BUY FXO Forum Shares
1316
Shares in the BANK:
We BuyWe Sell
$1.8495$1.9067
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 18

Thread: newbies

  1. #1
    Piplet
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    3
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default newbies

    sm_cool salam n helo kengkawan. sy newbies. ada sapa2 sudi guide sy sal fx ni?

  2. #2
    FXMalay supporter halzu's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Depan PC
    Posts
    1,387
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.200
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by mamarock View Post
    sm_cool salam n helo kengkawan. sy newbies. ada sapa2 sudi guide sy sal fx ni?
    Sila rujuk ke dlm Thread "Akademik Forex".... banyak info yg boleh membantu anda....

  3. #3
    Piplet
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    3
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    tima kasih bro halzu....sm_cool

  4. #4
    Intraday Master braderped's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    456
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    huhu... memula kene explore semua thread yang ade dalam forum nih... banyak info yang boleh diperolehi, kalau tak paham bleh tanye kat senior-senior...
    Nak Upload Imej ? http://www.imagecave.com

    Ingin mengabadikan hari bahagia anda dengan khidmat kami?

  5. #5
    Piplet rugibesar's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    29
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by mamarock View Post
    sm_cool salam n helo kengkawan. sy newbies. ada sapa2 sudi guide sy sal fx ni?
    nah masuk sekolah ni dulu KLIK SINI

  6. #6
    Intraday Master hyzuden's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Kuala Selangor-Sungai Besar-Muar-Gold Coast
    Posts
    306
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    askum...saya newbiz gak...saya dah download metatrader fxopen dalam pc saya..dan dah cuba trade guna demo semalam...ada saper2 yang dapat bantu saya belajar tentang software ni...lagipun saya asas kurang lagi..tq

  7. #7
    Bullish SAR*'s Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    35
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default simpliest is the best....

    Quote Originally Posted by hyzuden View Post
    askum...saya newbiz gak...saya dah download metatrader fxopen dalam pc saya..dan dah cuba trade guna demo semalam...ada saper2 yang dapat bantu saya belajar tentang software ni...lagipun saya asas kurang lagi..tq
    salam,

    dah bleh trade demo ok lah tu...janji profit...kat MT4 tu klik kat

    Insert > indicators>Bill Williams>Alligator tuk market trend.. yg lain2 blehlah cuba test...semuanya ada kat MT4...atau bleh cari template kt forum lain....
    ada yg free macan ni...


  8. #8
    Real Member
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    1,282
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    1.930
    Thanks
    1
    Thanked 7 Times in 7 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by hyzuden View Post
    askum...saya newbiz gak...saya dah download metatrader fxopen dalam pc saya..dan dah cuba trade guna demo semalam...ada saper2 yang dapat bantu saya belajar tentang software ni...lagipun saya asas kurang lagi..tq
    aku ada buat thread pasal metatrader ni, boleh lawat kat sini:
    http://forum.fxopen.com/showthread.php?t=11304

    buat masa ni memang la sket je nota yang ada, aku upload bila aku ada masa ngan mood
    Jangan lupa usha thread
    Analisis Teknikal oleh Flizzoe
    untuk idea trading percuma

  9. #9
    Piplet
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    13
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default salam perkenalan....

    salam & slamat sejahtera..... salam perkenalan dari teman .... untuk sekelian newbies,,,, expert... and pro(otai) dalam niii..... untuk mencarik sedikit ilmu bagi bekalan tuk menikmati pahit dan manis dunia " pertukaran matawang "...sm_smile

  10. #10
    Piplet
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    2
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Salam bro's semua, saya nie pendatang baru dlm dunia forex nie saya nak tanya dlm MT4 nie macam mane saya nak setkan transaksi sell/buy secara automatik?? misalnye saya dah buy pd 80.90 dan saya nak sell pd 81.10 kat menu mane saya boleh setkan supaya system boleh jual pd harga yg saya hendak?? (ini kes kalau saya xde depan pc & pc still online)

  11. #11
    Market Maker kmbeng's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    old trafford, red devil palace
    Posts
    2,034
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.400
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by drake View Post
    Salam bro's semua, saya nie pendatang baru dlm dunia forex nie saya nak tanya dlm MT4 nie macam mane saya nak setkan transaksi sell/buy secara automatik?? misalnye saya dah buy pd 80.90 dan saya nak sell pd 81.10 kat menu mane saya boleh setkan supaya system boleh jual pd harga yg saya hendak?? (ini kes kalau saya xde depan pc & pc still online)
    Letak pending order la bro... dekat type execution tukaq pada pending order.. pastu letak harga.. ehhehe.. arap2 membantu

    bila post aku hit semua TP WAKAKAKAKA
    Likachowwwaaa daftar account under fxmalay
    www.fxmalay.com

  12. #12
    Piplet
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    2
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by kmbeng View Post
    Letak pending order la bro... dekat type execution tukaq pada pending order.. pastu letak harga.. ehhehe.. arap2 membantu
    sorry bro, saya nie benak sikit kalau saya nak sell tu kena letak sell limit ke sell stop?? dan kalau saya nak buy pulak kena letak buy limit ke buy stop??

