BUY FXO Forum Shares
1316
Shares in the BANK:
We BuyWe Sell
$1.8773$1.9354
Results 1 to 9 of 9

Thread: Trading News

  1. #1
    In Profit
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Ipoh,Perak.
    Posts
    115
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default Trading News

    salam,

    ada sapa2 bleh explain sket tak macamana kita nak analisa news yg kluar.bukan apa,nanti kita tau bila masa yg kita tak patut masuk trading...

  2. #2
    MahaGuru mazlimoin's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Real Madrid - Manchester United - Selangor
    Posts
    3,828
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.290
    Thanks
    6
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by myghaz View Post
    salam,

    ada sapa2 bleh explain sket tak macamana kita nak analisa news yg kluar.bukan apa,nanti kita tau bila masa yg kita tak patut masuk trading...
    pi kat www.************.com lepas tu pi bahagian news..kat sana banyak pakar pakar buat analisa pasal news yg hendak keluar...

  3. #3
    Real Member
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    1,277
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    1.930
    Thanks
    1
    Thanked 7 Times in 7 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by myghaz View Post
    salam,

    ada sapa2 bleh explain sket tak macamana kita nak analisa news yg kluar.bukan apa,nanti kita tau bila masa yg kita tak patut masuk trading...
    analisa news ni nama lain fundamental analysis (FA) dan FA ni memang luas. kalau nak study, kenal dulu economic indicators yang ada dan apa fungsi dia, lepas tu baru mudah nak faham kenapa tetiba mencanak naik atau jatuh merudum.

    maklumat2 tu boleh cari kat kedai buku. kat internet ni tak banyak yang berbaloi untuk dibaca. biasalah, barang free
    Jangan lupa usha thread
    Analisis Teknikal oleh Flizzoe
    untuk idea trading percuma

  4. #4
    Bullish
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    66
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    erm dah lama x online kat sini..

    btw my advise kalau nak main news better tgk yang ada big impact kaler merah kat ************.tapi sebelum tuh kena study dulu ape benda news tuh..contohnya Nonfarm report ni berkaitan peluang pekerjaan yang ada..positif figure will give good impact to US economy..dollar will strong

  5. #5
    In Profit great0ne's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    lembangan maliau - banjaran crocker
    Posts
    115
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    kat sini pun best juga nak baca analisa news

    dailyfx
    --------------------------------------
    disiplin + mm = sm_win

    panjatkanlah kesyukuran dengan rezeki yang dilimpahkan-Nya...

  6. #6
    Market Maker
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Future
    Posts
    1,001
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 3 Times in 2 Posts

    Default

    untuk analisa, disini juga bagus :
    www.financeroll.com
    www.actionforex.com

  7. #7
    Real Member
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    1,277
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    1.930
    Thanks
    1
    Thanked 7 Times in 7 Posts

    Default

    aku suka layan CNBC dengan freshpips
    Jangan lupa usha thread
    Analisis Teknikal oleh Flizzoe
    untuk idea trading percuma

  8. #8
    Market Maker
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Future
    Posts
    1,001
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 3 Times in 2 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by flizzoe View Post
    aku suka layan CNBC dengan freshpips
    iya cnbc juga bagus, kalau bloomberg begitu membingungkan

  9. #9
    In Profit great0ne's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    lembangan maliau - banjaran crocker
    Posts
    115
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    baru masuk freshpips, kira ok gak....
    --------------------------------------
    disiplin + mm = sm_win

    panjatkanlah kesyukuran dengan rezeki yang dilimpahkan-Nya...

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Disclaimer
2005-2017 © FXOpen All rights reserved. Various trademarks held by their respective owners.

Risk Warning:: Trading on the Forex market involves substantial risks, including complete possible loss of funds and other losses and is not suitable for all members. Clients should make an independent judgment as to whether trading is appropriate for them in the light of their financial condition, investment experience, risk tolerance and other factors.

FXOpen Markets Limited, a company duly registered in Nevis under the company No. C 42235. FXOpen is a member of The Financial Commission.

FXOpen AU Pty Ltd., a company authorised and regulated by the Australian Securities & Investments Commission (ASIC). AFSL 412871ABN 61 143 678 719.

FXOpen Ltd. a company registered in England and Wales under company number 07273392 and is authorised and regulated by the Financial Conduct Authority (previously, the Financial Services Authority) under FCA firm reference number 579202.

FXOpen does not provide services for United States residents.

Join us