BUY FXO Forum Shares
1316
Shares in the BANK:
We BuyWe Sell
$1.8495$1.9067
Page 1 of 18 1234511 ... LastLast
Results 1 to 15 of 263

Thread: Primawaddah - System paling memekak

  1. #1
    Old Member lord's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Peaceful Earth
    Posts
    995
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.050
    Thanks
    4
    Thanked 3 Times in 1 Post

    Talking Primawaddah - System paling memekak

    Salam semua...

    Aku just nk kongsi 1 system yg aku pakai memang ternyata berkesan tp masalahnya 1 je...system ni memang memekak je keje dia..kalu korang on mt4 kat opis..takyah la pakai system ni...kalu nk pakai jugak...kurangkan volume speaker...kalu nk dapat 20-25pips sehari memang senang2 je dengan system ni...tp aku rasa kalu kita xplore lagi..mesti leh jadi lagi bagus...system alert dia memang akan buat korang sentiasa masuk post pada masa yg memang profitable...

    ok...seterusnya...aku dah sediakn file2 indicator dan template utk korang d/load....

    utk indicators tu...sila paste di dalam folder \Program Files\MetaTrader - *********\experts\indicators

    dan utk template tu..ko paste kt \Program Files\MetaTrader - ********\templates

    harap kita dapat sama2 explore system ni supaya jadi lebih berkesan...walaupon hakikatnya system ni memang berkesan dah pon..
    Attached Files Attached Files
    Never Say Never
    Don't trade hard but trade smart
    __________________________

    <<--FREE Forex Sources-->>

  2. #2
    Old Member lord's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Peaceful Earth
    Posts
    995
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.050
    Thanks
    4
    Thanked 3 Times in 1 Post

    Default Screeshot

    Ok....seterusnya berkenaan kesesuaian system ni...

    setakat yg aku penah try...aku pakai kt UJ, GJ, ngan pair favourite aku GU....

    untuk timeframe(tf)...aku pakai tf1h....tp kalu ko rajin xplore...try la guna tf lain...sebab aku lebih prefer 1jam sebab xde la dengar sgt dia memekak....so aku rasa kalu lagi kecik timeframe..lagi byk dia memekak..maknanya lagi byk korang leh masuk post...sendiri cuba la...baru tau...

    ni aku kasi screenshot selepas sumer file dah siap di 'paste' di dalam folder yg aku kasitau sblm ni.

    p/s: file2 yg aku sediakan sumer dlm bentuk .rar so bg yg takde winrar tu..pepandai la install winrar dulu ye...maaf di atas kesulitan yg di hadapi..
    Attached Files Attached Files
    Never Say Never
    Don't trade hard but trade smart
    __________________________

    <<--FREE Forex Sources-->>

  3. #3
    Bullish
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    BTP, Rawang
    Posts
    40
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Baru aje donload...nanti baru try test tengok.
    Tima kaseh

  4. #4
    Bullish
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    BTP, Rawang
    Posts
    40
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    ni aku kasi screenshot selepas sumer file dah siap di 'paste' di dalam folder yg aku kasitau sblm ni.
    Bro, mana screeshot tu ??? hehe

    *screenshot

  5. #5
    In Profit disc's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    175
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    thanks lord...aku akan test bende nie...arapnyer leh la profit ngan lebih banyak lagi...

  6. #6
    Old Member lord's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Peaceful Earth
    Posts
    995
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.050
    Thanks
    4
    Thanked 3 Times in 1 Post

    Default

    Quote Originally Posted by nak71 View Post
    Bro, mana screeshot tu ??? hehe

    *screenshot
    aku attach je...korang kena d/load utk tgk...aku tak sempat nk upload masuk photobucket....internet tak brapa laju....
    Never Say Never
    Don't trade hard but trade smart
    __________________________

    <<--FREE Forex Sources-->>

  7. #7
    Old Member lord's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Peaceful Earth
    Posts
    995
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.050
    Thanks
    4
    Thanked 3 Times in 1 Post

    Default

    Quote Originally Posted by disc View Post
    thanks lord...aku akan test bende nie...arapnyer leh la profit ngan lebih banyak lagi...
    test jgn tak test...kalu nk best..bukak speaker kuat2....konfem melompat la kalu ko duk rileks atas katil....kekeke

    aku sempat buat keje lain...dengan je bunyi...aku terus masuk post..amik target dlm 20-25pips...pastu kalu dah ijo...aku trail SL....kalu btul2 follow tanpa ada rasa tamak...memang untung je..senang citer leh pegi 100% profit with 0% loss...

    kalu aku teror programming...memang aku akan jadikan system ni EA...best ooo...tak dapat bayangkan...
    Never Say Never
    Don't trade hard but trade smart
    __________________________

    <<--FREE Forex Sources-->>

  8. #8
    In Profit disc's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    175
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    ye ker???cam menarik jerk tu...ader alert plak tue..hehe...dah pasng speaker nie kuat skit..takat nie senyap lagi...