  13. #13
    Old Member suremasyuq's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    2,297
    FXO Shares
    4
    FXO Bonus
    2.511
    Thanks
    19
    Thanked 55 Times in 31 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by drake View Post
    sorry bro, saya nie benak sikit kalau saya nak sell tu kena letak sell limit ke sell stop?? dan kalau saya nak buy pulak kena letak buy limit ke buy stop??
    Sedikit ilmu....

    bawa cursor dimana anda nak buat pending order...

    right click... dan disitu an boleh lihat apa dan pilih.....

    atas dari harga semasa dengan bawah dari harga semasa adalah berbeza limit/stop (terbalik)
    Pastikan setiap soalan berkaitan dengan akaun, disertakan sekali no akaun trade anda beserta server





  14. #14
    FXMALAY Supporter cool user learn2biz's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    5,956
    FXO Shares
    20
    FXO Bonus
    1.707
    Thanks
    61
    Thanked 177 Times in 116 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by drake View Post
    sorry bro, saya nie benak sikit kalau saya nak sell tu kena letak sell limit ke sell stop?? dan kalau saya nak buy pulak kena letak buy limit ke buy stop??
    Baca sini : http://forum.fxopen.com/showpost.php...9&postcount=52
    Indicator utk lihat margin requirement/leverage/spread/server time (bg anda yg hairan kenapa 'not enough money') - download sini atau rujuk laman web.
    Pada yg ingin verify akaun, TOLONG la baca link ini
    U punya nasi u makan, dia punya nasi dia makan. Apa salah kita makan sama-sama?
    Pastikan buang browser cookies/cache sebelum buka akaun baru di www.fxmalay.com

  15. #15
    FXMALAY Supporter cool user learn2biz's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    5,956
    FXO Shares
    20
    FXO Bonus
    1.707
    Thanks
    61
    Thanked 177 Times in 116 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by axls View Post
    as salam n salam sejahtera utk semua...

    aku ader beberaper soklan nie...hope bule bantu sgt sgt...

    1st aku dah bacer semua thread but x paham gak...

    2nd mt4 tu mcm maner nak tau dier sign demo or live??

    3rd ader kena adjust aper2 x kalo nak bg lancar??

    4th mcm maner nak join komuniti??

    5th ader guide a 2 z x?? utk newbie, andvance, n pro mt4 setting?

    6th bule x saper2 refresh guideline y br...bg susun skit...

    7th maaf sbb byk tanyer...sbb aku x paham langsung...nak kena mintak teori npraktikal....adoi...
    Salam,

    1) dah baca semua? sy pun tak abis2 baca semua thread dlm forum ni ...
    2) bukak akaun guna borang dlm terminal akan jadi akaun demo, lepas login, tgk ler kat atas belah kiri ... kalo dia tulis FXOpen Demo Account, maknanya demo la tu .. kalo tak de apa2 (FXOpen shj) maknanya real la tu ... idak pun download ler indi kat signature sy ni .. boleh tgk sendiri (kater dah baca semua thread, tak jumpa kot)
    3) buang tick pada data center auto configuration, pas tu pilih la DC0 atau DC5 atau DC7 (kalo dah baca semua thread, sure jumpa yg siap ada gambor lg .. huhuh)
    4) bukak akaun guna reflink tuan punya komuniti (sy ngan org lain dah jwb berkali2)
    5) bacalah help MT4
    6) kalo ada org offer byrn mungkin ada yg boleh buatkan la kot .... huhuhu
    7) sbb tak paham ler kena tanya tapi setakat dlm forum ni limited ... jenguk2 la thread aktiviti FXMalay ye ..

    ps : semua2 pun sebelum ni newbie juga ... tapi atas usaha sendiri (baca dan kaji serta jumpa cikgu yg boleh ajar betul2), ramai yg dah terel2 belaka ... (cuma kadang ada yg ilmu sesat gak - cam sy ni - tu yg lost aje ... huhuhu)
    Last edited by learn2biz; 05-11-2011 at 06:13 AM.
    Indicator utk lihat margin requirement/leverage/spread/server time (bg anda yg hairan kenapa 'not enough money') - download sini atau rujuk laman web.
    Pada yg ingin verify akaun, TOLONG la baca link ini
    U punya nasi u makan, dia punya nasi dia makan. Apa salah kita makan sama-sama?
    Pastikan buang browser cookies/cache sebelum buka akaun baru di www.fxmalay.com

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Disclaimer
2005-2016 © FXOpen All rights reserved. Various trademarks held by their respective owners.

Risk Warning:: Trading on the Forex market involves substantial risks, including complete possible loss of funds and other losses and is not suitable for all members. Clients should make an independent judgment as to whether trading is appropriate for them in the light of their financial condition, investment experience, risk tolerance and other factors.

FXOpen Markets Limited, a company duly registered in Nevis under the company No. C 42235. FXOpen is a member of The Financial Commission.

FXOpen AU Pty Ltd., a company authorised and regulated by the Australian Securities & Investments Commission (ASIC). AFSL 412871ABN 61 143 678 719.

FXOpen Ltd. a company registered in England and Wales under company number 07273392 and is authorised and regulated by the Financial Conduct Authority (previously, the Financial Services Authority) under FCA firm reference number 579202.

FXOpen does not provide services for United States residents.

Join us