BUY FXO Forum Shares
1247
Shares in the BANK:
We BuyWe Sell
$2.1246$2.1903
Page 1 of 7 12345 ... LastLast
Results 1 to 15 of 102

Thread: Dolly System

  1. #1
    Piplet
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Bangi
    Posts
    15
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Thumbs up Dolly System

    Dolly is the perfect indicator for me
    Attached Files Attached Files

  2. #2
    Piplet
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Bangi
    Posts
    15
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default Latar Belakang

    Latarbelakang
    Berdasarkan sistem pelaburan komerisal yang dikenali sebagai Winning Solution, pengklonan ini diberi nama “DOLLY” (Buat apa hang nak beli sistem kalau sistem tu bagi signal yang salah??)
    Setelah beberapa ujian dilakukan, beberapa kali di temui signal baru yang bermula di dalam kawasan buy/sell, di mana pelabur terpaksa menangguhkan pelaburan sehingga ke hari esoknya. Ini biasanya berlaku pada hari di mana matawang berlaku perubahan yang besar.
    Untuk mengatasi masalah ini, cja telah melakukan Dolly baru yang berasaskan bukaan harian pivot, signal baru bermula pada titik pivot untuk setiap hari pasaran buka.
    Soalan dibangkitkan samada sistem Dolly baru adalah tepat berbanding sistem dolly terdahulu sehingga sekarang memberi impak yang besar di dalam "Wining Solution System"

  3. #3
    Piplet
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Bangi
    Posts
    15
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default Tujuan

    The purpose:
    Here we will work together to improve the new Dolly (a.k.a Dolly 2nd clone) to its fullest. Everybody is free to do forward test, modify or alter for the sake of improvement.
    Day by day, this chart's getting even better than the commercial WSS, and the price?? It's FREE of charge, only we require your contribution for this project. thanks a lot for all the help! Guys, you all are the MAN!!
    Thread for original Dolly based on daily central pivot (1st clone) (thanks for thread starter, linuxer, and mostly cja ) http://www.forex-tsd.com/manual-trad...system-95.html

    The tools which you need for Dolly based on daily open (2nd clone) are located on this page.
    BEFORE ASKING ANY QUESTION PLEASE REFER TO
    THIS PAGE FIRST
    I have attached the indicator and templates exactly with mine
    1.Clock v1 2 = gives you the display time for London, broker, spread etc
    2.b-clock = gives you the remaining time of each candle

  4. #4
    Piplet
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Bangi
    Posts
    15
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Screen shot indikator Dolly
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails contoh.jpg  

  5. #5
    Old Member lord's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Peaceful Earth
    Posts
    995
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.050
    Thanks
    4
    Thanked 3 Times in 1 Post

    Default

    dlm koleksi aku memang dah ada dolly ni...tp aku jarang guna..sebab tak brapa mahir....

    tp ni dah ada yg sudi buka thread bincang pasal dolly...mesti best ni...leh aku dapat info lebih banyak....

    tenkiu2...

    p/s: aku d/load jugak dolly yg ko attach tu..tak tahu la sama ke tak ngan aku punya ni...
    Never Say Never
    Don't trade hard but trade smart
    __________________________

    <<--FREE Forex Sources-->>

  6. #6
    FXMalay Supporter arialun's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Taiping, Bukit Subang & Shah Alam.
    Posts
    1,310
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    2.200
    Thanks
    7
    Thanked 3 Times in 3 Posts

    Default

    Dolly ni selalune aku masuk sell or buy kast 1st level je. tak berani nak masuk lagi kat 2 or 3rd.. nanti dia buat reverse.. kes naya je...

    T/p pun aku amik 10-15pips, tak mcn Dolly suggest 20-30pips.

  7. #7
    Piplet
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Bangi
    Posts
    15
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    memanglaa... bagi aku dolly lagi power berbanding dgn wss.. yang aku attach tu yang latest version 11. ada anak panah hijau = buy. anak panah merah = sell. anak panah kelabu = stop buy / sell
    Last edited by arin77; 04-23-2007 at 09:59 AM.

  8. #8
    Piplet jurex's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    13
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default EA berdasarkan Dolly

    Ada nggak EA berdasarkan grafik Dolly?

  9. #9
    Old Member lord's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Peaceful Earth
    Posts
    995
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.050
    Thanks
    4
    Thanked 3 Times in 1 Post

    Default

    Quote Originally Posted by jurex View Post
    Ada nggak EA berdasarkan grafik Dolly?
    Kamu dari indon ya?

