BUY FXO Forum Shares
1316
Shares in the BANK:
We BuyWe Sell
$1.8773$1.9354
Results 1 to 11 of 11

Thread: amerika nak stop forex?

  1. #1
    Piplet rolemodelboyz's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    25
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default amerika nak stop forex?

    aku ada dengar kt tv1 kata us nk stop forex..abih tu camna kita nk cari mkn pas ni...

  2. #2
    Bullish
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    63
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    mustahil le diorang nak stop forex bro..diorang kt US tu lagi ganasnya main forex..

  3. #3
    Piplet rolemodelboyz's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    25
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    us kata nk tiru malaysia mcm masa ekonomi gawat 1997..nk stop trade matawang usd

  4. #4
    Elder Analyst mrfx's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    depan PC
    Posts
    495
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    us nak stop forex diorang punye pasal la...
    euro kan ade.....sm_cool
    ..::Free USD$100+USD$25..FxMALAY::..
    sm_cool ..::Basic For Newbie+Simple Profit Technicque::..sm_cool




    sm_win "money is not everything but everything needs money"sm_win [/I]

  5. #5
    Piplet rolemodelboyz's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    25
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    AS tiru Malaysia tangani krisis ekonomi Nor Mohamed

    DANANG, Vietnam 5 April Sepuluh tahun selepas membidas langkah-langkah dasar Malaysia yang tidak ortodoks dalam menangani krisis kewangan Asia, Amerika Syarikat (AS) kini belajar daripada kita, kata Menteri Kewangan Kedua, Tan Sri Nor Mohamed Yakcop.

    Beliau berkata AS, yang dijangka mengalami kemelesetan ekoran krisis gadai janji subprima, kini melakukan tindakan yang sama yang diambil oleh Malaysia semasa krisis kewangan Asia berlaku pada 1997.

    Ketika itu Malaysia secara amnya tidak mengalami masalah ekonomi seteruk negara-negara lain yang mengalami krisis berkenaan kerana langkah yang dilaksanakan bagi mengurangkan dagangan spekulatif mata wangnya dan mencerdaskan semula ekonomi.

    (Itu yang) mereka minta kita tidak lakukan, namun kita teruskan. Mereka kini melakukan tindakan yang sama seperti kita, katanya dalam temu bual pada akhir Mesyuarat Menteri-Menteri Kewangan ASEAN Ke-12, di sini.

    Menteri-Menteri Kewangan dari 10 negara anggota ASEAN serta tiga rakan dialognya - China, Jepun dan Korea Selatan - bertemu pada Khamis dan Jumaat, membincangkan pelan mengenai integrasi monetari dan kewangan kumpulan serantau itu.

    Semasa krisis kewangan Asia, Tabung Kewangan Antarabangsa (IMF) mencadangkan negara-negara yang terlibat dengan krisis itu supaya mengurangkan perbelanjaan, dasar kemelesetan yang memburukkan lagi ekonomi.

    Pakar-pakar kewangan dan penganalisis berkata krisis kewangan Asia yang berlaku di Thailand sebelum merebak ke negara lain, antara lain disebabkan oleh kekurangan rizab asing yang menjurus kepada penurunan nilai beberapa mata wang tempatan dan sektor kewangan yang kurang dimajukan selain kurangnya mekanisme bagi peruntukan modal dalam negara-negara yang bermasalah itu.

    Meskipun dikritik oleh IMF dan dunia, Malaysia tidak sahaja bertahan menghadapi krisis itu, malah pulih dan makmur, kata bekas Timbalan Gabenor Bank Negara itu yang memberi nasihat kepada Perdana Menteri, Tun Mahathir Mohamad ketika itu mengenai pelbagai langkah berani bagi menangani masalah terbabit.

    Antara lain, Malaysia muncul dengan mekanisme seperti penetapan tambatan ringgit kepada dolar AS, kawalan pilihan tukaran mata wang asing serta tidak memperdagangkan ringgit di peringat antarabangsa.

    Kini, AS nampaknya belajar dari Malaysia, kata Nor Mohamed yang dilantik ke jawatan sekarang pada 2004.

