buka akaun baru di www.fxmalay.com

  10. #2860
    Moderator cool user Rizal's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Malacca
    Posts
    5,212
    Thanks
    203
    Thanked 421 Times in 295 Posts

    Default


Page 191 of 191 FirstFirst ... 91141181187188189190191

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Disclaimer
2005-2021 © FXOpen All rights reserved. Various trademarks held by their respective owners.

Risk Warning: Trading on the Forex market involves substantial risks, including complete possible loss of funds and other losses and is not suitable for all members. Clients should make an independent judgment as to whether trading is appropriate for them in the light of their financial condition, investment experience, risk tolerance and other factors.

FXOpen Markets Limited, a company duly registered in Nevis under the company No. C 42235. FXOpen is a member of The Financial Commission.

FXOpen AU Pty Ltd., a company authorised and regulated by the Australian Securities & Investments Commission (ASIC). AFSL 412871ABN 61 143 678 719.

FXOpen Ltd. a company registered in England and Wales under company number 07273392 and is authorised and regulated by the Financial Conduct Authority (previously, the Financial Services Authority) under FCA firm reference number 579202.

FXOpen EU is a trading name of FXOpen EU Ltd. FXOpen EU Ltd is authorized and regulated by the Cyprus Securities and Exchange Commission (CySEC) under license number 194/13.

FXOpen does not provide services for United States residents.

Join us