  9. #9
    Old Member lord's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Peaceful Earth
    Posts
    995
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.050
    Thanks
    4
    Thanked 3 Times in 1 Post

    Default

    Quote Originally Posted by disc View Post
    ye ker???cam menarik jerk tu...ader alert plak tue..hehe...dah pasng speaker nie kuat skit..takat nie senyap lagi...
    dia akan berbunyi bile ada waktu yg betul2 sesuai....selagi takde bunyi maknanya system ni tak sarankan utk masuk post....
    Never Say Never
    Don't trade hard but trade smart
    __________________________

    <<--FREE Forex Sources-->>

  10. #10
    Bullish
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    BTP, Rawang
    Posts
    40
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Apa timeframe paling sesuai pakai ek ?

  11. #11
    Old Member lord's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Peaceful Earth
    Posts
    995
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.050
    Thanks
    4
    Thanked 3 Times in 1 Post

    Default Panduan nk install system di mt4

    sumer file indicator hendaklah di paste di folder \Program Files\MetaTrader - **********\experts\indicators

    pastu file .tpl sila paste di folder \Program Files\MetaTrader - *********\templates

    selepas sumer arahan di atas selesai.....sila restart mt4 anda..

    then lepas restart...bukak chart GU amik tf1h(contoh je la)....pastu klik button mcm dlm gambar kt bawah ni
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails panduan.jpg  
    Never Say Never
    Don't trade hard but trade smart
    __________________________

    <<--FREE Forex Sources-->>

  12. #12
    Old Member lord's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Peaceful Earth
    Posts
    995
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.050
    Thanks
    4
    Thanked 3 Times in 1 Post

    Default

    Quote Originally Posted by nak71 View Post
    Apa timeframe paling sesuai pakai ek ?
    mcm dah bgtau je pasal mende ni...

    aku pakai tf1h...tapi korang leh la xplore...cuba2 timeframe lain...kot2 lagi berkesan je....kalu tf lagi kecik..lagi byk dia alert...
    Never Say Never
    Don't trade hard but trade smart
    __________________________

    <<--FREE Forex Sources-->>

  13. #13
    In Profit
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    141
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by lord View Post
    mcm dah bgtau je pasal mende ni...

    aku pakai tf1h...tapi korang leh la xplore...cuba2 timeframe lain...kot2 lagi berkesan je....kalu tf lagi kecik..lagi byk dia alert...
    ok sifu...den dh dpt insert dh....cuma tgh tggu nk dgr dier bunyi jer ni
    thanks

  14. #14
    In Profit disc's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    175
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    ko try pakai kat GJ...mmg mengaum jelah keje nyer...tak larat nak dengar...hehe..

    tadi ada wat test skit...2 kali aku post..
    sekali kene 23 sekali tak kene 20...so kiranya aku just untung 3 pips jerk..
    heheh

  15. #15
    Old Member lord's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Peaceful Earth
    Posts
    995
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.050
    Thanks
    4
    Thanked 3 Times in 1 Post

    Default

    Quote Originally Posted by disc View Post
    ko try pakai kat GJ...mmg mengaum jelah keje nyer...tak larat nak dengar...hehe..

    tadi ada wat test skit...2 kali aku post..
    sekali kene 23 sekali tak kene 20...so kiranya aku just untung 3 pips jerk..
    heheh
    wakakaka.....kau punya istilah lagi dasat...'mengaum'

    ok la dah ada org rasa profit system ni...
    Never Say Never
    Don't trade hard but trade smart
    __________________________

    <<--FREE Forex Sources-->>

Page 1 of 18 1234511 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Disclaimer
2005-2016 © FXOpen All rights reserved. Various trademarks held by their respective owners.

Risk Warning:: Trading on the Forex market involves substantial risks, including complete possible loss of funds and other losses and is not suitable for all members. Clients should make an independent judgment as to whether trading is appropriate for them in the light of their financial condition, investment experience, risk tolerance and other factors.

FXOpen Markets Limited, a company duly registered in Nevis under the company No. C 42235. FXOpen is a member of The Financial Commission.

FXOpen AU Pty Ltd., a company authorised and regulated by the Australian Securities & Investments Commission (ASIC). AFSL 412871ABN 61 143 678 719.

FXOpen Ltd. a company registered in England and Wales under company number 07273392 and is authorised and regulated by the Financial Conduct Authority (previously, the Financial Services Authority) under FCA firm reference number 579202.

FXOpen does not provide services for United States residents.

Join us