BUY FXO Forum Shares
1316
Shares in the BANK:
We BuyWe Sell
$1.8467$1.9038
Results 1 to 10 of 10

Thread: indicator aku adjust sendiri

  1. #1
    In Profit umo's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    278
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default indicator aku adjust sendiri

    ni aku nk kongsi ngan pemorex sumer dgn indi yg aku adjust sendiri..
    sbenarnya ia seakan2 sama dgn kuasaforex.

    walupun aku dh x gunakan indi kf lg lps jdkn ia pnduan aku hmpir 1 thn dlm memorex ni, tp walu apapun kf tetap aku hormati..hehe

    indi ni aku dpt dr kwn hmate aku, aku adjust balik mengikut kesesuai dan pemahaman aku.. aku tak tahu apa nama indi ni, so aku letak je step_stop ..so terpulang kat korang la nk pggil indi ni nama apa..

    aku suka guna indi ni sbb ia kuarkan signal yg lbh cepat dr kf..

    so korang try la guna..kot2 korang mendapat manfaat dr nya..aku hanya share..terpulang pd korang utk menilai dan menggunakannya..perkara yg baik tak patut aku gunakannya seorg diri..ye x ?hehe

    aku syorkan ia d guna pd tf5 keatas..paling sesuai tf5 utk waktu antara 6pm-tgh mlm ( time market tgh rancak ) coz pd waktu ni korang dpt manfaatkan sepenuhnya tf5 & tf15 ( ni bg yg memang kaki mengadap pc laa.. sm_rolleye )

    ok gudluck .. sm_happy
    Attached Files Attached Files
    Last edited by umo; 04-08-2008 at 04:17 PM.

  2. #2
    Bullish mamat7776's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    84
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    ok..aku try cube test...

  3. #3
    Bullish zaini76's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    68
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Umo.. aku dah install ea step stop kau tu, tapi aku tak faham la sebab byk sgt anak panah. Boleh kau terangkn sikit tak. Semoga kau panjang umo....

  4. #4
    In Profit umo's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    278
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by zaini76 View Post
    Umo.. aku dah install ea step stop kau tu, tapi aku tak faham la sebab byk sgt anak panah. Boleh kau terangkn sikit tak. Semoga kau panjang umo....
    aku x brapa tgk sgt ank pnah..coz ia hnya btul2 berkesan utk tf15/30/1j..
    aku lbih berpandukan zaas_E yg dot2 tu.

    yg ni korg leh guna utk [email protected] utk time 6pm-12am..time ni market biasanya stabil dan mudah di jgka..so far bule d percayai lg..rugi skit2 tu adat laa...

    aku syorkan start open trade bile bintik zaas_E yg kdua kluar..cz biasanya yg pertama tu x berapa cfirm lg..

    jgn gelujuss..hehe

  5. #5
    In Profit faez_zin's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Posts
    161
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    camne nk masukkan dlm fxopen?
    aku try x bole pn?

  6. #6
    Elder Analyst wha928's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    ( 9W2WHJ )Rengit~Bdr Utama Batang Kalii
    Posts
    822
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.200
    Thanks
    1
    Thanked 3 Times in 3 Posts

    Default

    itu parabolic ...brother...setnya biasanya 0.01 0.1...tapi dah ubah 0.02, 0.2

  7. #7
    In Profit
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Ipoh,Perak.
    Posts
    116
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    bro.umo,

    bila lak masa paling sesuai utk exit @ TP?? adakah apabila keluar anak panah kecik tu?

    wat masa skang ni aku suka indi ni sbb agak simple...tak serabut sangat...
    Last edited by myghaz; 06-19-2008 at 02:20 AM.

  8. #8
    In Profit
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Ipoh,Perak.
    Posts
    116
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    bro umo mana ni?

  9. #9

  10. #10
    Elder Analyst wha928's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    ( 9W2WHJ )Rengit~Bdr Utama Batang Kalii
    Posts
    822
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.200
    Thanks
    1
    Thanked 3 Times in 3 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by umo View Post
    ni aku nk kongsi ngan pemorex sumer dgn indi yg aku adjust sendiri..
    sbenarnya ia seakan2 sama dgn kuasaforex.

    walupun aku dh x gunakan indi kf lg lps jdkn ia pnduan aku hmpir 1 thn dlm memorex ni, tp walu apapun kf tetap aku hormati..hehe

    indi ni aku dpt dr kwn hmate aku, aku adjust balik mengikut kesesuai dan pemahaman aku.. aku tak tahu apa nama indi ni, so aku letak je step_stop ..so terpulang kat korang la nk pggil indi ni nama apa..

    aku suka guna indi ni sbb ia kuarkan signal yg lbh cepat dr kf..

    so korang try la guna..kot2 korang mendapat manfaat dr nya..aku hanya share..terpulang pd korang utk menilai dan menggunakannya..perkara yg baik tak patut aku gunakannya seorg diri..ye x ?hehe

    aku syorkan ia d guna pd tf5 keatas..paling sesuai tf5 utk waktu antara 6pm-tgh mlm ( time market tgh rancak ) coz pd waktu ni korang dpt manfaatkan sepenuhnya tf5 & tf15 ( ni bg yg memang kaki mengadap pc laa.. sm_rolleye )

    ok gudluck .. sm_happy

    tunjukkan caranya...manual buy atau sell

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Disclaimer
2005-2016 © FXOpen All rights reserved. Various trademarks held by their respective owners.

Risk Warning:: Trading on the Forex market involves substantial risks, including complete possible loss of funds and other losses and is not suitable for all members. Clients should make an independent judgment as to whether trading is appropriate for them in the light of their financial condition, investment experience, risk tolerance and other factors.

FXOpen Markets Limited, a company duly registered in Nevis under the company No. C 42235. FXOpen is a member of The Financial Commission.

FXOpen AU Pty Ltd., a company authorised and regulated by the Australian Securities & Investments Commission (ASIC). AFSL 412871ABN 61 143 678 719.

FXOpen Ltd. a company registered in England and Wales under company number 07273392 and is authorised and regulated by the Financial Conduct Authority (previously, the Financial Services Authority) under FCA firm reference number 579202.

FXOpen does not provide services for United States residents.

Join us