    Rasanya blum ada lagi EA berdasarkn Dolly....kalau kamu ketemu bgtau ya..
    Never Say Never
    Don't trade hard but trade smart
    __________________________

    <<--FREE Forex Sources-->>

  10. #10
    FXMalay Supporter arialun's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Taiping, Bukit Subang & Shah Alam.
    Posts
    1,310
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    2.200
    Thanks
    7
    Thanked 3 Times in 3 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by arin77 View Post
    memanglaa... bagi aku dolly lagi power berbanding dgn wss.. yang aku attach tu yang latest version 11. ada anak panah hijau = buy. anak panah merah = sell. anak panah kelabu = stop buy / sell
    Dolly ni akan refresh setaip pagi kan, waktu malaysia, sekitar jam 5am-6am?

    Now, apa yang selalu buat 'nafsu' serakah aku was-was ialah, kebiasaannya, dlm kul 6am tu, kalu buka carta usd/chf or g/u, price dah ada dlm zon biru or merah.

    Berdasarkan pengalaman tuan Arin77 lah, kalu dalam situasi begini, patut kita terus enter trade or tunggu tghari dlm kul 12pm ke, dekat2 London session nak bukak?

  11. #11
    Intraday Master
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    387
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    huh aku biasa dulu pakai dolly..sekarang pakai primawaddah... tapi boleh tak kalau kita gabungkan kedua-duanya? sebab dolly best time detect trend, primawaddah pulak best time nak tgk reversal?

  12. #12
    Piplet
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    24
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    aku rase boleh je kalu nak gabungkan, jgn ko yang pening sudah le ehehe tp selalunye klu banyak2 indi dalam satu chart tu mmg akan jadi pening la kat aku sbb aku da kompius nak ikut mane yg btol hehe

  13. #13
    Old Member lord's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Peaceful Earth
    Posts
    995
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.050
    Thanks
    4
    Thanked 3 Times in 1 Post

    Default

    Quote Originally Posted by syafieei View Post
    aku rase boleh je kalu nak gabungkan, jgn ko yang pening sudah le ehehe tp selalunye klu banyak2 indi dalam satu chart tu mmg akan jadi pening la kat aku sbb aku da kompius nak ikut mane yg btol hehe
    heheheh...tuh tanda2 awal utk melangkah ke alam naked trading tu bro....toothy9
    Never Say Never
    Don't trade hard but trade smart
    __________________________

    <<--FREE Forex Sources-->>

  14. #14
    FXMalay Supporter arialun's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Taiping, Bukit Subang & Shah Alam.
    Posts
    1,310
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    2.200
    Thanks
    7
    Thanked 3 Times in 3 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by goldsniper View Post
    huh aku biasa dulu pakai dolly..sekarang pakai primawaddah... tapi boleh tak kalau kita gabungkan kedua-duanya? sebab dolly best time detect trend, primawaddah pulak best time nak tgk reversal?
    Dolly vs PrimaWaddah
    Bagi aku, Dolly sesuai untuk trading jenis pending order. Bagi org mkn gaji mcm aku, yang tak ada harapan mengadap pc during working days 9am - 6pm, pagi2 selepas solat subuh tu, masuk je lah Pending Order.. Aku rasa G/U & usd/CHF jarang mengecewakan...

    PrimaWaddah, prediksi signal boleh dikatakan 99&#37; tepat. Tapi kena jenis bangsa org yg mahu mengadap PC, sbb timing is very important here. Aku selalu 'mute' kan sound PC aku.. tak tahan aku dgn alarm memekak dia tuh..

  15. #15
    Intraday Master
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    387
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Aku ada buat gabung Prima ngan Dolly... pening lah.. banyak sangat kalerr... baik pakai ema jer pastu gabung ngan prima

Page 1 of 7 12345 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Disclaimer
2005-2016 © FXOpen All rights reserved. Various trademarks held by their respective owners.

Risk Warning:: Trading on the Forex market involves substantial risks, including complete possible loss of funds and other losses and is not suitable for all members. Clients should make an independent judgment as to whether trading is appropriate for them in the light of their financial condition, investment experience, risk tolerance and other factors.

FXOpen Markets Limited, a company duly registered in Nevis under the company No. C 42235. FXOpen is a member of The Financial Commission.

FXOpen AU Pty Ltd., a company authorised and regulated by the Australian Securities & Investments Commission (ASIC). AFSL 412871ABN 61 143 678 719.

FXOpen Ltd. a company registered in England and Wales under company number 07273392 and is authorised and regulated by the Financial Conduct Authority (previously, the Financial Services Authority) under FCA firm reference number 579202.

FXOpen does not provide services for United States residents.

Join us