  6. #6
    Intraday Master hatisenang's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Menumbok-Sabah-Malaysia
    Posts
    413
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Nampaknya semua pair usd tak akan didagangkan jika tindakan Amerika itu jadi kenyataan. Tinggalah... EUR/GBP, EUR/CHF, GBP/JPY, GBP/NZD, CAD/JPY, AUD/CHF dan lain2. Itulah padahnya kalau dominasi ekonomi tidak adil, tabur pasir dalam periuk nasi negara lain. Asyik nak menegakkan benang yang basah. Sekali kena batang hidung sendiri baru dia tahu... minyak tak dapat, belanja habis untuk perang. Beli senjata dgn tauke yahudi, yahudi jugak yang untung. Dah banyak capital, suka hati dia (yahudi) pulak nak buat rumah kat tanah orang lain... JAHANAM YAHUDI!
    Jurnal "Trade Cara Mudah Tapi Susah Nak Terangkan" JOURNAL CLOSED -08/08/08

    StocHasTic - Simple Happy Tool
    Jom FOREX with fxOpen
    MyForexBlog
    Trial Private System

  7. #7
    Intraday Master Gdien's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    MAL->TRG->K.TRG
    Posts
    474
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    ni dah start belum ni? kalau tengok pada statement dari nor mohamed cam dah start.. keliru aku.
    Why FxMalay?
    *Free $25 bonus on every Standard Account opened! (after deposit of $25 or more).
    *Free $100 for 10 lot volume bonus.
    *Spread from 2 pips.
    *Islamic accounts.
    *Local bank deposit/withdrawl(CIMB,Maybank/RHB)

    OPEN AN ACCOUNT NOW
    "It's not about trading Every Day, it's about trading that One Right Day......You make money by Waiting, not by Trading.." -seekinglight FF

  8. #8
    Intraday Master
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    356
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    tuan tanah, leh cari maklumat lanjut tak?...dah start ke lom?
    KAYARAYA IS THE BEST

  9. #9
    Intraday Master hatisenang's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Menumbok-Sabah-Malaysia
    Posts
    413
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Selagi pair usd ada dalam platform maknanya belum lah tu.. Apa2 pun tunggu makluman rasmi dari fxopen.
    Jurnal "Trade Cara Mudah Tapi Susah Nak Terangkan" JOURNAL CLOSED -08/08/08

    StocHasTic - Simple Happy Tool
    Jom FOREX with fxOpen
    MyForexBlog
    Trial Private System

  10. #10
    Intraday Master Gdien's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    MAL->TRG->K.TRG
    Posts
    474
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    eloklah pada yang dok layan major pair tu bolehlah bersiap sedia cari alternatif pair.
    Why FxMalay?
    *Free $25 bonus on every Standard Account opened! (after deposit of $25 or more).
    *Free $100 for 10 lot volume bonus.
    *Spread from 2 pips.
    *Islamic accounts.
    *Local bank deposit/withdrawl(CIMB,Maybank/RHB)

    OPEN AN ACCOUNT NOW
    "It's not about trading Every Day, it's about trading that One Right Day......You make money by Waiting, not by Trading.." -seekinglight FF

  11. #11
    Old Member suremasyuq's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    2,031
    FXO Shares
    4
    FXO Bonus
    2.511
    Thanks
    19
    Thanked 53 Times in 29 Posts
    USA kan belum habis election...

    lepas election ler tu... JUN kut



    Pastikan setiap soalan berkaitan dengan akaun, disertakan sekali no akaun trade anda beserta server





Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Disclaimer
2005-2017 © FXOpen All rights reserved. Various trademarks held by their respective owners.

Risk Warning:: Trading on the Forex market involves substantial risks, including complete possible loss of funds and other losses and is not suitable for all members. Clients should make an independent judgment as to whether trading is appropriate for them in the light of their financial condition, investment experience, risk tolerance and other factors.

FXOpen Markets Limited, a company duly registered in Nevis under the company No. C 42235. FXOpen is a member of The Financial Commission.

FXOpen AU Pty Ltd., a company authorised and regulated by the Australian Securities & Investments Commission (ASIC). AFSL 412871ABN 61 143 678 719.

FXOpen Ltd. a company registered in England and Wales under company number 07273392 and is authorised and regulated by the Financial Conduct Authority (previously, the Financial Services Authority) under FCA firm reference number 579202.

FXOpen does not provide services for United States residents.

Join us